Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 28, 2009 8:24 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Dzień dobry :D
Dzis słoneczko nie świeci , ale w koncu to przecież prawie zima :wink:

vega36 pisze:[

Iwetko, jak miło z tymi kwiatuszkami :lol:

Rzeczywiscie jest miło jak wyjde przed dom a tam na trawniku kwitną stokrotki, tylko czy to na pewno ich czas ? :wink:
Byle by , później zima nie trwała do maja i zamiast stokrotek w maju, będziemy oglądac śnieg 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob lis 28, 2009 10:21 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

ja tez sie witam z rana
u mnie nadal buba i zadnych stokrotkow ni ma :evil:
za to zimne sciany,zalane okna i grzyb(kropidlak zielony :evil: ) w niektorych miesjcach owszem
jak sobie pomysle ile musze sie natyrac zeby zaplacic za taki komfort mieszkaniowy to szlag mnie trafia i krew zalewa.mozna oczywiscie zmienic mieszkanie na cos nowszego ale i tak z biegiem uzytkowania pojawi sie grzyb i kolko sie zamyka.jeszzcze nie natrafilam,( w ciagu czterech lat jak tu jestem) na mieszkanie ,w kotrym nie bylo by wyzej opisanych przykladow :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob lis 28, 2009 11:09 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

nifredil pisze:Bazarek zakończony :) Iza jak tylko będziesz widziała pieniążki na swoim koncie proszę o info od kogo, żebym mogła wysłać rzeczy :) postaram się w weekend jeszcze coś zmajstrować :) a teraz dobranoc wszystkim!

Wielkie Dzięki Dziewczyny :1luvu: Mam pierwsza wpłatę 10 zł ale bez nicka Forumowego. :)
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob lis 28, 2009 11:26 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Pogoda u nas fatalna Dziewczyny. :( Ja jestem podziebiona i jakaś bez życia .Wczoraj spotkałam się z dwoma Osobami na Tęczy.Rozmawiałam tez jeszcze raz z Bezdomnymi i Pracownikami. Nikt nic nie widział ani nie słyszał. Mamy jednak odnalezione kolejne kotki. :( Dwa z nich odeszły w budkach ,jeden blisko niej. Podejrzenie to albo ostra Wirusówka albo podtrucie.Jeden z kotkow to nasz kochany Węgielek. W tym jednak przypadku mogło być różnie. To kotek ponad 10 letni. Staruszek.Drugi kotek Stary Misio, też odnaleziony to też staruszek. Gorzej z dużym Murzynkiem. On też nie zyje. Był duzy i silny.W niedługim czasie zginęły dwa jego podstawowe schronienia. W tym trzecie spalono doszczętnie. Niewiem, po prostu niewiem co o tym myśleć.Nadal nie ma Marcelka, nie widuję narazie Arniego. Dowiedziałam się też że właściciele znależli Rudego w pobliżu swojej altanki.Zatem nie był to stalowy kocurek od Karmicielki tak jak przypuszczałam wczesniej. Jednak na to ze stalowy zyje sa bardzo nikle szanse. Nie ma go juz zbyt długo. Nadal nie ma Maksia. Ostatni raz go widziałam jak uciekał w wielkim popłochu.Od tamtej pory slad po nim zaginął.Przeszukanie tamtej części też nie dało zadnego efektu.Karmicielka ma jednak jakieś skojarzenia ale narazie nie będe o tym pisać bo to moga byc tylko przypuszczenia.Nie zmienia to jednak faktu ze budka parkingowa była wywleczona dwa metry dalej z krzaków.Wczoraj byłam z Meżem o 21.00 na obu działkach. Była cisza. Nic niepokojącego sie nie działo.Wszystkie te wydarzenia zdarzyły się w ubiegłym tygodniu. Karmicielka odnalazła chore kociaki. Zabrali je potem i pochowali na dzialkach.Wypytałam też właścieciela Rudego czy zdarzały sie przypadki wcześniej mordowania kotów przez kuny. Potwierdził że owszem kilka razy ginęły ale zwykle małe kociaki.Sama nie wiem Dziewczyny. Zabrałam stamtad to co było zagrożone juz wcześniej.Sa jednak jeszcze conajmniej dwie kotki które powinnam zabrać. Muszę podjąć jakieś kroki. Potrzebuje pomocy i Osoby która poprowadzi osobny wątek. Tym kotom trzeba znależć DS lub najlepiej DT. Czy Ktoś może mi pomóc to zrobić? Nie mam mozliwości sama się tym zająć. Ogranicza mnie czas, karmienie wielkiego stada i wytrzymałość fizyczna. Proszę o Pomoc w tej kwestii.

