WAW Koty z Fabryki Koneser. No i jest maluch...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 21, 2009 11:30 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Tylko gdzie ja to dostanę? Poza tym w ten czwartek jestem w Stalówce.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon gru 21, 2009 11:40 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

W każdym mięsnym sklepie.Można poprosić o zmielenie.Jest jeszcze podgardle, droższe,ale nawet lepsze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 21, 2009 12:48 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Słonina? Bleeee..... i koty to jedzą?
Ostatnio dwie wątróbki zamarzły, ale po rozmrożeniu zniknęły. Koty teraz przede wszystkim ciepłego potrzebują, żeby brzuszki rozgrzać. A suchego nie ma co za dużo wsypywać bo też jest zimne i na dodatek śnieg zasypuje.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pon gru 21, 2009 12:56 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Migota, ale one chodzą jeść suche do okienka. Ja nie mam im jak podgrzać żarełka, więc będę kupować surowe przez jakiś czas.

gosiar

Post » Pon gru 21, 2009 12:57 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Słoninę jedzą jak najbardziej. A ty byś zjadła surową wątróbkę?

gosiar

Post » Pon gru 21, 2009 13:04 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Prawdopodobnie będę dziś miała receptę na Unidox, tylko co dalej? Będę w Koneserze pewnie 26.12.

gosiar

Post » Pon gru 21, 2009 13:28 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Wtrącam się,ale wiem od pań,które od lat karmią koty na działkach,że w taki mróz muszą jeść dużo tłuszczu.Poza tym to nie zamarznie tak łatwo.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 21, 2009 17:49 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:Migota, ale one chodzą jeść suche do okienka. Ja nie mam im jak podgrzać żarełka, więc będę kupować surowe przez jakiś czas.

Wystarczy, że podgrzejesz puszkę w gorącej wodzie. Ale mięskiem z pewnością nie pogardzą. Tylko żeby nam się nie rozbestwiły jak koty w moim bloku.

A mogłabyś tę receptę podrzucić, jeśli nie do mnie to do sibii. No nie wiem, ważne to :?
Obrazek

Migota

Post » Pon gru 21, 2009 17:51 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:Słoninę jedzą jak najbardziej. A ty byś zjadła surową wątróbkę?

Podobno to cudowny lek na anemię, ale mnie ten argument nie przekonał do konsumpcji 8O
Obrazek

Migota

Post » Pon gru 21, 2009 21:31 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Migota pisze:
gosiar pisze:Migota, ale one chodzą jeść suche do okienka. Ja nie mam im jak podgrzać żarełka, więc będę kupować surowe przez jakiś czas.

Wystarczy, że podgrzejesz puszkę w gorącej wodzie. Ale mięskiem z pewnością nie pogardzą. Tylko żeby nam się nie rozbestwiły jak koty w moim bloku.

A mogłabyś tę receptę podrzucić, jeśli nie do mnie to do sibii. No nie wiem, ważne to :?

Nie mogę, bo jej nie mam. Ma ją Ewa, być może zobaczę się z nią w środę. Unidox ma też dla nas redaf, ale ciężko się z nią umówić, bo mieszka na Ursynowie. Kurde, ciężko coś wykombinować tak na cito. Dopiero wróciłam poza tym :?

gosiar

Post » Pon gru 21, 2009 21:31 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

No dobrze, ciocia sibia była grzeczna w tym roku i dostapiła wreszcie zaszczytu zobaczenia 7 kotów na raz.
Bazyli jest śliczny.
Podałam im te żółtka - to jest rewelacja, jak one to wsuwały!
Dałam też całą puchę dużą, ale jest cieplej, poza tym zjadły prawie całość już przy mnie.

Jak pojechałam była zamknieta brama, otworzył mi pan L, którego powitałam dziarskim okrzykiem: dobry wieczór! czy są tu jakieś głodne koty?, a pożegnaliśmy się życząc sobie nawzajem wesołych Świąt.
No dobra, może to i hipokryzja, ale co tam, niech im będą wesołe, może zdobrzeją dla kotów w przyszłym roku?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Wto gru 22, 2009 7:59 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

sibia pisze:Jak pojechałam była zamknieta brama, otworzył mi pan L, którego powitałam dziarskim okrzykiem: dobry wieczór! czy są tu jakieś głodne koty?, a pożegnaliśmy się życząc sobie nawzajem wesołych Świąt.
No dobra, może to i hipokryzja, ale co tam, niech im będą wesołe, może zdobrzeją dla kotów w przyszłym roku?

:ryk: Chciałabym zobaczyć jego minę.

A nie przyuważyłaś czy Bazyli korzystał z budki czy siedzi w piwnicy? Prawda, jaki on ładny? Ciekawe gdzie się podziewa kiedy znika?
Obrazek

Migota

Post » Pt gru 25, 2009 10:00 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Wczoraj zaopatrzona w 2 puszki zlozylam koneserowcom niespodziewana wizyte. Wcinaly az milo.
Wyszly tylko cztery koty - trzy bialo czarne i Dziadek, reszta pewnie spala.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pt gru 25, 2009 10:43 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:Unidox ma też dla nas redaf, ale ciężko się z nią umówić, bo mieszka na Ursynowie.

Jak redaf się odpowiednio zmotywuje to i na Pragie dojedzie.
Już w środę Sib zaunidoxowała koneserowce.
Pewnie teraz odsypiają kurację. 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Sob gru 26, 2009 13:47 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

dorot pisze:Wczoraj zaopatrzona w 2 puszki zlozylam koneserowcom niespodziewana wizyte. Wcinaly az milo.
Wyszly tylko cztery koty - trzy bialo czarne i Dziadek, reszta pewnie spala.

Na pewno się ucieszyły z wizyty cioteczki i dodatkowych puszeczek. A cztery koty to ostatnio taka ich średnia obecności. Maksymalnie 7 się odlicza. Reszta zaginęła.

A mnie tego samego dnia udało się zrobić zdjęcia Lotce. Wrzucam wszystkie bo różnie z ostrością. Co myślicie o tej ranie?

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Migota

[poprzednia][następna]