Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anna Rylska pisze:plamy na skórze sa alergiczne, ona ma grzyba w układzie oddechowym, chyba tego nie dopisałam, nie pamietamchyba sie zagalopowałam
![]()
zmiany na skórze to alergia - od jedzenia zapewne
a ja chce profilaktycznie dom zdezynfekować, ale nie wiem czy dobrze robie?juz sama sie boje? czy to co ma w srodku może przejść na skóre?
Barbara Horz pisze:Anna Rylska pisze:plamy na skórze sa alergiczne, ona ma grzyba w układzie oddechowym, chyba tego nie dopisałam, nie pamietamchyba sie zagalopowałam
![]()
zmiany na skórze to alergia - od jedzenia zapewne
a ja chce profilaktycznie dom zdezynfekować, ale nie wiem czy dobrze robie?juz sama sie boje? czy to co ma w srodku może przejść na skóre?
To mi właśnie umknęło. Aniu nie jestem wetem, ale czytając ten wątek od początku objawy Lusi kojarza mi się z alergią ogólnie. Tzn. skoro ona ma alergię pokarmową to bardzo mozliwe, że jest wogóle alergikiem i możliwe, że jej problemy z drogami oddechowymi to właśnie to. Tylko, że w przypadku alergi nie ma sensu podawać jakichkolwiek antybiotyków, bo oprócz tego, że powodują grzyba /właśnie też ma/ to robią tylko spustoszenia całego organizmu. Jeżeli jest tak jak myślę to powinnaś wyleczyć grzyba , bo będzie blokował jakiekolwiek leczenie i podawać steryd o długotrwałym działaniu. Jeżeli po podaniu pierwszego sterydu będzie poprawa na 5 tygodni to są dobre rokowania. Homeopatia w tym przypadku nie pomoże niestety.
Nie chcę pisać tego żeby Cię jeszcze bardziej skołować, ale jak mosz mądrego weta powinien też taka opcję wziąść pod uwagę, żeby nie było za późno. Ten antybiotyk, który dostała Lusia jest faktycznie bardzo dobry, niemniej jednak ma bardzo małe spektrum działania - nie wiem czy działa na grzyba, a na co wet go wogóle Lusi zaaplikował? Mój Maciek dostał go przy zapaleniu pęcherza.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kocidzwoneczek i 213 gości