Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 12, 2010 18:21 Re: Legnica.

Dokładnie tak,dopiero co człowiek czyta ze ...dziesiąta bida też DT poszukuje,po łbie się drapie jak te dziczki na ulicy pociachać,a tu opowiesci o slicznych puchatych maluchach.
Jakos się juz dorosłymi po tym kocurku nie chwaliła :evil:
Legnica

Post » Wto paź 12, 2010 18:23 Re: Legnica.

aż chce się powiedzieć brzydkie słowo na takich idiotów, wiem jak musiałas się czuć słuchając tego
tak sobie pomyślałam kocur sobie wyłazi po działkach chodzi, jakby tak zniknął i wrócił bez jajek? :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto paź 12, 2010 18:33 Re: Legnica.

:lol: a widzisz,o tym z tej złości nie pomyślałam.
A wystarczyło zęby zacisnąć,powiedzieć ze mam persika i spytać o adres :evil:
Legnica

Post » Wto paź 12, 2010 18:39 Re: Legnica.

wiesz bardziej by skusiło takich mam persicę :lol:
ludzie są nieodpowiedzialni, potem pełno "połperskich" kociaków ląduje bóg wie gdzie :evil: to mnie wk :evil: :evil: :evil:
wczoraj byłam na wsi przeszłam podobną rozmowę :evil: na moje pytanie dlaczego kotka nie jest wysterylizowana usłyszałam:
ona tylko dwa razy w roku ma kociaki :evil: ładne są to ludzie biorą :| były dwa małe białas słyszący i pręgusek śliczny, zarezerwowane przez księdza :evil:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro paź 13, 2010 9:46 Re: Legnica.

Masz cierpliwość dziewczyno! :evil: Co za..... szkoda słów.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw paź 14, 2010 13:18 Re: Legnica.

I najwyraźniej tzw. życie próbuje sprawdzić kiedy tą wrodzoną :mrgreen: cierpliwość stracę zupełnie.
Moje koty nie mają co jeść!
Tak dokładnie to właśnie szamią ostatnią michę Taste...A dla czego?Ano dla tego:
Wyposażona w hojne datki od cioteczek,zasiadłam w piątek przed kompem w celu zamówienia zapasu karmy w sklepie internetowym -świat karm-(dla odmiany,po otrzymaniu splesniałej karmy od zooplus).
W piątek zapoznałam sie z ofertą,zapakowałam do 'koszyka",zrobiłam przelew,liczać ze w poniedziałek pojawi sie na odpowiednim koncie,max pon-wt kurier zapuka do moich drzwi z paczuszka,bo na stronie głównej widnieje info że przesyłka trwa 24-48h.
W zamówieniu było 2x Taste,Benek(2,50zł taniej niz w dzielnicowym sklepiku)kerabol,i z super oferty zwirek drewniany dla gryzoni 60l za 6 zł(warto wypróbować).
W poniedziałek sprawdzając moje zamówienie,zauważyłam że zwir drewniany na mojej liscie zakupów jest w cenie 9,35zł,a nie 6zł.Napisałam mail z zapytaniem i prosbą o zweryfikowanie,bo z oferty niestety juz znikną.
Cisza.
W poniedziałek kuriera nie było.We wtorek kuriera nie było.Koty dostały karmę z "żelaznego zapasu".W srode kuriera nie ma.Wieczorem wysłałam mail z zapytaniem o czas dostarczenia(przyznaję wiadomosć zawierała lekkie objawy poirytowania).
Dzis mamy czwartek,rano wysypałam resztę z "żelaznych zapasów" i zadzwoniła do mnie pani ze sklepu"świat karm".Pani bardzo uprzejmie poinformowała mnie ze karmy Taste,którą zamówiłam niestety nie mają,ale czekają bo każdego dnia moze jednak do magazynu dojsc(w ofercie sklepu wciaż widnieje)jeszcze uprzejmiej zapytała co ja na to?
Ja na to ze dziekuje rezygnuję z zamówienia w całosci(było troche dłuzej,chciałam aby pani dokładnie wiedziała w jakiej sytuacji z ich winy są teraz moje koty i ja)
:evil:
Świat Karm ma zwrócić zapłaconą kwote.Na pewno nie będzie jej na moim koncie dzisiaj,w najlepszym razie jutro(o ile w ogóle jutro bedzie),a jutro jest piątek,jeśli zlece kolejne zamówienie,to z pewnością nie zostanie zrealizowane przez sobotę-niedzielę chyba poniedziałek również nie.
:evil:
Ktoś kiedyś zarzucił mi szastanie pieniedzmi bo nie kupuję w sklepach internetowych tylko w normalnych,w miescie.
Teraz zastanawiam sie gdzie ja kupię Taste w Legnicy?Nigdzie nie widziałam tej karmy w sklepach.
Czy zakupy w sklepach internetowych to oszczędnosć-nie jestem taka pewna :evil:
Legnica

Post » Czw paź 14, 2010 14:41 Re: Legnica.

