S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 23, 2014 14:24 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Kurde, ja wyjeżdżam pod koniec maja:(
Właściwie to i tak marna ze mnie pomoc w takich akcjach.
Mogę tylko poprosić ludzi o rozwieszanie ogloszeń.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro kwi 23, 2014 19:21 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Ponarzekałabym na nowy dizajn, ale widzę, iż już zrobiłyście to za mnie :D
Czy żeby teraz wysłać komuś pw to MUSZĘ GO ZAPROSIĆ DO ZNAJOMYCH? :oops:

Co do akcji:
* prosiłam Jacka o zrobienie projektu plakatu na 1 czerwca - trzeba go "docisnąć" subtelnie w sobotę. Któraś chętna? :mrgreen:
* rozpuściłam wici wśród znajomych córki, oni z kręgu tych co się w różne gry gry bawią, przebierają, itp. Może coś się urodzi?
* zaprosiłam "zaprzyjaźnioną" trzynastolatkę, żeby pokazała umiejętności szermiercze, bo całkiem niezła w te klocki. Ot! taki mały dydaktyzm dla dzieci dzielnicy: "Każdy może być wyjątkowy".
* ostatnio modne są akcje książkowe: wiecie, zbieramy dary w postaci sensownych książek i "darujemy" je za wrzut do skarbonki, nie mniej niż...... :D Ale tu trzeba przed 1 czerwca uzbierać ciekawe pozycje od sponsorów i darczyńców.
* może macie jakichś znajomych z ciekawymi zawodami, hobby, typu pilot odrzutowca, kierowca rajdowy :mrgreen: żeby zaprosić na prezentację?

Tyle w kwestii spowiedzi.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro kwi 23, 2014 19:25 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

AgaPap pisze:Mała jak najszybciej trzeba wici rozesłać odnośnie tego dnia dziecka , bo faktycznie jak nieraz mówię o naszych dniach otwartych to się pytają gdzie można było się dowiedzieć że takie coś w ogóle będzie. Generalnie nie każdy zagląda na stronę fundacji lub schronu albo FB ma wiec dobrze może byłoby trochę plakatów po mieście porozwieszać :ok:

A mam pytanko :mrgreen:
Czy te plakaty mogłyby pojeździć np. w autobusach :D
Albo czy można by pokazać, tzn. wypożyczyć ( o ile takowa istnieje) jakieś makiety pod tutułem " z autobusem przez wieki"?
Czy Pani Dyrektorowa może zająć stanowisko?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Śro kwi 23, 2014 19:29 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

ja mam pomysł na kocią grę terenową na dzień dziecka 8)
pomysł z książkami też fajny-dostarczę trochę towaru, postaram też wyżebrać jakieś dzieciowe' u Tomka i Natalki :wink:
pomysł z zawodami raczej bym sobie darowała, bo dzieci mają takich spotkań od groma w szkole i przedszkolu i w 9/10 przypadków są nudne jak flaki z olejem :twisted: .
Natomiast fajnie byłoby wyświetlić filmik fundacyjny i opowiedzieć o pracy wolontariusza.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro kwi 23, 2014 21:23 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

oo żyjeta ludzie :p

ja możliwe, że w czerwcu na miesiąc wyjadę do sanatorium, na razie załatwiam fakty
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro kwi 23, 2014 22:16 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

A mam pytanko :mrgreen:
Albo czy można by pokazać, tzn. wypożyczyć ( o ile takowa istnieje) jakieś makiety pod tutułem " z autobusem przez wieki"?
Czy Pani Dyrektorowa może zająć stanowisko?[/quote]

jeżeli chodzi o : Czy te plakaty mogłyby pojeździć np. w autobusach :D
to mogę ze swojej strony pozwolenie pokierować przypuszczam tylko że musiałby ktoś je rozwiesić i po akcji zebrać , ale to już dopytam dokładnie jutro.

sylwka138

Od: Sob gru 28, 2013 21:37

Post » Śro kwi 23, 2014 22:36 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

