KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 13:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

balbina38 pisze:
Aż się boję napisać,ale zostawiłam lekko uchylone okna.Wiem ,że Marta będzie ok.17 po Arletkę to zamknie.

Nie boj sie nie boj nawet gdyby bylo na osciez to tez dobrze poki jest slonce temp.19 st. wrecz upal.
Ja mam wszystkie okna pootwierane i koty sie wietrza.
Bardziej sie zakatarza w duchocie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lis 07, 2011 15:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

MartynaP pisze:przeklejam prośbę bubu

_bubu_ pisze:poszukuję kogoś na wizytę przedadopcyjną dla kotka w Sosnowcu na ul. Prostej, czy ktoś mógłby pomóc?

Jutro juz jestem umówiony na wizytę...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon lis 07, 2011 16:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Może znajdzie ktoś chwilę czasu na zrobienie nowego banerka schroniskowego... można tam wrzucić adres strony schronu i naszego stowarzyszenia...
nie znam się jak to się robi????
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon lis 07, 2011 16:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jeśli ktoś ma czas i ochotę zapraszam na dyżur do schronu - nie ma takich luksusów jak w KCh, ale też kociaste potrzebują miziania i opieki....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon lis 07, 2011 18:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:Jeśli ktoś ma czas i ochotę zapraszam na dyżur do schronu - nie ma takich luksusów jak w KCh, ale też kociaste potrzebują miziania i opieki....

Mily wolontariuszu ja bym bardzo chetnie ale ze wzgledu na moja ilosc kociastych /duzo roboty/ oraz moj podeszly wiek w calego serca zaluje, ale nie dam rady, moze ktos mlodszy i mniej zakocony sie zglosi, polecam w schronie obecnie jest calkiem milo nie co bylo kiedys wiem bo bywalam i bywam obecnie czasami.
Pozdrawiam serdecznie

jadziaII

Post » Pon lis 07, 2011 18:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Właśnie wróciliśmy z Lupusa z Arletką i Dropsikiem i odebraliśmy Dziczkę po sterylce.
Arletka nie dała sobie zrobic USG. Trzymały ją trzy osoby, przy goleniu brzuszka biedula wrzeszczała, a potem było tylko gorzej, więc trzeba było odpuścic, bo polała się krew sopkojnie, nie Arletki :wink: ). Węzły są duże :( Arletka dostała dzisiaj Conwenie( nie wiem jak to się pisze, ale to jest ten antybiotyk o przedłużonym działaniu) i tolfinę. Gorączka jej spadła :D Tolfinę dostała też na wynos na kilka dni. Jutro wpiszę w kartę. Pod koniec tygodnia do kontroli. To tyle co na dzień dzisiejszy pani doktor mogła zrobic.
Dropsa też zabrałam bo nie mógł rozkleic oczek jak przyjechałam po Arletkę.
Dropsik miał temperaturę 40 st. i duużo ropki w oczkach. Dostał catosal i tolfinę na 5 dni, do tego ma dostawac dicortinef do oczu, immunodol i lyzyne ( :?: tak to się pisze?). Trzeba mu bardzo dokładnie czyści oczka przed podaniem leku ponieważ kiedy w oku zostanie ropka to lek nie działa tak jak powinien. Jutro wszystko mu wpiszę w kartę. Jeżeli nie bedzie poprawy to mamy z nim przyjechac za 2-3 dni i nie czekac, jeżeli będzie ok to za 14 dni do kontroli.

Dzikuska natomiast jeżeli zacznie jeśc to może by w boksie ok 7 dni, a jeżeli nie będzie jadła najpóźniej od środy rano to trzeba ją wypuścic jak najszybciej na wolnośc.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lis 07, 2011 18:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Acha i trzeba obserwowac kupę Biedronka, konsystencję i czy jest tam jeszcze krew. Pani dr mówi, ze to może nie miec nic wspólnego z białaczką, ale też nie można tego wykluczyc.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lis 07, 2011 18:52 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

mam dla was ręczniki i takie tam do używania materiałowe rzeczy
Dorotko daj mi znać jak pracujesz ... przyniosłabym ci jakoś
to są dwa worki więc jak masz jakieś duże siatki to weź do pracy.
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lis 07, 2011 21:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wieści z domku burasek i Rysia :D dziś dostałam maila
"Jeśli chodzi o kociaczki, to wszystkie się zadomowiły. Koksik (Rysiu) jest już po kastracji, łobuzuje kiedy tylko się da. Z Misią czekamy, bo nie umiemy zwalczyć do końca kataru, coraz bardziej się do nas przekonuje, choć to cały czas dzikusek :) Kizia (czyli kotka rodziców) zdrowa, dziś pojechała na sterylizację, zadomowiła się, aż miło patrzeć, jest słodziutka. Rozrabia niesamowicie.
Pozdrawiam."

