Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła. W swoim NOWYM domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2016 20:44 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:
ewan pisze:
ewa_mrau pisze:już jutro zrobię nowe wydarzenie na fb
---
:smokin:

Ewa, a dlaczego będziesz robiła kolejne (chyba już trzecie) wydarzenie?

bo pierwsze wygasło
drugiego nie można edytować
się zastanowię jeszcze
--- :smokin:

Ewcia, ale wydarzenie możesz od razu ustawić na 3 miesiące. I chyba warto bo wtedy możesz edytować. Oczywiście nie zakładam wersji, że Stefanka będzie się tułała aż tyle czasu, ale dla wygody lepiej ustawić wydarzenie na maxa.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 06, 2016 21:14 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewan pisze:Ewcia, ale wydarzenie możesz od razu ustawić na 3 miesiące.[...]

mnie pozwolono tylko na dwa tygodnie!
i nie bardzo rozumiem dlaczego
---
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro sty 06, 2016 21:55 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:
ewan pisze:Ewcia, ale wydarzenie możesz od razu ustawić na 3 miesiące.[...]

mnie pozwolono tylko na dwa tygodnie!
i nie bardzo rozumiem dlaczego
---

Ale tam masz przecież kalendarz i sama ustawiasz datę rozpoczęcia i zakończenia, nie musisz nikogo pytać o zgodę :wink: Są obostrzenia, nie może trwać dłużej niż trzy miesiące, ale czasem na cztery też łapie.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 06, 2016 22:18 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:a jakieś zdjęcie podeślesz?
albo link do strony?
ile taka klatka kosztuje
gdzieś tu na forum jest dziewczyna, która ma męża, który to montuje takie coś, co by pilotem klatkę można było zamknąć
ale to kupa kassy jest...

nie chce zasmiecac watku, wiec zdawkowo: niestety, kupa kasy to jest -ktos ostatnio sprawdzal cene tej, ktora podlinkowuje - 1866,39 zł
(producenci, uzyte materialy sa rozne - nie musi byc sam metal,ale Ci maja dystrybutora w Polsce).
http://vet.sns.pl/product/item/256,1591 ... DTRC_.html
pisze o tym tylko dlatego, ze coraz czesciej sie spotykam z tym,ze koty wyjatkowo ostrozne (ranne, domowe,juz raz zlapane) nie chca wchodzic do zwyklej klatki.Ja dzisiaj kota zlapalam blyskawicznie, podczas zametka stala w tym samym miejscu od tygodnia.
ewa_mrau pisze:rozumiem, że masz na myśli klatkę gilotynkę do obcinania ogonów
nie lubię ich - są niebezpieczne

nie, nie . Mam na mysli wlasnie powyzsza konstrukcje. Z ang. drop trap.

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Śro sty 06, 2016 22:42 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

annakk pisze:
ewa_mrau pisze:a jakieś zdjęcie podeślesz?
albo link do strony?
ile taka klatka kosztuje
gdzieś tu na forum jest dziewczyna, która ma męża, który to montuje takie coś, co by pilotem klatkę można było zamknąć
ale to kupa kassy jest...

nie chce zasmiecac watku, wiec zdawkowo: niestety, kupa kasy to jest -ktos ostatnio sprawdzal cene tej, ktora podlinkowuje - 1866,39 zł
(producenci, uzyte materialy sa rozne - nie musi byc sam metal,ale Ci maja dystrybutora w Polsce).
http://vet.sns.pl/product/item/256,1591 ... DTRC_.html
pisze o tym tylko dlatego, ze coraz czesciej sie spotykam z tym,ze koty wyjatkowo ostrozne (ranne, domowe,juz raz zlapane) nie chca wchodzic do zwyklej klatki.Ja dzisiaj kota zlapalam blyskawicznie, podczas zametka stala w tym samym miejscu od tygodnia.
ewa_mrau pisze:rozumiem, że masz na myśli klatkę gilotynkę do obcinania ogonów
nie lubię ich - są niebezpieczne

nie, nie . Mam na mysli wlasnie powyzsza konstrukcje. Z ang. drop trap.

