Koty - Szczecin - Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 9:25 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

przeczytałam
to co?
ustalamy tak, że za działki Tęcza odpowiada Wiola i Kasia i im będziemy pomagali w zapewnieniu jedzenia? One będą też współpracowały z tymi starszymi ludźmi

Pani Iza karmi na działkach przy Lotnisku korzystając z zasobów fundacji Viva! i wirtualnych adopcji?

sterylizacją nadal pewnie zajmować się będzie NOT więc wszystkie ustalenia powinny być z nią?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon paź 19, 2009 9:59 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Tak tylko na odwrót. Działki LOTNSKO czyli teren gdzie stoi woda odpowiada Wiola i Kasia.Oprócz żarcia dobrze aby bylo jakieś finansowe wsparcie aby Wiola mogła kociakom gotować cieple żarcie.To ustalic juz musicie miedzy sobą. Ja nadal karmie i Patronuje działkom TĘCZA. To obok. Tam gdzie sie wspolnie spotkałysmy.Mozna pomysleć też o Wsparciu w postaci żarełka dla tego Starszego Małżenstwa z działek TĘCZA.Jakaś inna Osoba powinna zajać sie przekazywaniem im jedzenia.

Sterylkami na tym terenie zajmuję sie ja.Reszte formalności ustalam z NOT. Moge też pomoc i przechować wiosną kotki do i po zabiegu z terenu działek Wioli i Kasi.Moge łapać samodzielnie.Koty znają mnie dosć dobrze i wiem co trzeba ciachnać.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon paź 19, 2009 10:18 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Wczoraj sucha karmą, puszkami i piaskiem Wsparł nas Ekspresowo Dom Tymczasowy. Wpadło jedzonko dla kociaczków Pieknie Dziekujemy z Całego Serca. :1luvu: Za jakies dwa tygodnie mamy obiecane kolejne Wsparcie. Pieknie, Pieknie Dziekujemy :1luvu:

iza71koty

Post » Pon paź 19, 2009 10:28 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Bardzo sie cieszę że w koncu i dla Wioli ruszyła Pomoc na działkach. Ze w akcje włączyła sie Kasia.Ze włączyło sie tak Wiele Osób poświęcajac Swój czas i Prace.Moje mozliwości czasowe i finansowe wkrótce doprowadzily by pewnie do tego ze nie mogłabym pomóc kociakom Wioli.Cieszę sie ze tak wiele budek zostało zrobionych, które mam nadzieję posłuzą kociakom na długo. Wczoraj powiadomiłam telefonicznie naszego Kociego Anioła z terenu rozbiorek zeby, chłopcy nie uszkodzili nam zadnej z budek. Budki w miare zabierania drzewa do mielenia, beda odkladane przez Pracownikow w bezpieczne miejsce, skad bedzie je mozna przeniesć juz na stałe miejsca, gdzie pozostaną. Będzie potrzebna pomoc w montażu i budowie podestów.Narazie czekamy na lepsze warunki w tym miejscu.

iza71koty

Post » Pon paź 19, 2009 10:31 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

BARDO POTRZEBNE SĄ CHOCIAŻ DWIE BUDKI NA TEREN ZALANY PRZY PLAŻY.KOCIAKI POTRZEBUJA CZEGOS CIEPLEGO I SUCHEGO. STARE ZALANE BUDKI TRZEBA ZABRAC DO RENOWACJI. PROSZĘ O POMOC.