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lis 07, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Do zapłacenia mamy następne faktury:
FAKTURA 930ZŁ
TESTY FELV I FIV 10 SZT. 450ZŁ
LEUKOCEL 10SZT. SZCZEPIONKA NA BIAŁĄCZKĘ
VERSIFELV 5 SZT. SZCZEPIONKA PODTAWOWA
10ZŁ INIEKCJE I POBRANIA KRWI
--------------------------------
co zostało zrobione:
Zuźka, Pędzel, Zytka, Mania, Longer - testy czyli zostało 5 testów na Felv, Fiv
Zuźka, Mania - szczepienie na białaczkę zostało 8 szczepionek na białaczkę
Zużka, Mania, Pędzel szczepienie podstawowe czyli zostały 3 szczepionki
Oczywiście wszystkie szczepionki i testy zostaną wyorzystane zgodnie z przeznaczeniem
Co jeszcze musimy zrobić:
Józek - szczepienie na białaczkę
Longer - szczepienie na białaczkę
Paulinka - test, szczepienie na białaczkę, szczepienie podstawowe
Biedronek i Arletka w zależności od opinii weta szczepienie podstawowe.

terenia1

Post » Pon lis 07, 2011 23:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

I następna faktura do zapłacenia:
na kwotę 755,97zł
MIODEK 285zł - biotyl 20zł, zyexis 120zł 3 razy, tolfina inj+metacaminj 20zł, Ensifil F 75zł, stomożel 25zł, lincospectin 15zł, metacam 15zł
Klimek 35zł Pro Kolin, 80zł Zyleksis
jedzenie id 30zł
kociaki odpchlenie i jedzenie 20zł
Kotka trikolora 30zł
Biedronka 30zł
Milbemax 42zł
profender 67zł
Kociaki z targu małe czarne 140zł synolux, tolfedine, neomycyna, otidermyl, frontline, czyszczenie uszu, badanie mikroskopowe zeskrobin włsów i wydzieliny z uszu
40zł Zylexis Pedzel

terenia1

Post » Pon lis 07, 2011 23:48 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

Przypominam o dyżurach :)
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.11.-13.11.2011 r.
07.11. pon. rano Beatka wie. Teresa
08.11. wt. rano Marta wie. brak
09.11. śr. rano Beatka wie Ewa
10.11. czw.rano Marta wie. brak
11.11. piat rano Cookie wie. Agata
12.11. sob. rano brak wie. brak
13.11. niedz. rano Dorotka wie. Agata

terenia1

Post » Pon lis 07, 2011 23:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Teresa a zapomnialas o Zycie na szczepienia podstawowe jak tylko minie katar.
Bialaczka odpada nie bedzie szczepiona.

jadziaII

Post » Wto lis 08, 2011 8:21 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Witam bo nie było mnie (i moich kotów) niemal 3 dni. Bardzo dziękuję osobom, które zawiozły Arletkę do weta (Agata, The Shops) :1luvu: - ja wczoraj raczej nie dałabym rady albo z dużymi kłopotami. Będę dziś w Lupusie z Maraską więc dopytam się o Arletkę ale jak rozumiem te straszne zmiany, jakie u niej powstają to pokłosie białaczki :( :?: Czy dobrze wywnioskowałam, że ogólnie większość kociaków na kwarantannie się pochorowała? Czy wczorajsze spotkanie w ogóle się odbyło?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lis 08, 2011 8:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wieści z domu Smoły:
Smoła ma nowe imię: Czarna - choć całkiem taka czarna to nie jest ale tak sie przyjęło
Cały nasz zwierzyniec był na weekend na działce i były pewne obawy czy Czarna dogada sie z Luną-goldenka bo ich 1-sze spotkanie nie było udane, ale nasze obawy nie były potrzebne, Luna i Czarna może nie są na razie kumpelkami ale się tolerują a nawet bardziej Luna jest ciekawa nowego kotka, ale buzi noskami sobie dały:)
Czarna miała spacer po działce, choć bałam się żeby sie zbytnio nie oddaliła ale trzymała się blisko domu a w razie niepewnosci uciekala do domu, drugiego dnia już sie na słoneczku wygrzewala ;)
U weterynarza nie bylismy jeszcze, ale zmiany na skórze się ładnie goją i nie zauważylam żeby sie tam drapała.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]