Jola Dworcowa ma podobną klatkę, tyle że nie jest cała z metalu i przez to dość ciężka, ale za to składana. Nie wiem tylko, czy ma uzupełnione drzwiczki, bo zdaje mi się, że "oryginał" (zrobiony za darmo przez przemiłego pana z okolic Borów Tucholskich, który kiedyś adoptował ode mnie kota :D ) w miejscu, gdzie powinny być drzwiczki, pozwalające przełożyć kota do transportera, miał tylko otwór. Jola chciała to uzupełnić, ale nie wiem, czy to zrobiła, czy zdążyła. Jak wiecie, Jola sama choruje i koty jej bardzo chorują, od Świąt odeszły 2, trzeci jest umierający, Jola nie ma do niczego głowy. Ale wydaje mi się, ze taka klatka na dworcu by się gorzej sprawdziła - trzeba do niej szybko podbiec, żeby przycisnąć, a tam jest trudny teren. Poza tym to jest dobre, kiedy kot przychodzi, tylko boi się wejść do klatki, albo jak chce się złapać na raz kilka kotów. A tutaj kotka w ogóle się nie pokazuje, więc na razie najważniejsze jest przyzwyczajenie jej do podawania jedzenia w określonym miejscu. Potem trzeba tam postawić łapkę (taki plan zarysowała Jola). Dopiero, jak kotka przyzwyczai się do stałych posiłków i zacznie się pokazywać, a nie zechce wejść do zwykłej klatki, można będzie spróbować z tą "opadającą".
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 06, 2016 23:31 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Bardzo smutne wieści :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw sty 07, 2016 12:44 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Baltimoore pisze:Bardzo smutne wieści :(

Agnieszka, jak weszłam na wątek i najpierw zobaczyłam Twój wpis to słabo mi się zrobiło ze strachu, że coś się stało ze Stefanką.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sty 07, 2016 20:00 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Aniu, przepraszam.
Chodziło mi o Jolę i jej koty :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt sty 08, 2016 0:51 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Ten umierający kotek z dworca jakby trochę lepiej, ale wyniki ma fatalne - kreatynina 4,5, wątrobowe i trzustkowe enzymy też mocno podwyższone. Jola bardzo o niego walczy. Dziś była na dworcu i widziała jakiegoś nieznanego kota, może to była Stefanka, ale był za daleko, żeby zobaczyć dokładnie, zresztą ciemno było.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt sty 08, 2016 10:08 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Ja mam tylko nadzieję, że Stefanka gdzieś tam sobie radzi w tych niesprzyjających warunkach i nie znajdziemy jej za jakiś czas w stanie z pierwszej strony wątku gdy ją zabrałam do siebie z lecznicy.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sty 08, 2016 10:13 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Mam nadzieję, że Stefanka zostanie znaleziona w dobrym stanie i szybko. Stefanko, wracaj, Ania Cię kocha i wszyscy czekamy na Ciebie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sty 08, 2016 10:50 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Anna61 pisze:Ja mam tylko nadzieję, że Stefanka gdzieś tam sobie radzi w tych niesprzyjających warunkach i nie znajdziemy jej za jakiś czas w stanie z pierwszej strony wątku gdy ją zabrałam do siebie z lecznicy.

Aniu, błagam Cię...
takie krakanie jej nie pomoże - trzeba jej wysyłać pozytywną energię!
- jesteśmy z nią
- myślimy o niej
- robimy wszystko co w naszej mocy
---
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pt sty 08, 2016 10:51 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

jutro po południu na dworzec jedzie Kasia - dzięki!
---

[edit] termin mi się omskną

ewa_mrau

Post » Pt sty 08, 2016 11:45 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Za Stefankę i wszystkich pomagających i szukających jej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]