ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 7:37 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

PearlRain pisze:dziewczyny trzymać mocno kciuki - możliwe że kotka będzie miała domek :kotek: :mrgreen:

ale to jak to ..a gdzie szczegóły???
Poprosimy :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lut 15, 2011 10:26 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

PearlRain coś już wiesz, nie trzymaj w napięciu całej toruńskiej bandy?

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto lut 15, 2011 10:27 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

Beciu więc tak domek prowadzi rozmowy z TŻ - tem, kociarzem, domek nieforumowy ale strasznie przejęty losem tej kotki.
Czekam na wieści od domku - trzymajcie żeby były pomyślne :ok: :ok: :ok:
dom w Toruniu

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto lut 15, 2011 10:30 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

ale jesli domek niedoświadczony...to może się zrazić,że kicia nie w 100% super miziak..i trzeba nad nią popracować :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 15, 2011 10:33 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

to nie jest dobry pomysł w przypadku tej kici, będzie wymagała doświadczenia i pracy, a ma całkiem niezłe miejsce do życia, w jej przypadku to trochę uszczęśliwianie na siłę

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto lut 15, 2011 10:35 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

TŻ domku jest doświadczony, miał koty od zawsze - wie jaka jest kicia, zdają sobie sprawę nad czasem jaki będzie potrzebny kici do pełnego oswojenia. Dałam im czas do namysłu :mrgreen: mają przemyśleć wszystkie za i przeciw i dopiero na 100 % się decydować

PearlRain

Post » Wto lut 15, 2011 10:36 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

Fundacja KOT pisze:to nie jest dobry pomysł w przypadku tej kici, będzie wymagała doświadczenia i pracy, a ma całkiem niezłe miejsce do życia, w jej przypadku to trochę uszczęśliwianie na siłę

niestety o tym samym pomyślałam... :oops:
Kicia jakoś szczególnie nie lgnie do ludzi....pewnie jak by miała sama wybierać wybrałaby cmentarz....niestety...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 15, 2011 10:38 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

pełnego oswojenia może nie być; na ulicy żyją koty, które wchodzą na ręce i mruczą - dla nich to ratunek, a co do tej buraski to nie jest dobry pomysł

Fundacja KOT

Post » Wto lut 15, 2011 10:44 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

dziewczyny macie większe doświadczenie niż ja, przekażę wszystkie sugestie domkowi i niech decydują :ok:

PearlRain

Post » Wto lut 15, 2011 10:46 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

weźcie jeszcze pod uwagę, że kolejne mogą się okazać faktycznie proludzkie

Fundacja KOT

Post » Wto lut 15, 2011 10:48 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

Myślałam o tej kotce od wczoraj i wydaje mi się, że powinna jednak wrócić na cmentarz.
Ja mam w domu dziką kotkę po przejściach, ale tylko dlatego, że miała roztrzaskaną miednicę i nie miała dokąd wrócić. Jej oswajanie nadal trwa, a jest u nas od końca 2008r.
Buraska z cmentarza nie życzy sobie dotykania, jestem pewna, że będzie szczęśliwa kiedy wróci na swoje stare śmieci. Pewnie, że w domu byłaby bezpieczniejsza i będzie miała szansę na dłuższe życie, na cmentarzu może jej się coś stać. Ale to wiem My nie kotka. Ona nie ma takiej świadomości i głęboko wierzę, że będzie przeszczęśliwa wracając do siebie i kociej rodzinki.

Jestem za powrotem kotki na cmentarz jutro, bo na najbliższą noc zapowiadają jeszcze duży mróz, a podobno jutro ma już zelżeć.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto lut 15, 2011 12:32 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

domek zrezygnował z tej kici, rozsądek TŻ-ta nakazał zakończyć remont mieszkania i potem się zakocić :kotek:

PearlRain

Post » Wto lut 15, 2011 12:37 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

PearlRain ma z pewnością dobre zamiary. Ja osobiście kici nie znam, oprócz tej łapanki jakiś tydzień temu. Ok, daje się dotykać i nie trudno było ją włożyć za frak do transportera, ale to nie świadczy o jej mizialskich predyspozycjach. Wy dziewczyny widziałyście ją w Fundacji i trzeba na Was polegać. Oczywiście jeśli domek jest chętny na kota i to bardzo pro ludzkiego to można mu go znaleźć. Ja znalazłam tydzień temu rudego dorosłego kocurka przy garażach, gdzie dokarmiam moje dziczki i od razu kapnęłam, że albo ktoś go wyrzucił albo się zgubił, bo za pierwszym spotkaniem wzięłam go na ręce i nawet się rudzielec nie kwapił, żeby z nich zejść, super pro ludzki. Takie koty jak on nie radzą sobie żyjąc na wolności, a Buraska z siostrami jest na swój sposób szczęśliwa na starych śmieciach i przy swoim ciepłym nawiewie. Jeśli chodzi o Rudego to został przy garażach i śpi pod gruzem, jakby ktoś zechciał tego Miśka to byłoby fajnie. Fundacja pęka w szwach, więc nawet nie napomknęłam dziewczynom o Rudziecu i tak mają mnóstwo roboty, postaram się sama mu jakoś pomóc.

golla

Post » Wto lut 15, 2011 12:41 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

Dobra, to jutro szykuje się łapanie następnych Burasek, aż się boję, bo one mogą okazać się cwańsze od nas. W takim razie sprawa pierwszej Buraski sama się rozwiązała, wraca na swój cmentarz. Jedzenie będzie miała na pewno, dobrzy ludzie o nią zadbają a przede wszystkim nie będzie już rodzić, to i dla nas i dla niej lepiej.

golla

Post » Wto lut 15, 2011 12:42 Re: ToruńKotyCmentarne.MaciaiPiotroWDS. MaciaSzukaDomuDlaSiostry

golla, zrób mu zdjęcie. Zrobi się ogłoszenia, jest rudy to może ktoś go weźmie do domu tymczasowego albo stałego.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

[poprzednia][następna]