teraz w skrócie kilka moich pomysłów jeżeli chodzi o gry i zabawy ocz do przemyślenia
1. z " organistaą" to myślę że najlepiej w formie zgadywanek , on gra piosenki dzieci zapisują te co zgadły największa ilość wiad wygrywa
2. zabawy prl-u powspominać fajnie to brzmi wydaje mi się choć nie wszystkie pamiętam kapsle- tor , dwa ognie, głuchy telefon, szmateks- w kartonie śmieszne ubrania typu płaszczyki zapaski kiecki halki i na czas ubieranie ile DOBRZE ubranych tyle punktów.
3. krzyżówki i tu młode mogą się wykazać mogą być tematyczne zwierzęta , miasta, zawody, itd
3. ciepło zimno
4. co za zmiany. ubieramy kogoś - uczestnik przygląda się mu chwilę , odwraca się i zgaduje co mu zabraliśmy.
5. bieg z jajkiem na łyżce
6.chowanie pytań w miejscach narysowanych wg mapki , 2 drużyny odnajdują je i odpowiednia kombinacja wyrazów tworzy hasło.
7. co to za rzecz, w kartonie pochowane fanty- zgadujemy co to jest.
8. forma zgadywanki co to za głos, i czyje to za ślady, czy krzyżówka czy do zgadywania wspólnego
9. kalambury - dziewczyna , która prowadziła je na tym wieczorku wolontariackim może i tu przejąć pałeczkę :ryk:
10. taczka - dystans jeden trzyma nogi drugiego i jadą z fantem na plecach tego 'taczki'
11. jeszcze chodzi mi po głowie mały chemik jakieś doświadczenia żeby sobie porobiły dzieci ale bardzie na śmiech np mentos w poł z colą daje wulkan
sory za telegraficzny skrót ale jutro w pracy popołudniu jestem a może coś komuś się przypomni fajnego wspólnego z tym

sylwka138

Post » Czw kwi 24, 2014 6:13 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

zarys główny
11.00-11.30 straż
11.30-11.50 jaka to melodia
11.50-12.10 karate
12.10-12.30 kalambury
12.30 -np 13tej powrót do prl-u i związane z nim zabawy lub taczki, bieg z jajem na łyżce itd
:surprise:

sylwka138

Post » Czw kwi 24, 2014 6:58 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Kamakolo pisze: A mam pytanko :mrgreen:
Czy Pani Dyrektorowa może zająć stanowisko?

Pogadam co i jak, mam nadzieję, że uda się choć parę powiesić. :ok:

A ja dalej nie mam w domu netu, dzisiaj mija 2 tygodnie :evil: :evil: :evil: Już wiadomo, że najprawdopodobniej kabel idący ze ściany do routera jest pęknięty i trza wymienić, ale to są światłowody i niestety nie kupię takiego w sklepie, a panowie monterzy jak już wiedzą, że to awaria po naszej stronie a nie firmy mają to głębko w d...e :twisted:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw kwi 24, 2014 7:56 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

a ja chciałam wszystkim bardzo serdecznie podziękować za ciepłe myśli i życzenia ślubne :). Dziękuję bardzo za obecność, zbieranie do puszki i PIĘKNY PREZENT :). pochwalę się zdjęciami jak Korciaczki będą już po maturze i je trochę obrobią, bo one właśnie nas obfotografowały :)

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Czw kwi 24, 2014 17:56 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Yossariano- to my dziękujemy ,że o kotkach pomysłałaś :wink:

pomysłów na dzień otwarty jest jak widzę masę
:piwa:
, nie ,że bym chciała studzic zapały, ale frekwencja nie wiadomo jaka będzie, musimy się z tym liczyć
I przede wszystkim do każdej z tych atrakcji musi się znaleźć odpowiedzialny wolontariusz za nią - to też nie będzie łatwe
Ja odpadam, za dużo muszę latać z kotami, do biura itd, ktoś musi obsługiwać kwarantannę, ktos wybieg koci
Trzeba będzie to dobrze poorganizować :ok:
Wszystkie pomysły mi się bardzo podobają oprócz biegania z łyżką, tzn może mam zbyt wybujałą wyobraźnie, ale przewrócenie się może uszkodzić dziecięce buzie mocno- ja bym uważała

...a w schronisku...

dzieki za dzisiejsze przybycie wszystkim którzy przybyli :mrgreen:

domek dzis znalazła maleńka krówka :ok: , fajny domek

no i jest nowa cięzarna kicia, która pewnej babeczce uparcie wchodziła przez balkon do mieszkania
to raczej domowy kot, choc na razie zaczęła mega buczeć i syczeć

cherry zaczęła pokazywac w domu humorki niestety, na razie dostaje calma, ale kciuki potrzebne

Prada ma rewelacyjny dom i sama jest superowa-mam dostac filmik

Cattania pokazuje pazurki, ale sobie z tym radzą :wink:

aaa i jeszcze
dziś zawiozłam Rezę do lecznicy na wyjęcie gwoździa i sterylkę
gwóźdź wyjęty, natomiast Reza okazała sie wykastrowanym kocurkiem :P
Jakoś przyjęliśmy info , że to kicia i nikt z nas pod ogon nie zaglądał, ups
Ostatnio edytowano Czw kwi 24, 2014 18:57 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 24, 2014 18:06 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

a to zdjecia wczorajszych nowych

kocur Pysio- 91/14
od 22 04 w schr
tricat 2009 rok i 24 04 2014
domowy, 4 latek, kastrat
oddany z powodu alergii 2 mies dziecka :roll:
lekarz pediatra wystawił zaswiadczenie o alergii :|

