Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 22:01 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

O 14 w piątki bywa p. Ania, w poniedziałek w deszczu karmiła i dziś chyba też...
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto kwi 24, 2012 18:24 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Dlaczego sprzedawcy robią łaske z wystawieniem faktur na zakup karmy.
Za każdym razem musze dzwonić na komórki i się upominać, wysłanie maila z prośbą nic nie daje.
Przy zamawianiu zawsze zaznaczam i prosze oddzielnie o fakture, nigdy nie ma z towarem, nawet nie ma paragonu.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto kwi 24, 2012 18:55 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Dziś na cmentarz wrócił z kastracji biało-buro-brudny kocurek, który złapał się w czasie zeszłotygodniowego polowania na kicię, która prawdopodobnie jest w ciąży. Nie mieliśmy sumienia go tak po prostu wypuścić i kiciek stracił jajka. Został przy okazji odpchlony, odrobaczony i zaszczepiony (wścieklizna + wirusówki). Kiciek był bardzo odważny, w drodze powrotnej wyglądał z kontenera, a gdy podniosłem kontener do góry, żeby mógł sobie popatrzeć przez okno, to mało mu się głowa nie odkręciła 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto kwi 24, 2012 19:06 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

To pewnie ten, co tak za mną zwykle łaził, kiedy nosiłam w torbie walerianę.

mziel52

Post » Wto kwi 24, 2012 19:34 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Kocurek miał okropnie podrapaną facjatę, pewnie ma kosę z całym cmentarzem :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt kwi 27, 2012 13:22 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Dziś byliśmy na cmentarzu w celu złapania Ryśka, kocurka z uszkodzonym okiem:

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Rysiek ostatnio wyglądał źle, był osowiały, nie chciał za bardzo jeść. Wczoraj i dziś wyglądał trochę lepiej, ale i tak "furczał" w czasie oddychania. Wszystko szlo idealnie, Rysiek wybiegł na powitanie, pozwalał się głaskać, wszedł w połowie do kontenera, gdzie miał jedzenie... I wtedy poszło zupełnie nie tak. Albo za wolno nałożyłem podbierak na kontener (metoda sprawdziła się przy łapaniu Pumka i Chrypka, nie trzeba przekładać kota do kontenera), albo Rysiek zorientował się, co się święci i uciekł spod podbieraka. Przez chwilę myślałem nawet, że siatka się rozpruła i uciekł dziurą... Nie złapałem go :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Potem siedział już z daleka od nas, a w końcu poszedł sobie... Wszystko było ustawione: talon, lecznica, transport...

Panie Wiesława ma w niedzielę sprawdzić, czy zapomniał o traumie i czy w ogóle przyjdzie na karmienie. Nie wiem, jak go teraz złapiemy, chyba tylko na klatkę...
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt kwi 27, 2012 23:47 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

oo. a ja byłam karmić. (dajcie znać, jak będziecie łapać w piątki - jakby mi kiedyś przyszło iść z jedzeniem przed południem... ale zazwyczaj chodzę po po.)

na dużym cm. jeszcze co nieco było, ale chętnych nie brakowało. widziałam buraska przy górce - nie wiem, czy to był ten sam. pierzchł na mój widok. o dziwo nawet Balbina uciekała - może ją nastraszyliście ;) pan Plamka zaś nie uciekał :1luvu:
na małym cmentarzu strasznie głodne mordy. nie było już nic do żarcia, sroki wywaliły miskę z suchym ja zjadły prawie wszystko z chodnika. pojawiły się 2 kotkluski. jedna kotkluska tarzała sie w słońcu, druga mówiła do mnie o-oo-o-oo-o-o-o. dostały dużo, do nory także. potem może dorzucę fotki.
koty przeszczęśliwe z pogody.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob kwi 28, 2012 7:26 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Wczoraj karmiła Pani Bożena. Ten co prysnął to mógł być Rysiek. Jest całkiem duży i ma marmurowe szlaczki na bokach. Koty wystraszone, bo widziały co się działo.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob kwi 28, 2012 12:51 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Wczoraj karmiła Pani Bożena.

