KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 17, 2010 11:39 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

TOTW to jest karma Taste of The Wild, którą mieszam z Orijen, ale nie ma przymusu. Mam kastrata, który nie chce jeść nic oprócz suchego, a ze względu na parę problemów nie zawalczę z nim w te wakacje, albo i zawalczę. Zobaczymy :D
Taste of The Wild są uważane za najlepsze suche karmy dostępne dostępne na polskim rynku. Wystarczy dokupić taurynę, rozpuścić w wodzie do picia i już można czuć się PRAWIE jak osoba dobrze karmiąca koty :D TOTW jest dostępne w krakvecie (myślę o twoim zamieszkiwaniu w Poznaniu) i bodajże w ekarmach czy telekarmie.
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Sob lip 17, 2010 11:50 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Dzięki za informację!Wyguglałam sobie ,trochę poczytałam,wychodzi taniej niż RC .Właśnie chodzi o to że,moja sierścia też tylko suche,z mokrego to ewentualnie sosik a reszte zakopie :evil: .Ciekawe czy to chciałaby żrec :roll: Mam z nią ambaras bo zaczyna zakopywac RC,teraz dostaje RC wymieszane z Chat Chow(Bo zeżrec RC musi-przecież nie wywale :evil: )
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob lip 17, 2010 11:52 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Wet mówił żeby absolutnie nie dawać maluchom Milbemaxu dla dorosłych...jako jedyny z odrobaczaczy może jakieś tam szkody poczynić w organizmie :roll: ...wziełam aniprazol, po cwiartce dla malucha śmiało można dawać i myślę że wszytskie powinny dostać (generalnie maluchy powinno się 3 razy odrobaczać a Gaga i Hoga tylko raz były z tego co pamiętam a Kali i kala kwalifikują się na pewno na kolejne odrobaczenie)...odrobaczenie nie koliduje ze szczepieniem, on śmiało by zaszczepił maluchy, on zaproponował 50 zł za szczepienie, Czernielewski proponował 30 zł (6 x 30= 180zl heh i tak dużo :roll: ), jeśli zdanie podtrzyma to możemy next week je szczepić
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lip 17, 2010 11:55 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

kotka doroty pisze:Dzięki za informację!Wyguglałam sobie ,trochę poczytałam,wychodzi taniej niż RC .Właśnie chodzi o to że,moja sierścia też tylko suche,z mokrego to ewentualnie sosik a reszte zakopie :evil: .Ciekawe czy to chciałaby żrec :roll: Mam z nią ambaras bo zaczyna zakopywac RC,teraz dostaje RC wymieszane z Chat Chow(Bo zeżrec RC musi-przecież nie wywale :evil: )

na telekarma jest teraz najtaniej TOTW
http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?prod=204&start=0
Moje chętnie wcinają TOTW, choc przy niektórych suchych marudzą, niejadek mojej teściowej tez wcina, chyba smakuje ta karma kotom no i widać różnicę w wyglądzie sierści miedzy TOTW a Royalem, po TOTW ładniejszza...
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 17, 2010 11:59 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Oks przebieram się :twisted: i lecę na Jesionową :lol:
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 17, 2010 12:05 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:
kotka doroty pisze:Dzięki za informację!Wyguglałam sobie ,trochę poczytałam,wychodzi taniej niż RC .Właśnie chodzi o to że,moja sierścia też tylko suche,z mokrego to ewentualnie sosik a reszte zakopie :evil: .Ciekawe czy to chciałaby żrec :roll: Mam z nią ambaras bo zaczyna zakopywac RC,teraz dostaje RC wymieszane z Chat Chow(Bo zeżrec RC musi-przecież nie wywale :evil: )

na telekarma jest teraz najtaniej TOTW
http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?prod=204&start=0
Moje chętnie wcinają TOTW, choc przy niektórych suchych marudzą, niejadek mojej teściowej tez wcina, chyba smakuje ta karma kotom no i widać różnicę w wyglądzie sierści miedzy TOTW a Royalem, po TOTW ładniejszza...

