Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 8:20 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Za domki :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 19, 2010 8:36 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Przyłączam się :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 19, 2010 17:07 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Czyli nie tylko ja się frustruję.
:ok: za domki, w końcu bystrzańskie koty są najlepsze na świecie!

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Nie sie 22, 2010 16:58 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

a co u Gacusi słodkiej malusiej?
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon sie 23, 2010 6:47 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Gacusia skumplowała się z resztą pokoju czyli Nutką, Wiolą i Mgiełką. Razem dokazują, skaczą po drapaku i uprawiają całą gamę dyscyplin lekkoatletycznych, od skoków w dal i w zwyż po sprinty. Czekam aż zaczną miotać myszkami na odległość :mrgreen:

Wczoraj, chyba z powodu bardzo księżycowej nocy, postanowiły że one dziś będą się bawić, skoro w nocy jest jasno jak w dzień, a w dzień nie dało się bawić bo było za cieplo. Musiałam się ewakuować z pokoju o 1 w nocy, bo tak dokazywały.

A domków nadal nie widać. Ani jednego. :( Brak adopcji, przynajmniej dla mnie, jest bardzo frustrujący. Bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna, koty mają sporo ogłoszeń, są ładne, miłe..i nikt ich nie chce :(
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon sie 23, 2010 7:00 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

berni pisze:...........
Wczoraj, chyba z powodu bardzo księżycowej nocy, postanowiły że one dziś będą się bawić, skoro w nocy jest jasno jak w dzień, a w dzień nie dało się bawić bo było za cieplo. Musiałam się ewakuować z pokoju o 1 w nocy, bo tak dokazywały.

........

A to małe urwisy :) :wink:

mahob

Post » Wto sie 24, 2010 10:08 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

rita grubcia jak zwykle, teraz zajmuje się nią dziewczyna, która psy kocha bardziej niż ludzi, więc mała pod znakomitą opieką. ja juz na stałe w bielsku -bardzo serdecznie zapraszam :wink: .jeszcze dziś wieczorem zagonię mojego TŻ do ogłaszania. On wszystko zrobi w zamian za obietnicę, żeo ogłaszanego delikwenta do domu nie przyniosę :ryk:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Wto sie 24, 2010 10:17 Re: Bielskie Biedy- 9 tymczasów..gdzie te domki??:(

berni pisze:Dziś hamaczek nadal okupowany przez Gacusię :D
Rano była u nas potężna burza, brakło prądu, waliło deszczem o szyby i okropnie wiało....a koty słodko powtulane w kocyki, podusie....co by taka mała Gacusia zrobiła w taką pogodę na polu :(

Dziś w ogóle nastrój mam okropny, adopcje nie idą, mam wrażenia że moje ogłoszenia są po prostu niewidoczne, nawet głupich zapytań nie ma....za to co chwila informacje o nowych kotach, kociakach,całych miotach i całych stadach kotów... a ja jestem zupełnie bezsilna, od dwóch miesięcy ani jednej adopcji :( ryczeć się mi chce...

dlatego dziś tylko fotek kilka z wyprawy piątkowej do lasu na grzyby..i nie tylko...

Obrazek Obrazek mój prawie wilk :wink:

Obrazek pierwszy grzyb, mega radość bo wygladał jak rasowy prawdziwek...ale tylko udawał :| goryczakiem się okazał

ale za to były takie pyszności

Obrazek
Obrazek pyszności często występowały gromadnie
Obrazeki takie borówki
i taka borówa wielka też się trafiła :mrgreen:
Obrazek

i piękne kwiaty
Obrazek
Obrazek
teraz tylko trzeba je oznaczyć..oj, jak dawno nie miałam botaniki :roll:

Berni gdzie? gdzie ty chodzisz na grzyby???? ja bardzo chcę

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro sie 25, 2010 8:21 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Aaniu w Bielsku jesteś?? może się nam uda spotkać :D
Na grzyby przeważnie do Węgierskiej Górki, mój tata i wujek mają tam swoje tajemne miejsca z prawdziwkami, kozakami i panienkami :wink: :lol: Łażą po takich gęstych świerkowych młodnikach, a ja sobie dróżkami i polankami. Może się uda jeszcze we wrześniu wybrać.

