FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2016 12:51 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Z tego co dowiedziałam jest tak:

https://pomagam.pl/chemiaantona

jest 15 zł zebrane.

na koncie fundacji zaś zebrano około 1500 zł
a na leczenie póki co wydano ok 3000 zł (na całe leczenie kota od wielu miesięcy) więc brakuje.

jeden cykl chemii - około 150 do 200 zł i ma przed sobą jeszcze kilka EDIT - przed nim dziesięć, zależnie jak będzie je znosił, jest po dwóch.

jest na bardzo restrykcyjnej diecie ze względu na zniszczone nowotworem jelita.

Przebywa w domu, ma zapewnione dożywocie u michalinadzordz.
Zbiórka jest prowadzona na konto fundacji ze względów przejrzystości, bo Anton jest kotem dożywotnio fundacyjnym.

Nie ma problemu, jeśli ten stan sprawy nie mieści się w zamyśle FP, na pewno ktoś jeszcze zgłosi jakąś potrzebującą osobę i kota.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon maja 23, 2016 14:06 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Dzięki za linka. Przeczytałam jeszcze raz. Pokrzywki, ja bym w tej sytuacji jednak była za wspomożeniem leczenia Antona.

Proszę wypowiadajcie się.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto maja 24, 2016 11:20 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Pokrzywki, jak tam z głosowaniem? :201441 czekam niecierpliwie :D
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto maja 24, 2016 12:15 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

co do zasady:
tu pominieto propozycje MariolaK, bo kot byl poza miauowy:
viewtopic.php?f=1&t=150442&start=345

podsumuje:
Anton jest kotem pod opieka grupy Neko - w dt ktory jest czescia Grupy Neko - a ta dosc preznie dziala, czyli nie jest malym dt ktore zasadniczo samo "odkrywa" ibierze, leczy i utrzymuje koty.

i dlatego wlasnie mimo, ze jest mi blisko do kotow z Palucha (ktore tez bywaja brane na DT przez wolontariuszki z grupy MRAU, ktora tez dosc preznie dziala i ma udostepnione konto fundcyjne VIVA!), nie wysuwam ich kandydatur.
Jesli pomozemy Antonowi uznam to za otwarcie do wysuwania tego typu kandydatur rowniez przeze mnie i innych Pokrzywek.

Nic osobistego, ale zasady sa i albo je zmieniamy w calosci albo jestem przeciw odstepstwom.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto maja 24, 2016 14:12 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

w pierwszym poście w zasadach nie widzę zapisu, że nie może to być fundacyjny DT, ostatni miesiąc to pomoc dla p. Zosi, też poprzez konto fundacji Koci Zakątek z Wrocławia.
Jeśli łamię zasady - to ok - już wiem i nie powtórzę.

Widzę, że kandydatura Antona wzbudza kontrowersje mimo mojego wytłumaczenia co do finansów i potrzeb, więc ją wycofuję za zgodą i wiedzą DT.

Ostatnio zgłaszałam w kolejnych miesiącach berni, p. Zosię, Kocią Lady, Antona, to teraz oddają pałeczkę i czekam na zgłoszenie.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 24, 2016 15:43 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Zatem proszę o inne kandydatury.
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto maja 24, 2016 16:08 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Się wypowiem jako jedna z inicjatorek FP i koordynator Neko ;)

Po pierwsze - dzięki czarno-czarni za zgłoszenie Antona :)

Po drugie - tak, jako grupa działająca pod fundacją mamy nieco (ale tylko nieco) lepsze możliwości zbierania kasy (choć osoby prywatne także moga to robić, również na pomagam.pl czy nawet prowadzic zbiórki publiczne zakładając komitet (chyba tak to się nazywa) - zupełnie niesformalizowany byt i uzyskując zezwolenie na zbiórkę z UM. Jednakowoż rozumiem, że DT opiekujący się kotami ma na to dużo mniej zasobów czasowych niż grupa, w której jedna osoba opiekuje się kotami, a inna zbiera fundusze. Posiadanie subkonta pod fundacją również ułatwia sprawę, aczkolwiek kazdy nawet pojedynczy DT może się o takie w fundacjach starać.
Mimo to również uważam, że FP powinien w pierwszej kolejności wspierać DT, jeśli są takowe kandydatury. Choć nie pogniewam się za udiostępnienie u siebie na wątkach bazaru Antona i innych (można je znaleźć na naszym wątku viewtopic.php?f=1&t=160234&start=810#p11492280 ) ;)

