Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2016 12:18 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

CatAngel pisze:Grafik od 15.02-21.02
15.02.pon. rano Gosia wiecz Agata
16.02. wtorek rano Tajron wiecz Karola
17.02. środa rano Beata wiecz brak
18.02. czwartek rano Gosia wiecz. brak
19.02. piątek rano Gosia wiecz.brak
20.02. sobota rano brak wiecz. brak
21.02. niedziela rano brak wiecz.brak

Gosiu ja we wtorek przyjdę rano.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pon lut 15, 2016 15:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Ja poproszę w środę wieczorem. trochę będę przed zebraniem a dokończę po zebraniu.

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Pon lut 15, 2016 20:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Patka2805 pisze:
The Szops pisze:Wrzuciłam na naszą stronę fotki Neli, Jerrego, Kropki i Leny.
Potrzebne opisy. Patka skusisz się, tak fajnie piszesz ?

Jasne, tylko prosze jakies podstawowe info o nich. Jaki charakter,skad sie u nas wziely,wiek. :)

Jerry - trafił z ulicy w złym stanie, leczony, już zdrowy, przytulaśny. Czy już zdrowy? Ile ma lat?
Nela - nie wiem nic
Kropka - może narazie sie wstrzymam
Lena - nie wiem nic

Napiszecie mi o tych kotach?

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Pon lut 15, 2016 21:26 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Info z dyżuru.
Na początku chciałam podziękować za łopatki do żwirku :201494. Na zdrowej ok ,koty pojedzone. Na kwar... Tygrys osikał kosz na śmieci -zawsze to robi :(.Próbował na blacie, ale krzyknęłam i uciekł. Łobuz jeden. LENKA grzeczna. GATTA zrobiła się miziasta i rozmruczana ;).KROPECZKA parę razy kichneła. Oby ją coś nie złapało.... Na 3 ce spokojnie. NELA przyszła się przywitać, jest dużo śmielsza odkąd Krispin pojechał do domku. BALBINKA spokojna. Przetkalam zlew, trochę dziwnie bo zatkał się przed kolankiem, zaraz pod sitkiem. Karola twój kolega tak zakrecił śrubę w odplywie w siku, że przetkałam go nozyczkami, taki się czop zrobił.
Był KOREK, miałam okazję się mu przyjrzeć. Nie wiem czy kła nie miał już, ale wydaje mi się że nie ma, jezyczek mu wystaje, jak trzepał głową to tak jakby chlupało mu w głowie. I jest strasznie gruby. Może go warto zabrać na przegląd do schronu przed sezonem? To chyba tyle.

Tajron

Post » Pon lut 15, 2016 21:41 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Korkowi przedwczoraj wystawal bardzo kiel. Sprawdzalam i mu sie ruszał wiec zapewne mu juz wypadl. Bambrylka z niego niezla.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 16, 2016 11:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Info z dyżuru.
Karola twój kolega tak zakrecił śrubę w odplywie w siku, że przetkałam go nozyczkami, taki się czop zrobił.

Jaką śrubę w siku? On w toalecie nic nie robił, a przetykał zlew na kwarantannie.

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

Post » Wto lut 16, 2016 11:56 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

W sitku ;),ten słownik.... Chodzi mi o kratkę na 3 ce co jest w umywalce ;). A tak poza tym info z dyżuru.
Na prośbę Gosi zamknełam Didi w wolierze, żeby sprawdzić czy robi siku. Karola sprawdź wieczorem czy coś jest w kuwecie, jak nie to zostaw ja do rana. Beatka sprawdzi jak będzie mieć dyżur. Jej tam jest b.dobrze. Jak przyszłam to tam spała. JERRY i MORUSEK ok.Na kwar.... TYGRYSEK osikał Kosz i uciekł ;).LENKA, GATTA i KROPKA dobrze. Na 3 ce aż dwa koty. BALBINKA I NELA tam też ok.Tak sobie myślę czy można dać dziewczyny na zdrową? KROPKA POWINNA BYC ZASZCZEPIONA OK 17.02.Tak jest napisane. Była Edyta z dziewczynami, przywiozła jedzonko, zabawki i nakrętki. DZIEKUJEMY. to chyba tyle.

Tajron

Post » Wto lut 16, 2016 11:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Patka2805 pisze:
Patka2805 pisze:
The Szops pisze:Wrzuciłam na naszą stronę fotki Neli, Jerrego, Kropki i Leny.
Potrzebne opisy. Patka skusisz się, tak fajnie piszesz ?

