Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 15:37 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:Myrzapl, 40 mieszkań do obejrzenia 8O ? Jesteś superdzielna :D Ja bym padła po 3
Welino, też jesteś dzielna. Chociaz kaszę z jajkiem i zupę z gwoździa lubię :mrgreen: Jak mam czas/energię ugotować. Całe życie żyję kanapkami. Od pewnego czasu chodzi mi po bloku żebrak (lekko trącony zazwyczaj) i prosi o zupkę. Ja mu proponuję kanapkę - nie chce, prosi o złotóweczke na chlebek, ale to raczej na chlebek w płynie, bo chleba w orginale nie chce. Ostatnio na sam mój widok mruknął zawiedziony "a, to pani". Myśli, że się chciwię, a ja nie mam... No, w sobotę gotowałam rosół, ale akurat nie zajrzał :mrgreen:

Też ostatnio nie gotuję,nie mam siły stać nad kuchnią .Tak samo jak Ty żyję na tzw.suchym.Tylko chleb piekę na zakwasie,bo tej chemii ze sklepu organizm mi nie przyjmuje :( taizu-pewnie jakby przyszedł w niedzielę,podziękował by za rosołek i poprosił o złotóweczkę na drożdżóweczkę :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:Masz rację jak na procenty -nie daj.A w Polsce są instytucje nikt z bezdomnych z głodu nie umrze :mrgreen:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw mar 24, 2011 15:45 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

ale macie dobrze z "tym nie gotowaniem " :piwa: a ja nawet jak słabo sie czuję to gotuję......wczoraj już gołąbki pozawijałam ,a dzisiaj tylko do piekarnika i już są gotowe ...i dopiero co skończyłam sałatkę jarzynową ,a czaka mnie jeszcze sałatka gyros (a miałam sie położyć :| ) ale czego to matka nie zrobi dla swojego dziecka :roll: o to co prosi i jeszcze trochę.....właśnie dzwoniła i jedzie do domku (w piątki nie ma zajęć) na weekend ,a matka stara sie wynagrodzić dziecku nie byt w domu i brak codziennych domowych obiadków ....niby sobie gotuje ,ale twierdzi ,że to nie to samo.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw mar 24, 2011 15:48 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Serum, nie jedziesz przypadkiem do Bydgoszczy. 8)
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw mar 24, 2011 15:49 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

serum pisze:ale macie dobrze z "tym nie gotowaniem " :piwa: a ja nawet jak słabo sie czuję to gotuję......wczoraj już gołąbki pozawijałam ,a dzisiaj tylko do piekarnika i już są gotowe ...i dopiero co skończyłam sałatkę jarzynową ,a czaka mnie jeszcze sałatka gyros (a miałam sie położyć :| ) ale czego to matka nie zrobi dla swojego dziecka :roll: o to co prosi i jeszcze trochę.....właśnie dzwoniła i jedzie do domku (w piątki nie ma zajęć) na weekend ,a matka stara sie wynagrodzić dziecku nie byt w domu i brak codziennych domowych obiadków ....niby sobie gotuje ,ale twierdzi ,że to nie to samo.

oj Serum ślinka mi pociekła :roll: :P :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw mar 24, 2011 15:49 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Byłam we wtorek.

serum

Post » Czw mar 24, 2011 15:50 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ale gołąbki masz dzisiaj. :P
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw mar 24, 2011 15:52 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

serum pisze:ale macie dobrze z "tym nie gotowaniem " :piwa: a ja nawet jak słabo sie czuję to gotuję......wczoraj już gołąbki pozawijałam ,a dzisiaj tylko do piekarnika i już są gotowe ...i dopiero co skończyłam sałatkę jarzynową ,a czaka mnie jeszcze sałatka gyros (a miałam sie położyć :| ) ale czego to matka nie zrobi dla swojego dziecka :roll: o to co prosi i jeszcze trochę.....właśnie dzwoniła i jedzie do domku (w piątki nie ma zajęć) na weekend ,a matka stara sie wynagrodzić dziecku nie byt w domu i brak codziennych domowych obiadków ....niby sobie gotuje ,ale twierdzi ,że to nie to samo.

Nie wiem,czy jest czego zazdrościć.Jestem samotna jak ten paluch,a dla tych co chciało mi się gotować-już nie ma.Odeszli na zawsze.......pustka :(

welina

Post » Czw mar 24, 2011 16:03 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

a bo tak sie tu dzisiaj kulinarnie zrobiło :roll:
ale powiem wam ,że coś zimne poty na mnie wychodzą :| dzwoniła do mnie moja siostra że jej 12 l córka ma gorączkę 39,5 8O

serum

Post » Czw mar 24, 2011 16:10 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

welina pisze:

Nie wiem,czy jest czego zazdrościć.Jestem samotna jak ten paluch,a dla tych co chciało mi się gotować-już nie ma.Odeszli na zawsze.......pustka :(

przykro mi Welino :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw mar 24, 2011 16:18 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ach..gołąbki !!! :roll: Mój Tato uwielbiał gołąbki a jak je robił. Mniam....Zapiekał, dawał świeżego pomidorka, papryczkę.I bigos. Bigos robił pierwsza klasa!!! Uwielbiał pichcić w kuchni. Mama za to nie miała zielonego pojęcia o gotowaniu. Ale mieszkałam z Tatą, więc w tym temacie akurat bólu nie było.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw mar 24, 2011 16:21 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

serum pisze:a bo tak sie tu dzisiaj kulinarnie zrobiło :roll:
ale powiem wam ,że coś zimne poty na mnie wychodzą :| dzwoniła do mnie moja siostra że jej 12 l córka ma gorączkę 39,5 8O

Ludzie za szybko się rozbieraja. Zobaczyli ze słoneczko, to szaleją. Myślę ze z tym trzeba ostrożnie. Organizm tez musi sie dopasowac. Ja na przykład, nie zrezygnowałam jeszcze z ciepłych rajtuz. A jak trzeba i wiatr to i czapkę jeszcze założę.

iza71koty

Post » Czw mar 24, 2011 16:23 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Po powrocie do domu zastałam piękna widokówkę z Abu Dhabi :D
Dzięki, Myrzapl :1luvu:
Słoneczko... U nas zimno, ciemno i lekka mżawka...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw mar 24, 2011 16:31 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

A jak tam mój obrazek Taizu. :wink: Wisi? :oops:

iza71koty

Post » Czw mar 24, 2011 16:35 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:A jak tam mój obrazek Taizu. :wink: Wisi? :oops:

Wisi :D
Jeszcze nie na swoim docelowym miejscu, bo bedę miała przemeblowanie w sypialni, ale wisi :D
Bardzo lubie księżycowe klimaty...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw mar 24, 2011 16:36 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

SkarbonkaDzięki za wszystkie Twoje słowa.Tak sobie siedzę i myślę,że najwyższy czas powrócić do żywych i zacząć myśleć troszeczkę o sobie.Wyjść do ludzi,nauczyć się żyć(bo na razie jestem w środku martwa)zobaczyć piękno tego Świata.Może znów będę miała dla kogo gotować i żyć.(oczywiście mam zwierzaczki które kocham,ale nie zastąpią człowieka-niestety)

welina

[poprzednia][następna]