DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 21:49 Re: DT Smarti 8 ......

Dziewczynki, Panowie i Koty - gdzie ogłaszacie warszawskie koty ? Oprócz tablicy, gumtree, bo allegro już nie można, coś jeszcze jest warte uwagi ?

Bonnie i Boni - no pięknie smarti :ryk: :ryk: :ryk:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw lut 23, 2012 23:47 Re: DT Smarti 8 ......

Adzi-ja Ci nie odpowiem bo nie wiem-tylko znawcy tematu :D

Botwinko-właśnie przed chwilą o Was myślałam -aby zapytać co u Sznitzka a tu taka niespodzianka :D :D :D
oglądałam też fotki Sznycelka na fb-piękny jest jak zwykle i do twarzy mu z Rysiem :D

A Diego historia jest taka że wypadł ludziom z piętra, z takiej wysokości że nie miał absolutnie prawa przeżyć a w tych ludziach nie wzbudziło to absolutnie żadnej refleksji :roll:
i biorąc pod uwagę jego urodę boję się go oddać komukolwiek bo nie potrafię rozpoznać komu mogłabym zaufać że będzie dla niego dobry i kochający a nie tylko weżmie go ze względów snobistycznych..to tak jak z mężczyzną (czy kobietą) atrakcyjnym i bajecznie bogatym-nigdy nie ma pewności czy kobieta jest z nim dla niego samego czy dla jego pieniędzy i czy jak pieniądze nie przepadną to czy go nie rzuci-i ja nigdy nie miałabym pewności czy ktoś obcy wziął Diega z miłości do niego czy ze względu na jego wyjątkową urodę i czy jak jego uroda nie daj Bóg by przeminęła to czy nie wymienił by go na innego pięknisia..
dlatego też zostawiłam Bellę-zresztą to jeszcze były czasy pseudo hodowli-może teraz powinnam temat ponownie przemyśleć ...
Diega mogłabym więc oddać komuś o kim wiem że pokochał też "normalnego" kotka-komuś takiemu jak Ty właśnie.
oczywiście damy mu pewnie szansę, choć nie przeczę że jest bardzo podobny z pysia do naszego Smartka-tylko jest,w przeciwieństwie do Smartka, przytulanką-dlatego się w nim oboje zakochaliśmy..
a u nas akurat liczba rezydentów nie ma żadnego wpływu na liczbę tymczasków-oni się nawet nigdy nie widują bo nie mają wspólnych tras ani pomieszczeń.
I może trudno w to uwierzyć ale rezydenci mają u nas nawet lepiej niż tymczaski bo w przeciwieństwie do tymczasów mają pozór wolności-mają wielki ogród do szaleństw no i im wolno w naszym domu wszystko - koty rządzą ale mają taki teren do podziału lub też wspólnego zarządzania ( :mrgreen: ), że nie ma zagrożenia stresu ani nieporozumień, a więc Diego miałby u nas bardzo szczęśliwe życie-tego jestem pewna.
Liczbę tymczasków mam ustaloną max na 15-17 bo dla tylu mam miejsce, warunki, finanse i siły póki co i dotąd, dopóki DT będzie tu gdzie teraz mieszkamy tyle tymczasków mogę mieć.
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 0:43 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 24, 2012 0:09 Re: DT Smarti 8 ......

adzi pisze:Dziewczynki, Panowie i Koty - gdzie ogłaszacie warszawskie koty ? Oprócz tablicy, gumtree, bo allegro już nie można, coś jeszcze jest warte uwagi ?

Ja ogłaszam na trzech typach portali:
1. ogólnych do ogłoszeń: Tablica.pl, warszawa.gumtree.pl, Ale.gratka.pl, eoferty.om.pl (czasami też kokosy.pl, kupsprzedaj.pl),
2. do ogłoszeń zwierząt: http://www.przygarnijzwierzaka.pl, http://www.domowe-tygrysy.info, adopcjakota.pl,
3. do różnych rzeczy związanych ze zwierzętami (nie tylko ogłoszenia): koty.pl, morusek.pl, cafeanimal.pl

Największy odzew jest z Tablicy, Gumtree, trochę z Ale.gratka i pojedyncze z eoferty. Na Kokosach i Kupsprzedaj są jakieś odsłony, ale rzadko się ktoś odzywał. Niezła oglądalność bywa na http://www.przygarnijzwierzaka.pl. Próbowałem też ogłaszać na warszawa.olx.pl, niby duży serwis podobny do Gumtree, ale jakoś nie za bardzo szło. Inne na których umieszczam czasami to ojej.pl, drobny.com.pl, adopcje.org (tylko po tym jak znowu działa jakoś licznik odwiedzin ogłoszenia tkwi na 0), adin.pl - lubię serwisy, na których mam jakiś panel do zarządzania ogłoszeniami.

Wbrew radom na forum nie uważam że nie ma sensu robić ogłoszeń w weekendy. Według mojego doświadczenia jest całkiem duża grupa szukających kotów w soboty i niedziele rano.

EDIT: poprawiłem adres www.domowe-tygrysy.info

Adam
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 6:49 przez aburacze, łącznie edytowano 1 raz
aburacze

Post » Pt lut 24, 2012 6:41 Re: DT Smarti 8 ......

aburacze pisze:
adzi pisze:Dziewczynki, Panowie i Koty - gdzie ogłaszacie warszawskie koty ? Oprócz tablicy, gumtree, bo allegro już nie można, coś jeszcze jest warte uwagi ?