Niestety Świat Karm nie odpowiada na maile. Rozmowy telefoniczne też nie zawsze przynoszą pożądany skutek.
Sama staram się robić zakupy z wyprzedzeniem, bo większość sklepów netowych prędzej czy później nawali.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw paź 14, 2010 18:33 Re: Legnica.

Zooplus zawsze wysyłał po dniu-dwóch,z tym nie było problemu,ani w kuchni pupila,w animalii też w porzadku.
A mnie skusiło tym razem zamówić gdzie indziej.
Trudno się nazywa.
Legnica

Post » Czw paź 14, 2010 18:42 Re: Legnica.

Niestety takie historie zdarzają się coraz częściej.....we wrześniu w Krakvecie zamówiłam suchą karmę dla owczarków niemieckich ROYAL CANIN German Shepherd Junior 12kg dla psów mojej siostry i karma przyszła ale spleśniała ,a miała jeszcze termin ważności ....byli na tyle uprzejmi ,że jak przyjechali po felerny towar to już kurier miał paczkę z dobrą karmą.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw paź 14, 2010 18:59 Re: Legnica.

A Saszkę przyłapałam na małej przyjemnostce.Lubi jednak,wiedziałam 8) tylko za bardzo się boi.

Od czasu naszego pobytu w szpitalu,czyli od zeszłego czwartku,synek budzi się ok4-5 rano i przychodzi do mnie do łóżka dospać.
A Saszka przenosi sie na jego łóżko,w końcu wolne to co będzie sobie odmawiał :lol:
Obrazek
Legnica

Post » Czw paź 14, 2010 19:01 Re: Legnica.

Wandzia,też w betach :lol:
Obrazek
Obrazek
wygląda znacznie lepiej.
Legnica

Post » Czw paź 14, 2010 19:03 Re: Legnica.

Tylko Borysek we własnych,ale też betach
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Czw paź 14, 2010 19:30 Re: Legnica.

Legnica pisze:Czy zakupy w sklepach internetowych to oszczędnosć-nie jestem taka pewna :evil:

Pozorna oszczędność.
Ku przestrodze:
Ja osobiście przestrzegam przed zakupami w sklepie Świat Karm czy na ich aukcjach internetowych (nick panrem). Mi sprzedano karmę weterynaryjną niewiadomego pochodzenia z usuniętą datą ważności. To było 28 września. Do dziś walczę o zwrot pieniędzy :(
Dawno nie spotkałam się z tak nieuczciwym sprzedawcą.
W rezultacie karmę kupiłam u weta, 15% drożej ale wiem, że daję kotu karmę z legalnego źródła, świeżą, zamówioną specjalnie dla mnie.
A utopione 150zł nie wiem czy odzyskam :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 15, 2010 6:57 Re: Legnica.

Ja zamawiam przez internet, bo wychodzi jednak taniej na kilogramie niż w sklepie, szczególnie jeśli zamówi się większą paczkę.
I nie trzeba tego nosić ze sklepu. 8)

Ale zawsze płacę dopiero przy odbiorze - nigdy z góry.

mam RC hairball, ale w dużym worku - mogę ci część odsypać :D
i jak mnie zaprosisz na herbatę nawet przynieść 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt paź 15, 2010 7:45 Re: Legnica.

8) nie wiem czy post do mnie,chyba tak.
Niestety Patmol u nas RC jest zakazane.Forest straaaasznie źle reaguje na tą karmę,Saszka i Bayer mają po niej rozwolnienie.

Mam taką nieśmiałą propozycję 8) zapraszam na kawkę jutro ok.11,ja wyjdę na chwilkę,muszę "złapać" karmicielkę,ale bez -prezesa-a opieki dla niego nie mam w tym tygodniu 8)
Legnica

[poprzednia][następna]