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 12:10 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

ŻEGNAJ WĘGIELKU

Zawsze wypatrywałeś z utęsknieniem. Biegłeś zawsze tak uroczo ze swoim krzywiutkim ogonkiem, wesoło nim merdając. Byłeś Naszym Kochanym Słoneczkiem.......Będziemy za Tobą Tęsknić......Dziękujemy Ci ze z Nami byłeś....Że mogliśmy choć przez ten czas dać Ci troskę i pełna miseczkę. A Ty pokazałeś jak Pięknie potrafisz być Wdzięczny za tę Opiekę.Śpij Kochany :cry: :cry: :cry:

Obrazek

ŻEGNAJ KOCHANY....[*]
Ostatnio edytowano Sob lis 28, 2009 12:24 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 12:14 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

ŻEGNAJ DUŻY MURZYNKU.

Byłeś wielki. Ostrożny, a mimo to potrafiłeś choć trochę zaufać.Czekać , wierzyć że ludzka reka tez potrafi dać dobro i jedzenie. Jest u mnie czworka Twoich uratowanych dzieciaczków i koteczka z ktora zawsze byłeś. One pozostały. Żyją.To wszystko co nam po Tobie zostało.Śpij Kochany :cry: :cry: :cry:

ŻEGNAJ KOCHANY....[*].
Ostatnio edytowano Sob lis 28, 2009 12:22 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 12:20 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

ŻEGNAJ STARY MISIU

Ty też zawsze pilnie mnie wypatrywałeś. Choć z boczku zawsze czekałeś aż dam innym kotkom i zajmę się Toba.Byłes zawsze Wdzieczny i szczęśliwy z tych naszych spotkań. Dziękujemy Ci za Twoją obecność i za to ze z Nami byłeś.Spij Kochany.... :cry: :cry: :cry:

ŻEGNAJ KOCHANY...[*]
Ostatnio edytowano Sob lis 28, 2009 12:38 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 12:28 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

ŻEGNAJ RUDZICZKU

Choć byłeś ostrożny, płochliwy, zawsze czekający z boczku, wierzyłeś.Drobny, wątły czekający w ukryciu z nadzieją. Czasem zamiauczałeś dając znak że jesteś. Że też czekasz.Dziękujemy Ci za te chwile i obecność z Nami.Śpij Kochany :cry: :cry: :cry:

ŻEGNAJ KOCHANY...[*]

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 13:24 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Strasznie smutno czytać... :( Iza, bardzo mi przykro. Przytulam.
Co do drugiego wątku, technicznie mogłabym pomóc, ale lepsza byłaby osoba bardziej zorientowana w terenie. Ja mam żadne pojęcie o szczecińskich terenach. Kompletnie sie w tym nie orientuję, i bywam w necie najczęściej późno wieczorem, zanedbywałabym wątek. Ale jak się chętny nie znajdzie można pomyśleć.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 28, 2009 14:01 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Afatima pisze:Strasznie smutno czytać... :( Iza, bardzo mi przykro. Przytulam.
Co do drugiego wątku, technicznie mogłabym pomóc, ale lepsza byłaby osoba bardziej zorientowana w terenie. Ja mam żadne pojęcie o szczecińskich terenach. Kompletnie sie w tym nie orientuję, i bywam w necie najczęściej późno wieczorem, zanedbywałabym wątek. Ale jak się chętny nie znajdzie można pomyśleć.

Ola nie jest potrzebna Osoba zorientowana w terenie. Nie ma takiej potrzeby. Od lipca prosilam o jakikolwiek Tymczas chociaż dla jednego, dwóch, trzech. Prosiłam regionalnie. Niestety. Trzeba prosić Ludzi na Forum. Niech Nam Polska pomoze im Pomoc. To koty ocalone od śmierci. Ocalone po to aby żyły, przezyły i były Kochane.....

