K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 16:45 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

anna09 pisze:Bercik od kilku godzin w nowym domu. Biedaczek, po raz kolejny zmiania mu się życie, a on nie bardzo lubi zmiany :( Oby to była już ostatnia zmiana w jego życiu.

W dordze bardzo się stresował: płakał, strasznie się ślinił i zrobił kupkę. Na miejscu znalazł schronienie pod szafą, ale trochę z niego wychodził porozgladać się. Mam nadzieję, że chłopak szybko się zaaklimatyzuje. Umówiłam się z Panam Adamam, że w przyszłym tygodniu ja i ciocia Mjs odwiedzimy Bercika.

Bercik pojechał z małą wyprawką - dostał swój zdezelowany nieco koszyczek z Wielopola oraz tunelik, kocyki, zabawki, trochę jedzonka (zakupionego w zaprzyjaźnionym zoologiku) i miseczkę, którą dostał od właściciela zoologika (Pan się zorientował, że nie robię zakupów dla swoich kotów, bo kupowałam jedzenie dla seniora i powiedziałam mu o Berciku :) )

Bądź szczęśliwy nasz kochany koci seniorze :1luvu:

Ciocia Mjs i ja mamy zamiar czuwać nad Bercikiem i będziemy go czasem odwiedzać.

Anna09, bardzo dziękuję :1luvu:
A jak oceniasz nowego opiekuna?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro mar 10, 2010 16:56 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Tweety pisze:Anna09, bardzo dziękuję :1luvu:

Pan Adam jest sympatyczny. Boję się tylko, czy ze względu na swoją ograniczoną sprawność (ruchową) będzie w stanie wystarczająco zająć się Bercikiem (chociażby przygotować jedzenie, które Bercik musi mieć bardzo rozdrobnione, suche rozmoczone). Opiekunka jest tylko przez kilka godzin, większość czasu Pan Adam będzie sam zajmował się Bercikiem. Wszystko wyjaśniłam i mam nadzieję, że będzie w porządku.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro mar 10, 2010 17:15 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

anna09 pisze:
Tweety pisze:Anna09, bardzo dziękuję :1luvu:

Pan Adam jest sympatyczny. Boję się tylko, czy ze względu na swoją ograniczoną sprawność (ruchową) będzie w stanie wystarczająco zająć się Bercikiem (chociażby przygotować jedzenie, które Bercik musi mieć bardzo rozdrobnione, suche rozmoczone). Opiekunka jest tylko przez kilka godzin, większość czasu Pan Adam będzie sam zajmował się Bercikiem. Wszystko wyjaśniłam i mam nadzieję, że będzie w porządku.

mam nadzieję, że chłopak będzie szczęśliwy. Pan Adam prowadził sklep zoologiczny więc opieka nad zwierzakiem nie jest mu obca chociaż wiem, że ze sprawnością jest różnie u niego ale mają chyba dużo czasu aby zrobić wszystko jak się należy.
Ten balkon sensownie zabezpieczony?

Tweety

Post » Śro mar 10, 2010 17:25 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

z Gasparem nie jest dobrze, porobiły się nadżerki w pysiu, dla odmiany przestał siusiać. Będzie miał usg a dr Maja kończy oceniać krew. Ja mam nadzieję, że go nie męczę bez sensu :cry: ale tak bym chciała mu pomóc.
Gaspar to taki kot, który wyszedłby ze skóry gdyby dzięki temu przytulił się bardziej ...
Ostatnio edytowano Śro mar 10, 2010 17:30 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Śro mar 10, 2010 17:27 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

O nie, tylko nie to :( Gaspar, daj sobie pomoc...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro mar 10, 2010 17:32 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Trzymamy razem z Wojtkiem kciuki za Gasparka. Przez chwilkę myślałam , że do Nas przyjdzie; (
Inkalionowo - Włochaci: Tośka , Śmietanka . Duzi: Kali , Inkayon

tahmorra

Od: Sob sty 23, 2010 18:42

Post » Śro mar 10, 2010 18:47 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

Tweety, jutro podejdę, bo dziś się nie wyrobiłam.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro mar 10, 2010 20:29 Re: K-ów, Gasparku, trzymaj się słońce!

dzwoniłam do Theriosa tak jak prosili, przed 19-stą. Był zabieg więc przekazali, że oddzwonią i... pewnie zapomnieli. Dalej nic nie wiem, nawet tego czy dożyje jutra :cry:

Z panią od Iwana jestem w kontakcie, zaczeka na jego szczepienie i czas po szczepieniu

Tweety

Post » Śro mar 10, 2010 20:33 Re: K-ów, Gasparku, trzymaj się słońce!

Dzielna tahmorra i jej narzeczony postawnowili że biorą Tosię jak tylko rzeczy z Krakvetu przyjdą. To jest ta jedyna i innej nie chcą :1luvu:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro mar 10, 2010 20:50 Re: K-ów, Gasparku, trzymaj się słońce!

