[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 8:18 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

aga&2 pisze:Krecinek mój ulubiony pojechał do domku :D
Tj smutne to bardzo, bo wyprowadzil się KOT DAJĄCY DOBRY PRZYKŁAD swoim niewyżytym siostrzyczkom.
Kiedy zajechałam do Krecika po transporter (bo z wrażenia zapomniał swojego :) gość nie zaszczycił mnie uwagą - wstał sobie powoli z miękkiego kocyka, skorzystał ze SWOJEGO drapaka i poszedł do SWOJEJ NOWEJ MISKI :) Fajnie kiciowi :D
Siostrzyczki natomiast dojrzały do zyskania roboczych imion: SSAK i WYSSAK. (zgadnijcie dlaczego?) Ener :roll:gia SSAKA skoncetrowala się na oczach WYSSAKA (z braku Krecika). Muszę WYSSAKOWI skombinować jakieś gustowne okularki, bo wyłysieje na twarzce :roll:
Organizatorzy wystawy mają przesłać mi ulotki - mam nadzieję, że dotrą do czwartku. Cudnie byłoby gdyby znalazły się dobre ludziki, żeby roznieść do sklepów i lecznic....Ja oczywiście Zwierzak-Wesoła-Białostoczek-Mickiewicza i może coś jeszcze dam radę...Jak myślicie, gdzie jeszcze można takie ulotki położyć???
Jutro napiszę dokładnie jak nasze dyżurki.
Widzę, że jest więcej chętnych na niedzielę (po południu będzie też Bakteria)
Więc chyba będę się jednak pławić w arystokracji w sobotę...

Mogę roznieść trochę ulotek. Agatko, w niedziele będę mogła być na dwóch zmianach.

Basica, a może ja przyjechałabym po te szafki jakoś rano w sobotę i byśmy się razem zabrały na wystawę, co?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto paź 06, 2009 8:39 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

nie wiem czy w sobotę nie bedę w Warszawie Luspeczko
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto paź 06, 2009 9:03 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

a może my możemy Wam pomóc w sprawie transportu szafek??? dysponujemy autem (najlepszym, bo S klasy. S jak służbowe :mrgreen: ), a moja połówka to silny mężczyzna i może ponosić :)
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto paź 06, 2009 11:46 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Luspa, widzisz, gapa jestem. Na Kotkowie już od dawna są instrukcje wykonania kocich domków: http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=34 (fajny pomysł z tą doczepianą informacją) :).

Lusesita, bardzo się cieszę, że nasz Krecikowy ulubieniec ma już swój prawdziwy domek :).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto paź 06, 2009 12:34 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Szałwia, nie wiem, kto się bardziej cieszy: ja, moje Kochanie czy Krecio...? :ryk:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Wto paź 06, 2009 13:08 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Krecik był zgłoszony w klubie ślepaczków i otrzymał pomoc finansową ze składek wrześniowych, poproszę o podanie danych do przelewu na stronie klubu ślepaczków:

viewtopic.php?f=1&t=97132&start=630

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 06, 2009 13:13 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

alessandra pisze:Krecik był zgłoszony w klubie ślepaczków i otrzymał pomoc finansową ze składek wrześniowych, poproszę o podanie danych do przelewu na stronie klubu ślepaczków:

ale że ja mam to zrobić... :?: :?: :?:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Wto paź 06, 2009 13:19 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

lusesita pisze:
alessandra pisze:Krecik był zgłoszony w klubie ślepaczków i otrzymał pomoc finansową ze składek wrześniowych, poproszę o podanie danych do przelewu na stronie klubu ślepaczków:

ale że ja mam to zrobić... :?: :?: :?:

nie bardzo sie orientujęw obecnej sytuacji, czytam,ze Krecik znalazł dom stały, zgadza sie? pomoc finansowa była przyznana na pokrycie części operacji oczka, zatem proszę ustalcie komu przesłać pieniazki - czy ds jako pomoc na rehabilitację czy na konto Kotkowa, nie wiem kto finansował i gdzie pieniazki sa barzdiej potrzebne

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 06, 2009 15:56 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

lusesita pisze:a może my możemy Wam pomóc w sprawie transportu szafek??? dysponujemy autem (najlepszym, bo S klasy. S jak służbowe :mrgreen: ), a moja połówka to silny mężczyzna i może ponosić :)

A kiedy byś mogła?

Luspa

Post » Wto paź 06, 2009 16:38 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Luspa pisze:
lusesita pisze:a może my możemy Wam pomóc w sprawie transportu szafek??? dysponujemy autem (najlepszym, bo S klasy. S jak służbowe :mrgreen: ), a moja połówka to silny mężczyzna i może ponosić :)

A kiedy byś mogła?

Luspa, dostosujemy się :) powiedz, kiedy trzeba, a my coś wykombinujemy :D
auto może i niewielkie (renault clio zwany w rodzinie Stich :mrgreen: ), ale całkiem pojemne :D
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Wto paź 06, 2009 18:02 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Jeeeej, ja nawet nie wiedziałam, że nasz Krecik trafił do innego wątku - dzięki wielkie za pomoc :1luvu:

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto paź 06, 2009 19:28 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

lusesita pisze:
Luspa pisze:

A kiedy byś mogła?

