WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 15, 2013 16:07 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

mawin pisze:
Figaro52 pisze:
jessi74 pisze:mamy pod opieką połamanego kocurka, którego opiekunowie przynieśli do uśpienia :evil:
jasne, jak się popsuł to się trzeba szybko pozbyć , wypadł im z okna
nie chcieli kota nawet w sytuacji, jak pani doktor zaproponowała im zniżki w leczeniu i rozłożenie płatności na raty, bo myślała, że to problem finansowy
kocurek jest w DT u Figaro52
zbieramy na operację dla połamańca

Kotek był zabrany przez opiekunów ze schroniska w styczniu tego roku ( w schronisku są wpisy już z grudnia , był leczony na koci katar).Śliczny burasek z białymi skarpetkami .W książeczce wpisano imię Eugeniusz, przybliżona data urodzin to 09.2012.
Zabawka się popsuła, a więc po co im taka :evil: :evil: :evil: Ludzie, ech po prostu nie chce się gadać

dość że debile nie rozumieją, że koty nie potrafią latać i przy kotach się okna zabezpiecza to jeszcze jak się stał wypadek to chcieli uśpić koteczka. tacy ludzie powinni mieć zakaz dożywotni posiadania zwierząt. Ich dane powinno się zgłosić do schroniska aby tym ludziom nigdy żadnego zwierzaka nie wydano.
Jak się czuje koteczek? kiedy operacja?

Figaro jak tu zajrzy to napisze, nie dzwoniłam do niej, nie chcę przeszkadzać w pracy :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro maja 15, 2013 17:36 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

mam dwa chętne domki które dzwoniły w sprawie Baranka i Ziutka, szukam zatem burasów tłuścioszków chętnych na domek stały - dom wychodzący

jessi74

Post » Śro maja 15, 2013 18:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:mam dwa chętne domki które dzwoniły w sprawie Baranka i Ziutka, szukam zatem burasów tłuścioszków chętnych na domek stały - dom wychodzący

Ja mam jednego buraska, który szuka domku najlepiej właśnie wychodzącego... http://tablica.pl/oferta/felus-ma-8-mie ... 2RS85.html i jedną buraskę:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Majka to ok. 2-letnia kotka, która przybłąkała się do jednego z bloków.
Maja jest śliczną, dużą kotką, która ma swój wyjątkowy charakter. Jej opiekunka porównuje ją do psa, bo bardzo lubi towarzyszyć człowiekowi, wychodzić na spacery. Kotka lubi się łasić, przytulać, ale kiedy ma dość pieszczot, potrafi pacnąć łapką.
Majka większość dnia spędza w zamknięciu, nigdy nie zostaje na dworze na noc, bardzo wcześnie chodzi spać. W ciągu dnia lubi jednak wychodzić na powietrze niezależnie od pogody, bardzo lubi biegać, skakać, jest łowna - tylko rozgląda się za ptaszkami :) Maja lubi inne koty, ale one nie koniecznie przepadają za nią. Jest kotką bardzo aktywną, lubi się ganiać, a inne koty z jej towarzystwa za takimi zabawami nie przepadają. Majka absolutnie nie jest agresywna, ale ze względu na jej sposób bycia lepiej, by nie trafiła do domu z małymi dziećmi.
Kotka jest zdrowa, odrobaczona i wysterylizowana. Miała przeprowadzony test na białaczkę, który wyszedł negatywny. Nowy domek musi ją tylko zaszczepić.
Maja szuka domku wychodzącego, w bezpiecznej okolicy.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro maja 15, 2013 19:17 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

pokażę, ale to ma być starszy chłopczyk

jessi74

Post » Czw maja 16, 2013 5:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

Operacja ustalona dopiero na wtorek na 21 w gabinecie u dr.Bieżyńskiego , bo na klinikach trzeba by czekać ponad 2 tygodnie. Kocurek został wypuszczony z transporterka ( na polecenie doktora) i jakoś chodzi , boi się innych kotów i z reguły przebywa sam u syna w pokoju. Może sam się załatwiać , a to dużo bo obawiałam się , że może być problem.Bardzo boli go z jednego boku .Więcej napiszę wieczorem
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw maja 16, 2013 8:30 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

biedactwo :( miałam kotka z połamanymi stawami biodrowymi i bardzo cierpiał. Kretyn rzucił nim kilka razy za to, że się zesikał poza kuwetą (miał wtedy 5 mies.)

michalinadzordz

Post » Czw maja 16, 2013 9:38 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

