Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 8:06 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Jus87 sorry za to co napiszę - nie odbierz tego źle - ale mi się pomysł z zapoznawaniem kotów u mamy nie podoba.. To dla Gucia podwójny stres - zmiana miejsca i dodatkowy kot i absolutnie może nie posłużyć dogadaniu się kotów. Ten - zbędny - stres związany ze zmianą miejsca, z brakiem swoich Dużych plus dodatkowa kicia może spowodować, ze Gucio sobie skojarzy utrate miejsca i Dużych właśnie z jej przyjściem i.... moze się Belli za to dobrze oberwać i/lub może jeju za to nie lubić.
Dobrym pomysłem jest wzięcie Belli na weekend bądź w tygodniu wtedy gdy możesz mieć dzień urlopu - będziesz miała na bieżąco info jak na siebie reagują i - dwie opcje - jesli Gucio bedzie miał mord w oczach (tak jak moja Duża na widok Karmelka) wtedy wychodząc z domu możesz je rozdzielić nawet w mikroskopijnej kuchni czy łazience, a jeśli będą tylko syczeć, prychać, walić się łapami (ale bez mordu w oczach) to wtedy możesz być o relacje spokojna. No i z tydzień, dwa przed adopcją zapodaj Guciowi feliwaya do kontaktu. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 29, 2011 8:35 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Marzeniu!! zapomniałam dodać, że Gucio czuje się u mamy TŻ-a jak w domu!! :mrgreen: Jak jeździmy do niej to zawsze go zabieramy! To u niej spędza czas, kiedy jesteśmy na urlopie :) Bardzo lub tam jeździć i dlatego uważam, że to będzie dobry i jedyny pomysł na zapoznawanie kiciów. Własnie w taki sposób mogę zaoszczędzić im stresów. Nie wyobrażam sobie zostawienia ich na 10 h samych bez kontroli przynajmniej na początku! Inaczej byłoby to nierozsądne. Nie mogę narażać Bellki!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Wto mar 29, 2011 8:47 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Nie pozostaje mi nic innego jak zacisnąć mocno kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Masz już jakiś pomysł na TEN DZIEŃ? :wink:
Ja jednak bym dokacała w domu.. mimo wszystko.. :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto mar 29, 2011 8:59 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Mój TŻ to już by ją zabrał (to była miłość od pierwszego wejrzenia :1luvu: - nie to co ze mną! mi powiedział, że nie jestem w jego typie :ryk: ) Wszystko zależy od tego jak kicia wypadnie u veta, czy pozbyła się grzybka i czy już nie przenosi. Wolałabym, żeby ten mój niecierpliwiec się nie zaraził :D
Obrazek

Jus87

Post » Wto mar 29, 2011 9:04 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Zapomniałam o tym grzybku.
No to za odgrzybianie tez potrzymam :D :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto mar 29, 2011 9:15 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Nie dziwię się, że TŻ Jus jest w kici zakochany :)
Przecudnej urody dameska :D :1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto mar 29, 2011 9:19 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

W sumie nie wiem, czy mogę to napisać, bo smarti wczoraj nie napisała, ale co tam...
czy wiecie, ze po przybyciu Karmelka Trisia się ozywiła i zeszła z parapetu?? :piwa: :piwa: :piwa:
ale - co jest wazniejsze - przy smarti zrobiła qpkę do kuwety i ją pięknie zakopała !! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Ostatnio edytowano Wto mar 29, 2011 9:21 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Wto mar 29, 2011 9:21 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Cześć z rana! :)
Brawo Trisinka! :ok: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 29, 2011 9:39 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Tak bardzo cieszę się z Trisieńki :) już tak mnie serducho bolało jak na nią patrzyłam na tym parapecie :) teraz będzie miała super kompana do zabawy więc się rozbryka na pewno :ok:
Obrazek

Jus87

Post » Wto mar 29, 2011 9:41 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

EdytaB_a pisze:Nie dziwię się, że TŻ Jus jest w kici zakochany :)
Przecudnej urody dameska :D :1luvu:

Jakoś też mu się nie dziwię ale uwaga uwaga! on nie lubi kotów :ryk: :mrgreen:
Obrazek

Jus87

Post » Wto mar 29, 2011 10:11 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Jus87 pisze:Jakoś też mu się nie dziwię ale uwaga uwaga! on nie lubi kotów :ryk: :mrgreen:

Tiaa 8) A Kopernik była kobietą :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 29, 2011 15:35 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Jus87 pisze:Tak bardzo cieszę się z Trisieńki :) już tak mnie serducho bolało jak na nią patrzyłam na tym parapecie :) teraz będzie miała super kompana do zabawy więc się rozbryka na pewno :ok:

Ja tam w ogole uważam, że Karmel wpadł w oko Trisi - w końcu przystojniacha z niego i w dodatku troszkę większy, więc obroni w razie czego... No i jak w takiej sytuacji miałoby wyglądać qpkanie poza kuwetą? Damie nie przystoi, c'nie? I jeszcze by się Karmelkowi nie spodobało.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto mar 29, 2011 15:53 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

No właśnie też chciałam napomknąć, że chyba nie wypada jej teraz takich rzeczy robić :oops: Super, że się dogadali :) Ja to wiedziałam, że w kupie siła :D mam tu na myśli tyle troszczących się bab o Triśkę :ryk:
Obrazek

Jus87

Post » Wto mar 29, 2011 20:56 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Uwaga-na ogł. o Meli dostałam takiego maila.

"Witam, bardzo proszę uważać na młodego człowieka, który chce kotka. Chłopak ma na imię Paweł, mieszka w bloku na parterze na Bora-Komorowskiego. Oddałam, mu kotkę i jej nie upilnował lub wywalił z domu (lub jego współlokatorzy), bo miauczała czy sama nie wiem o co chodzi!!! Tak czy siak, kot wylądował na podwórku, on mówił, że wiesza ogłoszenia - ale ja go sprawdziłam i nic nie było. Kot cudem trafił do pobliskiego weta.
Podejrzewam, ze będzie chciał innego kota, ale Twój kot może nie mieć tyle szczęścia co ta kotka, która ja oddawałam. "
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto mar 29, 2011 21:18 Re: Kicie u Smarti3-kolejna poprawa wyników Carlisia!!!

Smarti przepraszam, że nie zadzwoniłam ale dopiero wpadłam do domu i jeszcze na dodatek wyładował mi się tel :evil:
Jutro zadzwonię to wszystko mi opowiesz o ile miałaś chwilę, żeby z Rudzielcem pojechać do veta.
A co do tego czarnuszka, o którym Ci mówiłam to zrobiłyśmy ogłoszenia, koleżanka porozwieszała i znalazła się właścicielka "Filemona" bo tak ma na imię. Bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy - dzisiaj miało nastąpić oddanie kitka więc podejrzewam, że koleżanka podjęła z panią temat kastracji :piwa: Kolejny sukces :ok:
Obrazek

Jus87

[poprzednia][następna]