SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 8:27 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

terenia1 pisze:Jak o 15 wróciłam do schroniska Straż Miejska przywiozła z interwencji około 3 tygodniowego pełzaka - dałam go to koteczki któej uśpiono cały ślepy miot, ale nie wiem syczała troszkę na niego, jak o 18 bbyłam jeszcze raz w schronie kotka siedziała w kuwecie a mały miaukolił :cry: dałam go do kotki.

Czy ktoś będzie dziś na dyżurze w schronisku? Jeśli kotka się nim nie będzie dalej zajmować, to zadzwońcie do mnie 664 768 580, podjadę po niego.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Nie sie 26, 2012 9:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Filomen pisze:zastanawiam sie czym zdezynfekować te adopcje tam pełno tych futrzanych drapaków. szkoda wyrzucać, moge załatwić karchera pioracego ale czym to zlać ? virkon wybije te świństwa?

wczoraj tez mowilam do Kasi nawet ze wlasnie dobrzeby bylo chociaz adopcje
bo koty z tamtad wracaja do szpitalika albo katarowni
wiec jak juz by tam bylo zdezynfekowane to zawsze jest jakas szansa ze kot teoretycznie zdrowy zaszczepiony nie zlapieniczego
drapaki sa naprawde w złym stanie,kupki wymioty sa brudne i mokre
karcher napewno da rade
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sie 26, 2012 12:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Emiś pisze:
terenia1 pisze:Jak o 15 wróciłam do schroniska Straż Miejska przywiozła z interwencji około 3 tygodniowego pełzaka - dałam go to koteczki któej uśpiono cały ślepy miot, ale nie wiem syczała troszkę na niego, jak o 18 bbyłam jeszcze raz w schronie kotka siedziała w kuwecie a mały miaukolił :cry: dałam go do kotki.

Czy ktoś będzie dziś na dyżurze w schronisku? Jeśli kotka się nim nie będzie dalej zajmować, to zadzwońcie do mnie 664 768 580, podjadę po niego.

hej, ja miałam dziś okazje być na dyżurze (co niedziele wyprowadzam psy na BO, ale dziś do 11 padało, wiec zajelysmy sie kotami)- pierwszy raz byłam na kociarni. ten malutki koteczek niestety zmarł :cry: koteczka nie chciała się nim zajmować. został nakarmiony i ogrzany przez Kasie. niestety nie udało się do uratować...

powiem szczerze, ze ogrom potrzeb na czesci kociarnianej jest przytlaczajacy. podziwiam wszystkich, ktorzy sie angazuja, aby zwierzakom w schronisku bylo lepiej.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie sie 26, 2012 12:49 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Na dyżurze była dziś Kasia, Hidi ,Dagmara i ja.

-brak ręczników papierowych do wycierania boksów
-w magazynku zostały dwie puszki whiskasa(Teresa ma ścignąć kierownika o jedzenie)
-brak worków na śmieci
-posłań do boksów,czyli starych szmaty typu swetry
Jeżeli ktokolwiek coś z tych rzeczy posiada to bardzo proszę o dostarczenie do schroniska.Wszystko idzie w ogromnych ilościach.
Na samochodzie mam suchy royal, będę częściowo podrzucała do schroniska dla kociaków.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie sie 26, 2012 14:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Obrazek
W nocy (25/26 sierpnia) Dingo został (podobno) skradziony ze schroniska w Sosnowcu !
Oczywiście nikt nic nie wie, żadne psy nie szczekały i nikt nic nie słyszał ! Żenada !
Dingo jest wielkim psem, nie można go tak po prostu wynieść, przerzucić przez bramę ! Jest charakterystyczny, więc ktoś musiał go gdzieś widzieć !

Wg pracowników podobno w nocy ktoś przerzucił go (bez obroży !) przez mur od strony Remondisu!!!

Za odnalezienie sprawcy i psa - nagroda !

Tel. 721-035-215

To psiak który by obok szpitalika

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sie 26, 2012 15:26 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

mar_tika pisze:Na dyżurze była dziś Kasia, Hidi ,Dagmara i ja.

-w magazynku zostały dwie puszki whiskasa(Teresa ma ścignąć kierownika o jedzenie)
-brak worków na śmieci
Jeżeli ktokolwiek coś z tych rzeczy posiada to bardzo proszę o dostarczenie do schroniska.Wszystko idzie w ogromnych ilościach.
Na samochodzie mam suchy royal, będę częściowo podrzucała do schroniska dla kociaków.

Jak to możliwe, że zostały tylko dwie puszki? Wczoraj było ich mnóstwo. Cała skrzynka. Chyba tylko 2 albo 3 puszki były stamtąd wyjęte.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Nie sie 26, 2012 15:26 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:

-brak worków na śmieci

Jak to możliwe, że zostały tylko dwie puszki? Wczoraj było ich mnóstwo. Cała skrzynka. Chyba tylko 2 albo 3 puszki były stamtąd wyjęte.

