Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 29, 2012 21:12 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Witam wszystkich serdecznie,dzisiaj był ciężki dzień czas spędzony w przychodni to kilka godzin więc byłam zmęczona.Otrzymałam pierwszą chemię ,na razie czuję się dobrze.Jutro mam zastrzyk by szpik pracował prawidłowo i jeszcze duże dawki dexametazonu,oczywiście leki p/wymiotne itp.Lekarka bardzo miła prowadziła mnie na końcu w szpitalu, w końcu miałyśmy więcej czasu by porozmawiać,zmiany na szyi dokładnie zmierzone,sfotografowane by obserwować różnice.Jutro może będzie coś wiadomo jak wynik na kociego pazura.Mniej boli po sterydach ale jutro sterydy ostatni dzień.Muszę się też wybrac po perukę i chusteczkę na głowę ,może zaszaleję i zostanę blondynką. :lol: :P
Niestety po powrocie do domu syn powiedział mi ,że nie podoba mu się nasza sunia ,że zauważył jakąś wydzielinę z pochwy.Jest to berneńska sunia której jeszcze nie wysterylizowaliśmy bo zastanawialiśmy się kiedyś nad szczeniętami ,ma rodowód ,zaliczonych kilka wystaw z fajnymi ocenami nawet wygranymi,po testach psychicznych lecz ja nie mogłam się zdecydować na dopuszczenie bo bałam się czy sprzedam szczenięta znając swój charakter i wymagania.Wiem ,że szczeniąt nie chcę tylko teraz jestem przerażona kosztami operacji akurat w tym momencie.Jak nie urok to przemarsz wojsk,do tego do weta muszę do Olsztyna a sama nie pojadę w tym stanie samochodem ,znów muszę kogoś prosić.Musiałam się pożalić.Do tego przyszła Danusia bo Brysiowi kończy się karma i pojawiają się wyłysienia sierści.Ręce mi opadły bo nie wiem jak to wszystko ogarnąć. :|
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro sie 29, 2012 21:19 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Basiu, na razie to po prostu idź spać, musisz odpocząć. Ile kosztuje sterylizacja suczki? - dziś nie odpowiadaj.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sie 29, 2012 21:32 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Basiu, jeśli jest wydzielina, to może być ropomacicze. Nie ma na co czekać, bo to zagrożenie dla życia suni.

Steryd, który dostajesz jest paskudny. Pilnuj poziomu cukru i zwracaj uwagę na samopoczucie. Mogą wystąpić kłopoty z krążeniem.
Ile bierzesz tego draństwa?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sie 29, 2012 21:34 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

MalgWroclaw pisze:Basiu, na razie to po prostu idź spać, musisz odpocząć. Ile kosztuje sterylizacja suczki? - dziś nie odpowiadaj.

Odpoczęłam już trochę zresztą niestety jestem mocno zestresowana jej stanem obdzwoniłam już wetów w Olsztynie czy do jutra mogę czekać.Podobno mogę więc czekam ale stres jest.Koszt pewnie 500-600zł,nie ma rady muszę je skądś wziąć.Po prostu teraz zły czas ale problemy chodzą tabunami.Bad.kociego pazura ,wyjazdy do Olsztyna ,leki to juz dla mnie duży bardzo wydatek i teraz to w tak krótkim czasie ,nic muszę jakoś poradzić,najwyżej pożyczę część od koleżanki.Do tego martwi mnie Bryś.

horacy 7

Post » Śro sie 29, 2012 21:37 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Dużo chyba ta sterylizacja :(
Bryś też mnie martwi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sie 29, 2012 21:38 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

EVA2406 pisze:Basiu, jeśli jest wydzielina, to może być ropomacicze. Nie ma na co czekać, bo to zagrożenie dla życia suni.

Steryd, który dostajesz jest paskudny. Pilnuj poziomu cukru i zwracaj uwagę na samopoczucie. Mogą wystąpić kłopoty z krążeniem.

