!! "Szczecin 1 kobieta - ponad 100 kotów POMOCY!"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2008 20:17

hop
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon wrz 22, 2008 20:20

PODLOSC LUDZKA NIE ZNA GRANIC!!! :evil: normalnie brak mi slow na takie zolzy,no coz konowaly dostaja na glowe po pewnym czasie,siedzac codziennie w tych chorobskach,dla tekich ratunku juz nie ma...
przykro mi p.Izo :( to nie sprawiedliwe co pania spotyka,takich bezczelnych bezsercowcow to sie powinno na jakas bezludna wyspe przesiedlac... :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon wrz 22, 2008 20:56

Niestety nic dziś nie udalo mi się załatwić w sprawie Idy i Malwinki. Dzwoniłam ale nikt mi nie otworzył, zresztą ten dzwonek chyba nie działa. Pamiętam że wcześniej były dwa dzwonki i działal właśnie ten drugi. Szkoda bo czas ucieka. Próbowałam dziś wyciągnąć od tej znajomej co tam robiła, numer telefonu. Ale ona go zapodziała. Jutro ustalę nazwisko i będę dzwonić a jeśli nie to list napiszę z prośbą. Szlag człowieka trafia. Robi ludziom porządek wokół domu. Poświęca czas , wyłapuje , sterylizuje. A potem dba. Karmi żeby nie chodziły i nie drażniły ludzi żebrząc o jedzenie, leczy żeby nikt nie mówił że chore koty, no ja już sama niewiem co ja żle robię? To straszne że co niekórzy ludzie tak potrafią mi uprzykrzyć życie. Sami nie pomagają, to trudno. Ich wola. Ale po co szkodzić. Tym bardziej że ich to nic nie kosztuje. To jest jakiś tragiczny rok dla mnie .Ciągle jakieś nieszczęścia i ciągle pod górkę. A jak już się człowiek z czegoś ucieszy to zaraz ktoś inny da się we znaki. No czasem to już sił mi brak na to wszystko poprostu!
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon wrz 22, 2008 21:40

Co za ludzie..... nie będę nic już mówiła bo i tak cenzura wytnie.
P Izo pani tak bardzo dożo robi dla tych kotów, a to że Pani nie odwraca się od nich to tylko mówi o pani wrażliwej duszy..

Jak możesz pomóc?

- adoptując wirtualnie kota / koty pod opieką p. Izy (20 zł miesięcznie)
- przekazując lub wysyłając p. Izie suchą karmę, puszki, makaron "świderki"
- dokonując wpłaty na konto p. Izy, dzięki czemu sama będzie mogła zakupić wyżej wymienione produkty
- jeśli mieszkasz daleko, boisz się wysokich kosztów paczki, a chciałbyś przekazać p. Izie darowiznę rzeczową, to możemy sami kupić wskazane przez Ciebie produkty i dostarczyć je p. Izie
- licytując (a także wystawiając) bazarki, z których zysk zostanie przeznaczony na rzecz kotów pod opieką p. Izy

- zostając DOMEM TYMCZASOWYM ---> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81271
- ADOPTUJĄC MALUCHA ---> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80848&start=45 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81316

Robi się już zimno na dworze, a kotków do wykarmienia P. Iza ma ponad 100, czekają na nią każdego dnia... Każda pomoc jest potrzebna...
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pon wrz 22, 2008 21:46

pani Izo bardzo mi przykro ze to wlasnie pania spotykaja same takie okropnosci ze strony takich polglowkow jak ta niby pani doktor,zapewne w w wyzszych progach zagorzala humanistka i altruistka...
pani Izo pani nie moze myslec w ten sposob,nic pani zle nie robi,co te zwierzaki by same zrobily,PRZECIEZ ONE PANIA KOCHAJA PONAD ZYCIE!!!NA CZYJ WIDOK CIESZA SIE I BIEGNA NA PRZYWITANIE?DZIEKI KOMU SA TAKIE PIEKNE I ZADBANE I ZDROWE?GLOWA DO GORY I TAK LEPSZE DNI MUSZA NADEJSC A ZLYCH LUDZI LOS DOSIEGNIE I TAK,PREDZEJ CZY POZNIEJ.MY JESTESMY Z PANIA I WATPIE CZY KTORA KOLWIEK OSOBA Z TEGO FORUM MYSLI INACZEJ...
MUSIMY DAC RADE JAKOS TO WSZYSTKO OBEJSC,TE PRZECIWNOSCI...
niech pani pomysli czy za jakis czas ,bedzie mogla stanac przed lustrem i powiedziec ze tylu rzeczy zaluje,ze tylu sie wstydzi?czy bedzie pani mogla dumnie stanac i powiedziec sobie, tyle zyc ocalilam przed zlym losem BO MAM SERCE :!: :!: :!: :!: :!: :!: ktorego tylu ludziom juz brak....