Jasne, tylko prosze jakies podstawowe info o nich. Jaki charakter,skad sie u nas wziely,wiek. :)

Jerry - trafił z ulicy w złym stanie, leczony, już zdrowy, przytulaśny. Czy już zdrowy? Ile ma lat?
Nela - nie wiem nic
Kropka - może narazie sie wstrzymam
Lena - nie wiem nic

Napiszecie mi o tych kotach?

Jerry ma między 5 a 8 lat.
Już jest zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany.

Michcia (Karola)

Post » Wto lut 16, 2016 11:58 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

a ile lat ma Nela?

Michcia (Karola)

Post » Wto lut 16, 2016 12:10 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Agata Nele szczepimy 18tego. Pisalam do Teresy zeby tego dnia przywiozla szczepionke.
Tez myslalam żeby przeniesc te dwa koty na zdrową bo troche bezsensu tez przechodzic poza pomieszczenie. A ja wicej czasu wlasnie spedzam na kw i zdrowej i mam wrazenie ze Nela i Balbinka są tak troszke odizolowane :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 16, 2016 12:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

WSTEPNIE REZERWUJĘ BALBINKĘ
Na kiedy ona ma termin sterylki i kiedy by była do adopcji?

Michcia (Karola)

Post » Wto lut 16, 2016 12:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Przymierzamy się z Dorotką W. do akcji/kiermaszy wielkanocnych. Tradycyjnie Urząd Miejski oraz, jak zdążymy, to Wydział Filologiczny. Jeżeli ktoś ma jakieś wielkanocne dyrdymały, to chętnie przyjmiemy. Zbieramy też książki, na Filologię przede wszystkim językowe (podręczniki, słowniki, literatura piękna obcojęzyczna.) Jest popyt na angielski, włoski, niemiecki, francuski, rosyjski, j. słowiańskie, w tym serbski, chorwacki, no i skandynawskie. Zawsze nas pytają czy nie mamy coś ze szwedzkiego. A może ktoś ma np. rozmówki szwedzkie, duńskie, norweskie? Popytajcie, proszę, wśród znajomych. Mogą być też przewodniki lub inne książki tematyczne o różnych krajach. Uczą się tam też arabskiego, chińskiego i japońskiego. Gadżety związane z kulturą w.w. krajów też są mile widziane.
No i oczywiście potrzebujemy wolontariuszy do obsługi stoiska, sklep można wystawić. Daty jeszcze nie ustalone, na pewno w tygodniu, nie w weekend. Prawdopodobnie ostatni tydzień przed Wielkanocą.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto lut 16, 2016 13:00 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Będę miała z niemieckiego może coś i z angielskiego. To podrzucę do Chatki.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Wto lut 16, 2016 13:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Iwona11 pisze:Przymierzamy się z Dorotką W. do akcji/kiermaszy wielkanocnych. Tradycyjnie Urząd Miejski oraz, jak zdążymy, to Wydział Filologiczny. Jeżeli ktoś ma jakieś wielkanocne dyrdymały, to chętnie przyjmiemy. Zbieramy też książki, na Filologię przede wszystkim językowe (podręczniki, słowniki, literatura piękna obcojęzyczna.) Jest popyt na angielski, włoski, niemiecki, francuski, rosyjski, j. słowiańskie, w tym serbski, chorwacki, no i skandynawskie. Zawsze nas pytają czy nie mamy coś ze szwedzkiego. A może ktoś ma np. rozmówki szwedzkie, duńskie, norweskie? Popytajcie, proszę, wśród znajomych. Mogą być też przewodniki lub inne książki tematyczne o różnych krajach. Uczą się tam też arabskiego, chińskiego i japońskiego. Gadżety związane z kulturą w.w. krajów też są mile widziane.
No i oczywiście potrzebujemy wolontariuszy do obsługi stoiska, sklep można wystawić. Daty jeszcze nie ustalone, na pewno w tygodniu, nie w weekend. Prawdopodobnie ostatni tydzień przed Wielkanocą.

Hmnmmm studiowałam tam romanistykę i chyba jeszcze gdzieś mam jakieś francuskie książki chyba ze spaliłam w rytualnym ogniu

Michcia (Karola)

Post » Wto lut 16, 2016 16:07 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Jutro Światowy Dzień Kota.
Z tej okazji Stowarzyszenie Nadzieja na Dom zorganizowało wystawę kocich fotografii w Centrum Informacji Miejskiej w Sosnowcu.

Bardzo dziękuję za pomoc pracownikom CIM, firmie Kapis, chwiliwkadrze oraz Kasi, wolontariuszce, która przygotowała piękny napis.

A oto link do postu opisującego wydarzenie : fb https://www.facebook.com/nadziejanadom/?ref=hl, storna NND http://nadziejanadom.org/
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

[poprzednia][następna]