Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 13, 2014 17:44 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

A może u Luny to alergia pokarmowa spowodowana przerostem flory bakteryjnej.Mój kot miał często
zaczerwienione oczy, po badaniu kału w niemieckim laboratorium okazało się, że ma pogrubiałą
błonę jelitową właśnie z powodu przerostu flory bakteryjnej.Po kuracji antybiotykowej to się uspo-
koiło, ale jest teraz na gastro intestinal, suchej i mokrej. A objawy alergiczne ustały.Sierści też już nie gubi tak jak przed kuracją.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw lut 13, 2014 19:51 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

No! A ja zapomniałam napisać co się okazało. :)
Najprawdopodobniej właśnie alergia pokarmowa.
Jedziemy na samym suchym hypoallergenicu i jest trochę lepiej. Nie wydrapuje się już tak, a kupy są w końcu ładne i nie śmierdzące. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lut 13, 2014 20:12 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Zosik pisze:No! A ja zapomniałam napisać co się okazało. :)
Najprawdopodobniej właśnie alergia pokarmowa.
Jedziemy na samym suchym hypoallergenicu i jest trochę lepiej. Nie wydrapuje się już tak, a kupy są w końcu ładne i nie śmierdzące. :D

Oby już było dobrze! :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lut 21, 2014 21:37 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

PJD Pietruszka była dzisiaj u weterynarza - wygląda na to, że ma duży stan zapalny w dziąsłach i bardzo duże przerosty dziąseł. A tu już zmiana zębów dawno, dawno za nią :L.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto lut 25, 2014 10:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

I jak Pietruszka? Udało się wyleczyć stan zapalny, czy skończyło się na rwaniu ząbków?
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto lut 25, 2014 12:10 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Ma mieć ścinane / ścierane dziąsła (??? - brzmi to paskudnie) za ok. 2 tygodnie, jesli będzie taka potrzeba. Na razie dostaje raz dziennnie... pastę do zębów dla kotów. To się nazywa Dentisept. Zaczerwienienie się trochę zmniejsza, kota walczy trochę przy nakładaniu tego na dziąsła, ale przynajmniej nie jest paskudne.

Za to Sezam źle znosi przeprowadzkę, Stachurka się zamartwia no i no. Trzymajcie kciuki :L.

luelka

Post » Wto lut 25, 2014 12:41 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

luelka pisze:(...) To się nazywa Dentisept. Zaczerwienienie się trochę zmniejsza, kota walczy trochę przy nakładaniu tego na dziąsła, ale przynajmniej nie jest paskudne.
(...)

Czołem kobietki - ja tylko chciałam powiedzieć, że u mnie sprawdza się do nakładania pasty cóś takiego :
http://www.mamabebe.pl/product-pol-2163 ... tAode2MAHQ

U kota mojego znaczy się- sprawdza się taka szczoteczka. U kotki :twisted: precyzyjniej rzecz ujmując.

Szybciej się nakłada pasta po obu stronach zębów na dziąsłach. Dociera lepiej niż palec.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt lut 28, 2014 21:14 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

dziewczyny, używa któraś z Was może felini complete http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_specjalistyczne/witaminy_dla_kota/151648 ? kupiłam niedawno duże opakowanie i się okazało, że ma datę do 30.06.2014 - z całą pewnością nie zdążę zużyć całego. gdyby się komuś kończyło, albo chciałby spróbować to chętnie odsypię trochę (odbiór w krakowie).
Obrazek

zytta

Od: Pon mar 07, 2011 11:28

Post » Nie mar 02, 2014 20:21 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Jak się mają Sezamek i Pietruszka?
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie mar 02, 2014 20:28 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Sezam ma się już dobrze, po prostu pokazał, jaki jest wrażliwy. Ania mówiła, że robi szybkie postępy i wygląda wszystko ok.

Pietruszka maruda na to, że dostaje lekarstwo na dziąsła, ale za to dziąsła się zrobiły bledsze. No i miała dzisiaj rozmowę adopcyjną, całkiem, całkiem obiecującą :-)

luelka

Post » Nie mar 02, 2014 20:30 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

O, to kciukam za Dom! :ok: :ok: :ok:

Wątek mi się zgubił. :oops:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto mar 04, 2014 10:32 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Luna nie przestaje mnie zaskakiwać.
Co to jest za kot!