Obrazek

szylkrecia Kotka- 92/14
od 23 04 w schr
wysterylizowana, ma ok 7 lat myslę
koteczka adoptowana kiedyś z chorzowskiego schroniska
Jej Pani trafiła do szpitala, córka nie zamierza się kotem zajmować :|

Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 24, 2014 19:40 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Z kociarni bez większych zmian
Ramisia jest.. upierdliwa chodzi za człowiekiem, na kolana i ręce nie chce tylko ociera się uporczywie. Z Cinkiem czy Melkiem nie sposób posiedzieć, ich nastrój burzy Ramisia chociaż ona chce się z nimi zakolegować to Melek i Cinek nie mają ochoty. A gdy miziani wyluzowują się i ładnie turlają, znów stygną i przewracają oczami, obrażają się i już nie chcą bo Ramisia jest obok i też chce. Reasumując można przyrównać Ramisia - kot ogrodnika. Sama nie chce innemu nie da. Z drugiej strony jakby z Podopiecznych mało kto ją lubi, ewentualnie boi się. Takie to relacje są na dziś.

Na klatkach
Savanka, Osioł, Tołpa i Bambina z Marysią to obecnie główni głaskani. Oczywiście nadal są próby socjalizacji Boni, Buli, Yangmei i Migiela.
Zuzia uwielbia Małą, resztę potafi pogonić :evil:
z Nowszych ale już nie takich nowych Alkar jest totalnie dziwny, adhd, atakuje ręce, np w czasie wymiany wody uzupełnienia pokarmu, nie wygląda to na zabawę, może polowanie, zaczepka, może wcześniej ktoś go tak uczył i oto skutki :roll:
Jumper to zagadka, jest miły, zachowawczy ale też czasem go poniesie
Florentynka jest nadal przerażona, potrzebuje więcej czasu, próbowałam naszym ''długim przedłużanym grzebykiem'' (zapomniałam nazwy Julita będzie wiedzieć :wink:) pogłaskać ją, dotknąć ale wpadła w panikę, buczenie, syk, agresja. Na razie więc czekamy.
Mabel jest miła, fajna ale też czasem wydaje się nadpobudliwa
Franki się boimy, dajemy jej na razie też spokój
Lutek patrzy spode łba, głaskany ma minę jakby był nabzdyczony lub jakby oczekiwał kiedy to się skończy i czy przypadkiem ktoś nagle (człowiek) nie zrobi mu ała. Bidulek.

Trzymam kciuki za Cherry. Obawiałam się tego. Oby domek nie odpuścił, a Cherry.. zmądrzała :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 24, 2014 19:45 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Miałam nie mieć neta do niedzieli, a tu kuku niespodzianka i mam :D
Mała, tak jak gadałyśmy, jestem dyspozycyjna na akcje

Yossariana - samych najlepszości w pożyciu małżeńskim :piwa:
i wielkie dzięki za zrezygnowanie z kwiecia na rzecz futerek :1luvu:

a mnie jest strasznie żal koteczki z połamaną łapką :(
potrzebuje diagnostyki i rehabilitacji
może zrobimy jej wydarzenie na fb, może tymczas by się znalazł?
wiem, wiem, ale nuż widelec...
sama bym ją wzięła, bo na wątrobie mi zaległa, ale kiepsko ostatnio u mnie z kasą, jedynie czas mam... :(
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Czw kwi 24, 2014 20:32 Re: S.K.Niekochane- XXIV- zapraszamy

Moja kochana Reza to CHŁOP? 8O Chociaż w sumie, zbyt tylaśna, zbyt miziasta jak na dziołchę :mrgreen:

Yossariana - marzycielskiego realizmu na co dzień i realistycznego marzyciela u boku! I diamentowych godów :wink: za tych fefdziesiąt lat.

Puskas- Jowita to złamanie ma stare, ponoć nawet brak kawałka biodra. Nie wiem czy rehabilitacja coś tu pomoże :(

No i mały OT: Czym karmić i jak prowadzić kota z galopującym ziarniniakiem eozynofilowym? Ma któraś jakieś doświadczenia?
(Tak. Luna. Kot-niespodzianka. Rasowy. Wyłysiały w ciągu czterech dni.)
Obrazek

Kamakolo

[poprzednia][następna]