KOCIA ARKA NOEGO: pilnie adopcje, pomoc $, PILNIE ds Pusia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 30, 2010 22:28 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Bardzo dziękujemy za karmę Feryenne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Śro cze 30, 2010 22:35 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

OKI pisze:
slapcio pisze:OKI, nie działa :roll:

kociamysza, spod linka z postu mojego albo majki masz do ściągnięcia, przetestuj :mrgreen:

A teraz? :oops: :oops: :oops:

Nadal kiszka, to mnie przerosło :mrgreen: Ok, trzeba kończyć robótki i zmykac z kompa. Dobranoc :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro cze 30, 2010 22:39 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

To ja też dobranoc, bo już nie mam pomysłu - nawet sama sprawdzić nie mogę :x
Dobranoc :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro cze 30, 2010 22:56 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro cze 30, 2010 23:14 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

No przestestowalam, otwiera sie plik pdf.
Podgladu raczej nie bedzie, bo nie ma odnosnika. Biuletyn czy ulotki sa na imageszaku i jakos dzialaja.

ok, pozniej poprosze MD, ze zrobil tak by by byl podglad.

Majka, tekst w porzadku, ale moim zdaniem zdjecia nie bardzo maja sens. Raz, ze sa slabej jakosci i w druku kiszka z tego wyjdzie a dwa wlasnie druk (jakby nie bylo w domowych warunakach) bedzie i kosztowny i nieciekawy jakosciowo.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw lip 01, 2010 5:55 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Jak dobrze zrozumialam chodzi o to aby bylo widac efekt pracy Majki :) prosze bardzo:

Obrazek

a do ewentualnego druku trza sciagnac na kompa format pdf ale to juz mamy :)

kociamysza

Post » Czw lip 01, 2010 5:57 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Teraz wersja MD, z wykorzystaniem tekstu Majki:

Obrazek

gdyby ktos chcial do druku to tu jest format pdf:

http://img8.imageshack.us/img8/5835/plakat072010.pdf

kociamysza

Post » Czw lip 01, 2010 6:02 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Jakby ktos dysponowal kontem na fejsbuku, naszejklasie czy innym tliterze to dobrze by bylo i tam rozpuscic wici :) Moze by tez pokusic sie o ogloszenie w lokalnej gazecie?
tu jest cennik:

http://www.radomszczanska.pl/images/cennik.pdf

To tyle, nic wiecej nie zrobilismy bo troche zajela praca nad plakatem. Dobranoc.

kociamysza

Post » Czw lip 01, 2010 7:13 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze :) Wiem, że MD jest minimalistą formy ;) ale ta ulotka jest mdła, nic się na niej nie dzieje. Moim skromnym zdaniem coś tam powinno być wyróżnione, zaznaczone, żeby od razu rzucało się w oczy. Coś musi intrygować, choćby to miał być jedynie zaznaczony innym kolorem fragment tekstu, jakieś wypunktowanie ... nie wiem, cokolwiek. Ja bym wyróżniła chociażby ten fragment o lokalu.

I jeszcze jedno, może to tylko na kompie tak wygląda (nie drukowałam), ale zastosowaną czcionkę strasznie źle się czyta, litery się zlewają i niewiele widać (chyba, że ja ślepa jestem :roll:), może dałoby się to jakoś zmodyfikować? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lip 01, 2010 8:00 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

rzeczywiście czcionka się zlewa.. nie ma nr konta... jak wpłacać?
jakieś wypunktowanie? lubię punkty :mrgreen:
może ten środkowy trochę mniejszy tekst napisać inną czcionką?

a może zamiast pełnej nazwy to dać RTOZ? trochę się miejsca zyska ...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lip 01, 2010 8:14 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Pełna nazwa wg mnie powinna być - RTOZ brzmi zbyt enigmatycznie, prosząc o pomoc powinno sie przedstawiac z pełnej nazwy. Rzeczywiście możnaby zróznicować tekst czcionkowo/kolorowo :roll: Tytuł wygląda super.
Chyba konieczne jest dodanie numeru konta z pełnymi danymi teleadresowymi, jak to zrobila Majka. :roll:

Zamiast "Potrzebujemy (...) do czasu znalezienia im włascicieli i domow stałych" proponuję krótsze "Potrzebujemy domów tymczasowych, które zaoferują kotom schronienie po 30 lipca, do czasu znalezienia im stałych opiekunów".

edit: w wiekszym formacie zastosowania czcionka jest czytelna
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw lip 01, 2010 8:39 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Numer konta musi być bez dwóch zdań + pełna nazwa i dane teleadresowe (to może być malutkie, ale powinno być, gdyby ktoś chciał wpłacić kasę :lol:)

Sprawdziłam - dla mnie ta czcionka JEST nieczytelna niezależnie od wielkości, jest za wysoka i za chuda ;) czyżby jakaś wersja condensed?

Na "zrywkach" na dole zamiast KRS dałabym nr konta - w tej chwili to jest ważniejsze, sezon na 1% chwilowo mamy za sobą :)
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Czw lip 01, 2010 8:46 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Odnowione allegro:

:arrow: Tosia
:arrow: Pola
:arrow: Inka
:arrow: Borys
:arrow: Aron
:arrow: Tola

Dodałam info o utracie lokalu i wrzuciłam banerek skarbonki :roll:
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Czw lip 01, 2010 9:00 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

panikota pisze:Odnowione allegro:

:arrow: Tosia
:arrow: Pola
:arrow: Inka
:arrow: Borys
:arrow: Aron
:arrow: Tola

Dodałam info o utracie lokalu i wrzuciłam banerek skarbonki :roll:

panikota :1luvu: wielkie dzięki, już uaktualniam :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lip 01, 2010 11:26 Re: ALARM!za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt...

Poszłam spać, a tu tyle się stało.
Myslałam o ulotce w formacie A6 - do rozdawania, jesli chcecie oczywiście rozdawać. Sprawdzę ceny, mam koło siebie punkt, który może to powielić. Jesli cena będzie do przełknięcia, wydrukuję i przeslę do Radomska - tylko czy będziecie rozdawać?
MoZna też zrobic pare plakatów - duZych.
Czcionka trochę nieczytelna fakt. Najbardziej czytelne są czcionki z ogonkami, np. Times. Zajmuję się trochę edytorstwem i miałam okazjE trochę posłuchać na ten temat.
Jesli tekst ma byC czytelny - jak najmniej urozmaiceń. Rozmiary czcionki najwyżej dwa, trzy, uwaga na bold, kursywę i w ogóle nie za dużo szczegółów.
Kontury psa i kota także troche rozpraszają.
Tak w ogóle Kociamyszka - hurra!

Ach, jeszcze Kociamyszko, nie otriewra się link do mojej wersji, link który jest u Ciebie w poście.
Mozna ewentualnie zobaczyć moją wersję przez link poniżej
http://hostuje.net/file.php?id=0ca4efc8 ... 512b23edd0
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[poprzednia][następna]