KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 10:31 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

W Gda dziś idealna pogoda...mżasto i chłodniej...ufff

Wpadłam do maluchów po 9...miski wyczyszczone, woda była....
Nasiurane tu i ówdzie :roll: sciągnely sznurek i szmatki wiszące po lewej stronie szafek, na szmatkę nasiurały jak i na Twój worek z bielizną :roll: a przy mnie Iwo nasiurał na tą poduszkę zwierzaka :roll: wrzuciłam to do kabiny prysznicowej i zamknełam....
Dałam papu...całemu tałtajstwu..po czym zabrałam się za sprzątnięcie kuwety, odkurzanie i mycie podłóg cobyś nie wpadła w wir sprzatania :) Tina i Kali nie boją się odkurzacza :lol: reszta pochowała sie do WC :mrgreen:
Mokra podłoga to jest to :!: Fajowo się po niej jeżdzi...szczególnie Tinut i Kalut mieli frajdę...
Przemyłam oczko Iwo, strasznie mu ropieje, zakropliłam Gentą...zostawiłam ich w ferworze zabawy...ale wsio żyje i kontuzji nowych nie odnotowałam...
Musiałam lecieć z moimi kotami do weta, Shilka mnie ugryzła przy tym szczypiącym zastrzyku :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie lip 18, 2010 11:00 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Dostałam telefon w sprawie adopcji Gagi....
Zadzwoniłam do pana z Sopotu, bo nie odzywał się po wizycie...bierze Gagę na 100% ale to pod koniec tygodnia, bo teraz wyjeżdzają, chętnie weźmie 2 kotki, jeżeli to dla kotków będzie lepsze i będą się kochały i będą jeździć w 1nym transporterku, zależy mu na Gadze :) do pary może wziąść bądź Hogę bądź Iwo...bo w moim odczuciu, i z Iwo i z Hoga a nawet bardziej z Iwo Gaga się lubi :)
Na 12:30 przyjeżdzają ludzie na wizytację...pokaże im kotecki..mają kocurka 2.5 m-a i wet doradził im wziąść kociaka dla niego do pary i szukają cosik :)
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 18, 2010 11:44 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Bym się wstrzymała z podawaniem surowizny jeśli mają jakieś nawet przejściowe rozwolnienia :roll: tym samym ze szczepieniem - nie zaszczepiłabym zwierzaka, który ma jakiekolwiek objawy. Zastanawia mnie czemu tak biegunkują... :roll:
U mnie przejście na 2-4 dni tylko na suche plus koniecznie probiotyk (jeśli od dłuższego czasu problemy z luźną kupką to nawet 4 tygodnie) i jest po kłopocie. Ale ja już doszłam z Mefistem do porządku - początki były niezbyt fajne (smrodliwe i miękkie) ale teraz jest super :D
I trochę dziwny pogląd z tym, że szczepienie i odrobaczanie mogą sobie iść w parze - ale może co nowego wybadali bo kiedyś mówiło się, że nie należy tak robić. Możliwe jednak, że nie jestem na bieżąco więc się nie upieram ;)

Wyczytałam kiedyś (za nic nie pamiętam czy to był Cayce czy Tombak), że jak się gotuje drób to powoli trza doprowadzić do wrzenia a potem zmienić wodę - i tak też robię, wypłukuję i od nowa :) to ma na celu pozbycie się części toksyn zawartych w mięsie - przechodzą do "rosołku" (pewnie dlatego to mało zdrowa zupa ;) ) - najwięcej świństw znajduje się ponoć w skórze a jak wiadomo skóra, chrząstki inne paskudztwa są dobre i wartościowe dla zwierząt. Sama bym się nie zdecydowała na podawanie surowego kurczaka - zresztą u mnie chyba nie miałby powodzenia :lol:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie lip 18, 2010 12:09 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ja też już sama nie wiem z tym szczepieniem.... :roll:

Odwiedzili maluchy fajni młodzi ludzie..mają koteczka 2.5 m-ca ale dopiero kilka dni temu miał pierwsze szczepienie...zauroczyła ich Gaga ale Gaga zarezerwowana...a Hoga rozkichała się na dobre, podobała się również... :roll: doradziłam im zaszczepić ich malucha drugi raz i wtedy dobierać...nie zaryzykowałabym oddawać im np rozkichaną Hogę....z podejrzeniem grzyba...
Pozatym chyba nasze towarzystwo ma grzybka..smarujemy Fungidermem...ale co rusz inne dziwne i rózne zmiany wychodzą u kolejnych....przy 2ch kociakach można ogarnąc podleczyć, i już a tak jedno od drugiego i tak w kółko... :roll: Iwo ropieje mocno oczko..przydałyby się szczepionki na grzyba, leczenie Hogi i Iwo...koszta...koszta...
Ciężko ogarnąc 6 maluchów, każdego leczyć z osobna...żywić z osobna...aha..apropo kupek...podglądałam jak qpkali i co qpkali..część robi kupki takie pół twarde...część luźne...

Asia odrobacz dziś wszytskie kociaki, po ćwiartce na głowę, tablety są w pudełku z lekami...

Iwo mnie obsiurał, przykucnął na półeczce w łazience na Twoich skarpetach, biorę go na ręce a ten siura no to mnie obsiurał :roll:
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 18, 2010 12:20 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Aha...gdyby ktoś miał zbedny drapak..chetnie przyjmiemy..maluszki napewno się ucieszą.... :)
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 18, 2010 14:15 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

:) teraz widzisz co ja mam na codziennie z nimi :)
Mała próbka :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie lip 18, 2010 14:39 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Uhm...ja wierzę jakie to ciężkie do ogarnięcia...ale to Ty chcesz kolejne kociaki :mrgreen:
Kiedy wracasz?:)
Zobacz łapkę Kali, ma łysą sporą plamę..grzybek?
Iwo i Hogę trzeba porządnie wyleczyć....któreś z nich pójdzie do nowego domq z Gagą na koniec tyg...myslę że szczepieniami juz domek się zajmie...
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 18, 2010 15:21 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Uhm...ja wierzę jakie to ciężkie do ogarnięcia...ale to Ty chcesz kolejne kociaki :mrgreen:
Kiedy wracasz?:)
Zobacz łapkę Kali, ma łysą sporą plamę..grzybek?
Iwo i Hogę trzeba porządnie wyleczyć....któreś z nich pójdzie do nowego domq z Gagą na koniec tyg...myslę że szczepieniami juz domek się zajmie...

Jak mama nie zapomni to wypisze mi recepty na tobrex i albendazol dla nas .
Pociąg mam o 18...19...zastanawiam się czy jechać bezpośrednim czy z przesiadką na skm...bo będę jechać z wiklinowym koszykiem a la drapak dla kociąt.

Drapak kupię w drapaki.pl ... jest opcja na raty więc...a że się zakochałam i chcę taki to... cóż...

seja

Post » Nie lip 18, 2010 15:29 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Uj to wrócisz na wieczór, mam nadzieję że maluchy dadza radę same bo ja dziś u rodziców zalegam...byłam przed 13 u nich ostatni raz :)
wiesz gadałam z wetem apropo opinii czernilewskiego na temat kropel z oxamacyna czy jak tam one sie zwały..on mowi ze i owszem ten dicortinef ktory jest ze sterydem moze miec jakies tam iboczne dzialania ale floxal zawiera tylko ta substancje czynna i on poleca bardziej niz gente ... :roll: myśle że Iwo i Hoga powinny dostawac zastrzyki na wybicie choróbska...bo u Iwo to oko ciągnie się juz 2gi tydzien i możemy tak tygodniami je "podleczac" pogadac mozna z wetem zeby dal nam ampulki do domu do robienia zastrzykow i dawkowanie coby nie jezdzic codziennie...myśle ze 5 dni zastrzykow by im starczyło...

