Migi i Gaspar- rzep i przytulanka. Koniec cz I. Nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 09, 2009 17:11

ooooooooo, to widze, ze Migusia ze wszystkich kotow o ktorych dotad tu czytalam , najszybciej sie oswoila z nowymi Duzymi i nowym domkiem. :) Super! A co do kataru, mam nadzieje, ze to tylko reakcja alergiczna na cos w nowym domku lub co najwyzej tylko zwykly katar. :) Jednak faktycznie, dla przezornosci niech sprawdzi to wet.
Wprost nie moge sie doczekac wiesci z Migusiowego domku :) Licze na foteczki :)
No, to teraz jeszcze niech Gasparek szybko znajdzie najlepszy dla siebie domek i bedzie pelnia szczescia :) No wiec podrzucam przeuroczego kocurka, zeby ten NAJ... domek go wypatrzyl :)

A tak jeszcze dwa slowa na temat DT: osobiscie nie moge miec nawet na tymczas zadnego zwierzaka (pomijam szczegoly, czemu). Troche mi zal i smutno, bo chcialabym i w ten sposob wielu zwierzakom pomoc. Jednak myslac "rozumnie", "trzezwo" moze to i dobrze... Podziwiam wszelkioe DT za to, ze maja sile przygarnac zwierzaka wlasnie tylko na czas okreslony. Wiedzac, ze moze za miesiac, dwa, pol roku czy dluzej, znajdzie sie ktos, kto go zaadoptuje na stale. Ja sie bardzo latwo do zwierzat przywiazuje i wystarczylby mi moze tydzien, dwa... Nie potrafilabym sie pozniej rozstac ze zwierzakiem. To byloby zbyt trudne. Niech by jeszcze zwierzak przywiazal sie do mnie... (mam tu na mysli sytuacje z Migotka, o ktorej dziewczyny pisaly, kiedy kiciusia bardzo chciala z nimi zostac). Nie potrafilabym byc w tym momencie stanowcza i pewnie bym kotka zatrzymala u siebie na stale. Dlatego uwazam, ze nie kazdy moze prowadzic DT, bo nie kazdy sie nadaje do tego. No i jeszcze komu oddac zwierzaka? Przeciez OT musi nowemu, potencjalnemu domkowi zaufac w imieniu kota czy psa, ktorego oddaje do adopcji. Musi byc pewien, ze oddaje go w dobre rece, ze krzywda sie mu nie stanie. Czesto przeciez oddaje sie zwierzaki zupelnie obcym osobom! Tak na dobra sprawe nawet kilka spotkan w tzw:"realu" to malo! Jesli ktos wierzy w intuicja (swoja, czyjas), to z pewnoscia warto tez posluchac jej podpowiedzi. Tylko nie moze to byc jedyna argumentacja za/przeciw adopcji. To wszystko jest za przeproszeniem, cholernie trudne! Pewnych rzeczy nie jestesmy niestety w stanie przewidziec i czasem zdaza sie, ze kot/pies wraca z nieudanej adopcji z jakis powiodow. Wtedy nie mozemy tak na prawde jednoznacznie stwierdzic, co bylo prawdziwa tego przyczyna, bo znamy wylacznie opinie ludzi oddajacych zwierzaka z adopcji. Zwierze nam nie powie: "oni mnie zle traktowali, nie dawali jesc, zostawiali samego, bili mnie, krzyczeli" Mozemy jedynie snuc wnioski na podstawie zachowania zwierzaka przed feralna adopcja i po powrocie z niej. Ile DT potem sie zastanawia, czy przestac byc DT, bo np.sie do tego nie nadaje? To jest bardzo trudne! Ile to nerwow czlowieka kosztuje! Dlatego podziwiam szczerze wszytkich, ktorzy decyduja sie na tymczasowanie. Nawet pojecia nie macie, jak bardzo jestescie zwierzakom potrzebni! Dla nich to tak wiele znaczy, czasem nawet znaczy PRZEZYC! Jestescie super! Tak trzymac! I zycze wszystkim DT sily i wytrwalosci, ale przede wszytkim by nigdy wasi podopieczni do was nie wracali z nieudanych adopcji, zeby wszystkie adopcje byly udane pod kazdym wzgledem! Korciaczki jako DT zasluguja na szczegolny podziw, poniewaz jako osoby w tak mlodym wieku (co wsrod ich rowiesnikow nie jest moze zbyt czesto spotykane) potrafia podejsc do tymczasowania zdroworozsadkowo. Przyznam sie szczerze, ze ja bym chyba nie potrafila, choc niby wg.niektorych moze powinnam, bo jestem od nich starsza, ale ja poprostu jestem za wrazliwa i za miekka na to!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto cze 09, 2009 17:48

