Schron Wro - Zapraszamy na nowy wątek str link 94 str

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 23:52 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Poszła umowa i ankieta adopcyjna z maila kotangens@o2.pl
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 22, 2012 9:16 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Hej kochane, szukam pokoju jednoosobowego we Wrocławiu, w którym właściciel zgadza się na koty/a. Będę wdzięczna za informacje, sprawa jest dość pilna.
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Czw mar 22, 2012 12:14 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

oj niestety nikogo nie znam :( ale się popytam :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw mar 22, 2012 12:14 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

paulinka116 pisze:Dziewczyny zgłosiła się do mnie Pani w sprawie adopcji Lori. Na jutro jestem z nią umówiona, żeby się z nią poznała. Czy muszę robić jej wizytę przedadopcyjną, czy wystarczy wywiad i wizyta poadopcyjna? Powiedzcie po krótce co robić, o co wypytać, jaką umowę podpisać itp. I trzymamy kciuki za mam nadzieję dobry domek :ok:

w razie czego pomożmy w wizycie :wink: Prawda Gibutkowa? :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw mar 22, 2012 12:39 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Si ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw mar 22, 2012 21:04 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Jestem i już donoszę co u Buni. Ząbki niestety poszły wszystkie. Dzisiaj byliśmy na kontroli i paszcza lepiej już wygląda. Dostaliśmy także coś na grzyba. Następne szczepienie za dwa tygodnie. Teraz póki co czekamy aż szczepionki zaczną działać. Bunia jest strasznie zmęczona. Dzisiaj serce mi pękało jak ją widziałem co robiła gdy wyciągaliśmy jej wenflon. Rozpłaszczyła się a czoło wciskała w podłogę transportera. Wyglądało to tak jakby pod ziemię chciała się zapaść. No ale póki co już nie będziemy jej męczyć. Na razie dostaje mokre i mięsko ale mam już RC Calma więc jej za jakiś czas podamy może wyjdzie z doła. W domu się już czuje jak u siebie. Wskakuje na parapet a około 5 rano robi pobudkę śniadaniową.
Mam fotki ale Bunia nie lubi pozować. No i ten aparat mam lichy.
https://picasaweb.google.com/1166747387 ... 7964313330
Za tę wizytę zapłaciłem 169zł. Jutro wrzucę skan paragonu.
A teraz idę myć podłogi bo mnie laski urządziły gigantyczną kuwetę na kaflach :x
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Czw mar 22, 2012 21:57 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Matko jaka z niej bida :roll: Jak dobrze że ją wziąłeś, myślę że by z niej była w schronisku niedługo szmatka :( Ciekawe jak będzie jadła bez ząbków. No ale dobrze że usunięte bo one tylko dawały stan zapalny.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw mar 22, 2012 22:06 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

jimmy czy przelew ode mnie już doszedł?
Bunia wygląda rzeczywiście na zmęczoną :( ale teraz jak nie będzie mieć ząbków to komfort życia jej się podniesie o 100% A jedzeniem nie ma się co martwić Wilczka przecież ma tylko dwa i wszystko je :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw mar 22, 2012 22:09 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Spokojnie. Postawimy futro na łapki. Jestem pewien, że będzie z niej jeszcze ładniutka babcia-kicia. Nie mogę uchwyć jej umaszczenia na zdjęciach ale takie buraski bardzo lubię.
Przelew doszedł. Właśnie szukam linka do bazarku. W planie mamy jeszcze raz zrobić badania krwi bo coś p.Ewie nie pasuje w tych ze schroniska. Tak za 2-3 tygodnie. No i testy też zrobimy za jakiś czas jak się trochę samopoczucie jej polepszy.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Post » Pt mar 23, 2012 8:51 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

No to niedługo zrobię nastepny bazarek :ok: a po wypłacie też jakiś grosik dożucę
Obrazek

JaEwka

Post » Pt mar 23, 2012 12:09 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

jimmy_lodolamacz pisze:Spokojnie. Postawimy futro na łapki. Jestem pewien, że będzie z niej jeszcze ładniutka babcia-kicia. Nie mogę uchwyć jej umaszczenia na zdjęciach ale takie buraski bardzo lubię.
Przelew doszedł. Właśnie szukam linka do bazarku. W planie mamy jeszcze raz zrobić badania krwi bo coś p.Ewie nie pasuje w tych ze schroniska. Tak za 2-3 tygodnie. No i testy też zrobimy za jakiś czas jak się trochę samopoczucie jej polepszy.

