Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2013 21:32 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

U nas niestety mały sajgon był wczoraj...

Weszłam z Kubą do kuchni, przygotowywać jedzenie dla kociastych. Poszłam jeszcze po miskę Milusi. Jak zwykle w porze posiłku czekała już pod drzwiami, no i zobaczyła Kubę, pałętającego się kilka metrów za mną. Jako, że ja byłam przeszkodą na jej drodze, to przez najbliższy czas raczej spódniczki nie założę :evil: Finezyjnie ozdobiła mi nogi, trzeba jej przyznać.
Koci armagedon. Takiej akcji jeszcze nie widziałam. W końcu uspokoiłam towarzystwo i zdezynfekowałam rany :lol:

Martwi mnie jej reakcja na Kubę. Przy Mikim się tak nie zachowuje. Widziała się z Mikim chyba z dwa razy, gdy trzymałam go na rękach i była spokojna, syknęła ostrzegawczo co najwyżej, ale obwąchała go, łasiła się do mnie. A gdy tylko pojawia się Kuba uruchamia się w niej żądza mordu :/ ale co ja się dziwię, dwóch nerwusów się spotkało.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Nie lut 03, 2013 13:43 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Oj, to współczuję wiem jak trudno goją się rany (jestem w trakcie leczenia bo pogryzła mnie też jedna dzikuska). Przecież Kuba już wykastrowany, może to zazdrość, albo wysyłali sobie jakieś wrogie sygnały.

Mam nadzieję że jednak przekona się do Kuby. Może feromony by pomogły.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Czw lut 07, 2013 21:15 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

W przyszłym tygodniu zamówię obróżki feromonowe. Dla Milusi i Kuby. Jemu też się przyda, bo od tego starcia z Milusią, psioczy ciągle na Mikiego. Mam ciekawie w domu, nie ma co :lol:

Miki jest tak pogodnym kotem, że jego nie da się, nie lubić. Nawet Mila musiała to przyznać. Kuba jest delikatnie mówiąc specyficzny, czasem troszkę zamknięty, wycofany. Milusia pewnie doskonale to wychwytuje i stąd taka różnica w jej zachowaniu.
No nic będziemy próbować dalej. Byle już nie na moich nogach :twisted:

Alyss

Post » Pon lut 11, 2013 13:47 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Alyss tego nie napisze, ale dziewczyna poniosła wysokie koszty wizyt, badań, testów i szczepienia Milusi, a teraz chce zakupić obróżki feromonowe, żeby kociaki mogły się "dogadać".
Może , ktoś jeszcze będzie miał ochotę i nie jest w finansowym dołku, aby dziewczynę odciążyć finansowo. Alyss jest nadal dt dla Milusi i w tej chwili sama ponosi koszty jej utrzymania.

Ja i Wera już się zadeklarowałyśmy w miarę naszych możliwości.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pon lut 11, 2013 14:02 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Moje poszło przed chwilą.

Podnoszę!

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pon lut 11, 2013 15:02 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Dziewczyny dziękuję bardzo w imieniu swoim i Milusi :1luvu:

Niezręcznie jest nam prosić o wsparcie, bo biorąc Milę, brałam również odpowiedzialność za koszty :oops: . Początek jest najgorszy, kiedy sporo trzeba w kota zainwestować, stopniowo będzie nam łatwiej. Mam nadzieję, że obróżki spełnią swoją rolę. Oczywiście wszystko rozliczę na wątku.

Przed chwilą Mila straciła przednie pazurki, w kagańcu idzie to na tyle sprawnie, że sama sobie radzę. U niej naprawdę dobrze się obcina, bo bardzo wyraźnie widać gdzie zaczyna się unerwiona część. Wyczesałam ją. Z Milusią dogadujemy się już nawet w kwestii zabiegów pielęgnacyjnych. Oczywiście nie da się obejść bez krzyku, jakbym kota ze skóry obdzierała, ale zaraz po skończeniu zaczyna się znów przymilać, także nie ma mi tego za złe :lol:

Alyss

Post » Pon lut 11, 2013 19:05 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Ode mnie też poszło.