Po trzecie - "chory kot to chory kot" i tak, działamy pod Fundacją Hospicjum, której prezesem jest Agn. I co wynika z tej arytmetyki? Bo nie bardzo rozumiem, co mają - nie wiem czy animozje osobowe? - do tego jak działa Grupa Neko, jak opiekuje się Antonem (dr Hildebrandt - najlepszy koci onkolog w Polsce, pod którego opieką jest Anton, to chyba nie jest synonim złej opieki?) i sam Anton. Przykro mi tylko, że takie "uwarunkowania" są tutaj wyciągane, tym bardziej, że jak pisałam, jestem jedną z inicjatorek FP i NIGDY nie różnicowałam kotów pod względem tego jakie jego opiekunowie mają powiązania personalne.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 24, 2016 17:29 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY cz. III

Ja-Ba pisze:Pokrzywki, w styczniu zebrałyśmy 100 zł z naszych składek, na razie nikt nie zgłosił kandydata do pomocy.

Jest nas niewiele a co za tym idzie kwoty nie są zbyt duże, dlatego mam propozycję byśmy swoją pomocą obejmowały jedynie osoby prywatne o których wiemy ze ratują i leczą koty mając do dyspozycji jedynie własne wypłaty, często odbywa się to kosztem poziomu życia rodziny.
Wiem że Schroniska czy Fundacje też nie opływają w pieniądze pomagając na dużą skalę zwierzętom, jednak jakby nie było - moga liczyć i na dotacje z miasta / schroniska/ i na 1% podatku.

Proszę Was, zapoznajcie się z moja propozycją, przemyślcie ją na spokojnie i wypowiedzcie się. A może ktos ma inny, lepszy pomysł?

Wiedziałam że gdzieś to jest i znalazłam. Potem było głosowanie i Pokrzywki tak właśnie postanowiły. Zatem mamy jasność w temacie. To było w 2013 roku i jest na pierwszej albo drugiej stronie tego wątku.

Nie wiem dlaczego nie zmienił się zapis w regulaminie, biję się w piersi.
Obrazek

Ja-Ba

Post » Śro maja 25, 2016 18:49 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Gibutkowa pisze:[..]Po trzecie - "chory kot to chory kot" i tak, działamy pod Fundacją Hospicjum, której prezesem jest Agn. I co wynika z tej arytmetyki? Bo nie bardzo rozumiem, co mają - nie wiem czy animozje osobowe? - do tego jak działa Grupa Neko, jak opiekuje się Antonem (dr Hildebrandt - najlepszy koci onkolog w Polsce, pod którego opieką jest Anton, to chyba nie jest synonim złej opieki?) i sam Anton. Przykro mi tylko, że takie "uwarunkowania" są tutaj wyciągane, tym bardziej, że jak pisałam, jestem jedną z inicjatorek FP i NIGDY nie różnicowałam kotów pod względem tego jakie jego opiekunowie mają powiązania personalne.

Ja tez nie roznicuje kotow z powodu koneksji. Prosze nie stosowac presupozycji, to powoduje iz wyglada, ze tak wlasnie jest.

wyjasnie ponownie i po raz ostatni:
1. FP to fundusz powierniczy srodkow pienieznych ,
2. zbieranych celem ...[patrz regulamin i post Janki powyzej],
3. do zarzadzania tymi cudzymi pieniedzmi sa reguly (znowu jw)
4. i to wlasnie TE reguly zdyskwalifikowaly ta kandydature.
5. w zwiazku z zaistniala sytuacja zaproponowalam albo zmiane kandydata, albo zmiane przepisow.
w ktorym miejscu brzmi to jak odgrywanie sie na kocie za jego koneksje?

Wedlug mnie reguly maja byc jasne i ROWNE dla wszystkich i jesli to powoduje, ze nagle szturcha sie mnie "animozjami osobowymi" i jakimis "uwarunkowaniami", to takie zabiegi odbieram jako manipulacje czytajacymi celem dyskredytacji mojej zachety do przejrzystosci (to jest pkt.1-5.)

p.s
pytanie o powiazania z Agn sluzyly zaspokojeniu mojej prywatnej ciekawosci, otrzymalam odpowiedz od czarno-czarni :
czarno-czarni pisze:grupa Neko działa jako grupa wolontariuszy we Wrocławiu, informacja tu:
https://www.facebook.com/GrupaNeko/info/?tab=page_info

a więc mają jak piszesz, coś wspólnego z Agn, działają jednak nie jako filia Hospicjum, pod własnym logo.[..]

a wyzej jest: "[..]i tak, działamy pod Fundacją Hospicjum, której prezesem jest Agn.[..]"

tutaj juz wystarczy. Jak ktos chce cos jeszcze w spr agn wyjasniac zapraszam do stworzenia osobnego watku.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw maja 26, 2016 13:27 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Z regułami się zgadzam, co również jasno napisałam i nawet wyboldowałam (pierwsze reguły FP sama tworzyłam ;) ).