Jimmy, czy mój przelew też dotarł? Poszedł 13. marca.

Co do zębów, to mój Ludwik, ma taką wadę zgryzu, że niczego nimi nie pogryzie, a mimo to świetnie sobie radzi.Jeśli więc Bunia ma apetyt, to z zębami czy bez będzie wcinała :ok:
Dalsze kciuki za Bunię i wielkie dzięki za to co dla niej zrobiłeś.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt mar 23, 2012 15:01 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

JaEwka pisze:
paulinka116 pisze:Dziewczyny zgłosiła się do mnie Pani w sprawie adopcji Lori. Na jutro jestem z nią umówiona, żeby się z nią poznała. Czy muszę robić jej wizytę przedadopcyjną, czy wystarczy wywiad i wizyta poadopcyjna? Powiedzcie po krótce co robić, o co wypytać, jaką umowę podpisać itp. I trzymamy kciuki za mam nadzieję dobry domek :ok:

Ech Pani przestała się odzywać.. Nawet nie zadzwoniła jak się umówiłyśmy, nie mówiąc o przyjeździe.. :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Pt mar 23, 2012 15:44 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

paulinka116 pisze:
JaEwka pisze:

Ech Pani przestała się odzywać.. Nawet nie zadzwoniła jak się umówiłyśmy, nie mówiąc o przyjeździe.. :evil: :evil: :evil:

może jeszcze się odezwie :(
ale swoją drogą, to nie lubię jak tak ktoś postępuje.... każdy ma prawo się rozmyślić i nie ma w tym nic złego, tylko trzeba o tym powiedzieć zainteresowanym osobom a nie przestać sie odzywać.... ech
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt mar 23, 2012 19:10 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

gabi.cezar pisze:Jimmy, czy mój przelew też dotarł? Poszedł 13. marca.

Co do zębów, to mój Ludwik, ma taką wadę zgryzu, że niczego nimi nie pogryzie, a mimo to świetnie sobie radzi.Jeśli więc Bunia ma apetyt, to z zębami czy bez będzie wcinała :ok:
Dalsze kciuki za Bunię i wielkie dzięki za to co dla niej zrobiłeś.

Przelew doszedł. Dziękujemy. Bunia się rozkręca. Chyba jej te zębasy bardzo dokuczały. Mizia się coraz bardziej...do taty oczywiście bo jak słyszy mój głos to ucieka pod szafę. Taka wdzięczność za wyciągnięcie z "kicia". Tak na serio to cieszę się, że jest coraz lepiej. Tego grzyba przepędzić teraz trzeba.
Jest jeszcze jeden dylemat...po tej ostatniej scenie u weta doszedłem do wniosku, że kot strasznie się nacierpiał. Chciałbym aby Bunia w końcu nacieszyła się dostatnim życiem. Mieć pełną miskę i ciepły kąt. Dlatego wstępnie myślimy o tym aby została na stałe u taty. Pasują do siebie wiekowo :) To dobra wiadomość jest tylko jedno ale...ojciec nie będzie mógł przyjmować kotów na DT :x Do tej pory zawsze był w pogotowiu...
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Post » Pt mar 23, 2012 21:24 Re: Schron Wro ! Zbieramy na leczenie Buni str 1

Zrobicie to co uważacie za słuszne, jeżeli Bunia miałaby zostać u twojego taty to znak że tak miało być :P gdyby nie wy to już pewnie by brykała za tęczowym mostem :( W końcu przychodzi taki czas, że jakiś tymczas zostaje na zawsze :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]