Dzisiaj rano Kropka wściekle drapała się po karku, więc wzięłam ją celem dokonania oględzin.
Luna w tym czasie siedziała i obserwowała, co robię.
Kropka nienawidzi trzymania, podnoszenia, itd. więc podniosła krzyk.
Na to Luna wystrzeliła z miejsca, w którym siedziała, podbiegła do mnie i ugryzła mnie w stopę!
Ona jej broniła! Żebyście to widziały!

Poza tym jest wszystko ok. :)
Jest wyluzowana, spokojna, przyłazi na kolana, mizia się, można ją podnieść, pogłaskać, nawet czasem da się koło niej coś zrobić (np. przetrzeć oczka, bo nad czyszczeniem uszu, czy obcinaniem pazurków jeszcze pracujemy).

Cudo kot.
A, że z charakterkiem... no cóż. Trzeba ją kochać taką, jaką jest. :)

Zrobiła się grubaśna, ale to pewnie przez tego zakichanego RC. Tylko wyboru za bardzo nie mamy przez tę alergię...

W piątek się szczepimy.

Wizyta u bardzo obiecującej kandydatki na domek została przełożona, bo nie możemy się zgrać czasowo.
Mnie nie pasuje w tygodniu, a pani ma problem z weekendami.
Ale damy radę. :)
Pani cierpliwie czeka i jest bardzo sympatyczna.
Trzymajcie kciuki, bo dom zapowiada się naprawdę rewelacyjnie.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto mar 04, 2014 13:00 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Kciuki są. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon mar 10, 2014 16:10 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Zosik pisze:Luna nie przestaje mnie zaskakiwać.
Co to jest za kot!

Dzisiaj rano Kropka wściekle drapała się po karku, więc wzięłam ją celem dokonania oględzin.
Luna w tym czasie siedziała i obserwowała, co robię.
Kropka nienawidzi trzymania, podnoszenia, itd. więc podniosła krzyk.
Na to Luna wystrzeliła z miejsca, w którym siedziała, podbiegła do mnie i ugryzła mnie w stopę!
Ona jej broniła! Żebyście to widziały!

To jest dowód na przyjażń kocią w tym wypadku i na to, że zwierzaki mają uczucia.Mój Pusio Mela, który jest u mnie od małego, od początku traktuje jak kotka swoje małe. Jak Mel się drze podczas
obcinania pazurków, to przybiega i obserwuje gotów do obrony.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pt mar 14, 2014 18:00 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem.

Dzisiaj została wysterylizowana sunia, dzięki Wam i Pani Ani, która przekazała pieniądze na sterylizacje "moich" suczek.
Za zabieg wyszło 130zł. Sunia jeszcze w tym roku miała młode... Nie wiem, jaki jest ich los, bo nawet nie pytałam... Mam jednak nadzieję, że żyją i mają dobre domy. Pan ma jeszcze jedną sunię, która urodziła już jakiś czas temu 9 szczeniąt, ale jej nie chce sterylizować... :? twierdzi, że ją da radę upilnować :? No cóż, pozostaje mi mieć nadzieję, że zgłoszą się do mnie za jakiś czas po pomoc i w sterylizacji tej suni lub sami zdecydują się na zabieg, bo w jednej z rozmów telefonicznych pan mówił , jego żona planowała sterylizacje...
Dzisiaj pan sam zawiózł i odebrał sunię z zabiegu :ok:
Dziękuję Wam i Pani Ani za pomoc :1luvu:
Zdjęcia wstawię, jak tylko dostanę.

edit:
Wcześniej pisałam o tym na wątku Operacji Zabieg, ale chciałam też napisać i tutaj, że wymieniona wyżej sunia nie jest jedyną wysterylizowaną dzięki Wam i Pani Ani :1luvu: Pomoc otrzymały także:

3. Punia z wioski- wysterylizowana dzięki Fundacji PJD, oddana właścicielom.
Obrazek
4. Sunia z wioski- wysterylizowana dzięki Fundacji PJD, oddana właścicielom.
Obrazek
5. Plamka z wioski- wysterylizowana dzięki Fundacji PJD, oddana właścicielom.
Obrazek

Dziękuję bardzo :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

[poprzednia][następna]