Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 20:04 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Bunia wygłaskana i wyszczotkowana przez p.Arkadiusza pojechała do Lublina.

Szalony Kot pisze:Wbrew pozorom ja bym najpierw usunęła z piwnicy te przytulaste :oops: jest ryzyko, że jak dzikusy zobaczą kogoś nowego, to się pochowają. Przytulaski wyjdą się przytulać i mogą wydać p. Arka.

A jak się okaże, że dzikuski są całkiem nieprzystosowane, to na wiosnę można je powoli przyzwyczajać do wychodzenia, jeśli piwnica ma taką możliwość. Może to też nie taka zła opcja?

Tak chcemy zrobić. Wyadoptować najpierw przytulaste. Pan Arkadiusz mówi, że Pirat to pewnie u niego zostanie, bo takiego dzikusa to nie można komuś dać.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon lut 18, 2013 20:36 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

kassja pisze:Bunia wygłaskana i wyszczotkowana przez p.Arkadiusza pojechała do Lublina.

Szalony Kot pisze:Wbrew pozorom ja bym najpierw usunęła z piwnicy te przytulaste :oops: jest ryzyko, że jak dzikusy zobaczą kogoś nowego, to się pochowają. Przytulaski wyjdą się przytulać i mogą wydać p. Arka.

A jak się okaże, że dzikuski są całkiem nieprzystosowane, to na wiosnę można je powoli przyzwyczajać do wychodzenia, jeśli piwnica ma taką możliwość. Może to też nie taka zła opcja?

Tak chcemy zrobić. Wyadoptować najpierw przytulaste. Pan Arkadiusz mówi, że Pirat to pewnie u niego zostanie, bo takiego dzikusa to nie można komuś dać.

a ja bym zawalczyła o te dzikuski, one po prostu potrzebują więcej czasu, no chyba, że to dzika dzicz :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon lut 18, 2013 22:17 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Bunia już w domu, zapoznała się z rezydentem kotem i psiakiem, no i pewnie zadziwi się na kanarki :D
lepszego domu znaleźć nie mogła.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Pon lut 18, 2013 22:25 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Wspaniałe wieści :ok:
czyli jeszcze siedem kotów czeka w piwnicy,
za domy dla pozostałych :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lut 18, 2013 23:05 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey32 pisze:O, fajnie zrobione zdjęcie.

W piwnicy zostały 2 x Rumcajs, Pirat, Pierścionek, Bury, Prączka-Zosia. Buni nie wymieniam, bo ma zaklepany dom i dziś chyba do niego jedzie.
A to, co napisała Kassja o nich:

Edit: usunęłam jednego Rumcajsa, bo wyszły mi trzy.

a jeszcze kocurek Dżerry został czyli 7 sztuk - 1 kotka Zosia i 6 kocurów
ObrazekObrazek

Randa

Post » Wto lut 19, 2013 9:22 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Zapomniałam o Dżerrym :oops:
I zgadzam się z Sylwią, że dzikuski powinny mieć swoją szansę.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto lut 19, 2013 14:44 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey32 pisze:Zapomniałam o Dżerrym :oops:
I zgadzam się z Sylwią, że dzikuski powinny mieć swoją szansę.

Nikt absolutnie nie chce im tej szansy odbierać.
Pisałam, że Pirat jest strasznym dzikusem. Zresztą, jak odwiedzałam p.Ewę, to pamiętam jak Pirat przemykał pod meblami na tak ugiętych nogach, że brzuch po ziemi ciągnął. A chłopak jest szczuplutki.
Teraz do jedzenia schodzi z rury dopiero jak nikogo nie ma w piwniczce, a jak się wchodzi, to pędem na rurę.
Obrazek

kassja

Post » Wto lut 19, 2013 14:50 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

dziewczyny a nie można do tej piwnicy wstawić klatki i np. żeby w klatce siedział sobie Piracik i obserwował jak te oswojone koty podchodzą do głaskania jak przychodzi do nich p. Arkadiusz i może Piracik by się przekonał, że człowiek nie jest zły, ja mam u siebie na tymczasie kotkę Misię zgarniętą z ulicy i na początku nie było mowy o tym by posiedziała sekundę na kolanach, Misia obserwowała moje koty i widziała, że branie na ręce niczym nie grozi i teraz nie można się od niej opędzić :twisted: , Misia na początku dała się głaskać tylko jak stała na podłodze i czuła grunt pod nogami jak się ją próbowało oderwać od podłogi to wpadała w panikę, może niech p. Arkadiusz spróbuje głaskać Piracika, ale nie próbować brać go na ręce

