Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 28, 2015 11:30 Re: Zaginione-znalezione koty

ASK@ pisze:
a.dzier pisze:
MalgWroclaw pisze:Wrocław - Krzyki, ul. Gajowicka, zaginęła
a.dzier pisze:Cześć Wam.
16 czerwca zniknęła moja kotka. Podejrzewam, że spadła z piątego piętra na chodnik. Nie ma jednak żadnych śladów, które mogłoby wskazywać na to, że coś się jej stało. Przeczesaliśmy krzaki i "podsamochody" Porozwieszałam z mężem ogłoszenia, szukaliśmy jej w okolicy. Nic. Rozmawiamy z ludźmi - nikt nic nie widział, nie słyszał.
Może ktoś z Was jest z Wrocławia i ją widział?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po sześciu dobach nocnego i dziennego krążenia, wołania, płaczu i tęsknoty - jest!!! Mąż w pół do pierwszej w nocy zadzwonił, że znalazł ją w piwnicy. Żeby nie było za prosto, była to piwnica sąsiedniej klatki, nikt nie chciał otworzyć drzwi (poza jedną dziewczyną, która klucza do piwnicy nie miała), a w jej oknach były pręty. Na szczęście mamy w domu drabinę i po godzinie namów weszła na nią na tyle, że mąż chwycił ją za kark.
Obrazek
Teraz już jest w swoim pudełku, na swojej podusi.
Szczęście, głupie szczęście. Mąż chodził w wołał, świecił do każdej piwnicy. Nie odezwała się, zobaczył tylko oczy.
Pierwsze co zrobiła, to poszła się napić. Następnie wlazła do pudełka. I śpi : )

Jestem przeszczęśliwa i chciałabym Wam podziękować za to, co tutaj piszecie o tym jak szukać, że kociaki się znajdowały nawet po bardzo długim czasie. W chwilach totalnego zwątpienia dawaliście mi nadzieję. Dziękuję!

Cieszę się. Mam nadzieję, że wnioski zostały przez was wyciągnięte. Kotka miała wiele szczęścia, że przeżyła upadek na twardy chodnik. Mogliście znaleźć trupka lub mocno poturbowanego kota. Leczenie, w takich wypadkach, często jest długie, kosztowne i nie zawsze kończy się sukcesem. Drugim szczęściem jest jej odnalezienie. Proszę, zabezpieczcie okna i balkon by sytuacja nie powtórzyła się. Może już nie być tak fajnie. Cena spokoju jest bezcenna.

Po siódmym lipca przyjdzie do nas pan zakładać siatkę : )

a.dzier

Od: Śro cze 17, 2015 18:55

Post » Czw lip 09, 2015 20:57 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam wszystkich!
7 lipca w Katowicach-Panewnikach zaginął kot rasy brytyjskiej – wabi się KARMEL. Kot nigdy nie wychodził z domu. Proszę o pomoc w jego znalezieniu. Moja 3-letnia córeczka bardzo za nim tęskni. Dla znalazcy przewidziana NAGRODA.

Kontakt:
tel. 502-010-118, 510-431-727, 601-535-053

Obrazek

Karmel się znalazł!!! Dziękuję wszystkim za każdą informację! Pozdrawiam :D
Ostatnio edytowano Pon lip 20, 2015 17:41 przez marcin1234, łącznie edytowano 1 raz

marcin1234

Od: Czw lip 09, 2015 20:38

Post » Wto lip 14, 2015 13:46 Re: Zaginione-znalezione koty

ZNALEZIONY :)

(nie wiem, czy i jak usunąć ten post, wybaczcie)

Feliks w nocy (5 lipca) uciekł z mieszkania w Mińsku Mazowieckim [...]

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 20, 2015 21:12 przez pan_feliks, łącznie edytowano 2 razy

pan_feliks

Od: Wto lip 14, 2015 13:40

Post » Wto lip 14, 2015 14:21 Re: Zaginione-znalezione koty

A wystarczyło za 70 zł kupić siatkę w ramie i wstawić do okna. Ludzie, kiedy Wy się ogarniecie :mrgreen:
Szukaj w tych krzakach, szczególnie późnym wieczorem i wczesnym ranem. Z pewnością nie odszedł daleko, to standard dla domowych kotów.Trzymam :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lip 14, 2015 14:28 Re: Zaginione-znalezione koty

Ja mam siatkę. Mocną, bo po niej chodzi i próbuje przegryźć. Ale na czas mojego urlopu kot był pod opieką (wielokrotnie), gdzie wiedzieli, że nie wolno okien zostawiać otwartych. Bezmyślnie jednak otworzyli okno i zamknęli drzwi - drzwi sobie otworzył.

