Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 7:35 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Fajnie, że Misiek się tak ładnie socjalizuje :ok:
A dlaczego musi być izolowany? Nie przetestowany jeszcze?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 06, 2011 8:04 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Na szybko - bo za chwilę mam spotkanie :wink:

Marzenia11 pisze:No i zaliczylismy seans głasków!!!!
proszę o gratulacje i podziw :D :D :D :D :D :D :D
Mis ma faktycznie mozliwości w temacie mruczenia nieznane mi dotąd! :D :D :D
chlopak nawet zaczął wtulać łepek w moją dłoń, a gdy przestałam go głaskać to wylazł zza zasłonki aby zobaczyć jaki miałam ku temu powód!

No to sobie sama pogratuluję odwagi :wink: :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wiedziałam co robię :D :D :D

Marzenia11 pisze:suchajcie! taka jestem szczesliwa!!!!
Naprawde zaczne sama o sobie myslec, ze sie specjalizuje w "dzikich" kotach!
jestem nim zachwycona - czy ktos moze ode mnie go w try miga zabrac??? Przeciez on juz mnie saoba zauroczyl!!!

(...)

A nie mówiłam :wink:
Misio co prawda nie jest dzikim dzikunem, ale pełna socjalizacja wymaga odpowiedniego podejścia do kota - ja niestety tej umiejętności nie posiadam :oops: :?

Marzenia11 pisze:Lament i placz bo przeciez Mis nie chce byc zamkniety, gdy za drzwiami zycie rodzinno - kocie kwitnie. Skubaniec, gdy na chwile wyszlam do lazienki po zwirek, aby mu dosypac do kuwety (a nie mam daleko z kucgni do lazienki, jakies 3 kroki w linii prostej) to patrze a on juz w przedpokoju mega-szczesliwy! :D no musial wrocic, no... :D :ok: :ok: :ok:

U mnie Misio - chociaż musiał siedzieć w klatce - był w centrum życia całego stada :wink: Zawsze przy nim był jakiś kot. To pewnie dlatego Misio nie chce być zamknięty w kuchni :?

Byłam przekonana, że trensfer Misia do Marzenia11 to bardzo dobry pomysł. Bardzo się cieszę, że - przynajmniej na razie tak to wygląda - nie pomyliłam się :D :D :D

Marzenia bez przesady z tym indykiem - u mnie to Totek chyba uzależniony jest od indyka a Misio tak przy okazji 8) Możesz z indyka zrezygnować, chyba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto gru 06, 2011 8:04 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Marzena, jakoś nie jestem zaskoczona. Ty z każdego kota (a dzikuna tym bardziej) zrobisz kota pościelowego. :mrgreen:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto gru 06, 2011 8:46 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Jestem w szoku 8O Pozytywnym, oczywiście :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 06, 2011 9:14 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Mis przywitał mnie pięknym syczeniem na dzień dobry i natychmiast niuchnął michę z żarciem.
Indyk przez noc zniknął z miseczki (a już się martwiłam że moze za duże kawałki :D ).
No i Miś to kot.... wysokopienny - był na najwyższej szafce kuchennej a wiem bo zwalił kilka rzeczy (na szczęście z tych nie tłukących się), więc zaraz popatrzę na to co mam pod sufitem i będę zabezpieczać :mrgreen:

No i oczywiście teraz miaukoli.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto gru 06, 2011 9:55 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Marzenia, a dlaczego Miś musi być oddzielnie? Boi się kotów?

Erin

Post » Wto gru 06, 2011 9:56 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Erin pisze:Fajnie, że Misiek się tak ładnie socjalizuje :ok:

Uważam, ze pracę u podstaw wykonała Aleksandra59 i nic mnie nie przekona, że było inaczej :D

Erin pisze: A dlaczego musi być izolowany? Nie przetestowany jeszcze?

Miał. I to dwa razy i jest dwukrotnie ujemny.
Biorąc kota do domu zawsze go izoluję z kilku powodów. Nie wiem jak zareaguje moje stado a poza tym chcę, aby to zapoznawanie się przebiegło stopniowo i jak najbardziej łagodnie, po drugie - jeśli chodzi o Misia to moment gdy bedzie mnie miał tylko do dyspozycji na naprawdę malenkiej powierzchni ułatwi socjalizację - moim zdaniem zbyt szybko wypuściłam Kubusia , mogłam tu miec jeszcze wieksze i lepsze efekty niż osiągnęłam, po trzecie - zawsze dbam o zdrowie i bezpieczeństwo dwóch stron czyli rezydentek i tymczasów. Misio miał leczone uszka ze świerzba i trzeba się też temu przyjrzeć, czy już na pewno jest ok - nie wyobrażam sobie zarażenia chorego ucha Miki i leczenia jej potem. No i w drugą stronę - Mikunia ma chyba grzybka nad oczkiem. To znaczy prawie na pewno - dzisiaj jej obejrzałam. Więc izolacja chroni Misia.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto gru 06, 2011 9:57 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Aha, takie buty. No to w takim razie za jak najszybsze poznanie się :ok:

Erin

Post » Wto gru 06, 2011 10:02 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

No nie wiem jak będzie, bo... wczoraj zadzwoniła pani zainteresowana adopcją Misia. Potem nie odpisała na wieczornego smsa więc myslałam, ze nic z tego, ale dzisiaj napisała mi ze wizyta pa w niedzielę pasuje jej jak najbardziej.
Potem pomyslę, jak się do tej wizyty - i w ogóle do adopcji - przygotować, teraz trochę pomyślę o czymś innym niz koty.

Marzenia11

Post » Wto gru 06, 2011 10:04 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

No to trzymam kciuki, żeby to był TEN dom :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 06, 2011 12:22 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Od rana nie mogłam znaleźć Małej, nawet w jej ulubionym miejscu na górze w szafie - przed chwilą ją znalazłam, zakopaną w ciuchy na niższej półeczce - uszy położone po sobie, źrenice szerokie na maksa no i przywaliła mi łapą wraz z syknięciem.
Tak reaguje niestety... :roll:

Marzenia11

Post » Wto gru 06, 2011 12:25 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Oj :? Oby się wyluzowała :ok:
I Oby Miś szybko znalazł domek :ok:

Erin

Post » Wto gru 06, 2011 12:32 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Erin pisze:Oj :? Oby się wyluzowała :ok:
I Oby Miś szybko znalazł domek :ok:

:roll: pierwsze jest powiązane z drugim, niestety... 5 kotów to maks, inaczej jest przekocenie i nawet jak się trochę wyluzuje i zlezie to i tak bedzie niespokojna i wycofana - z każdym tymczasem to przerabiam.

Marzenia11

Post » Wto gru 06, 2011 12:33 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

A próbowałaś kiedyś feliway'a?

Erin

Post » Wto gru 06, 2011 12:35 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Erin pisze:A próbowałaś kiedyś feliway'a?

od tygodnia siedzi włączony w kontakcie - i niestety się już kończy (podarowany był ).
Zobaczę jak będzie dalej - ja też się dzisiaj trochę denerwuję a i wczoraj był bardzo trudny dzień w efekcie czego nie bawiłam się z nimi wieczorem nawet minuty... moze to reakcja na to wszystko i dzisiaj się unormuje.

Marzenia11

[poprzednia][następna]