CHORA KOTKA UCIEKłA ok. Klifa. Nadal szukamy Fuksi!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2007 9:51

Dzisiaj zwalniam się ok. 13 z pracy i jadę szukać Fuksi, razem z mamą i siostrą.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt lip 20, 2007 10:02

Ja bylam w poblizu budowy wczoraj po 22, codziennie jak ide do pracy, to sie rozgladam. A co do plakatow -niestety mam tylko czarny tusz w drukarce :(

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Pt lip 20, 2007 10:17

Słuchajcie, nie działa mi link do ogłoszenia podany przez Janę.
Czy jest jakiś inny link do ogłoszenia?
Niestety, ogłoszenia będę mogła wydrukować tylko czarno-białe, ale lepsze to niż nic.
Obrazek

Katy

Post » Pt lip 20, 2007 10:21

Ogłoszenia można wywieszać też na śmietnikach.
Może to nie najciekawsze miejsce,
ale każdy musi wyrzucić śmieci.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt lip 20, 2007 10:46

Katy pisze:Słuchajcie, nie działa mi link do ogłoszenia podany przez Janę.
Czy jest jakiś inny link do ogłoszenia?

napisz pw do Jany, może coś podpowie
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt lip 20, 2007 11:21

Niestety, Jana nie może mi przesłać teraz ogłoszenia, a ja wychodzę zaraz z pracy.
Poszukam Fuksi, a ogłoszenia następnym razem.
Obrazek

Katy

Post » Pt lip 20, 2007 22:01

Ogłoszeń nie wywiesiłam, bo nie działał upload, a Jana nie mogła mi do południa przesłać. Nie widziałam też, niestety, żadnego ogłoszenia.

Pojechałam z mamą i siostrą. Obeszłyśmy teren - ul. Esperanto, Anielewicza, Miłą, Smoczą, okolice Klifa i budowy.

Ale po kolei.

Najpierw na ul. Anielewicza zobaczyłyśmy kilka kotów, czarne, biało-czarne i szylkretka. Popytałam i trafiłam do pani, która te koty trochę dokarmia. Powiedziała, że Fuksi w okolicy nie widziała :( Podała kontakt do Pani Marii, która mieszka na rogu Miłej i Smoczej, pani która pomaga kotom. Część kotów, które widziałyśmy pod blokiem na Anielewicza jest podobno wysterylizowana, część podobno została wyłapana i wywieziona do jakiegoś schroniska :(

Po drodze rozmawiałam jeszcze z panem, który też ma kota i chyba dokarmia, ale Fuksi nie widział.

Trafiłam do Pani Marii. Bardzo się przejęła, ale kotki też nie widziała, bo podobno ostatnio nie może wychodzić z domu. Ale z tego co zrozumiałam ma koleżanki karmicielki i rozpuści wśród nich wieści. Nie mogła zapisać mojego numeru telefonu, ale ja wzięłam numer do niej, jutro zadzwonię i jej podyktuję swój.

Później rozmawiałam jeszcze z panem z bloku Miła 24. Tam w piwnicy pod jego mieszkaniem żyje kotka, która ma 3 małe, ok. 8 tygodniowe kociaki. Czarnego i dwa bure. Jeden bury albo już nie ma oczka, albo jest zaklejone tak, że wygląda jakby nie miał :( Pan dokarmia kotkę i kociaki. Koniecznie trzeba coś z tymi kociakami zrobić... :( Chociaż Pan mi powiedział, że na razie sie nie zgadza na zabranie, bo są za małe. Ok, tylko jak podrosną to może ich już nie być. Pan tez nie widział Fuksi :(

Następnie udałyśmy się w okolice Klifa, gdzie porozmawiałam z panem z ochrony, który widział jak Fuksia uciekła z samochodu. Niestety, od tamtej pory też jej nie widział.