W zaspokojeniu ciekawości czy jesteśmy pod fundacją, wystarczyłoby napisać "pod fundacją", bez koniecznosci używania konkretnych nicków - użycie ich sugeruje odnoszenie się do konkretnej osoby, a nie jedynie do faktu działania pod (jakąkolwiek) fundacją - co byłoby merytorycznym odniesieniem do regulaminu FP (bez wycieczek personalnych, bo niby co kogo obchodzi czy fundacją zarzadza Agn czy Pan Zdzisław, to nijak nie odnosi się do regulaminu). Stąd właśnie moje odniesienie (za znakiem zapytania) do warunków personalnych.
Nie dyskutuję z tym jaki miałas zamiar, bo nie siedze w Twojej głowie. Tłumaczę jedynie skąd wynika moja (tak a nie inna) analiza logiczna tego co przeczytałam.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw maja 26, 2016 20:29 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Gibutkowa pisze:Z regułami się zgadzam, co również jasno napisałam i nawet wyboldowałam (pierwsze reguły FP sama tworzyłam ;) ).

W zaspokojeniu ciekawości czy jesteśmy pod fundacją, wystarczyłoby napisać "pod fundacją", bez koniecznosci używania konkretnych nicków - użycie ich sugeruje odnoszenie się do konkretnej osoby, a nie jedynie do faktu działania pod (jakąkolwiek) fundacją - co byłoby merytorycznym odniesieniem do regulaminu FP (bez wycieczek personalnych, bo niby co kogo obchodzi czy fundacją zarzadza Agn czy Pan Zdzisław, to nijak nie odnosi się do regulaminu). Stąd właśnie moje odniesienie (za znakiem zapytania) do warunków personalnych.
Nie dyskutuję z tym jaki miałas zamiar, bo nie siedze w Twojej głowie. Tłumaczę jedynie skąd wynika moja (tak a nie inna) analiza logiczna tego co przeczytałam.

Analize logiczna przeprowadzilas ale na podstawie zfaalszowanych argumentow, to jest kazuistyka (stosuja ja z powodzeniem amerykanscy adwokaci mafii na amerykanskich filmach).
Jeszcze raz grzecznie prosze o nie dolepianie mi mordy i nie pouczanie mnie jakie mam miec prywatne zdanie. Ok?

Powtorze jeszcze raz drukowanymi:
Kandydatura Antona nie byla zgodna z zalozeniami FP.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt maja 27, 2016 12:56 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Uuuuu... adwokat mafii ;) Serio? Czuję się pojechana :P

A tak serio, naprawdę nie mam czasu ani ochoty na przepychanki i nie dążyłam do nich, nikomu nic nie wmawiałam, nikomu niczego nie dorabiałam i nikomu nic nie każę. Bez przesady. Za stara jestem na takie staromiauowe zabawy i szczerze mało mnie obchodzą wszelkiego rodzaju personalne potyczki czy inne takie. Naprawdę mam co robić, więc powiedzmy, że masz rację i eot ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 27, 2016 23:48 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Gibutkowa pisze:Uuuuu... adwokat mafii ;) Serio? Czuję się pojechana :P

A tak serio, naprawdę nie mam czasu ani ochoty na przepychanki i nie dążyłam do nich, nikomu nic nie wmawiałam, nikomu niczego nie dorabiałam i nikomu nic nie każę. Bez przesady. Za stara jestem na takie staromiauowe zabawy i szczerze mało mnie obchodzą wszelkiego rodzaju personalne potyczki czy inne takie. Naprawdę mam co robić, więc powiedzmy, że masz rację i eot ;)

nie ja zaczelam adwokatowanie.
dzieki, ze w koncu eot.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pon maja 30, 2016 19:01 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

Pokrzywki, proszę o zgłoszenie kandydata do pomocy na maj.
Obrazek

Ja-Ba

Post » Czw cze 02, 2016 14:15 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY

To moze pomozemy 'dworcowej Joli' i jej kotom?

Tamaqua

Od: Wto gru 08, 2015 23:42

[poprzednia][następna]