Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 20:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marta
jesteś mistrzem fotografii. Na Twoich zdjęciach każda kocica zamienia się w prawdziwą piękność,
a kocur w przystojniaka. Wykorzystujesz jeszcze gdzieś ten talent?
Józia wypiękniała. Dzięki Wam dziewczyny i chłopaki. Zresztą wszystkie koty po kolei: Gucio,Pimpuś, Rex, Kira ...itp.itd. Ktoś inny może spisałby je na straty, a wy wierzycie, że się da ...i ..... się da. To niesamowite. Chyba o to chodziło w słowach "wiara czyni cuda". Jestem pełna podziwu :1luvu:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pon sie 13, 2012 21:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Marta
jesteś mistrzem fotografii. Na Twoich zdjęciach każda kocica zamienia się w prawdziwą piękność,
Józia wypiękniała. Dzięki Wam dziewczyny i chłopaki. Zresztą wszystkie koty po kolei: Gucio,Pimpuś, Rex, Kira ...itp.itd. Ktoś inny może spisałby je na straty, a wy wierzycie, że się da ...i ..... się da. To niesamowite. Chyba o to chodziło w słowach "wiara czyni cuda". Jestem pełna podziwu :1luvu:

Zgadzam się w 100%, zdjęcia są piękne, koty wyglądają cudownie:)
Zgłaszam się do ogłoszeń dla Bono- ma super zdjęcia, więc trzeba je wykorzystać :)
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pon sie 13, 2012 21:10 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze:Danielek został wpuszczony za wolierę. Fredek, zamiast z radością powitać brata, ofuczał go. :roll:

E tam, potem ładnie się razem bawili :) Do czasu aż Danielek wybrał się na zwiedzanie i obwąchiwanie wszystkiego za wolierą :D
Obrazek

Kasia89

Post » Pon sie 13, 2012 21:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dziewczyny to nasi podopieczni są piękni ,a zdjęcia to uwieczniają .Naprawdę w każdym zwykłym burasie ,czarnym przybłędzie, czy biało-burej znajdzie ,można odkryć esencję kociego piękna i natury :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sie 13, 2012 21:24 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Marta

A i owszem Ewo wykorzystuję swój talent tutaj :mrgreen: :arrow:
https://picasaweb.google.com/1054037994 ... kunBasiaK#
https://picasaweb.google.com/1054037994 ... iekunHidi#
https://picasaweb.google.com/1054037994 ... kunBasiaG#

itp..
Wszystko dla bezdomnaków i w nadziei że ktoś je pokocha :ok:

mar_tika

Post » Pon sie 13, 2012 21:38 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Dziewczyny to nasi podopieczni są piękni ,a zdjęcia to uwieczniają .Naprawdę w każdym zwykłym burasie ,czarnym przybłędzie, czy biało-burej znajdzie ,można odkryć esencję kociego piękna i natury :ok:

Pięknie to napisałaś Marta. Żeby tak wszyscy ludzie myśleli mniej byłoby nieszczęść wokół.

Z innej beczki: do mnie wczoraj dzwoniła koleżanka. Miała u siebie porzuconego kociaka ok. 2 tygodniowego i nie wiedziała co z nim zrobić (tzn. mieli zawieźć do schronu). Uzyskałam fachową wiedzę od Basi w zakresie opieki nad maleństwem i zachęciłam koleżankę do matkowania maleństwu, bo w schronie czają się nań same okrutne bakterie i wirusy. Mam nadzieję,że dzięki temu kolejne maleństwo uniknie śmierci i zyska cudowny domek. Toć przecie z własnego doświadczenia wiem, że jak się tak maleństwo odchowa to trudno je potem komuś oddać.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pon sie 13, 2012 22:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Sprawa jest. Alarmowałam już i w ogóle, kot w Będzinie-Warpie, megamiziak, szuka towarzystwa ludzkiego, prosi o pomoc dla niego dziewczyna z FB, deklaruje koszty kastracji, dowiezie, ona boi się o niego, nie ma możliwości przetrzymania. Weźmy go pliiiiis
Obrazek
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto sie 14, 2012 6:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witam. Mam jedno pytanko a mianowicie chodzi mi o żwirek dla mojej Lunki. Obecnie kupuję żwirek Benek economick zbrylający ( około 8zł za 5 l) i niestety ten żwirek starcza mi na max. 2 tyg gdyż Lunka jest straszną czyściochą i uwielbia kopać więc sypię jej go dość sporo. Wybieram zabrudzony zbrylony piasek i dosypuję świeżego ale tak jak mówię starcza mi on max na 2 tyg bo raz na tydzien myję kuwetę i wymieniam cały żwirek. Czy jest jakiś inny żwirek o podobnym zastosowaniu ale bardziej wydajny czy po prostu tak już jest że 5l żwirku starcza na 2 tyg?? Pani w zoologicznym informowała mnie że powinien on starczyć na miesiąc :)

