Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 14:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

w bloku gdzie ja łapałam koty do sterylek tez zasłaniali okienka tyle ze robili to niedosc dokladnie bo tylko płyta zastawiali a koty i tak sobie radziły z wypychaniem tek płyty
z tym ze u mnie bylo inaczej bo koty sie zadomowily w dwoch piwnicach gdzie nikt nic nie trzymal wiec niebylo takiego dramatu
szkoda ze tak sie dzieje gdzie te koty maja sie schowac przed zimnem :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob lis 27, 2010 15:05 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

MartynaP pisze:w bloku gdzie ja łapałam koty do sterylek tez zasłaniali okienka tyle ze robili to niedosc dokladnie bo tylko płyta zastawiali a koty i tak sobie radziły z wypychaniem tek płyty
z tym ze u mnie bylo inaczej bo koty sie zadomowily w dwoch piwnicach gdzie nikt nic nie trzymal wiec niebylo takiego dramatu
szkoda ze tak sie dzieje gdzie te koty maja sie schowac przed zimnem :(

ja sie pytam po cholere w ogóle otwierali te okienko :( wyrządzili im jeszcze większą krzywde :(

Czarna: (5 miesięcy,spokojna,bez problemu daje się wziąc na ręce i nosić,jest raczej nieśmiała,na razie wystraszona zmianą miejsca,nie jest absorbująca, zostawiona sama nic nie niszczy,zaszczepiona,szuka DS)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob lis 27, 2010 15:28 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

viewtopic.php?f=1&t=120692

Watek czarnej,szuka DS i imienia :)

justyna8585

Post » Sob lis 27, 2010 17:20 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

justyna8585 pisze: Przeczytałam dzisiaj na dogomanii,że nie tylko u mnie nienawidzi sie kotów.Zobaczcie:

WAŻNE !!!!!!!!!!!

"Niedawno zadzwoniła do mnie kobieta, która próbowała mi wmówić , że w Mikołowie istnieje problem nadpopulacji kotów wolno żyjących i jest to ... m. in. moja wina Nieuprzejmie spytała czy wiem gdzie koty wydaje... Problem w tym , że ja nigdy żadnego psa , ani tym bardziej kota do Mikołowa nigdy nie wyadoptowałam... Coś mi tu zaśmierdziało i zaczęłam szukać...

I co...

W Mikołowie rzeczywiście jest problem z kotami, a właściwie koty mają problem z Zakładem Gospodarki Lokalowej w Mikołowie...

ZGL skazuje koty na śmierć głodową, a osoby je dokarmiające na ryzyko pozbawiania dachu nad głową i kary finansowe...

Obrazek

Obrazek

Co zabawne Mikołów to jedno z niewielu miast, które może się poszczycić tym, że prawie wszystkie wolno żyjące koty na koszty Urzędu Miasta są wysterylizowane/wykastrowane, ponadto jest tam silna grupa karmicieli, którzy dbają by były one regularnie odrobaczane i szczepione.
Ich populacja zmniejsza się zamiast zwiększać! Koty dbają również o to by myszy, a w szczególności szczury nie przyczyniły się do zagrożenia EPIDEMIOLOGICZNEGO dla ludzi...

Potworny absurd przez który cierpią koty i ludzie, którzy mimo zakazu "nielegalnie" nie pozwalają kotom umrzeć z głodu "

viewtopic.php?f=1&t=120693
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob lis 27, 2010 20:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

co za kretyni, dokarmianie zwiększa populację :-( a nie wiedzą przypadkiem co to kastracja/sterylizacja? to co oni chcą aby koty poumierały z głodu i to jest dla nich ludzie zachowanie?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lis 28, 2010 20:50 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Byłam dziś w schronisku, przy okazji odbierania Rudego zajrzałam i na kociarnię.
Co najmniej 3 kotki łamią serce po prostu, tak strasznie bym chciała, by znalazły domy...

Biało-bury, cudny podrostek. Troszeczkę dłuższe futerko, puchaty. Rozmruczane cudeńko, miziak, bardzo, bardzo proludzki kocurek.Ok. 4-5 miesięcy, moim zdaniem.
ObrazekObrazekObrazek

Bury, moim zdaniem 3,4-4 miesiąca - lgnie do ludzi strasznie, nie dało się zrobić mu zdjęcia, bo tak strzelał baranki. I gadał... Cudny kotek, potrzebuje człowieka, własnych kolan, rąk do miziania :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Czarny podrostek - też ok 4 miesięcy, bardzo wesoły, przytulaśny. Bardzo miły charakter, kocha ludzi...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

2 duże (jedna naprawdę bardzo duża), dorosłe koteczki. Spokojne. W schronisku dopada je już apatia, ale nadstawiają główki do głasków....
ObrazekObrazek