W tym momencie zresztą oskarżenia kogokolwiek na nic się nie zdadzą :(

pan_feliks

Post » Pon lip 20, 2015 21:31 Re: Zaginione-znalezione koty

pan_feliks pisze:ZNALEZIONY :)

Obrazek

Może napiszesz coś więcej. Ku pokrzepieniu serc innych szukających.
Bardzo się cieszę, że jesteście razem :ok: Uważaj na Felikasa, żeby znowu nie zwiał. A Ty Feliks, trzymaj się domu :201461
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lip 22, 2015 19:34 Re: Zaginione-znalezione koty

ewan pisze:
pan_feliks pisze:ZNALEZIONY :)

Może napiszesz coś więcej. Ku pokrzepieniu serc innych szukających.
Bardzo się cieszę, że jesteście razem :ok: Uważaj na Felikasa, żeby znowu nie zwiał. A Ty Feliks, trzymaj się domu :201461

Ja na niego uważam, nie przyszło mi do głowy, że jego wakacyjni opiekunowie mogą wpaść na tak głupi pomysł. Kot ześliznął się parapetu z wysokiego drugiego piętra i jak się okazuje, na 16 dni (!!!) schował w piwnicy sąsiedniego bloku. W poszukiwaniach z mojej strony były dwa utrudnienia: dowiedziałam się o zaginięciu po paru dniach, a najpierw byłam kilka tys. km od miejsca, gdzie zaginął, a i na co dzień nie mieszkam w MMz. Rodzina szukała intensywnie na początku, a później już na zasadzie wypatrywania na specjalnych wieczornych i porannych wyprawach.

Jakaś osoba powiedziała mojej sąsiadce, że chyba widywała, jak się taki kot z ogłoszenia wychylał z okienka piwnicznego (rozwiesiliśmy dużo kolorowych ogłoszeń w okolicy bliższej i dalszej). Co ciekawe, nic, kompletnie nic z tym nie zrobiła. Warto to mieć na uwadze przy szukaniu. Ale sąsiadka jest fajna i energiczna, poszła z mężem sprawdzić - uznali, że to mój kot - wezwali posiłki w postaci moich rodziców, a sami pilnowali, żeby kot znów nie uciekł. Zachęcony mokrą karmą (a normalnie woli suchą) wyszedł, ogromnie mrucząc. Mama go nawet nie musiała do transportera pakować, bo nie planował uciekać, taki był szczęśliwy, że go znaleziono. Ciekawe, że chodziłam też pod tą piwnicą, wołałam, ale się nie ujawnił.

Strasznie schudł biedaczek - przed przygodą ważył ponad 6 kg, a znaleziony 4,4. Nie wiem, czy w ogóle coś w tym czasie jadł. Rodzice wystawiali codziennie w miejscu upadku jego suchą karmę i znikała, ale u nas jest sporo kotów wychodzących lub półdzikich - podchodziły i się na karmę krzywiły, ale pewnie jednak w nocy zjadały. Ale poza tym zupełnie nic mu nie jest zdrowotnie, o dziwo. Weterynarz go oczywiście zbadał, środki na ewentualne robaki itp. dostaliśmy. Jest jeszcze bardzo nerwowy, ciągle by się chciał przytulać i łatwo się stresuje, ale z tym sobie spokojnie poradzimy :)

pan_feliks

Post » Czw lip 23, 2015 12:13 Re: Zaginione-znalezione koty

Drogie i drodzy - koteł się znalazł :1luvu:
Carbonito siedział zamknięty w piwnicy w moim domu, do której na zdrowy rozum - nie miał jak wejść. No ale wszedł. Na szczęście piwnica okazała się własnością mojego pana sąsiada, który zdecydował się wyłamać zamek łomem (bo nie była używana od kilkunastu lat i nie miał do niej kluczy).
Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję za wsparcie, udostęnianie informacji i propozycje wspólnego szukania. A szczególne podziękowania składam na ręce Soni Kotka Półwiejska z Ratujemy Koty Z Półwiejskiej, która była równie mocno zdeterminowana jak ja, żeby Carbonito odnaleźć.
Chłopak na pierwszy rzut oka wygląda dobrze (3-dniowa dieta nie wpłynęła szczególnie na jego kształty - nadal przypomina dorodną gruszkę). Jutro pojadę do weterynarza na kontrolę, a dzisiaj pozwolę mu w spokoju odreagowywać stresy.
Jutro będę też zdejmowała ogłoszenia, które porozwieszałam w okolicy. A dzisiaj się upiję z radości. Dziękuję raz jeszcze wszystkim :1luvu:

POZNAŃ - W poniedziałek 21 lipca, prawdopodobnie gdy wyrzucałam śmieci, z domu wymknął się mój kot.
Jest czarny, duży, rasy europejskiej (dachowiec). Kot nazywa się Carbonito, jest łagodny, trochę lękliwy. Zaczipowany, kastrowany, z domu niewychodzącego, nie będzie umiał sobie dać rady na ulicy.
Na znalazcę czeka nagroda. Proszę też o informacje, jeśli taki kot był widziany w okolicy ulicy Strzeleckiej.
Kontakt pod numerem telefonu 509 422 315

UWAGA:
1. Przeszukałam dom, 2. Przeszukałam klatkę schodową, 3. Zadzwoniłam do straży miejskiej, 4. Przepytałam okolicznych panów remontujących ulicę, 5. Porozwieszałam ogłoszenia i będę je systematycznie rozwieszać dalej, 6. Zadzwoniłam do schroniska. 7. Chodzę i szukam wieczorem i rano, kiedy jest spokojniej (aktualnie ulica jest niestety remontowana) 8. Zawiadomiłam okolicznego weta 9. Dałam ogłoszenia na różnych portalach i na fb.
Jeśli masz jeszcze jakiś pomysł co mogę zrobić, to proponuj.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 24, 2015 21:35 przez perdo_perdo, łącznie edytowano 1 raz

perdo_perdo

Od: Czw lip 23, 2015 12:06

Post » Sob lip 25, 2015 16:10 Re: Zaginione-znalezione koty

Uwaga! - zaginął kotek - Duża nagroda!

Znikną 18.07 (sobota) w Osrodku Wypoczynkowym RAJSKIE Nafta - Gaz w Bieszczadach.

Wabi się Klakier, jest burym, 1,5 rocznym kotkiem.
Powinien mieć na sobie bordową obróżkę a adresownikiem (w krztałcie głowy kota) i dzwoneczkiem.

Jest bardzo kochany i każdy dzień bez niego to męka!

Jesli go widziałe - prosze zadzwoń!
CZEKA NAGRODA! 500 zl

nr. tel: 790811000 lub 604550641

link do wydarzenia na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/4630087 ... 490532832/

Prosze - udostępniajcie plakat na swoich stronach - jeśli ktoś go wywiózł (a jest to mozliwe) - to mogą być ludzie z całej Polski!... a zwłaszcza okolice Rzeszowa, Bytomia, Radomia, Kielc, Dębna, Piotr. Tryb., Mielec, Wroclawia, Zręcina, Dukli, Sczecina, Łańcuta... Im większy zakres waszej pomocy - tym większa szansa że ZŁODZIEJ mojego kota się odonajdzie..

Jeśli nie TY to może ktoś z Twoich znajomych napotka Klakiera na swojej drodze i skojarzy z plakatem...
PROSZE POMÓŻ NAM GO ODNALEŻĆ!

aneta166

Od: Sob lip 25, 2015 11:43

Post » Nie lip 26, 2015 8:38 Re: Zaginione-znalezione koty

Ale nie da się udostępniać wydarzenia, bo juz jest "przeterminowane!"
Wydarzenie trzeba przedłużyć.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 28, 2015 5:05 Re: Zaginione-znalezione koty

Już nad tym pracuje... :) a jak można tutaj zamieścić zdjęcia kota?

aneta166

Post » Wto lip 28, 2015 8:01 Re: Zaginione-znalezione koty

aneta166 pisze:Już nad tym pracuje... :) a jak można tutaj zamieścić zdjęcia kota?

http://naforum.zapodaj.net/
Wybierz zdjęcie które chcesz wstawić, kliknij zapodaj zaznacz na dole 200x200
jak Ci się pokażą linki skopiuj BBCode i wklej na forum
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lip 28, 2015 8:18 Re: Zaginione-znalezione koty

Obrazek

aneta166

Post » Wto lip 28, 2015 9:15 Re: Zaginione-znalezione koty

Dziękuje bardzo za pomoc :)
Obrazek
Obrazek

aneta166

Post » Czw lip 30, 2015 7:45 Re: Zaginione-znalezione koty

aneta166 pisze:Obrazek

Właśnie przeczytałam,że Klakiera udało się zlokalizować-Ania go widziała, ale zwiał.
Może ktoś z okolicy pomógłby Ani go złapać?-osobie niedoświadczonej będzie trudno :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]