Asia to daj mi znać o której będziesz w Gda, gdybym była w domq mogę Cię odebrać z pociagu z tymi tobołami...
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 18, 2010 15:36 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Jakie tam toboły :)
Nie będę Cię fatygować :) i tak już baaaaaaaardzo jestem Ci wdzięczna i baaaaaaardzo dziękuję :)\
Mogłam pojechać na trochę do domu :) już nie było mnie w nim tak dawno , że nie pamiętam kiedy ostatni raz tam byłam...chyba na święta...

seja

Post » Nie lip 18, 2010 15:45 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Nie wiem czy zauważyłaś że Mambucia wylizuje kociaki a one się do niej garną, czasami je pogoni ale generalnie polubiła maluchy, je z nimi z misek ...
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 18, 2010 15:55 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Nie wiem czy zauważyłaś że Mambucia wylizuje kociaki a one się do niej garną, czasami je pogoni ale generalnie polubiła maluchy, je z nimi z misek ...

Są ze sobą już trochę :) jest włączony feliway :) obserwowałam przejście z warczenia i pacania do warczenia bez pacania :) teraz przestaje powoli warczeć i podlizuje się maluchom :)
Tina też ma zrywy nagłej miłości :)
Minia...cóż :D
Muciek odżywa, bo u mamy Minia jest przywódcą stada i goni całe towarzystwo...jest niesterylizowana... więc jest wyżej w hierarchii ...
Mini w wieku lat 12 sterylizować przy obecnym problemie z nerkami... boję się...

seja

Post » Pon lip 19, 2010 7:07 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Dostałam telefon w sprawie adopcji Gagi....
Zadzwoniłam do pana z Sopotu, bo nie odzywał się po wizycie...bierze Gagę na 100% ale to pod koniec tygodnia, bo teraz wyjeżdzają, chętnie weźmie 2 kotki, jeżeli to dla kotków będzie lepsze i będą się kochały i będą jeździć w 1nym transporterku, zależy mu na Gadze :) do pary może wziąść bądź Hogę bądź Iwo...bo w moim odczuciu, i z Iwo i z Hoga a nawet bardziej z Iwo Gaga się lubi :)

Bo Gaga to jedyna w swoim rodzaju jest... ale jesli pojdzie razem z kocurkiem to koniecznie trzeba sprawdzic kwestie sterylizacji zeby to sie zle nie skonczylo :roll:

Marea pisze:Na 12:30 przyjeżdzają ludzie na wizytację...pokaże im kotecki..mają kocurka 2.5 m-a i wet doradził im wziąść kociaka dla niego do pary i szukają cosik :)

dzis powinnam wiedziec czy beda chcieli tą moją małą diablicę ...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lip 19, 2010 11:26 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Poker71 pisze:dzis powinnam wiedziec czy beda chcieli tą moją małą diablicę ...

Fajnie by było....zależało im na burej, w ogóle dziś miałam kolejny telefon o Gagę :roll: muszę jakiś burasków poszukać pod śmietnikami :ryk:
Jakby z nimi nie wypaliło daj znać to podam kontakt, choć nie mam pojęcia co za domek...
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 19, 2010 11:33 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Poker71 pisze:Bo Gaga to jedyna w swoim rodzaju jest... ale jesli pojdzie razem z kocurkiem to koniecznie trzeba sprawdzic kwestie sterylizacji zeby to sie zle nie skonczylo :roll:

Krysiu, Ty pewnie Gagi dawno nie widziałaś...Gaga jest naprawdę super, wystarczy ją dotknąc i już mruczy, nawet obudzona, i u każdego na rękach, niczego ani nikogo się nie boi :) no słodziak nad słodziaki :) podąża za Tobą jak cień, pcha się na kolana :) i patrzy słodko w oczy...

O nowy domek się nie martw, naprawdę super ludzie, mieli 2 kocury kilkanaście lat, odeszły ze starości tydzień po tygodniu w ubiegłym roku :( mają starszą sunie...odpowiedzialni i przygotowani, dzieci już na swoim, oni mają teraz sporo wolnego, koteczkom będzie tam bardzo dobrze, sterylizacja i kastracja jak najbardziej...:) pytał się czym żywić itp itd...mają działkę za miastem, koteczki będą zabierać...no życ nie umierać :)
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]