Ja ogłaszam na trzech typach portali:
1. ogólnych do ogłoszeń: Tablica.pl, warszawa.gumtree.pl, Ale.gratka.pl, eoferty.om.pl (czasami też kokosy.pl, kupsprzedaj.pl),
2. do ogłoszeń zwierząt: http://www.przygarnijzwierzaka.pl, http://www.domowe-tygrysy.pl, adopcjakota.pl,
3. do różnych rzeczy związanych ze zwierzętami (nie tylko ogłoszenia): koty.pl, morusek.pl, cafeanimal.pl

Największy odzew jest z Tablicy, Gumtree, trochę z Ale.gratka i pojedyncze z eoferty. Na Kokosach i Kupsprzedaj są jakieś odsłony, ale rzadko się ktoś odzywał. Niezła oglądalność bywa na http://www.przygarnijzwierzaka.pl. Próbowałem też ogłaszać na warszawa.olx.pl, niby duży serwis podobny do Gumtree, ale jakoś nie za bardzo szło. Inne na których umieszczam czasami to ojej.pl, drobny.com.pl, adopcje.org (tylko po tym jak znowu działa jakoś licznik odwiedzin ogłoszenia tkwi na 0), adin.pl - lubię serwisy, na których mam jakiś panel do zarządzania ogłoszeniami.

Wbrew radom na forum nie uważam że nie ma sensu robić ogłoszeń w weekendy. Według mojego doświadczenia jest całkiem duża grupa szukających kotów w soboty i niedziele rano.

Adam

Dzięki Adam :) Będę działać weekendowo, bo głównie wtedy dysponuję jakimś czasem :D a przynajmniej na "rozgryzienie" i logowanie się na nowych stronach :D

Czekam tylko na gimliowe fotki od samrti - mogą być te z ogrodu i storczykiem, bo i tak się nie poznałam, że to nie Gimli 8) Czarnulek z białym puszkiem :mrgreen:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt lut 24, 2012 6:56 Re: DT Smarti 8 ......

adzi pisze:Dzięki Adam :) Będę działać weekendowo, bo głównie wtedy dysponuję jakimś czasem :D a przynajmniej na "rozgryzienie" i logowanie się na nowych stronach :D

No problem ;) Tylko się pomyliłem - adres portalu to www.domowe-tygrysy.info a nie .pl
W razie czego pytaj na wątku o robieniu ogłoszeń: viewtopic.php?f=1&t=120970

Kilka uwag: na Gumtree trzeba jawnie pisać w treści ogłoszenia że kot jest do oddania za darmo oraz nie wolno użyć słowa "pieszczoty", poza tym wiele portali (w tym Tablica) nie pozwala podawać adresów e-mail, telefonów czy WWW w treści ogłoszenia, tylko w tych specjalnych polach do danych kontaktowych. W większości serwisów lepiej mieć zdjęcia w układzie poziomym, natomiast w adopcjakota.pl - pionowym (tylko na Gumtree to wszystko jedno)

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pt lut 24, 2012 7:13 Re: DT Smarti 8 ......

Cześć Smartinkowo :)
Ale cudny Sznycelek na fotce :1luvu:
Za kolejne adopcje mocne :ok:

Smarti, czy Wy planujecie zmienić dom na większy? :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 24, 2012 10:13 Re: DT Smarti 8 ......

Erin pisze:Cześć Smartinkowo :)
Ale cudny Sznycelek na fotce :1luvu:
Za kolejne adopcje mocne :ok:

Smarti, czy Wy planujecie zmienić dom na większy?
:wink:

no oczywiście-kto by się w takich małych klitach pomieścił :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

8) nie,planuję przenieść dt do poprzedniego domu 8)

Adam 8O jak to wszystko ogarnąć 8O :oops: najgorsze chyba to to wstawianie zdjęć-to mnie zawsze przeraża :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lut 24, 2012 10:18 Re: DT Smarti 8 ......

Eeee tam, to jest proste.
Tylko Ty zawsze wstawiasz wielkie foty (w przeciwieństwie do tych na wątku :twisted: ), to i nic dziwnego, że przy Waszym internecie to tak wolno działa.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 24, 2012 10:26 Re: DT Smarti 8 ......

Szalony Kot pisze:Eeee tam, to jest proste.
Tylko Ty zawsze wstawiasz wielkie foty (w przeciwieństwie do tych na wątku :twisted: ), to i nic dziwnego, że przy Waszym internecie to tak wolno działa.

ale ja mam juz z dwa mega

smarti

Post » Pt lut 24, 2012 10:38 Re: DT Smarti 8 ......

No faktycznie, straszne u Was kliteczki :lol:

Erin

Post » Pt lut 24, 2012 12:26 Re: DT Smarti 8 ......

viewtopic.php?f=13&t=139466&p=8613683#p8613683

poleciłam Kuleczkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
macie jeszcze jakieś inne propozycje?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 24, 2012 13:28 Re: DT Smarti 8 ......

A ja dostałam info, że Księciunio śpi z Dużym i się rozpychać potrafi.
Poza tym, przytył 20 dkg :D

Erin

Post » Pt lut 24, 2012 13:47 Re: DT Smarti 8 ......

Erin pisze:A ja dostałam info, że Księciunio śpi z Dużym i się rozpychać potrafi.

:D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 24, 2012 16:21 Re: DT Smarti 8 ......

Marzenia11 pisze:
Erin pisze:A ja dostałam info, że Księciunio śpi z Dużym i się rozpychać potrafi.

:D :D :D

:D :D :D :D

smarti

[poprzednia][następna]