Poszłyśmy na budowę. Nie było ochrony, więc zaryzykowałam i weszłam. Rozejrzałam się na kawałku budowy, pozaglądałam z dziury. Ale kotka może być wszędzie, może jej też tam nie być. Spotkałam robotnika, który wie, że szukamy koteczki, ale jej nie widział. Zapytałam, czy mogę porozmawiać z kierownikiem, pan mi powiedział, że kierownik zaraz wyjdzie. Ale czekałyśmy, a on nie wyszedł. W tym czasie przyszedł ochroniarz. I nie pozwolił nam się rozejrzeć na budowie. Powiedział, że on się tych kotów boi, tzn. tych dzikich, które na budowie mieszkają. Że boi się w nocy chodzić, żeby te koty go nie zaatakowały, bo one są jak psy.
Ponieważ kierownik nie wychodził, a ochroniarz nie chciał nas do niego wpuścić wycofałyśmy się. Wtedy podszedł pan robotnik, ten z którym rozmawiałam wcześniej. Spisałam z tablicy telefon do kierownika budowy z zamiarem zadzwonienia, ale robotnik powiedział nam, że jutro jest sobota i na budowie jest mało osób i nie ma kierownika. Żeby ktoś przyszedł, że będzie inny pan z ochrony, że może się uda wejść i połazić.
Myślę, że warto zaryzykować, być może ktoś nas wpuści. Nie wiem jeszcze, czy ja jutro będę mogła, ale jak będę mogła to pojadę. Niestety, nie mogę tego zagwarantować, więc jeśli ktoś może to bardzo proszę.
Na budowie widziałam tylko jednego czarnego kota. Wlazłam tez na budowę z drugiej strony, gdzie jest "otwarta" blacha, ale Fuksi ani śladu.

Generalnie w tej okolicy mieszka bardzo dużo kotów :( Szkoda, że nie Fuksia się nie pokazuje :(

W drodze powrotnej spotkałam pijaczka, który szedł po winko z małym kociakiem na ramieniu, zmokniętym i trzęsącym się, bo zaczęło padać. Okazało, się że pijaczek jest bezdomny, mieszka z kotem w pustostanie :( Oddał mi kociaka za 5 zł... Pięciozłotek siedzi u mnie w łazience i szuka domu.
Obrazek

Katy

Post » Pt lip 20, 2007 22:35

Katy, chyba trafił Ci się najtańszy kot świata? Imię ma już zaklepane, jak rozumiem?
Chociaż on miał swój szczęśliwy dzień dzisiaj. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 20, 2007 22:37

Pijaczek dał mi kota właściwie za darmo :wink: Później poprosił o 5 zł :lol: Cwaniak :lol:
Obrazek

Katy

Post » Pt lip 20, 2007 23:02

Tak, tak pijaczki "kochają" zwierzęta.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt lip 20, 2007 23:32

Caty wielkie dzięki za pomoc w szukaniu Fuksiarki. Porozmawiaj z kierownikiem budowy. Myślę, że uda Ci sie go przekonać i wpuści kilka osób na krótki czas na teren zamknięty w poszukiwaniu chorej koteczki z Gdańska.
Dobrze, że pięciozłotek jest już w domu. Chyba już nakarmiony. Tylko, czy jest zdrowy ?

Warszawa, halo Warszawa. Potrzebne osoby do wykonania i rozwieszenia plakatów o poszukiwaniach chorej koteczki.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Sob lip 21, 2007 8:56

Waldemar pisze:Caty

Katy, nie Caty :wink:
Caty to kto inny :wink:

Ja już wiem, że dzisiaj nie będę mogła podejść na budowę, a być może udałby się wejść. Czy ktoś dzisiaj po południu lub wieczorem może?
Obrazek

Katy

Post » Sob lip 21, 2007 12:43

Przepraszam za zamianę literki. Oczywiście: Katy. Dziękuję za pomoc w szukaniu chorej kotki.
Czy jest chętna osoba z Warszawy, mogąca zastąpić Katy i poszukać dzisiaj chorej koteczki na budowie?
Warszawa, halo Warszawa.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Sob lip 21, 2007 19:44

moge tylko podniesc...

moge w poniedzialek wydrukowac troche kolorowych ogloszen ale nie bede miala ich jak rozwiesic :(
jesli ktos chcialby i moze sie umowic na odbior w Centrum kolo 17.30 to prosze o pw z informacja no i ogloszeniem :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob lip 21, 2007 22:25

Katy - jesteś wspaniała - podziwiam Cię za zaangażowanie i pomoc
kto może rozwiesić ogłoszenia ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

[poprzednia][następna]