Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 26, 2013 16:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

no właśnie -zasady trzeba ustalić, tylko że po haśle :" konkurs"nijak nie zdążyłyśmy, co świadczy o tym,jak jest wielkie zapotrzebowanie na zamieszanie :lol: :ok: i bardzo dobrze, coś musi się dziać :wink:

Konkurs ma być przede wszytskim zachętą dla ludzi, aby pokusili sie o zabranie i zaopiekowanie się takim brzydalkiem , troche starania, trochę walki i dużo miłości a efekt jest bezcenny -koty potrafia tak cudownie wspólpracować i walczyć o zdrowie, sa chyba najwdzięczniejszymi pacjentami ...

konkurs ma ukazać najwiekszą przemiane z takiego brzydkiego kaczątka w łabędzia -pokazać, że możemy sprawić cud: dlatego prosimy własnei o zdjęcia jak było , kiedy zaopiekowaliście sie kotkiem i jak wygląda obecnie -wygra zdjęcie z największą przemianą -takim małym cudem, który może sie zdarzyć i nam.

Nad nagrodami myślimy -postaramy sie,aby każdy konkursowicz był zadowolony :wink:

Czas ustali Ewelnika, gdyż ona zajmuje się oprawą fotograficzną

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon maja 27, 2013 9:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Po weekendowej przerwie melduję się w wątku :wink: :D
Z radością oglądam cudowne uratowane ślepki :love:

Oto mój pierwszy kandydat do konkursu - Bąbelek.
Tu tuż przed złapaniem.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 28, 2013 13:33 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 27, 2013 10:47 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Dziewczyny znalazłam zdjęcie Filusia jak go zabrałam małego z ulicy , i jak wyglada teraz :) już więcej nie będe was męczyć ..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon maja 27, 2013 11:08 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Lidko droga, oglądanie Twoich podopiecznych to czysta radość, a nie żadna męka :twisted: :wink:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon maja 27, 2013 11:45 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

mało jest zdjeć na ślepaczkowym watku, niniejszym przedstawiam przecudnego misiaczka , który
W dniu imienin z klatki poznańskiego schroniska do sypialni trafił taki oto kocio :love:
Obrazek

a sypialnie czyja ?- któż mógł cudniejszy prezent sobie zrobić jak nie Joasia :lol:
ja jednak mocno się zastanowię nad kradzieżą któregoś bursztynka 8) :wink:
czekam niecierpliwie, co orzekną weci, bo faktycznie nie można wykluczyć zaawansowanej cukrzycy -tylko nie to ... :(

alessandra

Post » Pon maja 27, 2013 12:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

aha - to mam tu po prostu wstawić zdjęcia Morfa?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon maja 27, 2013 18:04 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Konkurs jest fantastyczny, przede wszystkim dlatego, że WSZYSCY JESTEŚMY WYGRANI... (wiadomo dlaczego ;))

Ja natomiast mam problem, z którym sie do Was zwracam. Kłopot dotyczy Frodka (Ćwirka). Nie wiem nawet jak to dobrze ująć. Kociul ma krzywicę(?) (krzywe kosci łapek, te z tyłu z X, a przednie jak na beczce formowane), nie ma zębów, jest niewyrośnięty, no i wiadomo - nie ma oczu. Martwi mnie jednak to o czym nie wiedzieliśmy. Chodzi ciągle po domu, często w kręcąc się wokół własnej osi, co wydaje mi sie być sprawą jakiejś wady w mózgu. Natomiast jest on bardzo pobudzony seksualnie, zachowuje się jak kotka w rui - ociera się o wszystko, zostawia "zapach", mruczy, miauczy, ćwieka itd, wypina tyłeczek zupełnie jak kotka, drepce nóżkami wylnymi, a z kolei moją kotką która ostatnio miała ruję, zupełnie nie wykazuje zainteresowania.
Lekarz w poznaniu stwierdził, że kot jest wnętrem. Umówiłam go w przyszłym tygodniu na USG, ale dzis zauważyłam, że w jego mosznie są jakby 2 kulki, tyle, że wielkości małego ziarnka grochu. Czy spotkałyście sie z czymś takim? Czy to możliwe, żeby jądra były na miejscu, ale były w jakimś zaniku wręcz? 8O
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Wto maja 28, 2013 18:06 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Trochę ogarnęłam się w obsłudze notebooka (laptop niestety nie działa, a naprawa stoi pod znakiem zapytania :( ). Na prośbę Bożeny wstawiam fotki...