ano właśnie, dublujemy się, z tym, że i tak raczej jest zapotrzebowanie na moje chodzenie. tj. wczoraj zupełnie pusto było na małym cm. i przy domkach holenderskich tylko okruchy. przy panu K. chyba coś nadpsutego. i we wszystkich miejscach spragniona/chętna armia.
acz ja chyba jestem w dezercji z Wolskiego - chętnie ustąpię komuś, kto nie musi przejeżdżać przez całą W-wę, zwłaszcza przy wyłączeniu Wałowickiej i zawieszeniu tramwaju 10.

więc to Ryśka nazywałam roboczo Mramorkiem :) tak, to był on. normalnie jest całkiem macalny. trzymam kciuki, żeby stracił czujność ;)

edit: paniĘki z małego cm. - to leżące wałkowało się na chodniku jak ciasto patrząc na mnie uwodząco, to stojące wyrywało mi miskę z rąk i mówiło "o-oo-o-oo" ;-)

Obrazek
Obrazek :1luvu:

Fleur

Post » Śro maja 02, 2012 20:51 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Serdeczne podziekowania sponsorom za pomoc w zakupie karmy dla wolszczaków;
kotydwa :1luvu: key_west :1luvu: ewaw :1luvu: jauna :1luvu: Tajemniczy Wujek Z. :1luvu: joshua_ada podarowala kotkom Betaglukan :1luvu:
rozliczenie jak zawsze na 1 stronie
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt maja 04, 2012 10:33 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

A ja ponawiam moją proźbę w sprawie odbioru miseczek dla p.Wiesi sprawa jest pilna bo poniedzieli szykuje mi sie remont kuchni w w weekend musze zbędne rzeczy pousuwać z mieszkania a szkoda mi ich teraz wyrzucić Mariusz ktory dotej pory odbierał ostatnio kiepsko stoi z czasem i juz nie ma sumienia go nagabywać :roll: .
Ja mieszkam w Śródmieściu k.m Politechnika. moj tel 663-439-628.
Miseczek sa ok 4 małe worki plastikowe.
A widze że sie przydają :lol: Obrazek

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Pt maja 04, 2012 20:15 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

bardzo lubimy te okrągłe niebieskie miseczki :)

dziś ledwo zdążyłam, ale dojechałam - na małym cm. dwie pannice znowu głośno się darły o jedzenie, znowu nic nie miały... zostawiłam im dużą michę suchcego w dziupli i puszkę 400g i kubek suchego w krzaczku.
na górce stawiła się Balbina, Plamek, jakiś pingwinek i dość tłustawy czarnuch podobny do Pumka. miały jeszcze trochę zmoczonego suchego i puszki jakiejś - do michy wlazł ślimor bezskorupowy. co robić z takimi delikwentami? wywalać samego ślimora, czy usuwać całe żarcie z miski? żarcia szkoda, ale te ślimaki mają chyba toksyczny śluz, więc jak tam wejdą, to już koty się nie pożywią...
w każdym razie dałam im świeżego żarełka, sprzątnęłam trochę i położyłam im tam deskę, bo było błotnie (oczywiście lało...)
w pozostałych miejscach kociszcza się nie stawiły, ale wszystko robiłam ekspresowo i pod daszek, bo mokro.

tego kolesia co uciekł w zeszłym tyg. nie widziałam.

Fleur

Post » Pt maja 04, 2012 20:52 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Fajnie, że byłaś. Dziesiątkę przywrócili, wiec i ja w końcu się wybiorę, jak ogarnę się z chorobą Gapy.

mziel52

Post » Pt maja 04, 2012 21:39 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Asiu może jutro wieczorem będe miała możliowśc transportową to odbiore pojemniki od Ciebie, mam telefon to zadzwonie wcześniej.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt maja 04, 2012 23:05 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele wykruszają się. Po

Zapraszamy na specjalny promocyjny bazarek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=141151&p=8786963#p8786963
W tym miesiącu zbieramy pieniążki na zakup suchej karmy dla cmentarnych kotków.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]