1m2 na kota!Koty u zbieraczki.Zastraszona Fela prosi o dom !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2018 0:11 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Na polu robiłaś zdjęcia ŻABCI :)
Wstawiaj, się obrobi.
Na drugi raz wsadzę cię do autobusu i poczekam aż odjedzie, kupię bilet do RZESZOWA, spoko ;)

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw wrz 06, 2018 1:00 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przestało działać albo net mi się kończy..
Kocia się wpakowala do torby więc może być tylko ostrość i ujęcie inne

......
Jednak poszło . Z telefonu nie jestem w stanie określić jaka jakość, ale pewnie przy tylu się coś znajdzie

Aga.ta

Od: Pt lip 20, 2018 23:39

Post » Czw wrz 06, 2018 2:01 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Zabcia...wiem pytałam już na miejscu, ale mój mózg już działał bardzo ciężko..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Myszka (?) + fotel którego nie ma
Obrazek
Obrazek

Niunka, którą przez przypadek złapałam, jak nie wiedziałam kogo pstrykam
Obrazek
Obrazek

To na tyle z fotek

Księżniczka z torby tylko lekko się ruszyła w kierunku mokrego na moment. Jak rzuciłam torbę przy drzwiach, tak się pojawiła. Jak na koniec odzyskałam torbę i kucnęłam, to mi na kolana się od razu wepchala. Mam wrażenie, że by się nie obraziła jakbym ją w tej torbie zabrała...ale może to tylko wrażenie..i jeszcze sierść ma taką milutką, taki puchacz trochę. Takiego jakby puchu (?) ma więcej niż inne? Podszerstek się to nazywa ? Nie wiem - pod ręką czuć jakby między końcem sierści a skórą miała trochę waty.
Upatrzony wcześniej Maciek przyszedł się pogłaskać, poocierac, ale bidniutni był, przez tą paszcze pewnie :( nie wiem, chyba Puszkin się tak najdalej trzymał, ale o ile dobrze pamiętam to dał mi się smyrnąć na początku. Z tych wychodzących tak z daleka mnie się trzymały. Może do ogłoszeń przyda się info jak reagują na obcych...
Mi się wydaje że dużo gratów znikło. Ale to też mogło zostać upchane w łazience, nie zniknąć ogólnie. Zapachowo duża zmiana. Oczywiście w porównaniu do poprzedniego mojego pobytu, nie że już ładnie jest. Może naprawdę kobieta po trochu wyrzuca, a skoro ja byłam drugi raz po długim czasie to zauważyłam zmianę.

Maczus naprawdę pecha ma do ludzi.. ja tam ludzi nie rozumiem...pozbyć się zwierzaka, zamiast wyprowadzić... Wiadomo że nikt na wizytę z wykrywaczem kłamstw nie chodzi. Szczególnie jeśli historia się powtarza, znaczyć może że osoba wyćwiczona w robieniu takich numerów.
Ostatnio edytowano Czw wrz 06, 2018 9:01 przez Aga.ta, łącznie edytowano 1 raz

Aga.ta

Post » Czw wrz 06, 2018 7:54 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Karol chwilami przestaje uciekać przed człowiekiem. Do wczoraj musiałam przestawiać łózko, odsuwać szagkę albo wyciągać go zza lodówki.. a wczoraj wieczorem siedział przy samym wylocie tunelu przy łózku. Wzięty na ręce i miziany wdzięczył się i mruczał. Potem poszedł sobie zwiedzać dalej - z ogonem w połowie kota a bie przy ziemi.
Gdy weszłam do kuchni siedział na parapecie i obserwował uważnie. Podeszłam z miseczką suchej karmy i ku mojemu zdziwieniu Karolek zaczął ocierać się o mnie, mruczeń i nadstawiać, całkowicie ignorując jedzenie. , Przez blisko pół godziny stałam w niezbyt wygodnej pozycji, a kot nadstawiał się z każdej strony, oznaczał mnie swoim zapachem, a nawet skusił się na samodzielne położenie łapek na moich ramionach. Nruczał przy tym jak traktor. Mizianie skończyło się w momencie gdy przeleciała mucha i kot rzucił się w pogoń za nią po szafkach, krzesłach i oknie.
Co do Macho - brak mi słów...
Rubi za to rządzi niepodzielnie w domu, wskakuje na łózka, drapak z hamaczkiem, naprasza się o głaskanie i mizianie, pomaga Maćkowi odrabiać lekcje - zwłaszcza jak coś ma napisać - łapie długopis. Wspólnie z jeszcze trochę zalęknionym Ananasem wywołują uśmiech i cieplo w sercach swoich nowych opiekunów

Joka2011

Od: Sob wrz 12, 2015 21:19

Post » Czw wrz 06, 2018 8:18 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Wielkokot ma się coraz lepiej :)

Jeszcze tak... ostatnio sobie sama poradziłam po historii na olx-ie, teraz nie wiem - kogo wyróżnić?
Mela (Fela ?) są odważne koteczki, Kropkę, Tobi - odważny zaczepny miziak, no i Tri do kupienia "na torbę" :) są ogłoszenia tych kociamberkow niewyroznione?

