DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 17:57 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Tak się cieszę, że Promyś w swoim nowym domu :ok:
ten kot po tak ciężkiej, ofiarnej walce o jego życie, prawie wyrwany z drogi za Tęczowy Most zasłużył na najlepszy domek :)
Wszystkiego dobrego Księciuniu na nowej drodze życia :piwa:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Czw lis 24, 2011 20:05 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Promyniu najdroższy, samych słonecznych dni w nowym domku :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lis 24, 2011 22:55 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Państwo są bardzo fajni i bardzo kochają zwierzęta, więc będzie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 25, 2011 0:19 Re: DT Smarti 7 !!

Szalony Kot pisze:Erin, foty są tak dobre, że powinnaś jeździć na każde wydanie kota do DS, takie foty wrzucamy na naszego facebooka do albumu "w nowych domach" :mrgreen:

Poniżej stan na dziś, jak rozumiem? :>
smarti pisze:Koty gotowe do adopcji posiadające ogłoszenia:

Simba i Zuza,
Burania,
Rysia,
Kulka.

Koty gotowe do adopcji czekające na swoje ogłoszenia:

Funio (ma FB)
Zozol2,
Nesca,
Pedros.

Koty niegotowe do adopcji wraz z podaną przyczyną:

Krówka-brzydkie oczko,
Milka-leczony glut przewlekły,oraz zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki.
Ciumcia-leczona anemia i zapalenie dróg moczowych,

A co do reklam na FB - to jest takie coś, co się wyświetla z boku. Jest ich kilka typów - można np. wziąć post "żywcem" wzięty, z jego zdjęciem, opisem, ilością polubień i komentarzy i zrobić z niego reklamę. Można samemu wybrać fotkę i tekst (są ograniczenia co do długości).
Najistotniejsze to dobre wybranie grupy docelowej - ponieważ FB zbiera informację na temat tego, co kto lubi, to można dobrać taką reklamę wg określonego targetu, np.
Kobiety 15-40 lat
Lubiące strony w kategorii "zwierzęta".

Im lepiej określony target, tym skuteczniejsza reklama, wiadomo :)
W określeniu targetu pomoże nam specjalista robiący reklamy dla naprawdę dużych marek, dzięki niemu będziemy mieli też liczenie po kosztach i w dobrych dniach, uruchomione wtedy, kiedy my zechcemy, a nie wtedy, kiedy FB nas dopuści (dzięki temu np. puścimy naszą reklamę od 20tej do 20tej, zaliczając dwie "oglądalne" pory dnia zamiast np. od 8mej do 8mej, zaliczając tylko jeden wieczór).

Tylko że za reklamę trzeba zapłacić. Koszta są relatywnie niewielkie - można płacić za obejrzenie lub za kliknięcie (wejście) w samą reklamę. Koszt jednego wejścia to ok. 1,70-1,90 pln. Szacunkowo w ciągu jednego dnia rotowania reklamy wchodzi ok. 100-500 osób. Można ustalić górny limit, czyli jeśli np. ustalimy limit na 190 pln, to po kliknięciu reklamy przez 100-120 osób reklama automatycznie się zamknie lub zapyta nas, czy chcemy zwiększyć środki. To bezpieczne rozwiązanie.

Wiadomo - najlepiej zrobić to intensywnie, w miarę krótkim czasie. Adam dał nam bon na 100 pln, ja daję drugą stówę. Dla mnie 100 osób więcej to bardzo dużo - bo oni polubią, skomentują, udostępnią i dalej zobaczą to ich znajomi :)

Kocie-rozumiem ale nic nie pojmuję :oops:

Jednak trudno abyśmy się nie dołożyli-dokładamy oczywiście stówę :D

mam nadzieję że to coś daje-jak znajdziesz chwilę to napisz mi łopatologicznie co,ok :oops:

dziś cały dzień zasów-ok 12-tej miałam tel że Promyś zrobił piękną koopkę :kotek: :1luvu: :ryk:

Pan jest zachwycony kiciem,kicio odnalazł się w domku świetnie,a więc mam wielką nadzieję że nic już nie może zmącić szczęścia Promysia w nowym domku :D :ok: :ok: :ok: -imię pozostaje to samo bo "jest piękne' :D

