(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 10, 2019 0:37 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Się popisali. W założeniu kaftanika. Sznurki ostatnie zamiast na grzbiecie były na wysokości polowy ogona i przywiązywały ogon do tylnych łap. Dlatego Dee się tak wściekała w podróży. W domu zresztą też. Nie wiedziałam czy to ze względu na miejsce operacji tak ma być, ale na logikę było, że nie mogąc podnieść ogona nie załatwi się. Była wściekła, warczała, chodziła do tyłu aż w końcu wyswopbodziła ogon. A potem zrobiła kupę, niewielką ale zawsze, która się przyczepiła do futra. Jak jej ja zabrałam to się uspokoiła trochę, potem poszła do kuwety na siku.
Sama nie zjadła, ale wspólpracowałą przy porcji conva - dałam jej 4ml na pewno, moze ciut więcej, nie wiem ile poszło poza pyszczek. I bunondol podałam, ale trochę mi się znalazło za pyszczkiem niestety.. nabiorę wprawy. To trzeba podawać na policzek, bo się wchłania ze śłuzówek,

Już nie warczy i się nie wścieka, chodzi sobie, oczywiście nie podobają się jej opatrunki na łapkach i nimi potrząsa. Troszkę się obawiam, czy nie sciągnie kubraka, trzeba będzie pilnować.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 10, 2019 5:25 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Jak Wam minęła noc? Wszystko w porządku? Jak Warkotka?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt maja 10, 2019 5:25 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Jak Wam minęła noc? Wszystko w porządku? Jak Warkotka?

SabaS

Post » Pt maja 10, 2019 5:27 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Pytanie czy po resekcji jelita powinna jeść w pierwszej dobie?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt maja 10, 2019 5:31 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

majencja pisze:Pytanie czy po resekcji jelita powinna jeść w pierwszej dobie?

Troszkę tak, płynnych rzeczy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt maja 10, 2019 5:34 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

SabaS pisze:Jak Wam minęła noc? Wszystko w porządku? Jak Warkotka?

Chyba chodziła, ale spokojnie tzn jedynie na zmianę machajac zabandazowanymi łapkami w wiadomym celu. Siku w kwiecie było. Plus zagladala do misek głodna. Ale nie jadla. Chyba bo trochę ptzysnelam

Marzenia11

Post » Pt maja 10, 2019 6:01 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Też musisz spać. Trzymajcie się mocno.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 10, 2019 6:05 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Wstawiam na prośbę Marzeni. Przepraszam, że nie zrobiłam tego wieczorem, ale miałam nieprzyjemną "jazdę do Rygi"...

Obrazek

Obrazek

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt maja 10, 2019 7:30 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Anna2016 dziękuję za wstawienie zdjęć. Na tym drugim widać jak Dee ma przywiazany ogon do tylnych łap sznurkiem od kubraka.

Marzenia11

Post » Pt maja 10, 2019 7:42 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Nic dziwnego, że była taka rozdrażniona. Pytanie, czemu tak to ktoś zawiązał? Jesteś już u weta czy dopiero jedziecie?

SabaS

Post » Pt maja 10, 2019 7:44 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

SabaS pisze:Nic dziwnego, że była taka rozdrażniona. Pytanie, czemu tak to ktoś zawiązał? Jesteś już u weta czy dopiero jedziecie?

Jedziemy. Na pewno zapytam. Jadąc pracuje nad ukrycie swojej złości na to :)

Marzenia11

Post » Pt maja 10, 2019 7:45 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Blue twierdzi ze jest po prostu za mały na nią.

Marzenia11

Post » Pt maja 10, 2019 8:14 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Oczywiście to wina Dee, sama sobie ściągnęła kaftanik.
Pomijam fakt ze nie w domu tylko w lecznicy... nic nie docieralo. Ale wymienia i dobrze założą.

Marzenia11

Post » Pt maja 10, 2019 8:26 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Tylko spokojnie, nerwy nic nie pomogą. Masz dostęp do poczty? Chyba że już odpisałaś , to już zerkam na mejle

SabaS

Post » Pt maja 10, 2019 8:27 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..ogromy dług za

Marzenia11 pisze:Blue twierdzi ze jest po prostu za mały na nią.

Na leżącej kotce tego tak nie widać - znacznie bardziej na stojącej, niestety nie potrafię z smsa tego zdjęcia tu zamieścić.
Nie wiem komu wpadło do głowy wciągnięcie tak małego kubraczka na tak dorodną kotkę i zakładanie że się to sprawdzi - tym bardziej że ma w nim być 2 tygodnie. Mam ogromną nadzieję że tylne wiązania po prostu się zsunęły (co było oczywiste że się stanie gdy się omota kota jak baleron) a nie że ktoś w pełni świadomie jej tylne troczki w ten sposób powiązał do ogona i tylnych łap :strach:

Obrazek

Tak wygląda prawidłowo zakubraczkowany kot.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

[poprzednia][następna]