Czy ktoś robi wyprawkę dla chłopaków warszawskich? Chciałam się dołożyć, a nie będę wszystkim PW zawalać.. też nie jestem zupełnie w temacie, poprzedniego wątku czytałam początek i na końcu byłam. Nie wiem co trzeba, co jadaja, co się przyda..

Aga.ta

Post » Czw wrz 06, 2018 9:41 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Nie wiem, co pilniejsze do wyróżnień.
Wrzuciłam teraz Melę na OLX
https://www.olx.pl/oferta/delikatna-wra ... vxhuE.html
Mam też bez wyróżnienia Karola
https://www.olx.pl/oferta/tygrysek-o-sp ... vh0uG.html
Maczuś wyróżniony tylko do 14 września
https://www.olx.pl/oferta/maczus-najmil ... vfocj.html
Kropeczka wyróżniona do 23 września
https://www.olx.pl/oferta/radosna-iskie ... v6Fez.html
A Tobiś chyba podwójnie wyróżniony do października ;)
https://www.olx.pl/oferta/bialy-mis-tob ... viNwM.html

Jasdor, nie masz więcej fotek Tobisia? Mela ma fotki na tle brudnej ściany, która ją szpeci. Może ktoś potrafi coś zrobić z tym tłem?

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Czw wrz 06, 2018 9:42 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Wydaje mi się, że moim krakowskim dopiero co skończyło się wyróżnienie na olx i można wyróżnić znowu, ale to sprawdzę chyba dopiero wieczorem, mamy katary i nici z przedszkola :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw wrz 06, 2018 10:08 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Po różnych latałam jakiś czas temu i tak..
Tygrysek.. - Karol od dziś na tydzień - chyba czeka na fotki i się rozkręca, więc potem się coś dołoży
Melcia - od dziś na miesiąc, bo raczej nic się nie zmieni w najbliższym czasie pod względem zachowania, czy tła fotek w tamtym mieszkaniu
https://www.olx.pl/oferta/slodziutka-kr ... wOwHf.html - tydzień - jak dobrze pamiętam ma też termin na foto niedługo

Tobisia https://www.olx.pl/oferta/bialy-mis-tob ... viNwM.html i to wyżej Kropki widzę mam do 23.09 , znaczy pewnie coś po drodze nakręciłam i wyroznilam już wyróżnionego

Krakowskie widzę takie
https://www.olx.pl/oferta/naprawde-duze ... s42n3.html ale chyba nie o to chodzi, więc już nie mieszam i poczekam :)

Aga.ta

Post » Czw wrz 06, 2018 13:42 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Ale Wy cudnie piszecie te ogłoszenia :1luvu:
Aż dziw, że tak mało osób dzwoni.
Mela ma beznadziejne zdjęcia, ale tak jakoś zawsze ją omijałam z powodu scenerii. Rzadko siedziała w jakimś neutralnym miejscu a zdjęcia wychodziły rozmazane. Teraz nią się więcej zajmę.
Tutaj są wszystkie albumy, które zrobiłam.
https://www.fotosik.pl/u/jasdor/albumy

Maciusia bym sobie na razie odpuściła ze względu na chorobę.
Może to z tego powodu posikuje byle gdzie i pomiaukuje, tylko do tej pory nie rzucały się w oczy jego problemy.
Na wizyte umówiłam sie jutro na 10.30. Dziś mają dużo zabiegów planowanych, w czwartki tak zawsze, a nie chcę wizyt między pacjentami, bo jest zawsze na szybko i mało dokładnie. Myślałam nawet żeby go przetestować, ale skoro cos mu jest to mija się z celem, bo znowu wyjdzie jakaś kreseczka .
Muszę wziąć coś na pchły, bo znowu koty robią się całe w strupkach, choć jako tak na nich pcheł chodzących nie widać.
Dziś umówiłam się z panią na 18.oo to może ogarniemy elektrykę i karnisze na oknach.

Muszę zakupić karmę dla Joasi, bo póki co Borys nie dostał w ogóle, a zaraz wraca Macho :(
Przyłączy się ktoś do zakupu ? Proszę :201494

jasdor

Post » Czw wrz 06, 2018 13:45 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

U nas wrzesień miesiącem po kieszeniach plus rozliczenia kwartalne firmy :(

Te teksty to ja już na każdy możliwy sposób piszę, nie wiem, czemu ludzie jeszcze się opierają :twisted:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw wrz 06, 2018 13:46 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Szalony Kot pisze:Te teksty to ja już na każdy możliwy sposób piszę, nie wiem, czemu ludzie jeszcze się opierają

no bo po co człowiekowi kot?
zyje sobie człowiek bez kota spokojnie, bez kłaków i takich tam utrudnień

wiem, ja w poprzednim życiu byłam psem

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw wrz 06, 2018 14:20 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

jasdor pisze:Muszę zakupić karmę dla Joasi, bo póki co Borys nie dostał w ogóle, a zaraz wraca Macho :(

Ależ Borys "siedzi" Ci w głowie.... żal ogromny.... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw wrz 06, 2018 14:42 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Marzenia11 pisze:
jasdor pisze:Muszę zakupić karmę dla Joasi, bo póki co Borys nie dostał w ogóle, a zaraz wraca Macho :(

Ależ Borys "siedzi" Ci w głowie.... żal ogromny.... :roll:

Boże :strach: Oczywiście, że chodzi o Karola :(

jasdor

[poprzednia][następna]