Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 13, 2015 22:49 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Ten rosół to po prostu genialnie wymyśliłaś, zawsze jest kwestia, co robić, aby więcej piły i niekoniecznie mleko. Jak chodzę (sporadycznie, wiem), to widzi mi się, że zawsze jakiś katzenfutterek jest, lepszy bądź gorszy, zaś zdecydowanie gorzej z piciem!

Ja jutro wreszcie skończę budkę, mam nadzieję, to będzie moja słaba jedna na tzw.wszelki słuczaj
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt lis 13, 2015 22:52 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Amorosia i Mumin po prostu :1luvu: :love: <3 <3 <3 :20141
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob lis 14, 2015 11:54 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

bagheera pisze:Ten rosół to po prostu genialnie wymyśliłaś, zawsze jest kwestia, co robić, aby więcej piły i niekoniecznie mleko. Jak chodzę (sporadycznie, wiem), to widzi mi się, że zawsze jakiś katzenfutterek jest, lepszy bądź gorszy, zaś zdecydowanie gorzej z piciem!

Ja jutro wreszcie skończę budkę, mam nadzieję, to będzie moja słaba jedna na tzw.wszelki słuczaj

rosół spoko, szkoda, że nie zawsze będę miała szansę im ugotować, jestem zależna od wszelakich warunków lokalowo-społecznych. ale powiem szczerze, jak nie lubię serc, to on pachniał bardzo przyjemnie, jak potrawy z "dudami", które pamiętam z dzieciństwa. i nawet był jeszcze ciepławy jak dojechałam.
zachęcam gorąco wszystkich do testowania rosołków dla bezdomków :ok:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon lis 16, 2015 14:47 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Ja gotuję bezdomniakom na korpusach kurczakowych ale takich z dość dużą ilością mięsa i skóry. Ostatnio do tego dołożyłam kawał bardzo tłustego mięsa. Też najpierw za to się wzięły. Kaloryczne a poza tym coś nowego, latem rosołów nie gotowałam.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 18, 2015 22:23 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Klony o_0
Obrazek

A tu perfekcyjna mina kota po prawej:
Obrazek

Tego no nie za duże te kawałki? To sparzone indycze serca i powiem szczerze, że nie wszystkie futra chciały to jeść...

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Śro lis 18, 2015 23:53 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Pomniejszyłam, bo widzę na tych wielkich poszczególne liście :mrgreen:

Obrazek
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lis 19, 2015 1:15 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Żarłoczny Babon pisze:Klony o_0
Obrazek

A tu perfekcyjna mina kota po prawej:
Obrazek

Tego no nie za duże te kawałki? To sparzone indycze serca i powiem szczerze, że nie wszystkie futra chciały to jeść...

jakie klony? :twisted: toż to, od lewej gory:
Sępik, Ursus, Seledynka, przy misce - Filcak i Mumin :lol: :lol:

chyba za duże trochę :) bo one w większości bez zębów już :D ja za radą mziel ciacham na drobnicę nożyczkami, dużo wygodniej jest niż nożem! zrobiłam ostatnio filmik z ciachania, wrzucę, jak będę nieco żywsza niż w tej chwili :ok:
zauważyłam też, że nasze dzikie krwiożercze bestie chętniej jedzą surowe niźli sparzone. ale ja i tak będę im częściowo gotować, żeby uzyskać ten rosół, co się ostatnio spodobał

Żarłoczny Babonie :) :201494 wielkie dzięki za odwiedziny u Cmentarniaków!

Fleur

Post » Sob lis 21, 2015 15:31 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

wczoraj Tajemniczy Mistrz Podbieraka pojmał Syrenkę.
Syrenka piszczała z bólu przy jedzeniu. Okresowo też ma problemy z bardzo mocno ropiejącymi oczami. Jest już u weta.

Film dla ludzi o mocnych nerwach ;)
edit: film dostępny na PW
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2015 23:04 przez Fleur, łącznie edytowano 1 raz

Fleur

Post » Sob lis 21, 2015 16:20 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Akcja wzorowa, ale moim zdaniem nie powinno się upubliczniać takiego instruktażu.

Edit: moje dwie cmentarne siostry, też krówki, przyleciały na projekcję i z uwagą słuchały odgłosów kotki. Chyba to ich jakaś kuzynka znajoma, bo inne moje koty olały filmik.

mziel52

Post » Nie lis 22, 2015 23:03 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

powiem Syrence, że kuzynki pozdrawiają. biedniutka jest, bardzo zestresowana. już po zabiegu zębowym - podobno było co robić, szczegółów jeszcze nie znam:
Obrazek Obrazek

Fleur

Post » Pon lis 23, 2015 0:40 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Te krówki cmentarne jakoś genetycznie mają skłonności do złych zębów. Moja Psotka już 12 straciła, a trzecia siostra, która jest w innym domu, też miała wyrywane. Jedyna pociecha, że po sanacji pyszczka kot wraca do formy i jest szczęśliwy.

mziel52

Post » Pon lis 23, 2015 1:16 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Biedulka :( Dzięki za info i fotki.

Według prognozy nadchodzą temperatury poniżej zera :(

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Pon lis 23, 2015 18:37 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

mziel52 pisze:Te krówki cmentarne jakoś genetycznie mają skłonności do złych zębów. Moja Psotka już 12 straciła, a trzecia siostra, która jest w innym domu, też miała wyrywane. Jedyna pociecha, że po sanacji pyszczka kot wraca do formy i jest szczęśliwy.

nie tylko krówki - wszystkie kolory cmentarne podupadają stomatologicznie. jak jeden mąż :roll: trzeba im chyba pastę do zębów w miseczkach zostawiać ;P

Babonie - obiecany filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=hN5ISkZ ... e=youtu.be

ogólnie kurze serduszka są mniejsze od indyczych, o tego trafiają się często bardzo małe, te były z tych mniejszych. polecam cięcie nożyczkami, ja już nie wracam do noża ;) chociaż najbardziej żal maszynki do mielenia, no ale się zepsuła.

Fleur

Post » Pon lis 23, 2015 19:26 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Hej, to co prawda kawałek drogi od cmentarza, ale może ktoś z Was orientuje się kto karmi / czuwa przy Wola Parku? Chciałabym się dowiedzieć, czy kotuchy są tam wysterylizowane, niestety obawiam się, że widziałam kotkę w ciąży :( (łudzę się, że może gruba). Pozdrawiam!
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon lis 23, 2015 22:21 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Satoru pisze:Hej, to co prawda kawałek drogi od cmentarza, ale może ktoś z Was orientuje się kto karmi / czuwa przy Wola Parku? Chciałabym się dowiedzieć, czy kotuchy są tam wysterylizowane, niestety obawiam się, że widziałam kotkę w ciąży :( (łudzę się, że może gruba). Pozdrawiam!

ja niestety nie z Woli, na cmentarz jeżdżę specjalnie z daleka.

Fleur

[poprzednia][następna]