A u nas....

Bursztyn się zatkał kilka dni temu, dostał zastrzyki, antybiotyk...sika...najgorsze że nie mogę złapać mu moczu do badania a bardzo by się przydało żeby sprawdzić czy jednak nie potrzebna będzie urinary.
Marcysia od wczoraj bardzo kuleje na przednią łapkę, nie wiem co i gdzie i jak...po południu jeszcze było ok, pod wieczór już biedna obolała łapeczka kulejąca.

ps. jestem z siebie mega dumna :mrgreen: udało się mi oznaczyć fioletowy kulisty kwiatek- to świerzbnica polna (Knautia arvensis). Pękne z dumy normalnie :mrgreen:

berni

Post » Śro sie 25, 2010 8:35 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

berni pisze:..........
ps. jestem z siebie mega dumna :mrgreen: udało się mi oznaczyć fioletowy kulisty kwiatek- to świerzbnica polna (Knautia arvensis). Pękne z dumy normalnie :mrgreen:

Gratulacje :D
A z kluczem to robiłaś?

mahob

Post » Śro sie 25, 2010 10:07 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Biedny Bursztyn, biedna Marcysia :(
Choć jak patrzę co kociaki potrafią wyprawiać to się dziwię, że one w ogóle przeżywają...
I gratuluję identyfikacji kwiatka - często je spotykam ale nie wiedziałam co to więc sobie zapiszę.

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Śro sie 25, 2010 22:01 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

z kwiatka bardzo się cieszę, świerzbnica jest rośliną pospolicie wystepująca, taką wiedzę to lubie, nie to co vaty, należności etc :? :( Dobra nie będę marudziła o mojej porażce zawodowej, tylko kilka zdjęć..

Obrazek
Ah te uszy :1luvu:

Obrazek
Hamaczkowe leżakowanie cdn :D

Obrazek
Nutka ze swoim biednym oczkiem...

Obrazek
Krówkowy atak na drapak

i na koniec, oczywiście...

Obrazek
takie uszy mam, więc się chwalę :mrgreen:

berni

Post » Śro sie 25, 2010 22:07 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

i specjalny post..osobny bo bardzo smutny :(

Umarła Pixie, siostra Neski (Dixie) i Pan Jinksa
nagle, niespodziewanie, niesprawiedliwie...
mieszkała w swoim cudownym Domku tylko rok.
Diagnoza postawiona przez weta to białaczka.
Opiekunowie Dzinksia i Neski są już powiadomieni, te kociaki miały wcześniej testy elisa na białaczkę - u każdego wyszły ujemne.

ja ciągle w to nie wierzę, bo to nie tak ma być...kiedy umiera odratowany, wykarmiony na butli kociak, który znalazł cudowny dom, który była bardzo kochany,zadbany, zaopiekowany, rozpieszczony....kot który ma zaledwie rok i całe kocie życie przed sobą...kocie fantastyczne życie...
nie znam nawet słów by móc pocieszyć Opiekunów Pixie...

Pixie [']
Cudowna kolorowa, przytulasta kocia panienko
nie tak miało być, nie tak...
byłaś tu taka kochana...
czasami połaskotaj wąsami przez sen swoich Dużych...

Mocno, mocno wierzę, że pozostałe rodzeństwo jest zdrowe.

berni

Post » Czw sie 26, 2010 7:10 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

Smutne wieści :(

Oby pozostałe kotki były zdrowe.

mahob

Post » Czw sie 26, 2010 8:43 Re: Bielskie Biedy-10 tymczasów..gdzie te domki??:(

tak, to bardzo smutna wiadomość :(

[']
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia][następna]