Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 03, 2013 9:07 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Też mi się wydaje, że ze względu na poziom rozmowy nikt jej poważnie nie potraktuje i nie trzeba nawet ostrzegać. Jedynie co mnie martwi, że ktoś kto chce się pozbyć kotów da jej te koty lokalnie - w Świebodzinie. O ile faktycznie tam mieszka.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lip 03, 2013 10:00 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Monika_Krk pisze: O ile faktycznie tam mieszka.

Żeby to ustalić trzeba by było złamać prawo ,co nie jest OK. Na pewno ktoś kto używał email
sandi1902 logował sie / wysyłał w czerwcu 2013 meila z Krakowa.Osoba ta ma też konto na tenbit.pl
i innych portalach. Tenbit to raczej dla dzieci i młodzieży jest (chyba ? ).

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Śro lip 03, 2013 10:25 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

a umówienie się na wizytę PA to łamanie prawa? nie chodziło mi o sprawdzanie skąd pisze, bo w Krakowie może być przejazdem i napisać coś z kawiarenki
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lip 03, 2013 10:37 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

kasiar1234 pisze:a umówienie się na wizytę PA to łamanie prawa?
kasiar1234 pisze:
Monika_Krk pisze: O ile faktycznie tam mieszka.

Umówienie sie nie jest łamaniem prawa , o ile osoba ta sama poda adres i się umówi. Tylko jak chcesz zdobyć adres jeżeli osoba nie chce się umówić i podać adres.Nie wiem jak było w przypadku tytułowego ( tego wątku) studenta czy tam ktoś jeżdził na PA do jego domu. Tutaj w przypadku tej
osoby -sandi1902- póki co nikt nie był i adresu też nie ma. Po adresie IP można znaleźć nawet zmiennym IP , ale to już wymaga zgody administratora, lub jest łamaniem prawa.

EDIT: Mówiąc wprost osoba ta będzie najprawdopodobniej chciała pozyskać kota/y bez wizyty przed adopcyjnej.

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Śro lip 03, 2013 12:30 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czy ktoś zechce podać mi na PW dane tego studenta i dziewczyny ( dziewczyn ), która mu pomagała.

Mamy w schronisku koty specjalnej troski. Nie chciałabym podejrzewać każdej osoby mieszkającej daleko, oferującej im dom, że to może być jedno z tych psychopatów.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 03, 2013 20:01 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

kaja555 pisze:Być może nie jest to związane z tą sprawą, ale tak się składa, że robię ogłoszenia na tablicy kilku znajomym od kilku lat. Ogłoszenia są na różne miasta. Od stycznia do teraz mam kilka podejrzanych wiadomosci. Podobne nicki szukają kota od dłuższego czasu, nie wiedzą, ze piszą z jedną osobą.

Kilka nicków zostało usuniętych. Wiadomosci są infantyle i krótkie, że "jestem zainteresowana, kiedy można przyjechać" albo "czy jest możliwy dowóz."

Może do Was też takie nicki piszą? Nicki to:

- sandi1902
- sandi11-15
- siwablondi

inne zostały skasowane, ale wiadomości są. We wczorajszej wiadomosci sandi1902 pyta, czy możliwy jest dowóz całego miotu i za darmo?

Wiem, że też były młode dziewczyny szukające kociaków dla węża, albo może ktoś sobie robi jaja, ale zwróćcie uwagę czy nie dostajecie podobnych wiadomości od tych samych nadawców.

Ogłaszam małe kociaki. Dzisiaj dostałam wiadomość na tablicy od sandi1902. Wiadomość krótka - "czy można tego z 3 zdjęcia" - i kilkanaście znaków zapytania. Koty ogłaszam na mazowieckie i Warszawę - ona chyba pisze do wszystkich, którzy ogłaszają maluchy, nie patrząc na miejscowość.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Śro lip 03, 2013 20:08 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Informacja została usunięta dla dobra toczącej się sprawy.
Ostatnio edytowano Śro lip 03, 2013 21:12 przez Ania G, łącznie edytowano 1 raz

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Śro lip 03, 2013 20:13 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Dziwne to wszystko...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro lip 03, 2013 20:28 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Nie jest dziwne. Ta dziewczyna wysłuchała kogoś, kto jest czystym złem. Nie tylko wysłuchała, oddała mu wcześniej koty.
Ja jej bardzo współczuję bo wiem że nigdy już nie bedzie taką osobą jaką była przed tym wszystkim.
Ten tchórzliwy sk.......n nie tylko zamordował koty. Zabił w jakiś sposób każdą osobę od której te koty adoptował.
A jakby tego było mało - są ludzie którzy żerują na takich informacjach, nie bacząc jaką cenę psychiczną będzie płaciła za to osoba pokrzywdzona i nagabywana.