BialaWilczycaa

Od: Pon sie 06, 2012 20:10

Post » Wto sie 14, 2012 7:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy ktoś mógłby mi tu wkleić opis Bono? I sprawdzić czy jest aktualny? Nadal nie mogę otworzyć zakładki "poszukują domu" na stronie KP.
Obrazek

Kasia89

Post » Wto sie 14, 2012 7:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Evik a ten maluch pójdzie później przez nas do adopcji?
Wiiwii zapadła juz decyzja o przyjeciu lub nie kota?
W sprawie opisów Bono ,Lecha i Józi to trzeba się do Elape usmiechnąć.Elu bardzo proszę opisz nam koty :D Zaraz wrzucę Ci na pw wszystko co o nich wiem:)

mar_tika

Post » Wto sie 14, 2012 7:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

BialaWilczycaa pisze:Witam. Mam jedno pytanko a mianowicie chodzi mi o żwirek dla mojej Lunki. Obecnie kupuję żwirek Benek economick zbrylający ( około 8zł za 5 l) i niestety ten żwirek starcza mi na max. 2 tyg gdyż Lunka jest straszną czyściochą i uwielbia kopać więc sypię jej go dość sporo. Wybieram zabrudzony zbrylony piasek i dosypuję świeżego ale tak jak mówię starcza mi on max na 2 tyg bo raz na tydzień myję kuwetę i wymieniam cały żwirek. Czy jest jakiś inny żwirek o podobnym zastosowaniu ale bardziej wydajny czy po prostu tak już jest że 5l żwirku starcza na 2 tyg?? Pani w zoologicznym informowała mnie że powinien on starczyć na miesiąc :)

Marzenko mnie 20 kg starcza ledwo na 2 tygodnie :ryk: No ale to inny temat.

Wydajność ma znaczenie. Za najbardziej wydajny żwirek z benków uważa się benek compact zapachowy (granatowe opakowanie). Ale też 2 tyg. góra 3. NIe wiem co to za Pani w tym zoologicznym ale na miesiąc to starczy Tobie ale 10 l :mrgreen: Przecież trzeba napełnić kuwetę a do samego napełnienia kuwety wchodzi 5 l żwiru :roll:
Ponadto nie przesadzaj z tą czystością, jak umyjesz kuwetę to nie musisz wyrzucać żwiru, rozumię że to robisz bo cuchnie? Wtedy radzę zmienić żwir na zapachowy lawendę lub las.
MIKUŚ

Post » Wto sie 14, 2012 7:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
BialaWilczycaa pisze:Witam. Mam jedno pytanko a mianowicie chodzi mi o żwirek dla mojej Lunki. Obecnie kupuję żwirek Benek economick zbrylający ( około 8zł za 5 l) i niestety ten żwirek starcza mi na max. 2 tyg gdyż Lunka jest straszną czyściochą i uwielbia kopać więc sypię jej go dość sporo. Wybieram zabrudzony zbrylony piasek i dosypuję świeżego ale tak jak mówię starcza mi on max na 2 tyg bo raz na tydzień myję kuwetę i wymieniam cały żwirek. Czy jest jakiś inny żwirek o podobnym zastosowaniu ale bardziej wydajny czy po prostu tak już jest że 5l żwirku starcza na 2 tyg?? Pani w zoologicznym informowała mnie że powinien on starczyć na miesiąc :)

Marzenko mnie 20 kg starcza ledwo na 2 tygodnie :ryk: No ale to inny temat.

Wydajność ma znaczenie. Za najbardziej wydajny żwirek z benków uważa się benek compact zapachowy (granatowe opakowanie). Ale też 2 tyg. góra 3. NIe wiem co to za Pani w tym zoologicznym ale na miesiąc to starczy Tobie ale 10 l :mrgreen: Przecież trzeba napełnić kuwetę a do samego napełnienia kuwety wchodzi 5 l żwiru :roll:
Ponadto nie przesadzaj z tą czystością, jak umyjesz kuwetę to nie musisz wyrzucać żwiru, rozumię że to robisz bo cuchnie? Wtedy radzę zmienić żwir na zapachowy lawendę lub las.

Basiu a na ile kotów liczysz? :mrgreen:

Mnie 5l benka zapachowego starcza na 2 tyg,ale przy dwóch kotach.I nie wymieniam(wyrzucam) co 2 tyg żwirku z kuwety tylko do końca go wykorzystuję

mar_tika

Post » Wto sie 14, 2012 8:04 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Basiu a na ile kotów liczysz? :mrgreen:

Chyba na 5+1+2+1? kotów :ryk:
MIKUŚ

Post » Wto sie 14, 2012 8:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Widzicie mnie?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto sie 14, 2012 8:08 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:Widzicie mnie?

Nio bardzo wyraźnie ,a o co chodzi? :D

mar_tika

[poprzednia][następna]