Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i....RUDI [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 07, 2014 1:59 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lut 07, 2014 17:17 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Witaj Halinko :1luvu:

Jak Miszka i jak domek ? :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lut 08, 2014 8:29 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Witaj Halinko! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lut 08, 2014 8:48 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Witajcie :1luvu:
Dzieki ,że jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dino w nowym domku już super się zaklimatyzował,więc jeden kamień spadł mi z serca.Pani wysłała mi zdjęcia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przez ostatnie dwa dni byłam na trzech interwencjach,wizycie kontrolnej Miszki i Tiny,oraz zawoziłam wyłapana kotkę do sterylizacji.Ale o ty napiszę póżniej ,bo juz musze się zbierać
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob lut 08, 2014 10:00 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Super domek wybrałaś dla Dina :ok:
czekamy na więcej wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Halinko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miłego dnia :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Sob lut 08, 2014 11:34 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

A my z Majlem przyjeżdżamy we wtorek na tydzień albo może nawet dwa (zależy od wyników egzaminu), więc zapraszamy serdecznie w odwiedziny :)

wilusia

Od: Pon gru 21, 2009 18:18

Post » Sob lut 08, 2014 13:53 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

wilusia pisze:A my z Majlem przyjeżdżamy we wtorek na tydzień albo może nawet dwa (zależy od wyników egzaminu), więc zapraszamy serdecznie w odwiedziny :)

Bardzo sie ciesze :1luvu: :1luvu:
Na pewno skorzystam z zaproszenia i Was odwiedze :D Juz sie nie moge doczekac :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Sob lut 08, 2014 14:39 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

No wiec byłam w czwartek ,razem z mężem , na dwóch kontrolnych interwencjach.Na kontrolnych,bo byłam już tam w grudniu.Interwencja dotyczyla psów ,w jednym przypadku ,podchalanów,pilnących stada,które miały koszmarne warunki.Lańcuchy krótkie,rozwalające sie budy,praktycznie bez dachu,bezpośrednio w błocie,bez żadnej izolacji.10 psów,które praktycznie zarabiały chłopu, pilnując stada.W zamian dostały liche jedzenie i koszmarne warunki :evil:
Dostał zalecenia,i termin miesięczny na poprawę warunków,pod grożbą odebrania psów,i dało się.
Psy maja ,może nie nowe,ale solidne ,ocieplone budy,długie łańcuchy,lepsze jedzenie
Druga interwencja ,bigiel,z uszkodzoną łapką,przy budzie na krótkim łańcuchu,dwa pozostała psy,też w nie najlepszych warunkach.I też się dało.Psy mają wyścielone ,podniesione budy,bigiel,wyleczony ,wyleguje sie w domu.
Czy ludzie nie rozumieją ,że zwierzęta też cierpią :?: Czy trzeba dopiero interwencji,straszenia grzywną,albo odebraniem zwierzęcia,żeby przejrzeli na oczy :?:
W piątek od rana załatwialismy interwencję kocia.
Pani dokarmia stadko kotów bezdomnych na wsi.Prosiła o pomoc,bo sąsiedzi jej to utrudniają.Grożą policją,wyzywają,przeganiają koty :evil:
Trzeba było interweniować na policji,oraz w urzędzie gminy.Przy okazji,załatwiliśmy z gmina,że pokryją sterylizację kotek i kastrację kocurków.Może też się uda załatwić od gminy trochę karmy dla tej Pani.
Ale na razie cieszę się,że chociaż sterylki zapłacą.Karmę zawiozłam jej taką ,co moje rozdziadowane nie zjadły.
Tak więc od razu wczoraj ,udało się złapać kotkę,która tyle co przeszła ruje,i już jest po zabiegu :D
Ojeżdziliśmy się trochę,bo jeszcze trzeba było z Miszką na opatrunek,i z Tinką na wyciągnięcie szwów.
Ale wszystko na razie dobrze.Miszce się długo goi,bo to newralgiczne miejsce,a to młody kociak,więc ciężko Go utrzymać w miejscu.
Rana Tinki,mimo,że bardzo duża,wygoiła się pięknie,szwy już ściągnięte :D Tinka ,jak zwykle była bardzo grzeczna :1luvu: Ona w ogóle nie używa pazórków.Przegrzeczna dziewczynka :1luvu:
Wieczorem postaram się zrobić zdjęcia :ok:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Sob lut 08, 2014 16:24 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Halinko złota kobieta z Ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Męża też mam dobrego, wspiera Cię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Same dobre wieści. Pieski na pewno są szczęśliwsze. Dzięki Tobie będzie im się choć trochę lepiej mieszkać :ok:

