lawinka pisze:A to jest watek tylko o karmach suchych? nie wiedzialam
mam nadzieję, że nie

dopiero odkryłam ten wątek
a ponieważ moje stadko na mokrej, ciągle szukam dobrych rozwiązań w przyzwoitej cenie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
uwarka pisze:wczoraj właśnie robiłam w zoo zamówienie, oglądałam tę karmę ale skład nie był zbyt dokładnie podany.
najczęściej kupuję animondę, almo nature, rc, a jak są promocje to scheisera i applawsa
Agnieszka16 pisze:uwarka pisze:wczoraj właśnie robiłam w zoo zamówienie, oglądałam tę karmę ale skład nie był zbyt dokładnie podany.
najczęściej kupuję animondę, almo nature, rc, a jak są promocje to scheisera i applawsa
Mam akurat puszkę z jagnięciną i ryżem i skład jest następujący:
Skład karmy:
Mięso jagnięce (min. 65%), podroby jagnięce (min. 24%), ryż pełnoziarnisty (min. 4%).
białko 10,5%
tłuszcz 5,5%
popiół 2,5%
włókno 0,3%
węglowodany 2,2%
woda 79%
Dodatki:
Witamina A, witamina D3, witamina E, cynk, jod, selen, tauryna (1g/kg).
Wapń 0,3%, fosfor 0,25%, magnez 0,017%.
Agnieszka16 pisze:uwarka pisze:wczoraj właśnie robiłam w zoo zamówienie, oglądałam tę karmę ale skład nie był zbyt dokładnie podany.
Mam akurat puszkę z jagnięciną i ryżem i skład jest następujący:
Skład karmy:
Mięso jagnięce (min. 65%), podroby jagnięce (min. 24%), ryż pełnoziarnisty (min. 4%).
białko 10,5%
tłuszcz 5,5%
popiół 2,5%
włókno 0,3%
węglowodany 2,2%
woda 79%
Dodatki:
Witamina A, witamina D3, witamina E, cynk, jod, selen, tauryna (1g/kg).
Wapń 0,3%, fosfor 0,25%, magnez 0,017%.
PumaIM pisze:Trovet ASD to jest, jak sama nazwa wskazuje, dieta na kryształy struwitowe (Anty Struvite Diet), zakwaszająca. Masz struwitowe koty? Bo nie wiem, czy zdrowym nie zaszkodzi na dłuższą metę.
PumaIM pisze:Trovet ASD to jest, jak sama nazwa wskazuje, dieta na kryształy struwitowe (Anty Struvite Diet), zakwaszająca. Masz struwitowe koty? Bo nie wiem, czy zdrowym nie zaszkodzi na dłuższą metę. Co prawda w Kuchni Pupila się plącze między bytowymi...
Użytkownicy przeglądający ten dział: dorcia44, fruzelina, puszatek i 166 gości