iza71koty

Post » Pon paź 19, 2009 10:33 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

iza71koty pisze:Dorota co rozumiesz przez kombinowanie sobie jedzenia w tym terenie?To nie jest Miasto. Smietniki, gdzie mozna znależć odpadki. To jest teren działek. Tam kiedyś byli Ludzie którzy karmili te koty. Wiele kotów pewnie sami przynieśli i porzucili.Jaką widzisz alternatywę dla tych kotów?.One sobie kombinują. Kombinuja jak moga. Przy mnie kotka przyniosła upolowaną mysz.Nikt nie karmi tych kotów trzy razy dziennie. Dostają raz jedzenie.To wszystko. Teraz Dziewczyny nakarmiły koty bo były w terenie. Sytuacja jest ekstremalna.To wszystko.Jak sie unormuje beda karmione jak do tej pory. Jeśli bedzie karma dla Wioli ona soobie doskonale tam poradzi. Musi mieć czym karmić. Wtedy ja nie bede musiała tam jeżdzić co drugi dzien i odbierać swoim zeby tamte nie były głodne.

Znaczy nie, żebym się chciała jakoś czepiać, ale z zoogeografii wiem, że kot jest naturalnym drapieżnikiem naszych terenów. Nikt ich od wieków nie dokarmia, a jakoś sobie radzą i to nie tylko w miastach. Owszem, porzucone koty mają znacznie trudniej, niż takie, które w danym terenie żyją od urodzenia, dlatego też prowadzi się akcje dokarmiania. Ale moim zdaniem, ze względu na fakt, iż nie jesteśmy w stanie znaleźć tym kotom odpowiednich warunków zastępczych, akcja ma stanowić wsparcie dla kotów, a nie przejąć obowiazki ich dotychczasowych właścicieli-idiotów. Ma im pomóc odnaleźć się w przykrej rzeczywistości, a nie zwolnić od obowiązków zdobywania pokarmu. Nie neguję konieczności dokarmiania, ale po prostu zwracam uwagę na fakt, że przez zamieszanie z podziałem stanowisk do jedzenia może się zdarzyć tak, że niektóre koty będą dostawały jedzenie trzy razy dziennie. Oczywiście, w danej chwili im to nie zaszkodzi, ale w momencie, kiedy z jakichś powodów opiekunowie zjawić się nie będą mogli, kot będzie siedział do końca przy misce i nie spróbuje odsunąć tego końca ruszając się w stronę na przykład myszy. Podział terenów jest bardzo ok, natomiast teraz trzeba też zadbać, żeby do podziału terenu dołożyć podział sił i środków w postaci budek, karmy i pieniędzy na żarcie. Wiola i Kasia muszą mieć czym karmić, bo domyślam się, że w kwestiach zaopatrzenia są w podobnej sytuacji, jak Iza. I teraz tylko - jak podzielić. Czy każdy transport dzielimy na trzy, czy oddzielnie zbieramy dla każdej dziewczyny?
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Pon paź 19, 2009 10:35 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

oki czyli tak:

Tęcza - Iza
lotnisko - Wiolka i Kasia

myślę że bardziej potrzeba teraz wspomóc Wiolkę i Kasie -pani Iza ma pomoc z Vivy i wpłaty od wirtualnych opiekunów

agiis-s

Post » Pon paź 19, 2009 10:41 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Ok, to pierwsza kasa u mnie będzie we wtorek z aukcji na opak. Zrobię też kwestę w biurze, może coś dadzą... I zbieram fanty na bazarek...
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Post » Pon paź 19, 2009 10:42 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Dorota dokładnie się z tobą zgadzam - kot jako drapieżnik poradzi sobie doskonale - nie ma trzaskajacych mrozów, nie trzeba kotów paść do bólu uzależniając ich od tego czy człowiek jest czy nie. Koty poradzą sobie spokojnie - najwyżej bedą "smuklejsze" a przez to bardziej zwinne co im tylko ułatwi zdobywanie pokarmu. Nie ma sensu ich karmić dwa razy dziennie przez dwóch karmicieli.