W KRAKWECIE mniej wiecej w tych samych cenach.Cóż teraz już jej nie zamówie,spróbuję w następnym miesiącu :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob lip 17, 2010 14:52 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Raportuję co następuje :mrgreen:

Towarzystwo całe i w kawałku :) bez dodatkowych atrakcji i kontuzji... zaspane jak przybyłam...zaspane jak wychodziłam...
Na podłodze pełno żwirku przy kuwecie i kudłów w pokoju, co może sugerować że czarne futra się tłukły (standardzik) :lol:
Sprzątłam :) Kuwetę oczyściłam, śmieci wyrzuciłam :)
Tina pochodziła po klatce, asystując mi w dymku :lol:
Posiedziałam z nimi z 2 godzinki, wymiziałam wykochałam...
Przemyłam oczka naparem: Tinie, Iwo, i Hodze
Namoczylam również młodsze towarzycho :mrgreen:
Dałam namocznego Intestinala, ale pociumkały tylko...dosypałam suchego, napełniłam michę świeżą wodą :)

Dałam też pierś kurzęcą....
Tina aż się trzęsła, Mamba też chętnie podjadła jak i Mucia i Minia :mrgreen: Mini dałam w miseczce TOTW na biurko :) coby się seniorka nie stresowała przedszkolakami...
Młodszaki też, szczególnie Iwo i Kali zaskamkowali, Hoga też wcinała, Gaga troszku i bawiła się miąskiem....
Wieczorem też pójdę!
Dzwoniłam bo chciałam o wiatrak zapytać gdzie ukryłaś :roll: chciałam fresh air trochę dodać...no ale nie znalazłam...
Buźka :)
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 17, 2010 15:36 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Wieczorem chyba będziesz musiała część okien pozamykać, chyba , że sprawdzisz czy w drzwiach są "blokadki" - futrzana kulka i duży kawał papieru - żeby drzwi nie trzaskały, bo ja się zawsze boje , że w przeciągu któreś kocię drzwi mogą przykleszczyć ...

Tutaj idzie koszmarna burza, grzmi strasznie i zaraz lunie...

Wczoraj przy nastawianiu prania, po włączeniu zorientowałam się , że ni policzyłam kociąt...
W zeszłym roku cudem uniknęłam wyprania Diny... przy zamykaniu coś mi mrugnęło...zamknęłam i dotarło do mnie , że kocie oczy... otwieram ,a tam Dina...
Teraz zawsze przed włączeniem pralki liczę wszystkie...

I leje , pioruni , że hej!!

A wiatraczek jest pod umywalką , w łazience.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lip 17, 2010 15:54 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ktoś testował te karmy "Yarrah" albo "Grau" ??
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... cha/yarrah
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... sucha/grau

Szukałam ich na wystawie dla kotów, może będę miała więcej szczęścia na sierpniowej...
Skład brzmi przyjemnie, nie wiem czy są lepsze od TOTW...

seja

Post » Sob lip 17, 2010 19:30 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

U nas zaczeło się chmurzyć i padac kolo 17 a ja po 16 pojechałam do Rewy :roll: lekko się stresowałam że napadało...ale nie spoko...suchutko...byłam sprawdziłam...popadało a w mieszkaniu i tak ukrop ehhh
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 17, 2010 21:33 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Jak tam kociska pod wieczór??

seja

Post » Sob lip 17, 2010 22:12 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Właśnie wróciłam :roll: spędziłam z nimi ponad godzinkę....
Dałam resztkę piersi która została z południa...Tina była niepocieszona, Mamba krzyczała że ona ona chce :)
Gaga warczała na inne kociaki :ryk: i broniła mięska...no normalnie w szoku byłam, Iwo też krzyczał i rzucał się na każdy kawał mięsa :) tylko Kala nie jest amatorka surowizny :)....ale mało było..otworzyłam animonde i dałam pół puszki..tak by zjadły na raz i nie leżały resztki, Mamba jadła z kociakami...
Mucia biegała jak szalona piłeczkami po posiłku, aż kociaki patrzały z niedowierzaniem co to za słoń biega :lol:
kociaki też dokazywały, na koniec Mamba się rozkręciła :mrgreen:
Jak wychodziłam układały się już...Tina walczyła z drzwiami i oczywiście wyjście z domu było bardzo ciężkie przy asyście Tiny Gagi i Iwo :roll: rzucających się w szczelinę :) Tinę wpychałam do mieszkania jednocześnie próbując zamknąc drzwi i patrząc czy żadne małe tałtajstwo nie wymknęło się...a światło na twoim piętrze na klatce nie działa :roll:
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 17, 2010 22:36 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

:ryk:

Piętro mało uczęszczane w wieczornej porze przez resztę sąsiadów... żarówkę mam i chętnie zmienię, ale drabiny brak...

Dobrze , że kociska całe :)

seja

Post » Nie lip 18, 2010 6:52 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Dobrze, że Marea cała :D Takiej wizyty bez wspomagania mogłaby w całości nie przeżyć :D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Nie lip 18, 2010 8:12 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Nad Poznaniem wiszą szare chmury!!!Na termometrze za oknem 20 stopni a w mieszkaniu 25!Jest znośnie,może przeżyje :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

[poprzednia][następna]