u pinokio_ był na tymczasie kot Maciuś, który też strasznie dziczył i groziło mu wypuszczenie na ulicę, ale pinokio_ nie poddała się tak łatwo i Maciuś okazał się mega przytulakiem, sama widziałam to na własne oczy, potrzebował trochę czasu by się przekonać że człowiek nie jest zły.

wiem co sobie pomyślicie, że łatwo się mądrzyć stukając w klawiaturę, ale nie mam niestety możliwości zabrania Piracika do siebie i popracowania nad nim, ale uważam, że każdemu kotu należy się szansa
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto lut 19, 2013 16:45 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

sylwia1982 pisze:...może niech p. Arkadiusz spróbuje głaskać Piracika, ale nie próbować brać go na ręce...
...wiem co sobie pomyślicie, że łatwo się mądrzyć stukając w klawiaturę, ale nie mam niestety możliwości zabrania Piracika do siebie i popracowania nad nim, ale uważam, że każdemu kotu należy się szansa

W przypadku Pirata nie ma mowy o dotknięciu nawet, bo on w momencie wejścia do piwniczki w popłochu wskakuje na rurę pod sufitem. I nadal powtarzam, że nikt nie zabiera mu szansy, tylko oswajanie go na pewno potrwa duuuużo dłużej.
Obrazek

kassja

Post » Wto lut 19, 2013 19:33 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Może Pirata wyadoptować razem z rurą? :wink: Spokojnie, oswoi się. Musi mieć czas. Avian oswajała Marudę przez rok. I udało się - to spokojny kocurak bez żadnej agresji. Po czterech dniach wyszedł spod łóżka. Po tygodniu zaprzyjaźnił się z Albertem. Po miesiącu ze mną. Teraz robi za duży grzejnik w łóżku. Nie grymasi przy misce. Kloce też wali konkretne. Nie odsuwa się od ręki. Brzuchola wystawia. Z Albertem uprawia sumo i pacanie przez otwór w kartonie. Kochany kot.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto lut 19, 2013 21:31 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Witam wszystkich. Wczoraj adoptowaliśmy Bunię :1luvu: Nawet nie podejrzewałam że mamy konkurencję i tym bardziej się cieszę że jest nasza. Pierwsza noc minęła dość dobrze kotka troszkę zwiedzała i pomiaukiwała wszystko pod czujnym okiem naszego kocurka i przy jego prychaniu, 3 razy polowała na ptaki, o 3.30 przyszła do łóżka i spała pod kołdrą w nogach do rana. Większą część dnia spędziła migdaląc się ale boi się różnych dźwięków i gwałtownych ruchów no ale to zrozumiałe jeśli była w piwnicy jak doczytałam. Chowa się pod łóżko lub w inny kąt i miauczy ale na kicianie zaraz wychodzi. Jadła, piła tylko nie wiemy czy korzystała z kuwety (są 3 i wszystkie używane to pewnie tak). Z psem dogadała się bez problemu: nasza sunia weszła jej do transporterka zaraz po przyjeździe, natomiast kot póki co jest śmiertelnie obrażony chodzi po wysokości i prycha co ją zobaczy. Jak na pierwszą dobę to myślę że aklimatyzuje się bardzo dobrze i bez problemów. Nie wiem jak tu dodać zdjęcia podaję link gdzie już jest jej kilka fotek: http://www.garnek.pl/akarka9
Dziękuję Wam wszystkim za Bunię:D

Klara69

Od: Wto lut 19, 2013 20:09

Post » Wto lut 19, 2013 21:54 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

O jak fajnie, że Bunia juz z domu nadaje:))