Boże, żeby choć to gówno zostało przynajmniej osądzone tak, jak sobie na to zasłużyło.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro lip 03, 2013 20:37 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ja-Ba pisze:Nie jest dziwne. Ta dziewczyna wysłuchała kogoś, kto jest czystym złem. Nie tylko wysłuchała, oddała mu wcześniej koty.
Ja jej bardzo współczuję bo wiem że nigdy już nie bedzie taką osobą jaką była przed tym wszystkim.
Ten tchórzliwy sk.......n nie tylko zamordował koty. Zabił w jakiś sposób każdą osobę od której te koty adoptował.
A jakby tego było mało - są ludzie którzy żerują na takich informacjach, nie bacząc jaką cenę psychiczną będzie płaciła za to osoba pokrzywdzona i nagabywana.

Boże, żeby choć to gówno zostało przynajmniej osądzone tak, jak sobie na to zasłużyło.

Wiecie co, ja też jej współczuje z całego serca.
Nie chcę sobie wyobrażać co ten sadysta robił z kotkami. Mam teraz takie maluszka około dwumiesięcznego na wychowaniu.
I jak na niego patrzę to przypominam sobie o tym śmieciu.
A jak pomyślę że ta dziewczyna słuchała tego co ten skurw... robił z kotkami i to w szczegółach to czuję taki wewnętrzny ból.
Co ona musiała czuć? to zostaje w głowie i prześladuje. I życzę jej aby jak najszybciej się po tym pozbierała.
Nie wiem czy jeśli bym była na jej miejscu to dała bym radę, obawiam się że na specjaliście musiałoby się skończyć.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro lip 03, 2013 20:39 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ja bym się załamała po czymś takim. Gdyby mi ktoś zabił kota, a jeszcze po takiej opowieści to już w ogóle...
Nie dziwię się, że dziewczyna traci już resztki siły i cierpliwości.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lip 03, 2013 20:41 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Nie rozumiem tego? co to za dziewczyna? czemu siedziała z nim w samochodzie? i kiedy? przed sprawą z policją - i wtedy on jej opowiadał o mordowaniu kotów? ot tak sobie, sam z siebie? najpierw oszukuje multum ludzi - i potrafi to robić, a potem nagle zwierza się nieznajomej?
Obrazek

Tyiga

Od: Śro maja 30, 2012 18:51

Post » Śro lip 03, 2013 20:53 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Informuje ze nasze stowarzyszenie występuje w sprawie Wojciecha L jako oskarżyciel posiłkowy oraz w prawach pokrzywdzonego. Rozprawa ma być za 2-3 mce . Nie bede komentować tego co napisała ta dziewczyna na FB, uważam, ze ta informacja absolutnie nie powinna sie ukazać.
Nikt nie żeruje na tych informacjach, nikt nie ma zamiaru robić z nich medialnego użytku. Rozumiem, ze A. jest wstrząśnięta cała sprawą, ale błagam o odrobinę rozwagi i zdrowego rozsądku. Trzeba zrobic wszytsko zeby doprowadzić sprawę do końca i zeby wydano surowy wyrok a nie rozdrapywac własne rany

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lip 03, 2013 21:11 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Filomen pisze:Informuje ze nasze stowarzyszenie występuje w sprawie Wojciecha L jako oskarżyciel posiłkowy oraz w prawach pokrzywdzonego. Rozprawa ma być za 2-3 mce . Nie bede komentować tego co napisała ta dziewczyna na FB, uważam, ze ta informacja absolutnie nie powinna sie ukazać.
Nikt nie żeruje na tych informacjach, nikt nie ma zamiaru robić z nich medialnego użytku. Rozumiem, ze A. jest wstrząśnięta cała sprawą, ale błagam o odrobinę rozwagi i zdrowego rozsądku. Trzeba zrobic wszytsko zeby doprowadzić sprawę do końca i zeby wydano surowy wyrok a nie rozdrapywac własne rany

Dobrze, w takim razie dla dobra sprawy usunę post który może wywołac tutaj niepotrzebne zamieszanie.

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Czw lip 04, 2013 11:41 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ja-Ba pisze:Jeśli jest z Dolnośląskiego to niestety, nie jest to "mój" Świebodzin. Ja jestem w Lubuskim, kod pocztowy 66-200, tak więc nie bedę mogła pomóc w wizycie przedadopcyjnej.:(

mnie odpisała, że w lubuskim, Świebodzin koło Zielonej Góry

jak to rozegrać? zapytać, czy zgadza sie na wizytę?

odnośnie wpisu na FB, też uważam, że nie powinno się to tam znależć, wiadomo, że każdy to czyta włącznie z W. L. i może jeszcze jego adwokatem
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]