Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2017 20:16 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Dziękuje :D
Staram się by były szczęśliwe

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Nie sty 29, 2017 20:22 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

I to widać na zdjęciach :ok: szczęśliwe kocie i psie mordki :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto sty 31, 2017 21:29 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Tusia na zdjęciu wygląda tak statecznie, a przecież to dość filigranowa koteczka jest. :D Rude jest piękne. I szare i czarne i białe i szylkretowe też. A jak się doda do tego cudne okoliczności przyrody, to aż przyjemnie popatrzeć. :D :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto sty 31, 2017 22:11 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Byłam dzisiaj mocno zaniepokojona. Zawsze intuicyjnie wiem którego kota nie ma w domu. Przy 9 sztukach to nie takie proste.
Ponieważ od dawna nie widziałam Tusi uznałam ,ze wyszła na ogród kiedy wchodziłam do domu. Zbliża się wieczór i noc.Chodze ,szukam nawołuje i nic :? Założyłam już buty gotowa szukać jej po nocy z latarką.Nawołuje w domu po raz ostatni, a na półce nad schodami wyłania sie zaspana Tusia i patrzy zdziwiona czemu taki raban :kotek: :strach:
Ostatnio edytowano Śro lut 01, 2017 17:54 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 2 razy

Bunio& Daga

Post » Śro lut 01, 2017 15:11 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Tusienka chciała sobie spokojnie pospać. Pozdrawia zdjęcia cudne. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lut 05, 2017 15:50 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Mialam kłopot z moim czarno-białym kotem Siemusiem W piatek zauważyłam ,ze kot kuleje na przednią ,lewa łapę.Nózka była tkliwa w dotyku .Poniewaz nie miał temperatury i barankował ,to postanowiłam pojechac do weta nastepnego dnia bo akurat przyjeżdżał syn.U mnie to cała wyprawa z uwagi na komunikację
Poduszka łapy była napuchnieta a kot nie dawał sobie dokładnie dac obejrzeć co sie dzieje
Przez noc ,pomiedzy palcami ukazała się zaschnieta krew.Łapa stęchła , opuchlizna zeszła niemal całkiem i kot zaczał na łapie stąpać.Uffff..
Prawdopodobnie był to albo jakis ropień pomiedzy palcami albo skaleczenie.Biały Jasmin stłukł szklana pokrywkę i niewykluczone ,z e Siemusiowi wbił sie kawałeczek szkła pomiedzy opuszki . Delikatnie przemywam Octaniseptem.Łapa jeszcze troche musi go boleć ale juz na nia stąpa.
Wszystko wydaje się goić i kot zaczyna normalnie chodzić
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2017 14:50 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 2 razy

Bunio& Daga

Post » Nie lut 05, 2017 22:26 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Dwa tygodnie chodze z chorym gardłem. i jakaś wirusówką,Dopiero w piatek dostałam się do lekarza i antybiotyk okazal się niezbędny.
Wczesniej wyczerpałam wszelkie domowe sposoby i leki dostępne bez recepty.
Jest poprawa

Bunio& Daga

Post » Nie lut 05, 2017 22:45 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Zdrowiej Basiu :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pon lut 06, 2017 15:02 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

ametyst55 pisze:Zdrowiej Basiu :1luvu:

Dziękuje za dobre słowa :)
Dzisiaj 3 dzień antybiotyku i mam kryzys.Gardło juz nie boli ale zaczynam kaszleć.
Siemuś juz ma się całkiem dobrze.
:cry: Nawet śladu wiosny.
Gorzej bo mróz nadal trzyma i wszędzie biało.
Bug skuty lodem ,podobnie jak starorzecze.
Mam dosyć zimy.opalania itp.
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2017 17:15 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Post » Pon lut 06, 2017 15:23 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Ja też czekam na wiosnę. Bardzo tęsknię za zielenią.
Trzymam kciuki za zdrówko. Twoje, Basiu i Twoich zwierząt. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cieszę się, że Siemuś ma się dobrze.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon lut 06, 2017 21:06 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Znowu mam gorączkę :cry: Drugi tydzień zaraza mnie trzyma. Organizm słabo sobie radzi.
Ilez to razy przełaziłam z podobnymi objawami bo nie mogłam iśc na zwolnienie...
Za długo to trwa.

Bunio& Daga

Post » Wto lut 07, 2017 16:05 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Śnieg sypie od rana.Jest pieknie.Mimo zlego samopoczucia musiałam wyjśc z psami i przywieśc drewno.
Psy zadowolone z e śnieznej bieli.Szkoda ,z e nie moge puścic Fryderyka .Fajnie by sobie pobiegał po starorzeczu.Niestety nie bede ryzykować.Do szalEńst musi wystarczyc mu ogród.
Makabra śpi razem z Dagmarą.Fajnie to wyglada,Dagusia mości sie w nocy na kanapie ,ugniata z poduszek gniazdo , Ja ja przykrywam kocykiem, a z brzegu zwinieta w kłębuszek śpi Makabra.To zabawne ale czesc z moich kotów niemal nigdy nie wchodzi na górę a inne tylko siedzą na poddaszu.
Biały Jasmin codzienie wychodzi na spacer .Idealnie stapia się z zimowym otoczeniem.Jak zmarznie to przerazliwie miauczy. Siedzi na płocie czeka az go wniosę.Na mój widok potrafi sie tak rozwrzeszczec jakby go ze skóry obdzierali

Bunio& Daga

Post » Śro lut 08, 2017 22:31 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Trzeci dzień gorączka 38-39C.Co dwie godziny zbijam bo Paracetamol przestaje działać.Grypa w pełni.Antybiotyk wziełam do końca i nic .Zaczełam na szczescie odkasływac. Trzeci tydzień chodzi po mnie to choróbsko.
W nocy nie zamknełam bramki na schody rozkojarzona goraczką .Dagmara wlazła i położyła obok mnie na łózku kiedy spałam. Naturalnie sie złała :evil:
.Nie mam siły do niej i aby się z nia szarpać. Za nic nie chce zejśc.Mam nadzieje ,z ejuż nie ma czym sikać :evil:
Koty wychodzą na krótko ale szybko wracaja do domu.Jedynie Makabra i Tusia towarzysza mi na spacerach zpsami.
Jaśmin wietrzy futro rano.i szybko wraca zkrzykiem do domu Za duży snieg i koty szybko lgną do ciepełka

Bunio& Daga

Post » Czw lut 09, 2017 16:52 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Ubrałam Dagmarze mój sweter i podwinełam rękawy.Powinnam wczesniej na to wpaśc kiedy zamieszkała na dole.Niestety mimo grubego materaca,koca i kołdry które ma do moszczenia podmarza,zwłaszcza kiedy już przestaje dokłądac w nocy do kominka.Tam nie jest zimno ,tylko chłodniej.Fryderykowi sie to nie bardzo podoba bo szczeka na nią.On tak reaguje na wszelkie zmiany które go zaskakują.Zobaczymy jak jej sie to spodoba bo wcześniej ubranek nie nosiła.
Ostatnio edytowano Czw lut 09, 2017 17:59 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Post » Czw lut 09, 2017 17:57 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Dagunia w ubranku :D oby jej było teraz ciepło :ok:
Obrazek

ametyst55

[poprzednia][następna]