Mam jeszcze krówkę, raczej nieśmiałą, ale nie dziką i przepiękną tri - też raczej nieufną...
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie lis 28, 2010 22:33 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

krówka już jest od dawna,mam jej fotki na pewno sprzed 2 miesięcy.na początku była bardzo kontaktowa,jedynie bała sie podnoszenia,a teraz podobno raczej stroni od ludzi.Nie ucieka z kociarni.

justyna8585

Post » Nie lis 28, 2010 23:27 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

3 pierwsze kotki są najbardziej proludzkie, mają jeszcze nadzieję, próbują się dostać do człowieka - bardzo potrzebują czułości, domu... Tak bym chciała, by ktoś dał im szansę :(

Liwia_

Post » Pon lis 29, 2010 8:59 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Liwia_ pisze:3 pierwsze kotki są najbardziej proludzkie, mają jeszcze nadzieję, próbują się dostać do człowieka - bardzo potrzebują czułości, domu... Tak bym chciała, by ktoś dał im szansę :(

krówka kiedyś też miała nadzieję... :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon lis 29, 2010 10:04 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Liwia_ pisze:Byłam dziś w schronisku, przy okazji odbierania Rudego zajrzałam i na kociarnię.
Co najmniej 3 kotki łamią serce po prostu, tak strasznie bym chciała, by znalazły domy...

Biało-bury, cudny podrostek. Troszeczkę dłuższe futerko, puchaty. Rozmruczane cudeńko, miziak, bardzo, bardzo proludzki kocurek.Ok. 4-5 miesięcy, moim zdaniem.
ObrazekObrazekObrazek

Bury, moim zdaniem 3,4-4 miesiąca - lgnie do ludzi strasznie, nie dało się zrobić mu zdjęcia, bo tak strzelał baranki. I gadał... Cudny kotek, potrzebuje człowieka, własnych kolan, rąk do miziania :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Czarny podrostek - też ok 4 miesięcy, bardzo wesoły, przytulaśny. Bardzo miły charakter, kocha ludzi...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

2 duże (jedna naprawdę bardzo duża), dorosłe koteczki. Spokojne. W schronisku dopada je już apatia, ale nadstawiają główki do głasków....
ObrazekObrazek

Mam jeszcze krówkę, raczej nieśmiałą, ale nie dziką i przepiękną tri - też raczej nieufną...
ObrazekObrazek

Te kotki potrzebują DS lub DT, tylko gdzie je znaleźć :-(

mawin

Post » Pon lis 29, 2010 10:18 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

wklejam z naszego wątku:
Na razie tak nieśmiało ale może nie zapeszę...
Otóż w sobotę do ds pojechał... Docuś, tak, tak, też jestem w szoku.
Docusia znalazła w necie młoda pani, użaliła sie nad jego losem i postanowiła adoptować.
W sobotę po Docenta przyjechała mama młodej pani i po 2-godzinnej rozmowie zabrała Docenta do domu.
W domku jest juz piesek, ze schroniska, na początku Docuś go obfuczał ale chyba pierwsze lody przełamane.
Pierwsza noc spokojna, Docuś je, kuwetkuje i ciągle dopomina sie o pieszczoty.
Wygląda na to, że zostanie tam ale forumowe kciuki w tej intencji sa mile widziane.
Miałam też rozmowę w sprawie adopcji Tomcia, jesteśmy umówieni na spotkanie na środę-czwartek, pozyjemy, zobaczymy.
Tygrysek jest na nowych lekach, dzisiaj kolejna wizyta u weta, po tym nowym leku jest ciut lepiej ale to taka malizna, że mimo wszystko boje sie o niego, potrzymajcie ze mna kciuki za niego, co?
Filemonek dalej dzikunek, choć troche lepiej, uwielbia sie bawić, sam czy z innymi, jedno oczko dalej zakrapiam (przy wielkim oporze zwierza).
Reszta stada oki, weekend spędziliśmy leniwie, porozkładani gdzie kto mógł , och jak ja kocham weekendy
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon lis 29, 2010 10:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Mar9 jak dobrze się czyta takie wieści.
Kciuki za Docusia trzymam :ok: , za Tygryska kciuki z całych sił o powrót do zdrówka :ok:
no i Filemonek ma się oswajać a Tomciu super domek znaleźć :ok:

mawin

Post » Pon lis 29, 2010 11:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Docuś w domku? wielkie zaskoczenie....:)

Trzymam kciuki za zdrowie

justyna8585

Post » Pon lis 29, 2010 19:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Bardzo się cieszę z domu Docusia :)
Zastanawiam się, czy zakładać tym 3 podrostkom wątek - nie są już malutkie, nie są chodliwe, nie wiem, czy jest sens. Są takie kochane, rozczulające. Tak strasznie bym chciała, by znalazł się dla nich dt :(

Liwia_

Post » Pon lis 29, 2010 19:29 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Tylko podniesc moge
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]