WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 15:10 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

PILNE!!!!!Malutki kociak.Szary.Dziewczynka.Wiek około 3 tygodni.Pije juz samodzielnie.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Kupiony wczoraj przez znajomego pod sklepem monopolowym od pijaków za 2 nalewki.Znajomy kupił dla córki ale żona sie nie zgadza.Kociak jest u mojej sąsiadki.Tam jest 4 małych dzieci.Oni nie mają pojęcia o kotach.Tym bardziej takich malutkich.Mogę go przejąć do klatki na kilka dni.POMOCY!!!!!!

Proszę Gorąco o Tymczas dla koteczki.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro cze 27, 2012 15:38 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nie mogę Ci pomóc. Za daleko :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Śro cze 27, 2012 16:33 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Angalia pisze:Nie mogę Ci pomóc. Za daleko :evil:

Wiem.

Przed chwilka przyszła sąsiadka żeby zabierać kociaka póki jest jeszcze w całości.Jedno dziecko ciagnęło go za głowe, drugie za ogon. :| Obiecała przypilnować. :roll: Super. :evil: Mówiłam jej wcześniej ,że zabiore pózniej bo mam teraz mase roboty w domu przed wyjściem.No i musiałam zabrać teraz. :|

iza71koty

Post » Śro cze 27, 2012 18:08 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Skad ja to znam :evil:
Pisała wiora, że paczka już idzie wiec jest sznsa na nowy bazarek :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Śro cze 27, 2012 18:10 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Angalia pisze:Skad ja to znam :evil:
Pisała wiora, że paczka już idzie wiec jest sznsa na nowy bazarek :1luvu:

To Cudownie. :D :1luvu:

Tak. :evil: Wiesz co usłyszałam jak ją zabierałam.....jedno słowo no! NARESZCIE! :evil: nawet nie było dziękuję. :roll: :|

A to anioł nie kociak.Rybki zjadł z makaronem.Popił śmietanki i poszedł spać.

iza71koty

Post » Śro cze 27, 2012 18:13 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nic nowego nie mówisz. Jak myślisz czy ja usłyszałam jedno słowo dziekuje za sterylki aborcyjne. :evil: Pani to trzeba po bożemu, czemu Pani to kotkom robi?
Nic dodać nic odjąć :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Śro cze 27, 2012 18:14 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Muszę uciekać.Będę w nocy.Jak zrobię ładne fotki to wyśle.Muszę też zrobić Bazarek.Marysienka :1luvu: :1luvu: :1luvu: nam wykupiła wszystkie zapachy. :D A konto długu.Super. :D Pa Dziewczyny.

iza71koty

Post » Śro cze 27, 2012 18:15 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:
Angalia pisze:Nie mogę Ci pomóc. Za daleko :evil:

Wiem.

Przed chwilka przyszła sąsiadka żeby zabierać kociaka póki jest jeszcze w całości.Jedno dziecko ciagnęło go za głowe, drugie za ogon. :| Obiecała przypilnować. :roll: Super. :evil: Mówiłam jej wcześniej ,że zabiore pózniej bo mam teraz mase roboty w domu przed wyjściem.No i musiałam zabrać teraz. :|

No i w takich momentach szlak mnie trafia, jak ludzie potrafią być bezmyślni :evil:
Niestety ja też mieszkam daleko, mam nawet z fb przygarnąć jednego ze Spały na tymczas. Tyle tych bid już się niestety urodziło na swoje nieszczęście :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro cze 27, 2012 18:19 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Angalia pisze:Nic nowego nie mówisz. Jak myślisz czy ja usłyszałam jedno słowo dziekuje za sterylki aborcyjne. :evil: Pani to trzeba po bożemu, czemu Pani to kotkom robi?
Nic dodać nic odjąć :twisted:

Ha.ja za aborcyjną chociaż miałam przyzwolenie i dobrowolnie przekazano mi kota po 3 dniach namysłu, notabene tą co robiłam przedostatnio, zostałam uwięziona w domu, mało nie pobita.Straszono mnie Policją.Ze kotkę zmasakrowałam, okaleczylam i wogóle że inny Wet musiał wszystko poprawiać.Myslałam że na zawał zejdę.Nie wiedziałam ze babka jest chora psychicznie.Dzieki Bogu ze jej ta kotkę wysterylizowałam.Gorzej że jest tam druga, młodziutka i też już chyba w ciaży.

iza71koty

Post » Śro cze 27, 2012 18:24 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

No i kreci się nam na okragło :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Śro cze 27, 2012 18:26 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

ło matulu co za maleństwo i jeszcze Tobie ono do szczęścia potrzebne 8O
prosimy o DT. ale przynajmniej teraz już w bezpiecznych rękach, ech..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro cze 27, 2012 20:16 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:PILNE!!!!!Malutki kociak.Szary.Dziewczynka.Wiek około 3 tygodni.Pije juz samodzielnie.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Kupiony wczoraj przez znajomego pod sklepem monopolowym od pijaków za 2 nalewki.Znajomy kupił dla córki ale żona sie nie zgadza.Kociak jest u mojej sąsiadki.Tam jest 4 małych dzieci.Oni nie mają pojęcia o kotach.Tym bardziej takich malutkich.Mogę go przejąć do klatki na kilka dni.POMOCY!!!!!!

Proszę Gorąco o Tymczas dla koteczki.