Mój Miecio też miła połamania po wypadku (samochód go potrącił jak miał 2 miesiące, po tym wypadku trafił do schronu w Koninie). Niestety nie wyszło tona zdjęciu (tylko pęknięta miednica) więc mu się zrosło jak zrosło, miał problemy z chodzeniem (tył miał sztywny, jakby w ogóle nie mógł ruszać stawami biodrowymi) ale jak rósł to dostawał tabletki na stawy, masowaliśmy się i ćwiczyliśmy zgodnie z zaleceniami wetki z Fizjowetu i Miecio teraz śmiga jak szalony :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 16, 2013 17:31 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:mam dwa chętne domki które dzwoniły w sprawie Baranka i Ziutka, szukam zatem burasów tłuścioszków chętnych na domek stały - dom wychodzący

A Kama , ona też bura i da sobie radę w domku wychodzącym

Figaro52

Post » Czw maja 16, 2013 17:38 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

Kotek ma złamanie przynasadowe główki kości udowej lewej i wyłamanie ogona za lędźwią krzyżową ( nie wiem czy dobrze rozszyfrowałam veta :mrgreen: . Je bez problemu i suche i mokre.Na razie leży wciśnięty pod szafka z komputerem , a więc trudno mu zrobić zdjęcie

Figaro52

Post » Pt maja 17, 2013 14:04 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:http://tablica.pl/oferta/samotne-tygodniowe-kotki-ID2T2td.html#3a5e170756 :(

http://tablica.pl/oferta/pilnie-potrzeb ... 25d757099c :(

może ktoś mógłby pomóc?

potrzebny też dom tymczasowy na dwa dni,dla kotki od rozmnażaczki, którą udało się namówić na sterylizację kotki
kocica przyjedzie do Wrocławia w sobotę przed południem, potrzebna pomoc w odebraniu ją od Ani - turkawki, zawiezieniu w pon lub wtorek na zabieg , do lecznicy przy ul. Pałuckiej lub Zachodniej i oddanie kocicy we wtorek w godzinach popołudniowych , w okolicy centrum, gdyż osoba odbierająca jest spoza Wrocławia, bez samochodu, więc nie poradzi sobie z jeżdżeniem po Wrocławiu komunikacją Mpk

druga opcja jest taka, że ja w ostateczności mogę przetrzymać kocice te dwa ale gdyby ktoś miał ochotę pomóc i odebrać kota, przetrzymać a potem zawieźć na zabieg i się tym zająć
bardzo chętnie przyjemiemy pomoc, mamy pod opieką bardzo dużo kotków, nie piszemy tutaj o nich, nie jesteśmy w stanie na bieżąco pisać i robić zdjęć, poszukuję też chętnej osoby -prowadzenia konta na FB , biezacym zamieszczaniu zdjęć, opisów, robieniu wydarzeń , ja niestety nie jestem w stanie się tym zająć :oops:

jessi74

Post » Pt maja 17, 2013 14:10 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

może warto dać ogłoszenie o poszukiwaniu pomocy tu:
http://ogloszenia.ngo.pl/szukam_wolontariatu

aha - osoba z Wro chce być wolontariuszem:
http://ogloszenia.ngo.pl/x/864659
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt maja 17, 2013 14:18 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

pomyślę nad tym, dzięki
jak na razie to ustalam sprawy kocie po kilka godzin dziennie, wożę na sterylki, wizyty w sprawie adopcji, więcej ani sekundy nie dam rady się zająć kotami

jessi74

Post » Pt maja 17, 2013 14:20 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

i jeszcze : Wrocław Karłowice, potrzebna pomoc dla ciężko chorego, oswojonego kota , bardzo pilne z uwagi na stan zdrowia kota

jessi74

Post » Pt maja 17, 2013 17:27 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. koty w ciężkim stanie s. 47

jessi74 pisze:poszukuję też chętnej osoby -prowadzenia konta na FB , biezacym zamieszczaniu zdjęć, opisów, robieniu wydarzeń , ja niestety nie jestem w stanie się tym zająć :oops: [/b][/color]

Gosiu ja mogę spokojnie prowadzić fb teraz i przez najbliższe miesiące. Na moje wpisy o kotach Pani Jadwigi jest bardzo duży odzew, więc jeśli tylko będziesz (Ty lub inne osoby opiekujące się kotami) podsyłać mi na PW lub maila informacje i zdjęcia do wrzucenia, wydarzenia do zrobienia, to chętnie się tym zajmę ;)

michalinadzordz

[poprzednia][następna]