To Lucky-po urazie mechanicznym oka, znaleziony tuż przez Bożym Narodzeniem. Diagnoza dr Garncarza-1%szans na uratowanie gałki ocznej...po leczeniu Lucky odzyskał 60%wzroku :-)
Obrazek

Obrazek

Prezes Lepek ze swoim pańciem-Beniaminkiem,który jest naszym synkiem adopcyjnym,po przeszczepie soczewki lewego oka. Nasz synek raptownie stracił wzrok w jedym oczku. Pierwotna diagnoza:guz mózgu lub zaćma oka wrodzona i na szczęscie to była TYLKO ZAĆMA. Po przeszczepie Beniaminek odzyskał wzrok w oczku.
Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro maja 29, 2013 8:55 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Obrazek
Morfeusz w schronisku w Łodzi - znalazłam go na ogłoszeniach grupy Kotylion i... chciałam, żeby ze mną zamieszkał. I z Kefirem...
jesteśmy razem prawie cztery lata, świętujemy jak widać także stylowo:
Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro maja 29, 2013 9:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

czarno-czarni pisze:Obrazek
Morfeusz w schronisku w Łodzi - znalazłam go na ogłoszeniach grupy Kotylion i... chciałam, żeby ze mną zamieszkał. I z Kefirem...
jesteśmy razem prawie cztery lata, świętujemy jak widać także stylowo:
Obrazek

Morf jest boski :love: To kultowy gościu 8) I lepiej trafić nie mógł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moją pierwszą ślepinkę również zabrałam ze schroniska w Łodzi. To była niewidoma Mgiełka :1luvu: Teraz rządzi w swoim własnym, wspaniałym domu :ok: :ok: :ok: A ja już zostałam sercem ze ślepinkami :wink: :D Bo z Kotylionem me serce było już wcześniej związane :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro maja 29, 2013 9:21 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

No padłam po prostu :ryk: Jak ci się udało Morfa tak wystroić? Nasz Morris pewnie odgryzł by taką opaskę razem z ręką! :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro maja 29, 2013 9:27 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

spodobała mu się. przez chwilę :twisted: ogólnie on jest otwarty na nowości :-) chodzi zimą na spacery w psim kubraczku i się nie obraża
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro maja 29, 2013 10:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Busia też bardzo się przypomina, nie ma zupełnie zainteresowania kotką. Nawet dt w tej chwili jest nieosiągalny. Kotka , która nie jest dzika, ani agresywna, wręcz potrzebuje kontaktu z człowiekiem - nie ma widoku na dom. Nikt nie jest zainteresowany. Wczoraj byłam u niej, wygląda i czuje się bardzo dobrze. Sierść wypiękniała, puszysta, karma dla alergików smakuje jej, nie wybrzydza, (musiałam dokupić jej nową paczkę) jest łakomczuchem :) i trzeba jej trochę ograniczać, nawet wydaje mi się że przybrała na wadze.

Lecznica w której jest wystawiła fakturę na kwotę 110,-zł, która przesyłam do Fundacji. Dziękuję bardzo za pomoc dla Busi :)

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro maja 29, 2013 10:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Klub Ślepaczkowy pisze:kandydaci do konkursu łabądka -aktualizacja (Lidko02 popraw, jeśli coś pominęłam lub przekręciłam-dzieki- uważam,że wszytskie futerka Twoje powinny być zgłoszone do konkursu - nie ograniczamy sie tylko do ds dzieciaków)

Bąbel,Chłopczyk,Dziewczynka,Filuś, Gucio,Kubuś, Laluś, Morfeusz, Śnieżynka

aktualizacja listy :

Bąbel (jerzykowka), Chłopczyk, Dziewczynka, Filus (Lidka02), Gucio (.AnneMarie.), Kubuś (Lidka02),Lucky (Bożena ) Morfeusz (czarno-czarni), Śniezynka (Lidka02)

jeśli kogoś pominęłam, ręka w górę :!: :wink:

Ewelinko, przesłac Ci zdjęcia na mail czy dasz radę sciągnąć stąd?

alessandra

Post » Śro maja 29, 2013 11:03 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Zdjęcia kandydatów do konkursu od str.

Busia jest naprawde piekna koteczką, nie moge zrozumieć dlaczego ma takiego pecha , iz nawet dt nie można znaleźć? :(

Informacja dla wszytskich opiekunów beneficjentów korzystających z opcji " zapłata faktury w lecznicy" :
prosimy o takie właśnie przygotowanie, jak Lula11, tj. : wystawiona przez weta faktura przelewowa na fundację na kwotę 110zł , która prosimy przesłac na adres Fundacji- dane Fundacji na 1 stronie wątku..
Jesli opiekun korzysta z opcji "wsparcie z zooplusa", gdyz opłacił juz leczenie/operację/wizyte u weta , prosimy o kontakt ze mną na pw lub z jerzykowką z danymi do wysyłki paczki oraz z linkami do wybranych produktów z zooplusa na kwotę 110zł.

alessandra

[poprzednia][następna]