Co do tego że bywasz dopiero wieczorem, to podobnie jak ja. Myślę jednak ze poprosimy Mocno Dziewczyny to też pomogą i przypilnują watku w miare mozliwosci.Spokojnie mozemy sie wymieniać w wolnych chwilach.Watek mogę założyć sama, jeśli jest taka konieczność. Potem potrzebuje Osoby lub Osób do koordynacji. Co o tym sądzicie Dziewczyny???

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 14:58 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Iza, jesli tylko będę mogła pomóc możesz na mnie liczyć. Mogę, potrzebowałabym tylko linki do lokalnych stron. Mogę wstawiać zdjęcia, będziesz mi tylko przesyłać mailem, nie wiem jeszcze w jaki sposób. Ale Jakos sobie poradzimy, w końcu tyle tu nas ;)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 28, 2009 15:07 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Bieżące wpłaty na konto - od początku Listopada

2.11. od Megany dla Negrity - 30 zł
2.11. od Afatimy dla Malinki i Nikusia - 50 zł
2.11. od Aksamitne_Futerko dla Ogonka - 20 zł
2.11. od Prosiaczki2 dla Oczka - 25 zł
2.11. od Wnusi i Kluska dla Sary i Halinki - 40 zł
2.11. od Ja-By dla Trusi. Patryczka, Rybci i JP - 100 zł
6.11. od Aglo dla Kapselka i Bogusia - 40 zł
9.11. od Anny3 dla Jacka i Wacka - 45 zł
9.11. od Ani c dla Czarusia i Celinki Bis - 40 zł
9.11. od Anial dla Czarnej Biedroneczki i Tygryska - 50 zł
10.11.od Malgosiab dla Martina, Puchacza i Dominika - 60 zł
12.11.odNifredil dla Idy i Daszy - 100 zł
13.11.od Anakolady dla Niedżwiadka - 20 zł
13.11.od DorotyEm dla Aiszy i Rekinka - 40 zł
16. 11.od Julka_ dla Ciapulka i Zosi - 40 zł
18.11.od Iwety dla Murzynki - 50 zł
22.11.od Anakolady z licytacji na opak - 30 zł
22.11.od Ciaptak dla Tiny - 20 zł
25.11.od Corrado dla Juniorka - 20 zł
26.11.od Wiory i Mamy Joli dla Frani i Miłka - 40 zł
27.11. od Cos_tam82 dla Celinki - 25 zł
27.11. Bazarek Wiory i Nifredil - 10 zł

PIĘKNIE DZIĘKUJEMY WAM KOCHANI :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Sob lis 28, 2009 15:15 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

przykro mi spowodu kociakow.
[*][*][*][*]

(ja watku tez moge pilnowac :wink: )

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob lis 28, 2009 16:40 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

iza przykro mi z powodu kociaczków :( tak dużo ostatnio odeszło [`][`]

Co do watku to mogę pomóc, raczej jestem ostatnio w domu. Komputer włączony więc nie ma problemu żebym zaglądała częściej.
Afatima jak jesteś chętna to zakładaj wątek ja na pewno go przypilnuje. Nie ma też problemu jeżeli Cię nie będzie a Iza będzie chciała dodać zdjęcia itp to ja też będę mogła je powklejać. Mogę też założyć wątek. Samo założenie wątku to nie problem a myślę że z przypilnowaniem też nie będzie problemu.

Tak jak mówię ostatnio jestem w domu ze względu na mój stan i na grypę nam "miłościwie panującą" staram się unikać skupisk ludzi więc czasu mam więcej. Pomijając dni kiedy mam jazdy ale to jest 3 razy w tyg mniej więcej.

Co do wpłaty za bazarek to proszę na PW Iza o imię i nazwisko na pewno jest na przelewie. Mam podane dresy gdzie wysyłać więc będę wiedzieć :) i zaraz w poniedziałek śmignę na pocztę
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Sob lis 28, 2009 19:44 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

hopkamy :)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

[poprzednia][następna]