Gasparek czeka na domek. :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 09, 2009 18:02

kasia86 pisze:Gasparek czeka na domek. :)

:):):)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto cze 09, 2009 20:13

Obrazek
no przecież mówię i tłumaczę, ładny kotek to jest, tylko brać i kochać!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto cze 09, 2009 20:15

Moja kolezanka poraz 3 zrobiła plakat z zwierzetami do adopcji a w nim takie zwierzaki :
1. kot Zuzu tymczas u mnie
2. kotka Sissi tymczas u mnie
3.kotka Betty ( złapana w Tychach do sterylki na tymczasie u Anial )
4. pies Pedro tymczas u mnie
5. suczka Tonia od znajomej
6. kotka Elza z Sosnowieckiej kociarni
7. kot Marley tymczas u mnie
8. kot Gaspar tymczas u Korciaczek " z 63 koty "
9. 1 z 3 kociąt uratowanych z piwnicy na tymczasie u Beaty z Bytomia

Miłka juz zabrała kilkanascie plakatów do rozwieszenia :):):)
ja też już zorwiesiłam ich kilkanaście w wetów , w sklepach zoologocznych , w kwiaciarni i kiosku .
Czy ktos jeszcze sie dołaczy , moge wysłać pocztą lub Korciaczki droga internetową :):):)

Kto pomoze kto :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 09, 2009 20:24

Justa&Zwierzaki pisze:Moja kolezanka poraz 3 zrobiła plakat z zwierzetami do adopcji a w nim takie zwierzaki :

ja też już zorwiesiłam ich kilkanaście w wetów , w sklepach zoologocznych , w kwiaciarni i kiosku .
Czy ktos jeszcze sie dołaczy , moge wysłać pocztą lub Korciaczki droga internetową :):):)

Ja chętnie pomogę. Wysyłam swój mail do korciaczki.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto cze 09, 2009 20:26

Justa&Zwierzaki pisze:Moja kolezanka poraz 3 zrobiła plakat z zwierzetami do adopcji a w nim takie zwierzaki :

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto cze 09, 2009 20:31

mrr pisze:

Mrr bardzo bardzo dziekuje :):):)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 09, 2009 20:45

A ja się wieczorowo witam z Gasparkiem
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto cze 09, 2009 20:48

:D dziekuje za umieszczenie Elzy na plakacie. Ja tez na pw wysle maila ale niestety wydrukuje i rozwiesze dopiero po 16 czerwca. Trzeba by pchnac plakat do Tereni1 one wczesniej podzialaja
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 09, 2009 20:50

Migusiu, Ty może je nie znasz, nie pamiętasz...
Ale razem z nią przebywałaś w tym samym schronisku.
Twoja koleżanka Piorunka odeszła, przegrała walkę o życie[']

Obrazek
Iskrze666 przyda się teraz parę ciepłych słów:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4532975#4532975

...

:crying:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto cze 09, 2009 21:00

odejście zawsze boli...
pa koteczko Obrazek
pozdrów te, kóre już TAM są ...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto cze 09, 2009 21:02

izydorka pisze:Obrazek
no przecież mówię i tłumaczę, ładny kotek to jest, tylko brać i kochać!
bezgranicznie az po grob! :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto cze 09, 2009 21:18

Dziękujemy za kciuki :oops:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Wto cze 09, 2009 21:22

Obrazek
Szukam domku, wiesz?
Jestem Gaspar, wiesz?
Ten elegant we fraku, co to właśnie siedzi na kolanach. Wiesz?
Czekam na Ciebie, pamiętasz?
Tak na Ciebie, na Ciebie. Wiesz?
Wiem, że wiesz, że pamiętasz Mój Domku, tylko dlaczego jeszcze nie przybywasz?

Pokochaj mnie :kitty:
Obrazek Obrazek

Korciaczki

[poprzednia][następna]