GUCIO-JEDNO OCZKO URATOWANE ...W DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 26, 2013 21:59 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Aga, to może zakładamy wątek ? Ja w poniedziałek mogę podesłać jakiś grosik :oops:
jo.anna

Post » Sob sty 26, 2013 22:06 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

To zbieramy na Ślepaczka :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob sty 26, 2013 22:09 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Mam prośbę. Jeśli będzie ktokolwiek chciał wpłacić na kotka, to nie na moje konto, bo nie wiem czy bedę miała narazie dostęp do netu. Proponuję, żeby na Agnieszki . Aga, zgadzasz sie?

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob sty 26, 2013 22:14 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

jutro bede rozmawiała ze swatowa Iwony ..

wszystko ustalimy i sie dowiem ...bede miała zdjecia ,dopiero załoze wątek...wiwi zrobi watek na fb ...

Iwona idzie do szpitala ...ja bede w kontakcie ze swatową ..teraz juz nie dzwonie bo późno ,a ona chodzi wczesniej spac

porozmwiam tez co z tymczasem ile kotek moze byc u niej...

Iwonka ...ja nie moge bo nie mam osobistego konta ....to moze wstrzymajamy sie narazie z wpłatami ...od razu do okulisty nie jedziemy ...ustale wszystko ze swatowa..i na spokojnie
agula76

Post » Sob sty 26, 2013 23:01 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: kcuki za ro=dzenstwo Gucia -bardzo potrzebne
agula76

Post » Sob sty 26, 2013 23:22 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Ściskamy kciuki i zgłaszamy się do pomocy! :ok:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Sob sty 26, 2013 23:38 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Z malcem nie ma na co czekać. To nie wizyta pzryjaźni i pokoju to jego życie i oczy. Powinien już dziś dostać choćby summamed i jakieś choćby podstawowe krople do oczu - gentamycynę tobrex.
Specjalista prochu nie wymyśli trzeba malca przeleczyć jeśli oczy ma brzydkie. Bo trzeba choć trochę czasu mieć na kombinacje typu a do kogo, a gdzie.
To kocie potrzebuje interwencji już, w tej chwili, żeby mieć czas pomysleć w poniedziałek.
Małym kotom nie daje się popularnej i taniej doxycykliny ale sumamed mozna spokojnie.
Oczy trzeba by przed kropieniem świetlikiem przemywać.
I błagam, nie czekać na "coś" czy lepszy moment.
Bo potem wszyscy będą jojczyć, że szkoda, że trzeba było.

Mogę załatwic wizytę u mojego weta, bo rano ma dyżur.
A już czekanie na wizytę w Krakowie woła o pomstę do nieba, NAPRAWDĘ.

JEŚLI ten kot ma chore oczy i jest dostępny to trzeba działać już

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sty 26, 2013 23:55 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Lidka pisze:Z malcem nie ma na co czekać. To nie wizyta pzryjaźni i pokoju to jego życie i oczy. Powinien już dziś dostać choćby summamed i jakieś choćby podstawowe krople do oczu - gentamycynę tobrex.
Specjalista prochu nie wymyśli trzeba malca przeleczyć jeśli oczy ma brzydkie. Bo trzeba choć trochę czasu mieć na kombinacje typu a do kogo, a gdzie.
To kocie potrzebuje interwencji już, w tej chwili, żeby mieć czas pomysleć w poniedziałek.
Małym kotom nie daje się popularnej i taniej doxycykliny ale sumamed mozna spokojnie.
Oczy trzeba by przed kropieniem świetlikiem przemywać.
I błagam, nie czekać na "coś" czy lepszy moment.
Bo potem wszyscy będą jojczyć, że szkoda, że trzeba było.

Mogę załatwic wizytę u mojego weta, bo rano ma dyżur.
A już czekanie na wizytę w Krakowie woła o pomstę do nieba, NAPRAWDĘ.

