Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 24, 2010 9:08 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt gru 24, 2010 9:10 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Edison Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt gru 24, 2010 9:11 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

jestem za 1 wspólnym wątkiem dla Dt u Smarti , ot co :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt gru 24, 2010 10:03 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Kciuki za Edisonka - żeby wyszedł z transporterka, żeby zaczął jeść, przestał się bać, brał od człowieka to, czego potrzebuje, zdrowiał i zdrowiał i zdrowiał.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt gru 24, 2010 10:16 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Edi siedzi w swoim transporterku,trochę suchego zjedzone.
Podana autoszcz.-to byla ostatnia dawka :)

Troszkę charczał jak go odkryłam-nie dziwne-pierwszy raz widzi tą duzą 8O

jest prześliczny i taki biedniutki...tak bardzo chciałabym mu pomóc...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt gru 24, 2010 10:19 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Już mu pomagasz :love: :love: :love: fajnie, że zjadł i że to obsługowy kot! Jak je troszkę to pewnie też dlatego taki chudzinka.. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt gru 24, 2010 21:50 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

EdytaB_a

jaka piękna ta pocztóweczka :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt gru 24, 2010 23:21 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

smarti pisze:Edi siedzi w swoim transporterku,trochę suchego zjedzone.
Podana autoszcz.-to byla ostatnia dawka :)

Troszkę charczał jak go odkryłam-nie dziwne-pierwszy raz widzi tą duzą 8O

jest prześliczny i taki biedniutki...tak bardzo chciałabym mu pomóc...

Cieszę się, że Edisonek pojadł troszkę suchego :ok: :ok: :ok: I smarti - Ty Edsonkowi już bardzo, ale to bardzo pomogłaś :1luvu: :1luvu: Dzięki Tobie Edi nie mieszka już w lecznicy :ok: :ok: :D :D :1luvu:

Ale co do autoszczepionki - to chyba była to ostatnia dawka dopyszcznej autoszczepionki :?:
Z informacji jakie ja dostalam z lecznicy wynikało, że po 10 dniach przerwy ma się zacząć autoszczepionka iniekcyjna. W zwiększających się dawkach.

Koniecznie musimy to wyjaśnić, ale na spokojnie i po Świętach :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob gru 25, 2010 0:02 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Oczywiście chodzi o autoszcz.dopyszczną.Za 10 dni rozpoczynamy iniekcje.Na razie,od jutra steryd co 2 dni.Tymczasem dajemy mu ...duużo spokoju i czasu na owojenie się z nową sytuacją i nowym dość dużym pomieszczeniem :ok: Wiemy, że zwiedza go po kryjomu,ale jak tylko cichutko wchodzimy czmycha do kontenerka :mrgreen:

smarti

Post » Sob gru 25, 2010 0:21 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Muszę Ci opisać jak Edison zachowywał się, jak kociastego odwiedzałam w lecznicy - bo to może być dla Ciebie bardzo, ale to bardzo ważne.

Edisonek - od czasu, gdy jego stan zdrowia się poprawił - zawsze był spragniony kontaktów z człowiekiem. Każde zbliżenie się człowieka do klatki wywoływało natychmiastowy ruch łapek Ediego - przybij piątkę :mrgreen: Drzwiczki do klatki się otwierają - Edison natychmiast ląduje przy drzwiach i nadstawia całe całko do miziania :D Łapeczki latają - bez pazurków zaznaczam :D - pysio się nadstawia, no po prostu miziaj mnie i miziaj, cały twój jestem .......

Kończyło się to w chwili, gdy ktokolwiek chciał Edisona wyjąć z klatki :oops: Nawet wtedy, gdy Edisonek mruczał i był bardzo rozluźniony. Chyba dwa - trzy razy podjęłam próbę wyjęcia Edsona z klatki, żeby kicia poprzytulać ..... Nie dało się, włączały się pazury i widać było, że dla Ediego to duży stres. No to miziałam kota w klatce .........

To co przychodzi mi do głowy, tak na szybko :wink: Ja bym położyła się na podłodze przy transporterku i miziała Edisonka i poczekała czy się odważy i wyjdzie sam z siebie ..........

Ot tak mi do głowy przyszło :mrgreen:

Aleksandra59

Post » Sob gru 25, 2010 13:20 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Co tam u Edisonka w świąteczną sobotę słychać :?: :?:

Czy kicio coś pojadł :?:

Aleksandra59

Post » Nie gru 26, 2010 0:20 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Wczoraj zjadł suche i dał się miziać mojemu męzowi...
nawet wyszedł :!: do niego z transporterka,zawinął się dookoła własnej osi i wszedł z powrotem...

chwilami mocno charcze,chwilami wcale...

to charczenie jest mocno przerażające ale na razie staramy się tym nie przejmować...

dziś zjadł mokre z lekarstewkiem ,ale ogólnie to on strasznie mało je i strasznie dużo się denerwuje...nie widzę metody aby go utuczyć....póki co...

smarti

Post » Nie gru 26, 2010 0:30 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

nielzia...on jest na jednej karmie bidak 8O ....

smarti

Post » Nie gru 26, 2010 0:34 Re: Edison..po prawie pół roku w klatce W DT SMARTI!!! Kciuki!!

Jak to na jednej? Na jakiej znaczy?

Widzisz, gdybyś miała swój wątek, miałabyś obowiązek o każdym nowym tymczasie napisać kilka słów, a tak to muszę się przegrzebać przez te x stron wątku, żeby wiedzieć coś o Edisonku :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]