mama przesyla usciski,pozdrowienia i buziaki ona tez jest zachwycona pani zaangazowaniem :!: :!: :!:
pozdrawiam

wiora

Post » Pon wrz 22, 2008 21:54

Ale wiesz Nifredil, jakie to jest przykre? Od tylu lat oddaję Kociakom prawie całą siebie. Tak bardzo się staram żeby miały lepszy los niż wcześniej miały. Aby przeżyły te Swoje Kocie życie nie znając głodu i chorób. Dbam aby miały gdzie schronić się przed deszczem i zimnem. A potem się okazuje że ludzie zmianiają zdanie bez powodu. Ja rozumiem jakby to byl jakiś super ogród, albo działka warzywna. Ale ja te głodne koty sama tam odkrylam jak jeżdzilam na działkę. W dodatku się mnożyły na potęgę. Do tej pory w tym miejscu nie było żadnych problemów.

iza71koty

Post » Pon wrz 22, 2008 22:05

Ja rozumiem Panią, to jest strasznie przykre i dla mnie, że tak potraktowali Panią , bo przecież to dzięki Pani te kotki nie chodzą głodne, brudne i mają się gdzie schować.
Podpisuję się pod słowami wiory całym sercem....Nawet mój mąż jak mu powiedziałam był oburzony,bo komu jak anie tym najbardziej potrzebującym Pani pomaga
Obrazek--

nifredil

Post » Pon wrz 22, 2008 22:09

Wiora! Kochana jesteś. Wiem że muszę przez to przejść! Muszę wytrzymać wszystko. Bo dla mnie One tak bardzo się liczą! Beze mnie , Bez Was zginą. Będą umierały z głodu, chorób. Będą zabijane przez samochody, bo będą wędrować w poszukiwaniu jedzenia. Kotki będą rodzić małe, które będą likwidowane przez bezdusznych ludzi w równie bezduszny sposób. Jeśli małe przeżyją, to będą cierpieć głód , choroby i zimno. Spróbuję jakoś się dogadać chociaż do wiosny. Jeśli nie, będę próbować czego innego. Chcialabym żeby wszystko było dobrze. Nie dla siebie. Dla Nich! Bo one są takie Cudowne, Kochane i Oddane!Wioro, wielkie Dzięki. Ostatnio jak mialam doła to Nifredil przysłała mi tak piękny wiersz, że prawie płakałam. Dziękuję Wam Dziewczyny. Wioro, Podziękuj Mamie i koniecznie ukochaj ode mnie!

iza71koty

Post » Pon wrz 22, 2008 22:29

Mam nadzieje ze pani doktor klozetem zaczna wylazic szczury i ktorys ambitny w zadek ja ugryzie :twisted: Skad ja to znam.... Tez mialam zgode na karmienie w ogrodku a potem wywalono mi miski .Brak slow:(

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon wrz 22, 2008 22:35

Mi nie wywalono! Dano mi tydzień który uprosiłam i kazano zabrać miseczki i budki. Ale to i tak na jedno wychodzi!

iza71koty

Post » Pon wrz 22, 2008 23:25

kya pisze:Mam nadzieje ze pani doktor klozetem zaczna wylazic szczury i ktorys ambitny w zadek ja ugryzie :twisted: skąd ja to znam.... :(

Kya trafnie z tym szczurem :) ja jak słucham o takich ludziach to rozumiem już dlaczego wolę czasami mieć za przyjaciela zwierze.... brak słów...

P. Izo głowa do góry... jak to często piszę :) Powinna być Pani dumna z tego co Pani robi dla tych kociaków, a ta baba... kiedyś być może ( i tego jej życzę) ktoś jej powie tak samo... "ma pani tydzień..."
Obrazek--

nifredil

Post » Wto wrz 23, 2008 7:42

Może ktoś ma jakiś pomysł jak przekonać panią żeby zostawiła kotom domki chociaż przez zimę...???
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto wrz 23, 2008 10:04

ciężka sprawa z nią będzie... widać że babka sumienia nie ma... nie mam pojęcia
Obrazek--

nifredil

Post » Wto wrz 23, 2008 11:09

witam ja rowniez niemam pojecia co zrobic z ta baba,ale tak na marginesie to wdaje mi sie ze jej chodzi o pieniadze i gdyby pani Iza zaprpopnowala to wydaje mi sie ze nie bylo by problemu,tak to juz jest z tymi cholernymi konowalami a jak glosi satre polskie przyslowie'jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.wredny babsztyl.Kya ma racje zeby ja szczur w d...urzarl,ale tak solidnie :!:

wiora

Post » Wto wrz 23, 2008 11:18

no tak, tylko za co by miała chcieć, za zostawienie budek i kociaków... przecież ona się nawet nimi nie zajmuje... nie wiem co tu wymyślić, zostaje tylko prośba... i dobra wola, której nie ma ta kobita :/
Obrazek--

nifredil

[poprzednia][następna]