PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 17, 2010 0:15 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:Jakby ktoś chciał moją najpiękniejszą Księżniczkę zobaczyć to na mój wąt zapraszam!

A czy mogłabyś tutaj wstawić fotkę Księżniczki?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob kwi 17, 2010 8:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Pyrlandia pozdrawia.
Dziewczyny, czy RC intestinal tylko u weta się kupuje?
Murzyn w święta numer mi wywinął i q z krwią oddawał (myślę, że złodziejstwo żywieniowe tyłem mu wyszło). Wet nakazał więc zmianę karmy, pierwszą paczuszkę u niego zakupiłam i właśnie się kończy.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob kwi 17, 2010 8:37 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Raczej tak. W necie rzadko mają, chyba że karmy lecznicze też prowadzą.
Krakvet ma na pewno, nie tylko Royala.
Ale wiadomo jak to jest z Krakvetem.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob kwi 17, 2010 8:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Royal ma dwa rodzaje karmy - ta ogólnie dostępna w sklepach zoologicznych i karma weterinary, która jest droższa i można ją kupić wyłącznie w przychodniach weterynaryjnych. A czy twój kocio nie ma przypadkiem robali?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob kwi 17, 2010 8:44 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

pomponmama pisze:Royal ma dwa rodzaje karmy - ta ogólnie dostępna w sklepach zoologicznych i karma weterinary, która jest droższa i można ją kupić wyłącznie w przychodniach weterynaryjnych. A czy twój kocio nie ma przypadkiem robali?

Odrobaczany był niedawno i to 3x w krótkim odstępie, ostatni raz leki przez 3 dni dostawał. Możliwe, że tłucze się w nim coś jeszcze, czego nie udało się wytłuc. w planie kolejne leczenie i ew badanie kału. Pozostałe dwa najzdrowsze na świecie. Nic od murzyna nie wzięły a podobno zarazić się powinny. Za problemami z przewodem pkarmowym przemawia zmiana q po każdej zmianie jedzenia oraz po kradziejstwie. A w święta m.in. zeżarł wędzoną szynkę :roll:

Rozumiem, że jeżeli na opakowaniu nie ma słowa veterinary to do sklepu mogę się udać?

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob kwi 17, 2010 8:56 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

No jasne! Wiesz jak był u mnie Pimpek robaczywy na początku ze schronu, to Pompon się zaraził, a Frędzel nie. Z robakami u Pompona walczę cały czas - profilaktycznie Fredzla tez odrobaczam, ale wydaje mi się, że nie miał robali, bo nie schudł tak jak Pompon, sierść ma nadal ładną... :roll: No, Pompon już też, ale pół roku walczyłam z tematem i nie jestem pewna czy nie wróci. :? Dlatego przestałam brać tymczasy, bo nie mam możliwości izolowania, a to co mi Pimpek przywlókł dręczyło mojego kota bardzo długo i kosztowało kupę czasu, wysiłku i kasy, żeby wyleczyć. :? Teraz Pimpek już wyleczony i wreszcie domku stałym :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob kwi 17, 2010 9:33 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Bolkowa wg mnie intestinal tylko u weta dostaniesz lub w sklepie internetowym... W zwykłym zoologu jeszcze nigdy nie widziałam.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob kwi 17, 2010 9:35 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

vega36 pisze:
villemo5 pisze:Jakby ktoś chciał moją najpiękniejszą Księżniczkę zobaczyć to na mój wąt zapraszam!

A w sumie, czemu nie? :wink:
Proszę bardzo - Księżniczka Najpiękniejsza Moja Blanusia

Obrazek
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob kwi 17, 2010 10:18 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:Bolkowa wg mnie intestinal tylko u weta dostaniesz lub w sklepie internetowym... W zwykłym zoologu jeszcze nigdy nie widziałam.

Niektóre sieciówki zooologiczne mają - np. sklepy Kakadu.
No i hurtownie, ale tam trzeba mieć "wejście".
Poza tym internetowe sklepy też mają, no i u wetów jest.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob kwi 17, 2010 10:30 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Bolkowa pisze:Pyrlandia pozdrawia.
Dziewczyny, czy RC intestinal tylko u weta się kupuje?

My kupujemy w animalii - RC Intestinal suchy i mokry w saszetkach - jest tańszy niż u weta.
http://animalia.pl/szukaj.php?szukaj=in ... &c_o=&c_d=

vega013

Post » Sob kwi 17, 2010 10:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:
vega36 pisze:

A w sumie, czemu nie? :wink:
Proszę bardzo - Księżniczka Najpiękniejsza Moja Blanusia

Obrazek

Piękna, wspaniała Księżniczka :1luvu:

vega013

Post » Sob kwi 17, 2010 10:44 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Przy Blance mój Mścisiu wygląda jak menel spod sklepu :lol: Prawdziwa z niej Kocia Księżniczka :1luvu:

Kobity, co ze mną jest nie tak, ze jak tylko przychodzi weekend, to łeb mnie napier...nicza jak diabli? :crying:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob kwi 17, 2010 10:49 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

AniHili moj maz ma identycznie!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob kwi 17, 2010 10:55 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:AniHili moj maz ma identycznie!

Czytałam kiedyś, że to objaw pracoholizmu :strach: Tak samo, jak chorowanie podczas urlopów.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob kwi 17, 2010 11:56 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Piękna kicia :kotek:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]