A ja jeszcze o Piracie.
Dokarmiam w piwnicy koty osiedlowe. Czasem przychodzą jakieś nowe koty. Jeśli się im uda, ze rezydenci nie wygonią to wtedy zaczynam je trochę oswajać. No bo muszę choćby po to, żeby w potrzebie ewentualnie móc pomóc. Ja stosuję metodę "na oczy". Znaczy kiedy już ogonek znikający w okienku w momencie wejścia jest w stanie sie przełamać i jednak wrócić do piwnicy , bo przecież trzeba sie załapać na coś lepszego wtedy próbuję patrzeć i mrużyć oczy. Można przy tym mówić cos cicho tak monotonnie. I te mrużące się oczy, które mówią - patrz, nie zamierzam cię atakować, bo nawet nie muszę patrzyć, wierzę, że ty tez nie masz takich zamiarów. KIedy pierwszy raz z okrągłych oczu zrobia sie małe i też się zamkna to juz będzie dobrze. Znaczy niteczka porozumienia się zawiązała. MAluch, któego matka podrzuciła późną jesienią już udało mi się dotknąć. Wiem, że to może niedużo ale na poczatku widzialam tylko końcówkę cieniutkiego ogonka w okienku piwnicznym.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lut 19, 2013 22:49 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Klara69 pisze:Witam wszystkich. Wczoraj adoptowaliśmy Bunię :1luvu: Nawet nie podejrzewałam że mamy konkurencję i tym bardziej się cieszę że jest nasza. Pierwsza noc minęła dość dobrze kotka troszkę zwiedzała i pomiaukiwała wszystko pod czujnym okiem naszego kocurka i przy jego prychaniu, 3 razy polowała na ptaki, o 3.30 przyszła do łóżka i spała pod kołdrą w nogach do rana. Większą część dnia spędziła migdaląc się ale boi się różnych dźwięków i gwałtownych ruchów no ale to zrozumiałe jeśli była w piwnicy jak doczytałam. Chowa się pod łóżko lub w inny kąt i miauczy ale na kicianie zaraz wychodzi. Jadła, piła tylko nie wiemy czy korzystała z kuwety (są 3 i wszystkie używane to pewnie tak). Z psem dogadała się bez problemu: nasza sunia weszła jej do transporterka zaraz po przyjeździe, natomiast kot póki co jest śmiertelnie obrażony chodzi po wysokości i prycha co ją zobaczy. Jak na pierwszą dobę to myślę że aklimatyzuje się bardzo dobrze i bez problemów. Nie wiem jak tu dodać zdjęcia podaję link gdzie już jest jej kilka fotek: http://www.garnek.pl/akarka9
Dziękuję Wam wszystkim za Bunię:D

Bardzo dziękujemy za zalogowanie się tutaj i wieści o Buni. :1luvu: Nie mam żadnych wątpliwości, że Bunia trafiła do super domu, gdzie będzie kochana. No i pewnie szybko to wyczuła i dobrze się aklimatyzuje. Zdjęcia są super, zwłaszcza, że to jej pierwsza doba pobytu.
Nie umiem z tego garnek.pl. wstawić zdjęć tu na wątek, może ktoś bardziej kumaty - http://www.garnek.pl/akarka9 ( są i kanarki kassja :wink: )
Mam nadzieję na stały dopływ wieści o Buni tutaj. :D

No i małe sprostowanie, w piwnicy została nie żadna Zosia, tylko KLARCIA!!!-czyli dawna Prączka, Pan Arkadiusz ją tak nazwał na cześć kotki, która kiedyś z nim mieszkała.
A pozostałe koty Pan Arkadiusz nazwał tak:
Pirat vel BENIAMINEK,
Rumcajs vel FELIX /szczęśliwy/,
Rumcajs vel MACIek , MAĆKO z Chełmonskiego,
Pierścionek vel LOLEK,
Dżerry vel BOLEK,
Bury vel AMOREK,

A co do Pirata-Beniaminka, to potrzebny mu dom, który miał już kontakt z kotami i zechce poświęcić mu czas i cierpliwość, kot dla konesera.
ObrazekObrazek

Randa

Post » Wto lut 19, 2013 23:11 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

http://www.garnek.pl/akarka9/24895063 znalazłam tam taką opcję pod zdjęciem link i kody tylko nie wiem czy zadziała
działa :D Relacje będę zdawała w miarę systematycznie. A w tej chwili Bunia już śpi z synem przykryta po same uszy.

Klara69

Od: Wto lut 19, 2013 20:09

[poprzednia][następna]