Luspa, dostosujemy się :) powiedz, kiedy trzeba, a my coś wykombinujemy :D
auto może i niewielkie (renault clio zwany w rodzinie Stich :mrgreen: ), ale całkiem pojemne :D

To może najlepiej by było jakbyście ustaliły z Basicą, a ja już wtedy załatwię, żeby ktoś był w domu :ok:

Luspa

Post » Wto paź 06, 2009 22:27 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

alessandra pisze:
nie bardzo sie orientujęw obecnej sytuacji, czytam,ze Krecik znalazł dom stały, zgadza sie? pomoc finansowa była przyznana na pokrycie części operacji oczka, zatem proszę ustalcie komu przesłać pieniazki - czy ds jako pomoc na rehabilitację czy na konto Kotkowa, nie wiem kto finansował i gdzie pieniazki sa barzdiej potrzebne

Dzięki kochane, nie wiedziałam, że Krecik taki sławny :) Dorotak już pewnie cos napisała?
Pisze pw

Dziewczynki - akcja następująca- jutro dostanę ulotki WYSTAWY. Trochę panie przesadziły :roll: - powiedziałam, że możemy pomóc roznosić, ale nie przewidziałam, ze będzie ich aż 4000 8O
Zawiozę jutro trochę do Kassji do szkoły i kilku lecznic 8O Bakteria obiecała pobiegać.
Luspa - odebrałabyś trochę ze Zwierzaka?
Tak pomyślałam - jeśli w okolicy ktoś ma skrzynki "wrzutki" z zewnątrz to moze tam??? Jutro będę na Pietraszach (min ZOO NATURA), BIałostoczek, zwierzak, Wesoła i może gdzies jeszcze. W tych miejscach mogę zostawić ulotki, jeśli ktoś miałby ochotę zażyć ruchu :twisted:

Co do spraw kotkowych:
Jak nie będę odbierać telefonu to znaczy że go śmignęłam przez okno :roll:
Dla przypomnienia:
1. w niedzielę dzwoni panna (7.10!!!!) że znalazła kotka co nie widzi i
nie je (ponoć nie taki mały ale nie umiała się wytłumaczyć...)
chęci przechowania nie wyraziła, ale sie tez nie odzywa, a ja się nie
narzucam
2.wieczorem - panna znalazła kotka, ale mieszka w pokoju wynajętym i
właścicielka wywali ją z kotem (właścicielka też tam mieszka) - prosiłam o
1-2 dni, tez sie nie odzywa więc się nie narzucam :)
3. dziś BABON klasyczny - kotek na balkonie oooo. do domu nie wezmę bo mam
astmę, dziecko, i nie mam czasu i nie mam pieniędzy a wy jesteście po to,
zeby się nim zająć
4. dziewczyna wieczorem - kotek na klatce, mąż nie pozwala do domu.
dziewczyna fajna, mocno zmartwiona, kić chwilowo w piwnicy, jutro lecznica.

Czy powinnam dodać, że Bakteria negocjuje z Kotarską jej kociaki - tj są 2 pakiety. jeden maleńki pakiet i puchaty.
Tylko wiecie, kocice... bo niby jest zgoda, ale z tą panią...
I pani Bogusia - dziś była na Suraskiej, jakiś mały pingwinek tam śmiga. Ona go może pohodować ew w nast tygodniu kilka dni, dopóki mąż nie wróci...

Poza tym wieczorem Niki - ma u siebi kicię Lusię i a jej Leon
zachorował. No załamka no.

Z optymistycznych - Krecinka WYSSAK jest już milusia. Nie jest wrednym krecikiem a krecikiem mruczakiem. Obie śpią na kolanach i MRUUUCZĄ :D
Obawiam się nieco o ich 1/4 życia, która została z 9 kocich żyć :roll:
W dzien byłam w pracy a mój luby w domu. Co jakieś pół godziny dostawałam smsy typu -
"napuścił sobie wody do zlewu i się prawie utopił", "spadł z drapaka", "chyba zostaną przyrządzone na obiad","naostrzyłem już noże" 8O
Poza tym ubrały wujka SAABKa w reklamówkę (to było prawie tak samo upokarzające jak nauczyciel z koszem na głowie) i ganiały go po mieszkaniu tak że prawie dostał zawałku. Przy okazji rozbił sobie nos. A one się cieszyły, że tak fajnie ucieka :twisted:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto paź 06, 2009 22:50 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Zapisy na dyżury na dziś:
SOBOTA, 10.10
10-13.30 - ja, Jania Luspa
13.30-17 - ja, Iza dorotak,

NIEDZIELA, 11.10
10-13 - lusesita, Basica
13-16- Kassja, Bakteria, Luspa

Może jeszcze ktoś? Zwłaszcza na II zmianę w sobotę, bo nie wiem czy wytrwam...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto paź 06, 2009 23:06 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Dzieczyny, tego kotka z Radomia na początku sierpnia wyadoptowałam z dziewczynami w Warszawie. Pani pojechała do rodziny do Białegostoku i tak kotek zwiał z domu. Nie znam na razie szczegółów kiedy i gdzie konkretnie. Nikt go nie szuka :evil:

Zdjęcia są z końca lipca, miał wtedy 5-6 miesięcy, wiec teraz jest na pewno większy.

Proszę miejcie oko i ucho. A nuż, widelec...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepraszam, że tak się wciełam :oops:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]