Kochani pomóżmy znaleźć DT dla kociczki :cat3: :cat3:
Iza ma i tak już bardzo wiele na głowie.. :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro cze 27, 2012 23:23 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Jestem zła jak nie wiem.Raz wkurzyła mnie sprawa z kociakiem.Dwa odkryłam ze ma kk i załzawione oczko zatem jutro pewnie komplet kropli za 30 zł.Trzy Maż sie niezmiernie ucieszy.. :roll: :|

Przed chwilka miałam awanture podczas karmienia. :| Wytrzymam raz, dwa ale nie ciagle to samo.Myslałam ze mnie szlag trafi na miejscu.W poblizu miejsca gdzie karmie nowa kotkę, jej kociaki z ub.roku co roku facet przyjezdza na urlop przyczepą w której mieszka z ogromnym psem.Ten pies kotów nie zagryzie, ale jest wielki potwornie je obszczekuje i na dodatek wyżera im non stop jedzenie.Kiedyś w tym miejscu karmiłam Perełkę, Dyzia, Tuptusia jak jeszcze zyły i było dokladnie to samo.Ten urlop bynajmniej nie trwa 2 tygodnie tylko od początku lata do pożnej jesieni.

Pies jest wielki, tłusty.Sam jego widok w kocich oczach wzbudza lęk.Odgania je obszczekuje i zżera im całe jedzenie.W dodatku jest wypuszczany prawie w tym samym momencie kiedy odjezdzam.Byłam wczoraj na wysokosci szylkreciej rodzinki jak usłyszałam szczekanie.One na mnie czekaja na początku chodnika wiec juz sie nie chciałam wracać bo idziemy razem aż do samego końca i tam są karmione.Ale dzisiaj nie wyrobiłam.dałam im dosłownie na srodku chodnika i sie wróciłam.Najpierw wypędziłam psa.Potem poszłam do goscia który juz go szybko zgarnał i wykrzyczałam ze to juz przegięcie totalne.Ze zgłosze to do Strazy Miejskiej ze odbiera bezdomnym kotom a pasie tym jedzeniem swojego tłustego psa.Jedzeniem zdobytym w takim trudzie.najbardziej mnie przeraza to ze rozmawiałam z nim 2 tygodnie temu i prosiłam zeby psa nie wypuszczał pomiędzy 22.00-22.30 bo wtedy juz koty sie zbieraja na posilek a za chwilke sa karmione.No to dzisiaj powiedział że juz jest po 22.00.To znaczy ze co?Ze jak sie spóżnie 5 czy 10 minut to koty maja obejsć sie smakiem. :roll: No wiecie co. :evil: Rozmawialismy poprzednio chyba z godzinę.O bezdomnosci o tych wszystkich problemach i teraz cos takiego. :|

Najgorsze jest to ze ten pies żre bo żre a wcale nie dlatego ze jest głodny.A koty nie rozumieja dlaczego nagle przychodzi, odpędza je i zjada im jedyny dzienny posiłek który mają.

Obiecał że będzie wypuszczał po 24.00.Zobaczymy.Nie daruję tego .Serio. :|

iza71koty

Post » Śro cze 27, 2012 23:34 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nie wiem jak zrobimy ze zdjęciami Angalia. :roll: Sprawa wygląda tak.Starałam sie dzisiaj jak nie wiem i niewiele mi z tego wyszło.

teraz napisze dlaczego.

Otóż.Większosć kotów karmię o zmroku.Mój aparat nie podświetla mi wtedy ekranu i prawde mówiac to sama nie widzę co fotografuje.Bez problemu mogę zrobic ładne zdjęcia kotom które są karmione okolo 19.00 czy 20.00.Ale cała reszta- no niestety. :|

Z tego powodu miedzy innymi zaniedbuję ostatnio Opiekunów Wirtualnych. :oops: Na zrobienie dobrych zdjeć trzeba mieć warunki.Czyli czas, pogode no i żeby koty sie stawiły.
Jeśli jednak jakieś koty karmie o godzinie 22.30 to normalne jest ze nie mam sie ich co spodziewać np.o godzinie 16.00 czyli w czasie który mogłabym na to poświęcic jeszcze przed karmieniem.

Zrobiłam jakieś zdjecia w ciemnosci.Na których widać niewiele a napewno juz nie widac tego ze koty sa ładne i zadbane.
W tej sytuacji mozna tylko wykorzystac cześć zdjęć robionych za dnia ewentualnie moge wygrzebać cos jeszcze w albumie lub wrzucic pojedyńcze zdjecia kotów.Sama nie wiem. :roll:

czas kiedy karmie generalnie nie jest dobrym czasem na robienie zdjeć.One sie wtedy denerwuja, sa głodne.Ja sie spiesze.Bo czas goni ,bo kolejne czekaja.Potem jedza szybko to też widać tylko to co widać.No nie są to domowe kanapowce które mozna sobie odpowiednio ustawic do zdjecia.

generalnie musze stwierdzic ze o zmroku lepsze zdjecia wychodza zima bo chociaz jest jakiś kontrast a tutaj nic.Ciemna głębia.

Nie wiem pomyśl.Postaram sie przesłać co mam.

iza71koty

Post » Śro cze 27, 2012 23:38 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Ania napisałam pw do :1luvu: AlfaLS która dzisiaj zrobiła zakupy na naszym Bazarku. :1luvu: :D Poprosilam aby tą wpłate skierowała do Ciebie a konto długu za karmę.Pozostanie wtedy tylko połowa jak dojdzie jeszcze wplata od :1luvu: Marysienka. :1luvu: :D

Wyślę do AlfaLS paczuszke za swoje pieniażki .Zależy mi na czasie.Nie wiem kiedy będe w centrum a Maż specjalnie tankować i jechać nie będzie.Tak będzie szybciej i prościej.

iza71koty

[poprzednia][następna]