Ja z małą prywatą.
Mam do wynajęcia mieszkanie - 2 pokoje + kuchnia.
Piszę tutaj bo to mieszkanie prokocie - balkon i loggia są zabezpieczone siatkami - w miesiacach letnich balkon mam otwarty 24h na dobę = wyjście na loggie przez kuchenne okno. A Przy balkonie zielone drzewo :-)

Zanim wrzucę ogłoszenia do sieci może jakaś kocia rodzina skorzysta...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro mar 10, 2010 21:00 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

queen_ink pisze:Tweety, jutro podejdę, bo dziś się nie wyrobiłam.

Asia, ja coś to spokojnie, bo ja mojego TŻeta zgwałciłam i grzecznie wpadnie razem ze mną na Kocimską porobić jakieś zdjęcia towarzystwu.

KOCIMSKA dziś:

Agłaja kochana, nie chciała jednak nawet wyjść ze swojej klatki.
Mokre wyjedzone. OK
Leoktosia (jak ona ma na imię?) przerażona, czy ona waszym zdaniem rokuje?
W Q siusiu duże. jedzonko częsciowo zdjedzone. OK
Marmurka (jakie imię?) jedzonko wyjedzone, nawet trochę suchego. Q pusta, ale przy mnie zrobiła dużą ładną kupkę. :D - a czy ona waszym zdaniem rokuje?

CAT-ROOM
Brzoskwinka mnie nie lubi i nie schodzi na dół.
Jeden ARMATUREK zapomnial uciec i go poglaskałam.
MALINKA musi mieć smarowane łapki.
Ma poranione stópki do żywego mięsa, a w to wszystko wyjęłam jej wczoraj wrośniętą w ranę biała nić - jak się okazało część wygryzionej izolacji.

SUPER TRIO zajefajne :1luvu:
imiona proszę. Czarna, ciapkowata, i czarna w skarpetkach krzywych (taka Nikosia)
Wszystko ok.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro mar 10, 2010 21:09 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

kosma_shiva pisze:

Asia, ja coś to spokojnie, bo ja mojego TŻeta zgwałciłam i grzecznie wpadnie razem ze mną na Kocimską porobić jakieś zdjęcia towarzystwu.

imiona proszę. Czarna, ciapkowata, i czarna w skarpetkach krzywych (taka Nikosia)
Wszystko ok.

A to nawet dobrze, że ktoś fachowszy się pojawi, bo ja nadal jak debil w lesie. Ale i tak wpadnę jutro, bo im więcej zdjęć, tym lepiej, będzie z czego wybierać. A koty też nie zawsze mają dzień na pozowanie :roll:

Trio ma imiona: Aisza (czarna) Dusia (czarna z białym), Nuka (czarna z białym), tylko nie wiem, która czarna z białym jest która.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro mar 10, 2010 21:20 Re: K-ów, tygodniowa Balbinka odeszła :-(( Maciuś też :-(

kosma_shiva pisze:

KOCIMSKA dziś:

Agłaja kochana, nie chciała jednak nawet wyjść ze swojej klatki.
Mokre wyjedzone. OK
Leoktosia (jak ona ma na imię?) przerażona, czy ona waszym zdaniem rokuje?
W Q siusiu duże. jedzonko częsciowo zdjedzone. OK
Marmurka (jakie imię?) jedzonko wyjedzone, nawet trochę suchego. Q pusta, ale przy mnie zrobiła dużą ładną kupkę. :D - a czy ona waszym zdaniem rokuje?

CAT-ROOM
Brzoskwinka mnie nie lubi i nie schodzi na dół.
Jeden ARMATUREK zapomnial uciec i go poglaskałam.
MALINKA musi mieć smarowane łapki.
Ma poranione stópki do żywego mięsa, a w to wszystko wyjęłam jej wczoraj wrośniętą w ranę biała nić - jak się okazało część wygryzionej izolacji.

Wszystko ok.

Czarna to Aisza, Dusia czarno-biała (więcej czarnego), Nuka z dużym pieprzem a la Marylin Monroe.
Marmurka chyba rokująca, nie wiem czy ma imię.

Dzwoniła dr Maja, po rozmazie można brać pod uwagę też hemobartonellę. Zobaczymy co Bóg da jutro

Tweety

Post » Śro mar 10, 2010 21:24 Re: K-ów, Gasparku, trzymaj się słońce!

Dusia i Nuka brzmi trochę jak Nuka i Dżeki :P

A ta w skarpetkach wygląsa na taką typową Nikosię :mrgreen:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro mar 10, 2010 22:10 Re: K-ów, Gasparku, trzymaj się słońce!

Tweety na to schorzenie umiera 25% kotów. To lepsza diagnoza niż FIP.

To tlumaczyłoby tez problemy z watrobą. Troche mu dołożyli kroplówkami w Krakvecie rozrzedzając krew i powodując zwiększenie anemii. Taka mądra jestem bo poczytałam w necie. Najwazniejsze da się leczyć. Gorzej jest jeśli FELV i FIP dodatnie, ale w FIPa nie wierzymy na podstawie testów tylko. Ma 75% szans to bardzo dużo!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

[poprzednia][następna]