Erin-bardzo dziękuję że przyjechałaś odwieżć naszego wspólnego Księciunia-pamiętaj że miałyśmy wypić za jego zdrowie-pijemy??? :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia-była u Ciebie Jus z przesyłką od Smarti 8) :?: pijesz z nami :?: :piwa: :piwa: :piwa:

A Burania... :?: Burania buuuczy i jest przeszczęśliwa-jest w swoim domku to co ma nie być :?: :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 25, 2011 0:24 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

NIE 8O Jus87 była, ale nie z przesyłką od smarti :roll: :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lis 25, 2011 0:25 Re: DT Smarti 7 !!

smarti pisze:

A Burania... :?: Burania buuuczy i jest przeszczęśliwa-jest w swoim domku to co ma nie być :?: :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

czy to znaczy, ze... :?: :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lis 25, 2011 0:29 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Jus-wypiłaś wino dla Marzeni 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

nie nie Marzenia-w swoim domku tymczasowym,póki co :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 25, 2011 0:31 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

smarti pisze:Jus-wypiłaś wino dla Marzeni 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Jus87 - jak mogłaś??? :D już wiadomo skąd te migreny :mrgreen:

smarti pisze: nie nie Marzenia-w swoim domku tymczasowym,póki co :mrgreen:

ok - to potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt lis 25, 2011 0:34 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

A za miesiąc już będzie po Wigilii, mikołajowych prezentach no i będzie choinka.
Dzis wypełzłam z domu w sprawach innych niż kocie - w centrum, pod Pałacem Kultury pierwsze choinki można kupić. Bardzo pachnie. Ustawiają chyba jakiś świąteczny kiermasz, wiele już jest ozdób w centrum.
Ech, zawsze nie mogłam się nadziwić i bardzo mi było żal ludzi których nie cieszą święta i oczekiwanie na nie. Teraz dołączyłam do ich grona i trochę ich rozumiem.

Marzenia11

Post » Pt lis 25, 2011 0:39 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Ja już od ok. 10 lat nie trawię świąt, a w tym roku to chyba jeszcze bardziej :( Dzisiaj byłam z moim wujkiem (Anglikiem) w Realu na Ursynowie i on tez stwierdził, że te dekoracje są stanowczo zbyt wcześnie...
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pt lis 25, 2011 0:42 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

a co powiesz o choinkach świezych? Dekoracje to marketing a choinki? Już ścięte i ktoś je już teraz kupi? Chyba miłośnik świąt pełną gębą :mrgreen:
chociaż w sumie dla kotow takie żywe drzewko, bez ozdób.... :?: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt lis 25, 2011 0:44 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Już poszczają świąteczne muzyczki w reklamach, jak nadejdą te prawdziwe święta, będę miała tego wszystkiego powyżej dziurek w uszach :evil:
Psują całą zabawę dla mamony :roll:
Też nie lubię świąt, jakoś nigdy nie przepadałam, a od smutnej rocznicy, to tylko czas wytężonej pracy dla mnie.. czekam aż miną.
pwpw

Post » Pt lis 25, 2011 0:47 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Moim zdaniem to koszmar... w marketingu świątecznym prześcigamy już USA :evil:
U mnie w domu choinkę stawiało się dzień przed Wigilią i stała do 2 lutego (albo i dłużej).
W Anglii spotkałam się ze zwyczajem stawiania choinki w okolicach mikołajek i była wyrzucana najpóźniej 6 stycznia.
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pt lis 25, 2011 0:48 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Marzenia11 pisze:(...)

A dlaczego bez ozdób? Coś przecież trzeba powiesić,żeby miały co zdemolować :mrgreen:
pwpw

Post » Pt lis 25, 2011 0:53 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

pwpw pisze:
Marzenia11 pisze:(...)

A dlaczego bez ozdób? Coś przecież trzeba powiesić,żeby miały co zdemolować :mrgreen:

ja już widzę jak Mika i Mała toczą wojnę siedząc Mała na czubie choinki, a Mika gałązkę niżej. Po co im ozdoby.. tylko plączą się między łapami :mrgreen:

Marzenia11

[poprzednia][następna]