JEŚLI ten kot ma chore oczy i jest dostępny to trzeba działać już

Lidziu...wizyta w Krakowie to oczywiscie tylko konsultacja okulistyczna ....a do tego czasu tez jestem zdania ze powinien obejrzec kotka wet i to jak najszybciej..
jutro rano dzownie do swatowej Iwony u której kotek jest - tak ją narazie nazywajmy bo nie znam imienia a wiadomo o kogo chodzi...jutro jade z Megunia do Katowic do dr Pałys wiec mogłabym go zabrac...i dla mnie to zaden problem/...czym wczesniej tym lepiej...
juz kiedys Iwona pisała ze ciezki z niej przypadek:(.,..oby udalo mi sie ja przekonac ze kot musi trafic do weta najszybciej...i okulisty rózwniez/....checi uspienia to były chyba raczej z jej strony impulsywne ,pod wpływem emocji -Iwona ja troche chyba uspokoiła ...bo swatowa stwierdziła ze kot jutro do lekarza nie pójdzie zeby go nie stresowac ....
jutro rano dzwonie i wszystko przekaze
agula76

Post » Nie sty 27, 2013 9:09 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

przykro mi :( :( :( :( nic nie przekaze ...rano jade do weta wiec moglabym Slepotke zabrac

Pani u której jest kotek najpierw nie odbierała telefonu a teraz go wyłaczyla :( :( :(

juz wczoraj podobno twierdziła ze dzis kotka nie nalezy stresowac i pojdzie w poniedziałek do weta

wiec Lidka ..ja tez jestem tego zdania...ale ja sama glową muru nie przebije :(

najpierw chce kota uspic a teraz twierdzi ze kota nie chce stresowac :evil:

oby nie było za późno ...taka jak z Guciem :( :( :( :( bo u niego zrosty juz byly w stanie zaawansowanym ...

ale tu juz chyba jest za późno skoro podobno nie ma juz jednego oczka

ta niemoc mnie dzis dobiła :(
agula76

Post » Nie sty 27, 2013 9:53 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

napisze tylko że jeżeli ten malec nawet miałby być niewidomy MA SZANSE NA DOM i trzeba mu ją dać. My popełniliśmy raz ten błąd i uśpiliśmy takiego kociaka za namową weta. Teraz to do nas wraca za każdym razem jak widzimy jak radzą sobie niewidome koty w życiu codziennym. Zachowują się tak jakby widziały. Jak ktoś ma wątpliwości polecam zajrzeć na Fb na profil Ja pacze sercem
http://www.facebook.com/JaPaczeSercem?ref=ts&fref=ts

Akrobatyczne popisy niewidomej Lucy :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kzOOFdHhk#!

Drugi raz w życiu byśmy tak nie postąpili.
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2013 11:04 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 27, 2013 10:00 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Mam tekst. Potrzebuję zdjęć.

Obawiam się, że jeśli pani wyłącza telefon, to źle to wróży dla ślepaczka...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie sty 27, 2013 10:04 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

wiiwii pisze:Mam tekst. Potrzebuję zdjęć.

Obawiam się, że jeśli pani wyłącza telefon, to źle to wróży dla ślepaczka...

ja tez sie tego obawiam:(....

Gosiu - ja o tym wiem..wystraczy spojrzec na Gutka jaki jest szczesliwy...

z domem nie bedzie problemu...z leczeniem tez nie...juz moge z nim jechac do weta...dalej do okulisty...moge sie tego podjac ...juz sa osoby ktore chca pomoc...

juz moge robic mu watek ,wiiwi akcje na fb...
agula76

Post » Nie sty 27, 2013 10:35 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Spokojnie, może pani wyłączyła telefon bo jest np.w kościele?

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Nie sty 27, 2013 10:42 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Poczekajcie z tym FB i wątkiem. Zakładajcie jak będzie wiadomo że malec jest.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 27, 2013 10:55 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Martwię się bardzo tym nieodbieraniem telefonu-mając w domu kota w takim stanie.Zostaje nam tylko czekać i się modlić żeby się nic nie stało kociakowi.Miałam kiedyś ślepego buraska,radzi sobie świetnie i ma obecnie ponad 7 lat-dlatego popieram CatAngel :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

[poprzednia][następna]