Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 11:32 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

boję się, że jak nie znajdą tych kotów (co jest wysoce prawdopodobne po takim czasie), to będa chcieli przygarnąć inne :evil:
a uważam, że ten dom nie jest odpowiedni!!!!
:evil: :evil: :evil:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lip 14, 2010 11:36 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

a masz namiary, żeby wciągnąć ich na czarną listę?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro lip 14, 2010 11:51 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

już to zrobiłam na naszym podforum.
ale jak nie od nas to wezmą skąd inąd...
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lip 14, 2010 11:55 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

magdaradek pisze:już to zrobiłam na naszym podforum.
ale jak nie od nas to wezmą skąd inąd...

trzeba uprzedzić Dulencję i annskr - dziewczyny poślą dane dalej
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 14, 2010 11:56 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

magdaradek pisze:przekleję z wątku schroniskowego:

magdaradek pisze:słuchajcie, szlag najjaśniejszy mnie trafił.......

Pamiętacie moją Maszeńkę? na pewno tak.
Mała jest już bezpieczna. I jakże się cieszę, że znalazłam jej nowy dom.
Masza mieszkała z dwoma innymi kotami. Ursusem i Złotkiem. Tamte koty miały trafić do babci opiekunki na wieś.
Dziś dowiedziałam się, że nie trafiły tam, tylko poszły do sąsiadki na parter. I około miesiąca temu uciekły....... :evil: :evil: :evil:
teraz ich opiekunka się obudziła i kotów szuka.
W związku z tym zgłosiła się do mnie.
Niedługo zamieszczę tu ich foty i ogłoszenie.
Ursus jest dużym burasem z lekko ułamanym górnym kłem. Złotek jest rudy z odrobiną białego.
Być może trafiły do schroniska.
Być może znalazły już domy???
A może tam trafią.
Powiem szczerze, że wolałabym aby nie znalazły się z powrotem w swoim byłym domu.
To jakaś paranoja po prostu.
Nie wiem...
Zaraz wstawię fotki
załamałam się tym domem.
:( :( :(

magdaradek pisze:Ogłoszenie:

UWAGA

Dnia 19 czerwca w okolicach Tokarzewskiego / Koszykowej
zaginęły dwa koty. Rudy z białym krawatkiem i łapkami (kot jest alergikiem i w trakcie leczenia) i duży burek.

Obrazek

na koty czeka mały chłopiec
Telefon kontaktowy: ................

to i ja przekleję ze schronowego:

Georg-inia pisze:przykro mi, ale jeśli te koty się znajdą - nie powinny wrócić do poprzedniego domu. Pani była w schronie? zadzwoniła chociaż? zrobiła ogłoszenia? pobiegała dookoła bloków? czy ograniczyła się do rozpaczliwego telefonu do Ciebie? czemu dopiero teraz? To nie jest wypadek, że komuś uciekł kot, a człowiek lata jak z pęcherzem i szuka, czepiając się każdej szansy, tylko - moim zdaniem - to zwyczajne porzucenie zwierzęcia!

możesz uświadomić Pani, że właśnie popełniła przestępstwo i że organizacje prozwierzęce nie zajmują się szukaniem zaginionych zwierząt na zlecenie, tylko m.in. zgłaszaniem nieprawidłowego postępowania ze zwierzęciem odpowiednim władzom i podejmowaniem razem z nimi odpowiednich czynności prawnych. I nie będę rozlepiać żadnych ogłoszeń z namiarami na tę Panią
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 14, 2010 12:12 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

magdaradek pisze:Ja też nie będę rozlepiać ogłoszeń.
Pani ponoć porozwieszała na osiedlu i w okolicznych sklepach oraz lecznicach.
Ponoć.
Pani również twierdzi, że sąsiadka dopiero teraz jej powiedziała, że koty zaginęły, bo myślała, że się odnajdą :roll:

mały chłopiec to ich 5 letni syn...

ja sama nie wiem co z tym wszystkim zrobić. Naprawdę.
Się zastanawiam, czy Złotek to np. nie Rudzik, który poszedł niedawno do domu? Ale ten kot miał około 2, 3 lat a rudzik nie wiem ile...
jeszcze wstawię kilka zdjęć......
:(

Bury Ursus:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Złotek:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lip 14, 2010 14:22 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

Przez moment, zanim doczytałam do końca, wydawało mi się, że mówisz o domku, w którym Masza jest obecnie :oops: i włosy mi stanęły dęba :strach: mimo, że Masza bezpieczna nadal stoją 8O Państwo (i sąsiadka) totalnie nieodpowiedzialni....

Dobrze, że poprzedni właściciele oddali Maszę Tobie, Madziu, ufff... Szkoda, że nie mogłaś wziąć również tamtych dwóch... Mam nadzieję, że koty znajdą się całe i zdrowe...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lip 14, 2010 19:36 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

Alyaa pisze:Przez moment, zanim doczytałam do końca, wydawało mi się, że mówisz o domku, w którym Masza jest obecnie :oops: i włosy mi stanęły dęba :strach: mimo, że Masza bezpieczna nadal stoją 8O Państwo (i sąsiadka) totalnie nieodpowiedzialni....

Dobrze, że poprzedni właściciele oddali Maszę Tobie, Madziu, ufff... Szkoda, że nie mogłaś wziąć również tamtych dwóch... Mam nadzieję, że koty znajdą się całe i zdrowe...

oj tego to bym już chyba nie zniosła.....i tak mam do siebie żal, że ten dom wybrałam wcześniej dla Maszy i wydawał mi się dobry :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lip 14, 2010 20:09 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

Nie miej do siebie żalu, przecież nie mogłaś wiedzieć, że opiekunowie są nieodpowiedzialni. Nikt nie jest nieomylnym jasnowidzem :) A Ty znalazłaś Maszy drugi, wspaniały domek :)

Oby tylko zaginionym kotom nic się nie stało :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

[poprzednia]