Wiem Ewuniu dlatego już jestem z wetem na jutro umówiona w Olsztynie na zabieg jeżeli top ropomacicze,teraz tylko muszę samochód załatwić bo sama boje się prowadzić w takim stanie.
Co do sterydu to wczoraj przyjęłam 16 tbl, dzisiaj 16 i jutro.Cukier już dzisiaj miałam wyższy bo 159 mg% do tej pory do 90mg%.

horacy 7

Post » Śro sie 29, 2012 21:38 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Kurcze zawsze coś dojdzie dodatkowego , duzo za zabieg suni :( wet nie rozłoży na raty.......

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 29, 2012 21:42 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

MalgWroclaw pisze:Dużo chyba ta sterylizacja :(
Bryś też mnie martwi.

To duża sunia 42kg ,może doktor troszkę opuści lecz z 500 to raczej wyjdzie pewnie.Jadę i tak do innej lecznicy niż z kotami bo byłoby chyba jeszcze drożej.To doktor do którego jeździłam wcześniej jest dobrym chirurgiem.Może jeszcze spytam w Lwie jutro o koszt takiej suni lecz chyba będzie wyższy,ostatnio od koleżanki za 10 kg sunie z guzami listwy mlecznej chcieli 700zł więc dużo bardzo.

horacy 7

Post » Śro sie 29, 2012 21:48 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

To ja mam duzo taniej mam sunie 40kil jak sie pytałam koszt sterylki dla niej to wet powiedział jak dla pani to 3oozł ale tu małe miasto u was już inaczej .Za udany zabieg i dużą zniżkę ...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 29, 2012 21:52 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

lidka02 pisze:To ja mam duzo taniej mam sunie 40kil jak sie pytałam koszt sterylki dla niej to wet powiedział jak dla pani to 3oozł ale tu małe miasto u was już inaczej .Za udany zabieg i dużą zniżkę ...

Za bezdomne w Lwie też mi schodzą ze stawki ale to mój pies.W Szczytnie pewnie byłoby trochę taniej lecz boję się ryzykować za bardzo ją kocham.

horacy 7

Post » Śro sie 29, 2012 21:54 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

horacy 7 pisze:
EVA2406 pisze:Basiu, jeśli jest wydzielina, to może być ropomacicze. Nie ma na co czekać, bo to zagrożenie dla życia suni.

Wiem Ewuniu dlatego już jestem z wetem na jutro umówiona w Olsztynie na zabieg jeżeli top ropomacicze,teraz tylko muszę samochód załatwić bo sama boje się prowadzić w takim stanie.
Co do sterydu to wczoraj przyjęłam 16 tbl, dzisiaj 16 i jutro.Cukier już dzisiaj miałam wyższy bo 159 mg% do tej pory do 90mg%.

Basiu,to końska dawka. Niech Ci wypiszą leki na przeciwcukrzycowe ( np. Metformax) żeby nie zaniedbać tego.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sie 29, 2012 21:55 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

poza tym sterylka to co innego niż operacja ratująca zycie, tzw ostra sytuacja. Przynajmniej w Warszawie to robi róznicę w cenie bardzo dużą.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 29, 2012 21:58 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Marzenia11 pisze:poza tym sterylka to co innego niż operacja ratująca zycie, tzw ostra sytuacja. Przynajmniej w Warszawie to robi róznicę w cenie bardzo dużą.

To tez racja.

horacy 7

Post » Śro sie 29, 2012 21:59 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

EVA2406 pisze:
horacy 7 pisze:

Basiu,to końska dawka. Niech Ci wypiszą leki na przeciwcukrzycowe ( np. Metformax) żeby nie zaniedbać tego.

Tak Ewuniu wiem ,że to końskie dawki niestety.

horacy 7

Post » Śro sie 29, 2012 22:05 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Jeszcze mój wróg zaczyna boleć a już się cieszyłam ,że w dzień był spokój ,chemia chyba się nie spodobała gadowi.
Idę po coś p/bólowego na ząb i do łóżeczka.Marzeniu nie wiem czy zauważyłaś chemia nazywa się AT.

horacy 7

[poprzednia][następna]