Też jest zaskoczona, że poprzedni dt nie zapewnił Milusi chociażby podstawowych badań i szczepień, tym bardziej, że miała kontakt z innymi kotami (samo szczepienie przeciw wściekliźnie nie wystarczy). W takiej sytuacji testy i szczepienia to podstawa.

Ale Alyss wszystko nadrobiła i widać dobrze radzi sobie z asertywnością Milusi. Jestem pełna podziwu.

Teraz musi być już tylko dobrze :)
Wyczochraj Milusię jak zwykle :1luvu:
Kod:

lula11

Post » Pon lut 11, 2013 20:06 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Dziękujemy :1luvu:

Mila wybawiona, wyczochrana i po kolacji. Nie nadążam za nią w kwestii żywieniowej. Wczoraj wcinała animodę, bo mięsem pogardziła. Chłopcy mieli więc dzień dziecka i dostali dodatkową porcję. Jak na kocią wariatkę przystało, podkreśliłam, że to pewna dama z naprzeciwka im odstąpiła :lol:

Dzisiaj dla niej nie rozmroziłam porcji tylko od razu wystartowałam z puchą, tą samą co wczoraj. Patrzę, a księżniczka powąchała i daje do zrozumienia, że chce coś innego, z ciekawości podsunęłam jej mięso, również identyczna mieszanka. I co? Tym razem pyszne się okazało :roll:

W końcu kobieta... :twisted:

Alyss

Post » Wto lut 12, 2013 9:12 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

O, to widzę, że wczoraj był Ogólnopolski Dzień Kociego Dziecka, bo moje załapały się na surowy schab:) Haha:)

WeraW

Post » Wto lut 12, 2013 13:03 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Dziękuję, dotarły do mnie wpłaty od:

-WeraW :1luvu:
-lula11 :1luvu:

W sumie 50 zł, pozwoli to na sfinansowanie obróżki. Już zamówiłam, jak tylko dotrą wstawię paragon.
Jeszcze raz ślicznie dziękuję :D

Alyss

Post » Wto lut 12, 2013 13:12 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Alyss, 22 mam wypłatę, postaram się jeszcze parę groszy wysłać.

WeraW

Post » Śro lut 13, 2013 0:36 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Przesle pare groszy, zeby nazbierac na druga obrozke.

Cioteczki moze jeszcze ktos wesprze, zeby kupic druga ? Prosze :1luvu:
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Czw lut 14, 2013 15:02 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Obróżki dotarły, wieczorem wstawię paragon, jak do tego czasu Mila zechce pozować do zdjęć, to będzie mały bonusik.

Na razie jeszcze nie widzę zmian, no może Kuba jest trochę bardziej przymilny. Mila zawsze kocha ludzia, więc u niej trudno stwierdzić. Myślę, że wyjdzie w praniu. Za to mogę powiedzieć, że ślicznie pachną lawendą.

Zamówiłam też dla Milusi nową karmę, Taste of the wild , i jest zachwycona. Pierwszy raz widziałam ją w takiej ekstazie jedzeniowej, no może jedynie kabanosiki mogą się równać.

Alyss

Post » Czw lut 14, 2013 15:29 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Zazdroszczę Ci :oops: Moje nie chcą jeść TOTW-a :cry: .To dobra, bezzbożowa karma, a im nie smakuje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 14, 2013 17:33 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Tyle przyjemności na raz zrobiłaś Milusi, moje też uwielbiają kabanosiki ale tej karmy jeszcze nie testowałam na nich. Faktycznie te obróżki mocno pachną lawendą , ponoć uspokaja, Busia też nią pachniała :)
Jestem ciekawa czy pomogą Kubie i Milusi we wzajemnych relacjach :) trzymam kciuki :ok:
Kod:

lula11

[poprzednia][następna]