Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 20:15 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

agnieszka336 pisze:Prosze o wsparcie - ten burasek jest taki kochany ze chyba go nie oddam (a wtedy TŻ odda mnie :evil: )

Czarnuszka oddawalam z lekkim sercem bo dostał superaśny domek.
Byly dwa tel - jedna pani bardzo sensowna chce kota dla niepelnosprawnej kuzynki, pani bedzie miala nad min kontrole, kastracja oczywiscie tak. Burasek uwielbia siedziec na kolanach a kuzynka chyba na wózku wiec obydwoje byliby zadowoleni. Kedys miala juz kota i wszystko bylo ok ale jednak bedzie sprawowac bezposrednia opieke.
Minus - 5 pietro! Co prawda bez balkonu i uchylnych okien, a moje koty przez okno nigdy nie probowaly nic eksplorowac a mieszkam na parterze - gdybym sie upierała na siatke to chciałabym być świętsza od papieża.
Drugi tel - pan z Warszawy, wieki temu mial kota, wywiezionego na wies gdzie ponoc bylo mu lepiej. 2 pietro, jak pan sie wyrazil: "jesli wyjdzie to chyba przez sciane" Z kastracja finansowo ok ale jak to facet - nie wyobraza sobie ucięcia jajek. Ma podzwonic po weterynarzach i sie popytac. Niby ok ale bez przekonania. Co robic?? Drugiego idealnego domku juz chyba nie trafie. :cry:

Trafisz :ok:
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Wto sty 18, 2011 20:52 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

A tak nawiasem mówiąc też mam zamówienie na jak najmłodszą koteczkę. Umaszczenie obojętne, ale musi być kotka (dlatego nie udało się "wcisnąć" Toma ani Jerrego. Koleżanka z pracy zawsze miała kotki, a musi być najmłodszy (ale już samodzielny) bo ona chce widzieć jak się rozwija, śledzić poszczególne etapy rozwoju. Muszę przyznać, że trochę ją rozumiem bo też uwielbiam obserwować te zmiany. Na moje cztery odchowane od kociaka, tylko ostatnia znajdka jest nieobliczalna w czynach i demoluje mieszkanie :twisted:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 18, 2011 21:01 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

Nieznasię.
Kocice to w większości cholery są, za to koty-chłopaki, mmmm, przewaznie miziaste i przylepne (zwłaszcza jak odjajczone :wink: ). Kiedyś obserwowalam na wsi takiego kocura-macho, co to inne koty prał po pyskach i wszystkie kocice były jego, jak właził na kolana swojemu panu i mizial sie jak mały koteczek. A wielki był i kosmaty, a na dodatek ze zbójeckim wyrazem twarzy... Inna sprawa, że jak za bardzo sie stawiał - dostawal bęcki od nieslychanie spokojnej kocicy, matki okolicznego kociego rodu.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto sty 18, 2011 22:34 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

Bianeczko,sklerozka w tak młodym wieku? :ryk: Zapomniało się o Meluni :mrgreen: Zdaje się że pasuje jak ulał do zamówienia :kotek:...i nie wspomnę dzięki komu ją mam :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 18, 2011 22:38 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

No niestety Melunia jest za stara.... Kotka ma mieć max 8-10 tygodni... i nie pomaga tłumaczenie, że kociak powinien być 3 miesiące z matką... jeżeli kocię straci matkę, to moja koleżanka je uratuje...
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Wto sty 18, 2011 22:41 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

no to tej pani już dziękujemy!

jeśli nie rozumie takich podstawowych (dla rozwoju kicia) kwestii to nie dla niej nasza Mela!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 18, 2011 22:44 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

No niestety nie, dlatego jej zaproponowałam. I nie jestem pewna czy zaproponuję jakiegoś innego kociaka
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Wto sty 18, 2011 22:47 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

kociak to nie obiekt obserwacyjny 8O
może spróbuj ją poedukować :roll:

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 8:21 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

smarti pisze:kociak to nie obiekt obserwacyjny 8O
może spróbuj ją poedukować :roll:

czasem różnie bywa.Czasem trafiają sie amluszki be matek i na gwałt nalezy szukac im domó bo nie ma gdzie upchać. ja koty 4/5 m-czne z reguły nie oddaję już do domow.Sama ciacham i szukam dopiero. Bo to w tym wieku są za stare ,a potem sa młode i w sam raz.
Agneska przytargałą 6 maluszkó w tym są 3 kociczki. Do niej napisz.Mozę jakiś nada sie do adopcji..Mozę koleżanka przetrzyma nawał pytań.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 19, 2011 8:48 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

Dzięki, ale coś mi się wydaje, że zanim ja zadzwonię do Agneski, to ona sie tu pojawi :P
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Śro sty 19, 2011 8:49 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

Bianka 4 pisze:Dzięki, ale coś mi się wydaje, że zanim ja zadzwonię do Agneski, to ona sie tu pojawi :P

na JoKOta sie wpisz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 19, 2011 9:36 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

Bianka 4 pisze:Dzięki, ale coś mi się wydaje, że zanim ja zadzwonię do Agneski, to ona sie tu pojawi :P

dobra dobra :evil:
ale się pojawiłam :mrgreen:

Mam nawet trzy panienki w wieku 7-8 tygodni.
Jeśli znajoma poza tym rokuje prawidłowo, to chętnie z nią porozmawiam. Proszę, wyślij mi namiary na pw, ja wrócę na forum dopiero po pracy.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 19, 2011 10:54 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

jasne że bywają maluszki które straciły mamusię za wcześnie -na to rady nie ma.sama mam Smartka po mamusi która "powiesiła się" w oknie uchylnym jak Smartinek miał 5 tyg.
bardzo długo ssał mi palec jak spał i przytulał wiele tygodni mój kołnierz z lisa..

to są stany wyższej konieczności. :roll:

smarti

Post » Śro sty 19, 2011 18:20 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

Auteczko naprawione, ufff.
Tobiasz jakby deko lepiej, ale zaczął kichac na potegę. W piersiach mu skrzypi "jak stara szafa" (okreslenie wetki). Domaga się jedzenia, ale skubie tylko trochę. Ma zawalony nochal, wieczorem zrobie mu inhalacje w zaparowanej łazience (będzie trudno, bo łazienka duża ale zamknę go w kabinie prysznicowej po kapieli). Dostał jeszcze scanomune. Od przedwczoraj dostaje srebro.
Co jeszcze mogę zrobić?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro sty 19, 2011 20:33 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów- 5 kociąt szuka DS

z lisa?
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]