:lol: :lol: Matrix dostały nóg i wyszły :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sie 26, 2012 15:32 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

CatAngel pisze:
Plotkara pisze:

-brak worków na śmieci

:lol: :lol: Matrix dostały nóg i wyszły :?

No najwyraźniej. Przecież nawet te koty by tyle nie zjadły. To teraz jedzenie dla kotów trzeba ze sobą zabierać? A może to jakieś specjalne jedzenie, jak RedBull - dodaje skrzydeł i spieprza?

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Nie sie 26, 2012 16:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

koteczka nazwałam ją Mirabelka - po podaniu procox'u. Okropny niejadek, musi miec skórczony żoładek. Po różnych eksperymentach stanęło na revocery koniecznie podawanym na palcach pod pyszczek. Tak zjadła 20 ml. Reszta to różnie - dwa ziarenka intestinala i dwie godziny przerwy, kurczak dwa kęsy weszły, reszta już nie :roll:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sie 26, 2012 16:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Justyna no niestety kotów w schronisku jest cała masa i niestety przypuszczam że na jeden raz - to taka zgrzewka lekko obleci do podania, tak że potrezby są duże.

Zresztą generalnie sytuacja w schronisku beznadziejnie kiepska - kotkó dwie które są na kwarantannie z maluszkiami jedna z 4 maluszków jedna z trójką maluszków koci katar, maluszki to samo :( trezba kotki z kociętami przenieść na katarownię :(
Na adopcjach - sraczki na maxa ze 3 :( kociaki na już potrzebują pilnej pomocy Lulu co ją przywieziono z pomalowanymi paznokciami - wychudzona, biegunka i na dodatek łapie ją kk, Belinda buraska nei lepiej - apatyczna, chuda, kocurek dorosły bury niedawno przeniesiony na adopcje to samo - chudy apatyczny :cry:

Musimy jak najszybciej te 3 kociaki zabrać ze schronu - pilnie dla nich szukamy DT.
Na dodatek odpada przenoszenie kotów z kwaranttany na adopcje dopóki nie zlikwiduje się tam tych pierwotniaków więc sytuacja jest mega patowa :twisted:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sie 26, 2012 17:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

hidi pisze:
Emiś pisze:

hej, ja miałam dziś okazje być na dyżurze (co niedziele wyprowadzam psy na BO, ale dziś do 11 padało, wiec zajelysmy sie kotami)- pierwszy raz byłam na kociarni. ten malutki koteczek niestety zmarł :cry: koteczka nie chciała się nim zajmować. został nakarmiony i ogrzany przez Kasie. niestety nie udało się do uratować...

powiem szczerze, ze ogrom potrzeb na czesci kociarnianej jest przytlaczajacy. podziwiam wszystkich, ktorzy sie angazuja, aby zwierzakom w schronisku bylo lepiej.

Szkoda malucha... Kasia robiła co mogła :(
PS. Nie mogę uwierzyć, że ukradzono psa ze schroniska... jakoś mi się to pod czaszką nie mieści... :x Mam nadzieję, że Dingo się znajdzie cały i zdrowy. A jeśli się nie znajdzie, to żeby mu się tylko nic złego nie wydarzyło :|
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie sie 26, 2012 17:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

terenia1 pisze:Na adopcjach - sraczki na maxa ze 3 :( kociaki na już potrzebują pilnej pomocy Lulu co ją przywieziono z pomalowanymi paznokciami - wychudzona, biegunka i na dodatek łapie ją kk, Belinda buraska nei lepiej - apatyczna, chuda, kocurek dorosły bury niedawno przeniesiony na adopcje to samo - chudy apatyczny :cry:

Musimy jak najszybciej te 3 kociaki zabrać ze schronu - pilnie dla nich szukamy DT.
Na dodatek odpada przenoszenie kotów z kwaranttany na adopcje dopóki nie zlikwiduje się tam tych pierwotniaków więc sytuacja jest mega patowa :twisted:

Czy te kociaste mają już rozpoczęte jakieś leczenie? Może chociaż zabrac je do weta na początek?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie sie 26, 2012 17:36 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

The Szops pisze:
terenia1 pisze:Na adopcjach - sraczki na maxa ze 3 :( kociaki na już potrzebują pilnej pomocy Lulu co ją przywieziono z pomalowanymi paznokciami - wychudzona, biegunka i na dodatek łapie ją kk, Belinda buraska nei lepiej - apatyczna, chuda, kocurek dorosły bury niedawno przeniesiony na adopcje to samo - chudy apatyczny :cry:

Czy te kociaste mają już rozpoczęte jakieś leczenie? Może chociaż zabrac je do weta na początek?

W poniedziałek ma być brana próbka kupy z Adopcji.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie sie 26, 2012 19:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

terenia1 pisze:I ciężarna tri w poniedziałęk jedzie do sterylki

Obrazek

nie urodzila jeszcze ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sie 26, 2012 20:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Jeszcze nie (dane z godz. 12 :-)), ale widac, ze lada chwila. Wydawała sie niespokojna. Nie zdziwiłabym sie, gdyby urodziła dzisiaj w nocy... Zobacze jutro rano.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

[poprzednia][następna]