Budki są - i jest realna szansa na materiał na następne (przydały by się środki na taśmę bo to najdroższy element - wczoraj zużyliśmy bodaj pięć)

agiis-s

Post » Pon paź 19, 2009 10:46 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

iza71koty pisze:BARDO POTRZEBNE SĄ CHOCIAŻ DWIE BUDKI NA TEREN ZALANY PRZY PLAŻY.KOCIAKI POTRZEBUJA CZEGOS CIEPLEGO I SUCHEGO. STARE ZALANE BUDKI TRZEBA ZABRAC DO RENOWACJI. PROSZĘ O POMOC.

mogę podrzucić budki w dowolne miejsce - w aucie mieszczą się dwie
niestety nie zabiorę zalanych budek zanim nie wyschną

agiis-s

Post » Pon paź 19, 2009 10:48 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Owszem Dorota masz wiele racji w tym co piszesz. Ale jak zauważyłas to są koty wolnożyjace jednak porzucone. Przyzwyczjone w jakims stopniu do pomocy człowieka. Dlatego tak wiele z nich umarło zimą z głodu i chorób, bo nikogo nie było. Zanim nie dotarła tam Wiola. Taka sama sytuacja była na Teczy. Koty były bez jedzenia dwa tygodnie, w najwiekszy mróz. Kiedy do nich dotarłam mało sie nie pozabijały o jedzenie. Wystarczy sie cofnać trzy moje wątki do tyłu i zobaczyc zdjecia. Mowia same za siebie. Dlatego Walczyłam o te koty i o Wsparcie dla nich. Stad Adopcje Wirtualne. To szansa na przetrwanie dla nich i dla innych które są w stadzie. Masz racje jeśli chodzi o karmienie. Ale podkreślam to sytuacja Ekstraemalna.Wszystko wroci do normy. Dobrze jeśli koty karmi Karmicielka. Koty znają Jej głos. Ufaja. Wczoraj w kilku miejscach Wiola znalazła jedzenie pozostawione przez Dziewczyny. Koty nie wiedziały o nim. Zaczęły jeść jak Ona im je pokazała.

Co do obowiązków ich wlaścicieli - idiotów, jak to nazwałaś , to ich juz dawno tam nie ma.Opuścili działki, wzieli kase i poszli zostawiając nawet psy przy budach na lańcuchu.Zostawili plodne kotki bez Wsparcia i to wszystko.Od nich juz niczego sie nie osiagnie.Trzeba pomóc kotom zostawiając awersje do ludzi gdzieś glęboko.....
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 10:56 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Pon paź 19, 2009 10:50 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

agiis-s pisze:
iza71koty pisze:BARDO POTRZEBNE SĄ CHOCIAŻ DWIE BUDKI NA TEREN ZALANY PRZY PLAŻY.KOCIAKI POTRZEBUJA CZEGOS CIEPLEGO I SUCHEGO. STARE ZALANE BUDKI TRZEBA ZABRAC DO RENOWACJI. PROSZĘ O POMOC.

Proszę jeśli mozesz zostaw u mnie na podwórku pod daszkiem. Dostarczę je tam rowerem i postaram sie zabrać te mokre. :D

iza71koty

Post » Pon paź 19, 2009 10:51 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

iza71koty pisze:
agiis-s pisze:

Proszę jeśli mozesz zostaw u mnie na podwórku pod daszkiem. Dostarczę je tam rowerem i postaram sie zabrać te mokre. :D

ok, będą jeszcze dzisiaj wieczorem

agiis-s

Post » Pon paź 19, 2009 10:57 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Piękne Dzieki Agiis-s :D

iza71koty

Post » Pon paź 19, 2009 10:58 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o POMOC - POWÓDŻ!!!!!!!

Iza... Ja nie neguję konieczności dokarmiania, przeczytaj dobrze mojego posta. Dlatego adoptowałam kota, namówiłam na drugiego koleżankę z pracy i staram się pomóc w możliwy dla mnie sposób. Ja się tylko wypowiadałam w kwestii podziału terenu, co zresztą spotkało się z akceptacją wszystkich oraz z kwestią podziału sił i środków.
Obrazek Obrazek

DorotaEm

[poprzednia][następna]