Tinusia to aniołek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za rankę Miszki :ok: :ok: :ok:

Na fotki poczekamy :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob lut 08, 2014 16:33 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

witaj Halinko :1luvu:
to się najeździłaś, ale najważniejsze, że można być zadowolonym po takich wizytach :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 08, 2014 16:37 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

a Państwo co wzięli Dina nie chcieliby drugiego kotka ? przecież Dino nie nadaje się na jedynaka :wink:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob lut 08, 2014 19:36 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Jaki śpioszek :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lut 09, 2014 19:18 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

Jak wcześniej pisałam,szukałam kogoś,kto zrobi wizytę przed adopcyjna w Krakowie,dla Miszki.
Pomogła mi Milena_MK(kochana dziewczyna) :1luvu: I już wiem,że Miszka pojedzie do Krakowa :D
A oto relacja Milenki

Byłam dzisiaj u tych państwa, zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Od ok. roku mają ok. 5-letnią kotkę długowłosą, pochodzącą z adopcji. Kotka jest bardzo ufna i spokojna, dała się głaskać i ocierała mi się o ręce. Widać, że jest zadbana. Ma dość spory drapak i wiele zabawek oraz dużą, krytą kuwetę. W mieszkaniu jest dużo przestrzeni do zabawy. Kotka karmiona jest suchą karmą + puszkami Gourmet. Balkon jest osiatkowany, natomiast po zimie państwo planują wykonać dodatkowe zabezpieczenia (siatka się trochę skurczyła i powstały przerwy między ścianą, a siatką).

Bardzo chcieliby przygarnąć drugiego kotka, ponieważ wydaje im się, że ich kotka potrzebuje towarzystwa. Są świadomi konieczności wykonania kastracji u kocurka. W pierwszym tygodniu zorganizują sobie pracę tak, aby zawsze ktoś był w domu. Zrobili na mnie wrażenie, że są świadomi swojej decyzji. Porozmawialiśmy chwilę o tym, że nie każde dokocenie przebiega gładko. Podałam przykład mojej kotki, która początkowo przez 2 tygodnie przejawiała agresję wobec małego kocurka. Zdają sobie sprawę z tego, że to może nie być łatwe, ale są gotowi podjąć to zobowiązanie. Mają środki na przygarnięcie drugiego zwierzątka, zdają sobie sprawę z wydatków z tym związanych. Deklarują, iż będą się nim opiekować, pięlęgnować i zapewnią mu opieke weterynaryjną.
Milenko :1luvu:
Bardzo dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Nie lut 09, 2014 19:27 Re: Koci mieszkańcy ptasiej dziupli i..reszta towarzystwa.

isabell36 pisze:a Państwo co wzięli Dina nie chcieliby drugiego kotka ? przecież Dino nie nadaje się na jedynaka :wink:

Izuś,Dina adoptowała młoda dziewczyna,która nie ma doświadczenia z kotami,ale ma wielkie serce i duzo chęci,żeby zapewnić mu jak najlepszy dom :1luvu: Już czyta ksiązki o kotach,żeby postępować właściwie :D Bardzo jest przejęta rolą opiekunki,poświęca Mu dużo czasu,często się z Nim bawi,więc myślę,że zrekompensuje to Dinusiowi brak kociego towarzystwa.
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

[poprzednia][następna]